Friday, October 30, 2009

Bukan Malas..Tapi Gatal-gatal

hahaha tajuk jek..dah terbeliak...

aku bukan malas nk hupdate...citer mmg banyak yg tertangguh...tapi..
aku di serang2 gatal2....hahahahahaa bkn lah...miang ok dok bertapa kat KBB tu...giller xleh blah,.,camner lah mereka leh berpuluh2 taun berkubang dlm KBB tu kan?

Tulah yg tetibe aku dpt keinsafan..yg mane xtau bape lame nk bertahan dlm diri..keh keh.... tp paling kesian..kalo tgk PC engineer pon maha hazab..ngan line internet yg tahap aku nye kesabaran bagai nk bakar KBB ok..pdhal nk bukak page Masairlines jek..tp subhanallah..tgu sampai nk 15min.....lom lagi nk click..mmg menguji..lepas ni..xmo kondem depa dah...mmg ade hikmah kene anto selongkar KBB ni..baru lah tau kan..ngah keadaan opis xbape nk sejuk..dok kat HQ..amik ko..sampai kecut2 kulit..xtahan sejok..kekeke

ok lah..nnt uodate later..gamba pon bkn nye aku snap pon..giller concentrate wat keje kan..ahahahahahaaa...podahhhh...seb bek farah kawen esok..kalo idak..mmg aku bertapa lagi 2days tok ronda2 alor setaq ni kan...

ok gut 9te.....

nota kaki: wa frust xdpt tgk nur kasih malam nih...grrrrrrr

Monday, October 26, 2009

Family Day [ INTRO ]


layan kan gamba ni dulu k...

nota kaki: Adam Rifqie yg ensem..gamba org laen lom tgk lagi...[pdhal tipoo jek..lom pilih lah,..huhuhu xdek lah boring sgt mlm2 kan sbb ade wifi free..keh keh keh

Wednesday, October 21, 2009

Baby Arissa

Yemma

Lagi..lagi...lagi...pics Yemmaa



May God Bless You, Kakak Kacang v(*_*)

Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to KAKAK KACANG
Happy Birthday to you

why kakak kacang? hehehe as per DD said, dia ni elergi ngan kacang..sangat kesian..if DD elergi ngan daging..dia ni xleh lah nk berkawan ngan kaum2 kacang...huhuhu
dat's all

simple explanation but semua org paham kan?

diz is 2nd tym aku jumpe dia...1st tym mase kenduri kawen along si DD, sgt hyperaktif ok tapi mase aku sampai dia dah serabut ngan custom Snow White nye tu..yolah dah rimas lah tu..awal sgt dia di pakaikan ngan costum tu,..std bebudak kan...

& kali ni aku saje jek join DD shoot tok besdae party..adelah experiance kan..camne nk handle kekanak rebena nih..ahaks
itulah kanak2..sentiasa bersungguh2 kalo berdepan ngan lilin..ahaks

kreatip lah mummynye dok mendeco kek ni

mane satu pilihan?

----------------------------------------------------------------------
this part paling lah...
Besdae gurl yg dah mule serabut tapi maseh bagi kerjasama

1...2...3....hembusss

alamak ade org join dr jauh

xleh jadik ni..org dah mule kompius


itu lah dia..danish pon nak tolong tiup...sangat baik hati lah kazen kan..tp present dr danish mmg Cantek sangat!

Monday, October 19, 2009

Layannnn

YEAY! guwe berjaya makan PApaDOM ngan mate..huhuhu..kini wa mau meroyan tok makan nasik kandar ngan papadom plak.. DD jom kite serang mane2 restoran nasik kandar...wa dah kepingin bebenor lah...sebab since haritu xdapek2 makan nasik beriani kan......ngan papadom..ni nak nasik kandar plak..jgn kak ayu masak mee lagi udah...wa udah tensi asik makan mee ajo di musim perayaan ni..xdek plak open house sediakan nasik kandar nk..hehehe...byk songel plak ek..org dah jemput makan2 lagi mau demand nk tu nk ni..belasah aja ape yg ado...

