Skip to main content

Posts

Showing posts from January 28, 2009

Adam Jejakkan kaki di Melaka

Alhamdulillah, Adam berjaya menjejakkan kaki ke Melaka..kalo sebelom ini..hanya melalui highway utara selatan jek..utk ke JB [betol x?] hehehehee aku men taram, ingat2 lupe ape yg Mama dia dok citer..tp ade lah kene mengena ngan Johor kan...Faces of Adam





Tujuan Utama: memang nak jalan-jalan kat Melaka utk carik penat...mama dia teringin kot nk nek Menara taming Sari..huhuhu :P


Subjek sasaran : Kenduri kawen di umah Pakcik Burn kat Kg.Ayer Limau, Masjid Tanah di mana, anak dia yg kawen..xdek kene mengena ngan kami pon..janji balun makan FREE..tp smbil makan aku teringat Udang Rimau yg mak aku nk masak aritu..so, simpan pewut sket lah..kasik ade ruang lagi tok aku balun balik nnt...[Ko ingat senang ke nk jadik alasan saje2 nak g jalan2...hahahaa]


Suasana Kawasan Kejadian: mak aiii..penuh sesak ok! hazab nk carik parking....


Service tok Menara Taming Sari: Bagus..sbb xyah tgu lame sgt time beratur [kalo dia wat seat utk 10org sekali naek..mau kene sumpah kn]


Yang Ditinggalkan: Bau kentut kat …

RM 14.90

Aku yg semangat bangun pagi..uwekkk!!! semangat hangguk aku lah kan...TERPAKSE adelah..hehehe:P ade ke wat statement semangat bangun pagi..nampak nau lah aku ni pembohong pagi ni kan..kekekee tp kire aku bgn on time...opppss 2kali jugak lah aku snooze kan HP tu..kekeke last2 aku bgn kui 4.45am [makk aiii awal kan?] aku dah cakap..aku semangat arini..tp cube lak nak menidakkkan nye iyeaa...erm skrg kan aku masuk keje kui 8.00am, so, aku mane leh aku gerak lambat dr melaka kan..aku malas lah nk isi borang bagai kan...aku cube nak belajar jadik pekerja berkhemah..chewahhhh~~~~ phewwittt! erm aku gerak dr melaka kui 5.10am [ala ni tym baru nk panaskan enjin..kire start lah jugak kan]...dan dengan lenggang mak limah aku drive..kekeke lenggang mak limah ke? kalo kui 6.02am aku dah smpai kat RnR Somban tok solat subuh? kekeke tp ade jugak kete yg wat aku hangen..tp aku xrase aku jek..sbb Sentra, Vios, Camry, Merz, Waja & Atos yg ade skali ngan aku tym tu..pon hangen jugak..sbb kami ramai…