Wednesday, October 29, 2008

TAK Jadik Pindah!

fouuhhhh selamat~~~~ kalo x, poning kepala aku nih nk mencarik rumah or bilik laen...almaklumlah nk stay umah 2 if xdapat pengganti mmg wajib aku dok berumah tangga dlm kete jek..xmampu ehh nk tanggung bayor duit sewa yg mak aii mahal nk mampuih! erm after berdiskusi + tuan umah pujuk aku stay + dia nye offer bayar as usual yg aku bayar jek..smbil 2 baru carik penyewa laen..wawawa selamat..xyah aku nk ngangkut barang aku yg bertimbun2 2..mau patah pinggang aku nnt kan...seyes byk giller barang aku..ntah mane dtg aku pon xpasti..hehehe :P

So, disebabkan aku xjadik pindah..aku kene lah sambung menatap wajah macho menara rebong tu setiap malam & pagi....kire bende terakhir aku tgk before tido + bender first masuk dlm memori aku adalah menara rebung itew..huhuhu dah jadik BF seidup semati aku jek gamak nyer..hehehee aku ingat aku bakal merindui menara 2..tapi..aku xkn merindui dia lagi..sbb aku masih di situ...utk berapa taun lagi..aku xsure..hahahahaa .. 2la pejam celik..pejam celik aku xsedor yg aku dah 2 taun 9 bulan aku dok kat umah 2..kalo ikut dah berapa orang silih berganti jadik penghuni 10L tu..tapi yg maintain aku ngan kecik lah...hehehe ntah sape lah antara kami bakal jadik yg terakhir keluar..hehehe..kalo dikire balik total yg penah jadik penghuni 10L adalah seramai 16org..mak aii ramai kan..hehehee majority chow di sebabkan dah kawen + tukor keje..hehehe alhamdulillah semua penghuni yg setakat ni OK-OK belaka [yolah sbb semua geng-geng sendirik..hehe] lepas ni dok tau lah guane..sbb dah mule nk open to public kan..hope dpt yg serasi lah kan...

tapi seyes aku kene pikir balik utk mengurangkan kandungan barang2 aku dlm umah 2..mak aii..mmg banyak giller..aku pon xtau ape lah kegunaan barang2 2 sume..huhuhu :P ade sape2 nk offer diri tolong aku ngangkut barang utk dibuang ka? huhuhu camno lah aku nk pindah betul2 nnt..let say aku kene dok lagi 2 taun..so, 2taun nyer barang lagi kan akan ditambah...lu pikrlah bape byk barang aku nnt! hehehee :P
tapi yg xsyiok..aku mintak kureng tuan umah lom bagi kate putus..cam xdapek jek..kompem jawapan dia mcm dulu..malas mo layan..bdk laen bkn nk try bodek tuan umah kan..aku yg disuruh bodek..xdapek lah..aku tny skali..dia say no..aku malas nk ckp dah....hehehe pasal maintainance 2 yea lah aku leh nego kan...pasai sewa ni malas aku nk layan ehh..bayor ajolah jawabnyer!

~~Last Kopek Raya~~~

Arini dah masuk last day raya...yea yea..pasni dah start musim org pegi haji plak...

Pehtu arini masuk awal, pdhal same jek mase aku sampai opis mcm hari2 yg lepas. cume arini kami kat Bernas ni kene start keje kui 8am-4pm [yea yea balik awal!]. Sebenornye, time ni adalah utk arini sajok..sebab kami kat Bernas ada majlis jamuan raya [Upset last day raya baru nk wat jamuan]. Xpe janji leh balik awal..

Aku sebenor-benornye nak citer bout kek cokelat..hahaha jgn ade yg terliur udahler.. nak buat dia sangat senang sbb aku perlu skodeng gobok mak aku kat dapor umah..tgk ape yg ade..wahh ade tepung + gule castor + koko + butter + serbuk bikarbonat + serbuk penaik + esen vanilla + cokelat masak ...wah cukup ni kalo nk buat kek cokelat celup..hehehe adik aku pon dah sound jugak suh buat [pdhal my mom baru jek buat last week - ni si Trah yg citer..sbb dia kn assistant terhormat kat umah 2]. so, sbb bahan cukup..aku layan kan ajo..leh bg busu aku sikit tok birthday si afnan [but so sad, afnan xcden lah plak..tp dia maintain bedal jek kalo org suap]. opsss lupe aku cek kat dapor..wahh telor nyer stok maseh byk..so aku decide wat 2 adunan..amik ko..lenguh sendi aku nk pegang mesin pemutar 2...gedebak gedebuk..maka siaplah kek cokelat celup aku versi cupcakes...tp upset lah kan..white choc xdek stok plak..kalo x..kompem lg cun aku nyer kek..
hehehee sempat wat khas tok aku nyer 2...2 adunan 2 aku leh dpt dlm 64bijik cupcakes...so, aku tibai 12bijik bwk blk KL...pehtu kasik kat busu dlm 10bijik...lebey2 selamat di balun oleh orang2 kat umah aku [adik2 aku lah kn yg pelahap itew] hahaha aku call semalam..dah selamat semuanya ditelan org..hampess xleh thn lame langsung! siap suh wat lagi..tp ayat standed aku jwb..aku MALAS nk layan! tau request jek..ingat aku ape..tukang masak peribadi ko? [tp 4 sure kalo aku rajin nnt..tetibe dpt cahaya kerajinan aku buatnyer..sbb aku nk try resepi baru aku dpt]..hahahahaaa..Bilekah cahaya kerajinan 2 nak muncul lagi ek?
dapat lah kasik budak umah + opismate aku rase sikit..nk buat kek ni xdelah ssh sgt if bahan ade..[baser mak aku nyer bahan2 lah kene tibai kan] hehehehe ni pon sbb aku tengah nk test camera lame aku..so aku snap lah 8keping gambo kek ni..2 yg terwujud entry pasal kek ni..sbb ade gamba..huhuhu :)

Asik makan jek..berat aku pong dah naik balik..hampesssssssssssss gas dot com betul lah kn!!!!!! xpe lepas ni kene sibok catu makan ok! [dlm ati aku berkata-kata ..mampukah ko tahan godaan makanan?] hehehehe mengutuk diri sendirik lak kan..oklah..nnt kalo ade bab makan-makan best aku citer...
To Murni: Sori dear..mmg xdapek lah nk kasik kat ekau kan..hehehe 2 la sape suh g training time-time macam ni..hehehee xpe portion ko dah selamat kak nor makan kan..hahahaaa tapi ko dapat tgk gamba kan..hehehehe:P

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...