Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2009

Bukan Malas..Tapi Gatal-gatal

hahaha tajuk jek..dah terbeliak...
aku bukan malas nk hupdate...citer mmg banyak yg tertangguh...tapi.. aku di serang2 gatal2....hahahahahaa bkn lah...miang ok dok bertapa kat KBB tu...giller xleh blah,.,camner lah mereka leh berpuluh2 taun berkubang dlm KBB tu kan?
Tulah yg tetibe aku dpt keinsafan..yg mane xtau bape lame nk bertahan dlm diri..keh keh.... tp paling kesian..kalo tgk PC engineer pon maha hazab..ngan line internet yg tahap aku nye kesabaran bagai nk bakar KBB ok..pdhal nk bukak page Masairlines jek..tp subhanallah..tgu sampai nk 15min.....lom lagi nk click..mmg menguji..lepas ni..xmo kondem depa dah...mmg ade hikmah kene anto selongkar KBB ni..baru lah tau kan..ngah keadaan opis xbape nk sejuk..dok kat HQ..amik ko..sampai kecut2 kulit..xtahan sejok..kekeke
ok lah..nnt uodate later..gamba pon bkn nye aku snap pon..giller concentrate wat keje kan..ahahahahahaaa...podahhhh...seb bek farah kawen esok..kalo idak..mmg aku bertapa lagi 2days tok ronda2 alor setaq ni kan...
ok gut …

Family Day [ INTRO ]

layan kan gamba ni dulu k...
nota kaki: Adam Rifqie yg ensem..gamba org laen lom tgk lagi...[pdhal tipoo jek..lom pilih lah,..huhuhu xdek lah boring sgt mlm2 kan sbb ade wifi free..keh keh keh

Baby Arissa

Yemma

Lagi..lagi...lagi...pics Yemmaa


May God Bless You, Kakak Kacang v(*_*)

Happy Birthday to you Happy Birthday to you Happy Birthday to KAKAK KACANG Happy Birthday to you
why kakak kacang? hehehe as per DD said, dia ni elergi ngan kacang..sangat kesian..if DD elergi ngan daging..dia ni xleh lah nk berkawan ngan kaum2 kacang...huhuhu dat's all
simple explanation but semua org paham kan?
diz is 2nd tym aku jumpe dia...1st tym mase kenduri kawen along si DD, sgt hyperaktif ok tapi mase aku sampai dia dah serabut ngan custom Snow White nye tu..yolah dah rimas lah tu..awal sgt dia di pakaikan ngan costum tu,..std bebudak kan...
& kali ni aku saje jek join DD shoot tok besdae party..adelah experiance kan..camne nk handle kekanak rebena nih..ahaks itulah kanak2..sentiasa bersungguh2 kalo berdepan ngan lilin..ahaks
kreatip lah mummynye dok mendeco kek ni
mane satu pilihan?
----------------------------------------------------------------------this part paling lah...
Besdae gurl yg dah mule serabut tapi maseh bagi kerjasama
1...2...3....hembusss
alamak ade org join dr jauh
x…

Layannnn

YEAY! guwe berjaya makan PApaDOM ngan mate..huhuhu..kini wa mau meroyan tok makan nasik kandar ngan papadom plak.. DD jom kite serang mane2 restoran nasik kandar...wa dah kepingin bebenor lah...sebab since haritu xdapek2 makan nasik beriani kan......ngan papadom..ni nak nasik kandar plak..jgn kak ayu masak mee lagi udah...wa udah tensi asik makan mee ajo di musim perayaan ni..xdek plak open house sediakan nasik kandar nk..hehehe...byk songel plak ek..org dah jemput makan2 lagi mau demand nk tu nk ni..belasah aja ape yg ado...

utk citer ni aku bagi 4.5/5 lah..sbb aku dpt bergelak + rase nk nangis 30sen...heheehe lepas tu...aku ni yg dok tgh2 antara kapel..sbb seat kat situ ade 5...aku mmg tgh2..almaklom lah...pegi serang wayang sorang2...ahahaha...yg xleh blah..kapel sebalah kanan dok citer pasal lapar...laki dia suh makan xmo..nk simpan perut tok ke umah mak dia lepas muvi..ape kesss kn..nk citer pasal lapar..org tgh layan muvi sibok nk dengar ko nye citer lapar plak...yg sblh kiri tu …

Action!

Finally, berjaya jugak aku jumpe ngan budak comei nih..hehehe...yg dikenali as 'Baby Ema'. dia ni anak kazen DD...selama ni asik dok dengar citer dr DD & tgk gamba jek kan..makanya, smlm kat besdae party kakak kacang [nnt akan diulas kan kemudian ok!] dapat den ketemu same ini..budak 'selambe land'...yang dengar kate muka nye sebijik mcm pak long nya ketika kecik..huhuhu..pape pon Ema..u'r rock! hehehhe sbb selambe jek!
owh.. i luv her Toncet..hehe:)
Nota kaki: nak tau citer yg lagi byk pasal Ema...sila lah ke blog mummy nye

Radio Vs MP3

kalo diberi pilihan...ape yg akan korang pilih?

