Skip to main content

Kisah Raya Ke-4

seminggu sebelom raya kot dok plan nk kumpulkan semua geng-geng time sekolah Sharodz dulu. alah tak ramai mana geng aku pon. cuma 7orang jek. as usual..ahlinya aku, lyza, khatul, ethong, izu, yam & ajar. dan yam yg cadangkan buat kat umah aku. aku pon ok jek. tak kisah pon.janji dapat kumpul reramai kan. mula-mula peneng lah jugak apalah aku nk hidangkan kan. dah lah aku ni mood malas + mood raya non ado kan. last-last peneng pikir..buatlah ketupat + rendang & order satay ajelah sebelah umah jek. hehehhe sonang kan. dan aku tambah le sikit kek & etc


makanya, inilah hasilnya....



caramel choc + red velvet



satay

ketupat & rendang & sambal tumis


tapi yg hadir cuma



izu sekeluarga



ni izu & anak dia Qayyum


asik nak tidor jek..


siang-siang mane leh tidor kan...kene ikut ibu jln raya kutip duit raya..hehehe




dan pasangan sehati berdansa yang xpernah miss mana2 event. muahahaha


laki dia rajin melayan & sporting..iya kan tok batin?


jgn lupa duit raya utk aku..penat puji ni...oppss raya ada 4hari lg kan


izu sekeluarga



dan pasangan suami isteri yg sengal lagi serasi.


seb baek laki ok ethong...


tp cewahhh bergaya ngan honda yek taun ni..


jeles i ok!


oppss lupa nk cerita ithong makan paling byk..alasan makan utk 2org...


poyo..memang biasa pon ko lah yg makan paling byk pon..lagi xmo mengaku kan



dan semua yg hadir..


lyza lom sampai ketika ni sbb dia ingatkan xjadi..


tym posing ni dia otw





dan potrait raya kami utk tahun ni.


tahun depan nk buat kat rumah aku lagi..


aku ON jek..tarak hal..


sbb senang aku xyah nk bergerak..huahuahua


dan lagi satu.




Yam dan ajar..sila jeles...kami ada gambar raya bersama..huahuahuahua


saje kasik bakar lebih..






Dan aku nak tambah cerita hal perihal dulu kala...di mana operasi Jom beraya ni start masa 1997 (form 3) masa ni geng kitaorg baru ada 5org. (aku, ethong, lyza, ajar & khatul jek) lagi 2 org join masa form 4. gigih ok tym tu..beraya naik bas...bayang kan nk ke Merlimau - Alai - Masjid tanah & jasin...kira ronda 1 melaka..dalam masa 1 hari..sempat jek kan...tp sometime kami gunakan perkhidmatan transportation pak Jansar & pak aman..hehehe dan bila form 4, ada beberapa org dah ada lesen motor..maka, aku pn jadilah pembonceng motor berkhemah kan...sbb aku mane ada amik lesen motor..sampai lah kitaorg masuk Universiti...naik motor...xlama pastu..lyza & khatul dah ada kete...maka depa lah jadi drebar..aktiviti Jom beraya ni sampailah ke taun 2004. dan ada jugak kisah terpaksa beraya di balai polis..sbb kete lyza kene langgar motor...hehehe lame giller nk steelkan hal buat report..tensi jek tym tu kan. start 2005 masing-masing dah bersepah2 maka dah takdek aktiviti Jom Beraya ni. sangat rindukan zaman-zaman tu kan..yolah...kepala xsemak...dan yg pelik..dalam sehari..boleh jejak semua rumah..skrg ni...ada transport sndr pon..payah nk jejak ke sebuah rumah..bukan xnak..tp masing-masing dah ada keluarga sndr & dah ada hal sndr kan hehehhee tapi apa-apa pon..doa aku..semoga persahabatan kita berkekalan sampai bila-bila.



Nota kaki: Kalau bila-bila nk buat gath lagi..aku ON jek..ngeh33

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.