Monday, June 22, 2009

Yang DiIDAMKAN

Musim memanaskan badan datang kembali...

Bile lalu kat shooping complex or kat pasor mlm kerinchi tu asik lah kembang kuncup lubang idung aku nih..menghirup AROMA yg sgt best tu..[pedulik ape aku kalo korang kate xbest kan]

Bende alah yg aku mengidamkan sangat ni lah dia nye...even skrg senang nk dapat..tp xsame dgn durian kampung...kan? SODAPNYE SEHINGGA MENJILAT JARI OK!


nak beli kat KL ni..dah serik ok..sbb nye penah lah sekali dulu aku beli..sebijik pakcik tu charge RM13 [giller x?] xdek lah besor mane pon menatang tu..tp dah name pon beli..balun jek..pehtu balik...amik ko...buah durian itu sudah berpeluh & isinya dah xsedap ok! Giller FRUST aku tym tu..lepas tu mmg aku BOIKOT lah nk beli kat KL..hehehee [tah ape ape jek kan aku nih] layan kan aje...

& weekend lepas asalnya aku mmg xplan nk balik melaka...cume dlm OTAK merencana..if sabtu ptg xpenat..aku nak balik kg jek ptg tu & malamnye leh ajak ayah aku ronda2 carik Durian...sbb nye sabtu pagi aku nak serang low yatt..tp plan terpakse dirombak...dek kerana AMY punye pasal...

Amy yg salah ke?

bukan lah....sepatutnya aku kene berterima kasih pada si Amy ni..ngeh33 Khamis petang...giller gigih Si Amy tu dok call aku...nk rase hangen pon yeaa jugak...sbb phone aku bkn nye baser berbunyik kan..but ptg tu glemer plak aku...semua org nk call aku pd waktu yg same...nk tny itu ini lah...sampai xmenang tangan aku..dah dlm bas yg hingar bingar tuh...phone aku ade 2 jek ok! pehtu tgk aku 2 & telinge aku pon 2 jek....jgn nak salahkan aku plak..korang yg sibok nak call pd waktu yg same...dah lah ngan bateri phone aku yg dah kong tahap xleh blah..setelah 3-4days aku xcharge..ngeh33...sori lah ek...bkn niat aku...tapi Amy maintain..xberputus asa....

ni kompem ade HAL lah ni..gigih carik aku kan...ruper2 nye..aku tau dah..dia RINDU kat aku lah tu..hahhaa pdn muke ko kawan...sape suh ko bz sgt kan..ngeh33...Amy ajak aku blk kg Jumaat ptg..huhuhu rezeki..rezeki..tanpa pikir utk kali ke-2..aku teros say YES!...

maka Jumaat petang...Amy pick up aku dekat kerinchi & merempit ngan dia sampai Kajang [umah dia tok amik kete plak] seyes kebas montot aku..giller lame xmerempit ngan dia....giller xgiller dia masih xmakan saman merempit ok! ikut suke ati mak nenek dia jek nak mencelah ke ape..kompem dia termasuk yg penah kene sumpah ngan aku.,.hahaha kecut perut aku..tp aku xsanggup nak suh dia drive dr PJ ke umah aku & nak ke kajang [apelah giller minah tu dok jejauh smpai ke kajang..pdhal keje kat PJ..haih*],..giller jem ptg jumaat ok...maka smpai Kajang, teros cargas blk Melaka & cume berenti kat R&R Seremban tym maghrib sambil Layan Ribena + pau...huhuhu lazat jugak makan tym kebulur...

kui 8pm..aku dah smpai melaka ok! xdek lah laju mane...sbb nye dok bergossip dlm kete tu selama sejam lebih tu...gossip pon xabis lagi..tp dah sampai depan umah aku..hahahaa aku ni payah dpt blk sekali ngan si Amy ni..sbb nye dia baser nye wat OT ari Sabtu....tu yg leceh..tp Sabtu lepas dia malas keje..tah apsal tah...ganguan Emosi lah tu! huhu :P ape-ape je lah cik kak!

& malam tu jugak aku menyuarakan hasrat kat ayah aku...aku kate esok nk carik Durian kat Pasar Tani ke...tapi..ayah aku yg tgh tgk berita teros bgn bersiap..gilller kagum aku..YEAY!! malam tu jugak pg carik Durian...negh33...kire MOOD ayah aku bagos lah tu..kalo x...korang jgn ingat dia nak layan..dia wat bodoh jek adelah!

maka...smpai ke Sebatu ok! Jauh giller...nak carik Durian best..seb bek ade lg org jual tepi jln..maka beli jek lah kn..dah teringin sgt...sekilo = RM2 amik ko sebakul yeaaaa...xsampai RM30..huhuhu & tokey tu bg sebijik free..aku belasah dlm kete...ayah dok ngomel kete dia berbau...ADE AKU KESAH!!! huhuhu seb bek kete dia ..kalo kete aku mau aku mengamok jugak! hehehe :P


Selain durian, manggis pon beli..even kebun sndr ade..tp semak samun yg xleh blah ok! ngeri aku nk masuk....huhu :P sampai umah teros..layan durian...sampai tekak xleh terima...amik ko...kepanasan aku malam tu..TP PUAS ok! & puas ati lah ngan Durian tu..sbb semua isi dia best & semua buah baru gugur....

esok paginya..busu aku baek ati anto duria dr kebun aku [rajin plak dia g kutip kat kebun yg semak samun tuh] tp hampeh...sebijik ok! sebijik lg busuk dah kene tebuk tupai..harhar....lantakkan..aku ade durian segera yg best..xheran pon!!!

aku rase kalo tunggu minggu depan nye weekend..mmg dah abis kot musim...tinggal yg sisa2 jek...MCM nak balik kg jek lg weekend nih! harhar...Giller meroyan nak makan durian lg...

kalo dulu..aku leh makan byk..tp skrg xleh lah..makan ala kadar jek..kang tekak aku rase nk pecah jek..sbb PANAS! maka makan juz nk ilangkan rase teringin tuh!

Nota kaki: blh dipertimbangkan tok balik kg lagi kalo xdek hal ujung minggu nih! huhuhu :P Duriah OH Durian

Lenka - The Show



I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze
and love is a riddle
I don't know where to go
I can't do it alone
(I've tried)
and I don't know why

Slow it down
make it stop
or else my heart is going to pop
'cuz it's too much
Yeah, it's a lot
to be something I'm not

I'm a fool
out of love
'cuz I just can't get enough

I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze
and love is a riddle
I don't know where to go
I can't do it alone
(I've tried)
and I don't know why

I am just a little girl
lost in the moment
I'm so scared
but don't show it
I can't figure it out
it's bringing me down
I know
I've got to let it go
and just enjoy the show

The sun is hot
in the sky
just like a giant spotlight
The people follow the sign
and synchronize in time
It's a joke
Nobody knows
they've got a ticket to that show
Yeah

I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze
and love is a riddle
I dont know where to go
I can't do it alone
(I've tried)
and I don't know why

I am just a little girl
lost in the moment
I'm so scared
but don't show it
I can't figure it out
it's bringing me down
I know
I've got to let it go
and just enjoy the show

oh oh
Just enjoy the show
oh oh

I'm just a little bit
caught in the middle
life is a maze
and love is a riddle
I dont know where to go
I can't do it alone
(I've tried)
and I don't know why

I am just a little girl
lost in the moment
I'm so scared
but I don't show it
I can't figure it out
it's bringing me down
I know
I've got to let it go
and just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum

Just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum

Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show



Nota kaki: Pagi Isnin...MOOD yang baek + bagos...meh lah kite layan lagu nih~~~lalala

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...