Aku pilih......"RADIO"

sebab nye... radio nih mcm2 ade..hehehee leh gelak..leh serius..leh hilang kawalan..rase meluat...rase benci marah..semua lah..garam kunyit lada hitam..semua rase leh rase..leh mcm2 lah kan kalo ngan Radio..tapi..kalo MP3 bagi aku..agak membuhsankan sbb yg same jek...cume ko akan di dendangkan dengan lagu..cume either mengantok or layannnnnnn

sebenarnye nak tanye... prefer tgk TV kat umah or bersesak2 kat wayang.... aku rpefer tgk TV kat umah...sbb koman2 nk terkucil leh tahan..tgu IKLAN kan...kan..xpon if layan DVD leh lah jugak tekan button "Pause" tu..hehehe tapi kalo kat wayang...erm thn ajolah sampai abis..kalo xmo termiss mane2 part kan..ahaks...

tapi aku tau....ade org suke tgk kat wayang..kunun2 romantika di tampi gitew...ape jua kate korang...jom lah layan Papadom..hahhhhaaaa

Nota kaki: kesian lah kat aku..asik dgr org kate best jek...nak jugak rase kebestan papadom tu...haiyaaaaaaaaaaaa

Teringin Makan Nasi Beriani Ngan Papadom

Morning kengkawan semua, [cewahhhh macam ramai jek kengkawan yg skodeng kat sini]

Opppss silap, dimulakan dengan Bismillah...perut i dah nyanyi lagu "New Devide" sbb terkesan secare langsung dr corong telinge aku yg tgh layan lagu nih....tp seyes...guwe nye pewut xbagi kerjasama pagi nih..*haih*

baru kol 9.15am, dah pkr nak makan nasik beriani ngan papadom vagai! alahai napsu...ok smlm aku hanya makan nasik goreng bodoh [mcm penah dengar..ok ok...ayat bdk kecik yg bersize besar kat department aku suatu ketika dulu]...ianya diberi nasik goreng bodoh kerana...tiada ape2 dlm nasik goreng tu kecuali nasik & perencah nasik..tiada sayur mau pon daging segalanye...tp nasik goreng aku bijak sket sbb ade ayam goreng even aku xjumpe sayur kan [ni kes terlupa nk beli even aku trn beli bawang tp terlupe yg tiada sayur yee dlm freezer tu...lu pikir wa rajin ke nak turun utk kali ke-2?..hehehe..trn wat kali per-1 tu pon aku pkr 20kali..heheheni kan turun tok kali ke-2..kem salam lahhhhh…

Subjektif

means...tiada sempadan...bagi aku lah kan..sbb Subjektif memberi laluan pd setiap org meluahkan idea@pendapat sendiri...

sebagai contoh

Definisi Gembira

Kau - dpt bersama org tersayang setiap saat dah kire happy sangat [melampah lah kan..hehehee]
Kamu - dapat bonus tetiap bulan di kire bende paling gembira dalam hidup [ade ke?]
Dia - Dapat makan kat Kazaara bersama rakan2 gossip sambil mencuci mata...dah di kire menggembirakan hati pada hari etrsebutSaya - dapat bersama2 keluarga time hari raya..dah terlalu gembira lah tu
pada Aku plak - dapat tido di kala kengantokkan yg terAmat sangat pada waktu ini adalah perkara paling akan membuatkan hati saya girang gumbira pabila bangun dr tido nanti...huhuhu :P




Boss....boleh kah saya tidor sebentar,...kerena itu sahaja yg bisa membuatkn saya rase gembira nak wat keje nnt...skrg sy sungguh xgembira nk buat kerja nih...haih****

Abis jek Puasa

Kite akan sibok dengan makan rendang+ketupat+lemang segala kan...xpuas lagi membedal ketupat lemang rendang segala...kene suap nasik minyak balik..tu lah alkisahnye kan...

ok arini...berjaya jugak tuan empunye menghantar kad undangan...erm dia suh aku bwk BF aku skalik..aku jawab..aku dtg sorang jek..leceh bwk org ni...hahahahaha & dia kate...bagos jugak ko dtg sorang...nnt kazen2 aku ramai yg ensem-ensem....hahahahaa lagi aku gelak besar..oklah tu..bg kerjasama kat aku tok cuci mate..ngeh22

ekceli aku snap gamba ni tok Adik S...dia nk tgk sangat mcm mane ruper kad glemmer Mamat tu kan...erm tp aku plg suke sbb kad dia kaler purple...pehtu aku leh recycle wat frame gamba aku nnt! hehehehee
next week pon ade kenduri jugak...si Ros ngan padli akhirnya..menamatkan zaman berchenta sakan mereka dengan alam perkahwinan..huhuhu

Nota kaki: sape-sape yg teringin nk join aku cuci mate kat Sheraton, Subang..sila roger..nnt aku leh pertimbangkan....either lulus ke idak kn utk jadik ahli Cuci mate…

Sabtu & Ahad

Mule-mule aku rase cam nk pindah jek....nk carik umah sewa kat Taman Melati..hehehe sebabnye... Jumaat mlm yg lepas...aku naek tren nk ke Taman Melati sbb malam tu nk lepak umah Mira&Wafi sbb nye nk tolong ape yg ptt kan..kan depa nk wat open house ari sabtu tu... maka, aku ngan rela hati menabur kudrat tenaga utk membantu potong memotong ape yg ptt...hehehe

oh ye..aku ke sana naik tren kerana..aku kompiden nk drive sorang2 di kala malam ke lokasi berkenaan..dr aku sesat barat tah ke mana2...bek aku nek tren..tuan umah ngan rela ati utk menjemput aku di stesen putra terbabit..tp kan...mmg xsia2 I naik tren ye..kerena...ku pikirkan jam dah nk kol 9pm...org xramai kan..tp nye..smpai KLCC ramai ye..jejaka melets naik tren tersebut..maka nya...best lah aku cuci mate...hehehe..yoyo...ramai ok..jejaka petronas [aku tau sbb ramai yg dok kendong beg bercop PETRONAS or ade yg pakai baju petronas] hahahaa & dan ramai plak yg turun same2 ngan aku kat Taman Melati..ramai rupernye jejaka Pe…

Kawan

Tengok Blogger Boy malam semalam..tu pon sedar nk dekat abis...erm...lebih membuatkan aku rase sangat2 frust...semalam adalah episode terakhir ok! pergh..nk kene khatamkan kat 8tv nye website lah jawabnye...hampeh...

sempat lah aku tgk part karaoke yg depa nyanyi lagu ni...hahaha teringat balik..lagu lame kan..nyanyian ruhil...

makanya..meh lah layan kan sesame arini..hehehee



Kawan... apa erti sayang
Jika hati tak senang
Kawan... apa erti kasih
Jika kau tersalah pilih

Kau... pandai bercerita
Surat panjang berjela
Kita tak pernah bersua
Aku tak suka bercinta

Apakah ertinya ini
Mengganggu akal dan hati
Lupakan saja, lupakan diriku
Kita di bangku sekolah lagi...[ni agak xsesuwai plak]

Hei! Jangan buang masa
Dengan berkhayal saja
Kawan lihat masa depan
Masih jauh di hadapan

Hei! Jangan main api
Nanti membakar diri
Ilmu harus kita cari
Kelak kita takkan rugi

Sakan Raya @ Kak Nor House

Xdek ape pon nak cerita..ni Last week punye gamba...
mase aku ngan Murni mai serang umah Kak Nor after Jamuan Raya Bernas..

Murni angkut Adam skalik...ha tgk lah aksi si kecik ni...yg dah byk akal skrg....aku dok transfer gamba makan2 td..tu ade gamba bdk kecik ni...tu yg transfer skalik...

ha layan kan.,...
Adam si jendul luas...murah rezeki ni nanti~~~

Nota kaki: layan kan cerita kat blog mama adam lagi syiokkkk..sila cek sini

Sakan Raya @ ISD

Bukan Jamuan Raya...

tu jek yg blh di perkatakan..

tapi...dah jadik cam jamuan raya jugak

sebabnye..dapat menjamu semua org....

Idea asal dari Puan Murni yang kengkonon ajak kami wat potluck..kami tu terdiri drpd Murni-Kak Nor-Aku-Sharna tapi dek kerana...dah sok sek..terckp kat org len suh wat sikit puding/agar2 & air....budget mcm wat makan2 sket jek..ala ari jumaat kan..dah lame xdek makan2..tu yang beria nk buat..lg pon department kami xbuat jamuan raya taun ni.. tapi alhamdulillah..krie potluck ni jadik ala2 mini jamuan raya ISD lah..hehehe..xsangka byk pulak makanan nye..hehehe

ok..antara makanan yang ade

1) Anor Lontong

2) Sharna na na na Laksa

3) Murnieooo Spagetti

4) Air sedap + Dadih Kak Wan + Agar2 Kak Su + kek Cokelat skandel
+ buah Pisang emas di bawa belayar..pisang raja dah balik istana
+ DJ-DJ yang xhenti2 menceceh dlm pantry..hehehe

ni jek sempat aku snap..ade lg byk gamba dr camera sharna + murni + amy..nnt kan lah ek
Finally, tukang komen utama...xkate ape2...makanya...makan…

Sakan Raya @ Taman Jaya [Kisah Seterusnya]

sambungan dari kisah yg terdahulu
Allo uolls..welcome to Taman Jaya
Amacam kacak ka Abg long di sambutan raya taun ni?
[uweeekkkk!!!!]
di highlightkan...sampin itu bkn songket tenunan terengganu..tp sampin yg di beli dr Jalan Tar..selonggok Rm50 [ye ke...hentam ajek lah..kasik sedap cerita]

konsep raya..maka kuih raya jek yg byk

oleh sebab...aritu suasana tenang..makanya, cuaca pon memberi kerjasama...
mengikut perasaan Abg Long pd hari itu yg suam2 kuku
taun ni nye cerita
Tak hot mane
sbb topik bertumpu
Abg Long yang dah mule Jiwa KAcau
itu sajek!


tu lakonan gumbira semata2...

hakikat sebenar...ni lah rupernye...
baik aku start enjin..pecut dulu sblom Meknab kejor..hik222
vrrrooommm vrrrommmmm

lets makan uols..

the 3 stooges

owh lupe Mr.Nik join sekerat jln jek..coz nk g dating kat Mid Valley..ape kesss kan raya nk berdating
org hari raya serang umah sanak saudara/kengkawan
kate konsep ziarah..
ni dia ziarah MV plak kan..
tp semoga
Jiwa dia xkacau..huhuhu

ok dewi..taun depan ko beranak pinak plak lah ek...

as…

Sengaja

Mulut & tangan memainkan peranan

bile mulut ternganga kerana menguap...tangan dengan baik hati nya akan tolong tutup kan

[baik kan?]

Nampak sopan kan?

tapi...mata

suke kaco daun

[keji tak?]

kerana dengan sengaja

memberi laluan kepada airmata tok mengalir

[sungguh keji tapi lebih kepada MALU 55%]

kelihatan KANTOI di situ

saya hanya memberi alasan

"OKSIGEN 50sen, plezzzz"

Nota kaki: sindrom xcukop oksigen ni boleh diubati x? letih rrr asik nak menguap jek keje nye...Guwe xsuke ok!

Sakan Raya @ Dewan Felda

Cerita dah basi....

sebabnye... cerita ni terjadi pada Khamis minggu lepas... aku menunggu gamba dr camera Murni..tp cam lambat lg nak dpt..maka layan kan gamba dr camera Sharna jek lah..hehehe

Ok, diz year....company aku wat Jamuan Raya kat Dewan Felda..jauhkan? yolah jauh lah dr opis aku tu...erm aku sebagai staff yg setia...ikot kan aje ...huhuhu

makanya, jauh lah aku makan TGH tu..ahaks...

ok sila layankan gamba2 aku yg dah terlebey lemaksssss itew ok...seyes bencik nak tgk! buwekk..tp dah tu rupernye..buruk pon buruk lah....janji bukan beruk udah!....

ok....Ade aku kesah? hahahaaa sila tgh gamba aku di red carpet [jgn tgk kasut tu..sbb nye..tu kasut Murni..aku pinjam jek]..hehehehee xkn nk pakai sandle crocs tu jek kot..xglamer lah i...xleh jadik lecturer plak kan..huk33
derang nak sgt pakai merah..ha amik ko...
merah lah Maklong aritu kan...

gamba wajib bersama Puan Sharna kebana
na na na

with mak buyung
nmpk aku kecik sket...uhuk huk huk~~

baru aku perasan..sape yg masuk dlm gamba kami..ko…

Sakan Raya @ Rumah Nisrina

Sekembali aku ke sarang di tingkat 11 nun jauh di angkasa kerinchi itu pd waktu magrib kerana acara makan2 di rumah Ila telah selesai...mlm nye puler....disebabkan nk jumpe si Ethong tok menghantar sekut raya dia...kitaorg berpakat nk serang umah Yam pulak....

ok b4 gerak shah alam...sempat lah dok kaco puding jagung...kang terlupe..mau kene smash ngan GGO kan..hahahahaa...seb bek teringat..kalo idak..mau berasap lah telinge....Janji tinggal Janji gitew..keh keh...

makanya dlm kol 9.15pm aku gerak ke shah alam...sampai ngam2...tp ethong maintain lambat lah kan....cett kene tgu jugak lagik!

dah berkumpul xramai mcm tu pon happening jugak... sambil lepak2 makan kuih raya jek sambil layan cerekarama..tp aku sebok melayan kerenah cik kak kecik tu... rase cam best plak [mmg best pon]..sbb tgk dia nk beraksi depan camera...hehehe kire dia dah ade aura gedik nak berposing..sbb nye..dah reti nk jungkit2 bahu..senget kepala vagai...senget2 badan lah...mcm2 lah....mmg kelakar..tp sgt sweet ngan a…