utk citer ni aku bagi 4.5/5 lah..sbb aku dpt bergelak + rase nk nangis 30sen...heheehe lepas tu...aku ni yg dok tgh2 antara kapel..sbb seat kat situ ade 5...aku mmg tgh2..almaklom lah...pegi serang wayang sorang2...ahahaha...yg xleh blah..kapel sebalah kanan dok citer pasal lapar...laki dia suh makan xmo..nk simpan perut tok ke umah mak dia lepas muvi..ape kesss kn..nk citer pasal lapar..org tgh layan muvi sibok nk dengar ko nye citer lapar plak...yg sblh kiri tu plak..kes lelaki tu terpakse masuk wayang same2 ngan awek dia tok layan citer ni..yg kunun2 bkn jiwa laki tu..deyyy kalo xikhlas ko tido ajeklah..xyah membebel...ko paham xkonsep sayang+cinta+serasi+terima seadanya + semua nya..nk aku ulaskan ke? damn....nk kutuk2 plak..dah awek ko suke..ape kate ko layan kan aje tanpa byk songel..dia leh jek teman ko layan bola kat mapley kan..leh tlg...x...tolong senyap..nk jek aku sound..seb bek mood aku bagus ari sabtu tu..hahahahaaa
tapi aku tabik spring lah kat afdlin kan..sbb mempunyai idea nk wat cerita ceriti sebegini utk aku layan....hehehe seyes..."berbaloi baloi" lah....
pada sape2 yg xlayan lagi..yg ingin kan kesegaran otak dr serabut keje..si la lah layan citer ni..ke sedang berkecamuk ngan JIWA KACAU..blh jugak,...sekurang2 nye..dlm mase 2jam tu leh lah lupekan masalah kejap..hehehee

Action!


Finally, berjaya jugak aku jumpe ngan budak comei nih..hehehe...yg dikenali as 'Baby Ema'. dia ni anak kazen DD...selama ni asik dok dengar citer dr DD & tgk gamba jek kan..makanya, smlm kat besdae party kakak kacang [nnt akan diulas kan kemudian ok!] dapat den ketemu same ini..budak 'selambe land'...yang dengar kate muka nye sebijik mcm pak long nya ketika kecik..huhuhu..pape pon Ema..u'r rock! hehehhe sbb selambe jek!
owh.. i luv her Toncet..hehe:)

Nota kaki: nak tau citer yg lagi byk pasal Ema...sila lah ke blog mummy nye

Wednesday, October 14, 2009

Radio Vs MP3

kalo diberi pilihan...ape yg akan korang pilih?

Aku pilih......"RADIO"

sebab nye... radio nih mcm2 ade..hehehee leh gelak..leh serius..leh hilang kawalan..rase meluat...rase benci marah..semua lah..garam kunyit lada hitam..semua rase leh rase..leh mcm2 lah kan kalo ngan Radio..tapi..kalo MP3 bagi aku..agak membuhsankan sbb yg same jek...cume ko akan di dendangkan dengan lagu..cume either mengantok or layannnnnnn

sebenarnye nak tanye... prefer tgk TV kat umah or bersesak2 kat wayang.... aku rpefer tgk TV kat umah...sbb koman2 nk terkucil leh tahan..tgu IKLAN kan...kan..xpon if layan DVD leh lah jugak tekan button "Pause" tu..hehehe tapi kalo kat wayang...erm thn ajolah sampai abis..kalo xmo termiss mane2 part kan..ahaks...

tapi aku tau....ade org suke tgk kat wayang..kunun2 romantika di tampi gitew...ape jua kate korang...jom lah layan Papadom..hahhhhaaaa

Nota kaki: kesian lah kat aku..asik dgr org kate best jek...nak jugak rase kebestan papadom tu...haiyaaaaaaaaaaaa

Teringin Makan Nasi Beriani Ngan Papadom

Morning kengkawan semua, [cewahhhh macam ramai jek kengkawan yg skodeng kat sini]

Opppss silap, dimulakan dengan Bismillah...perut i dah nyanyi lagu "New Devide" sbb terkesan secare langsung dr corong telinge aku yg tgh layan lagu nih....tp seyes...guwe nye pewut xbagi kerjasama pagi nih..*haih*

baru kol 9.15am, dah pkr nak makan nasik beriani ngan papadom vagai! alahai napsu...ok smlm aku hanya makan nasik goreng bodoh [mcm penah dengar..ok ok...ayat bdk kecik yg bersize besar kat department aku suatu ketika dulu]...ianya diberi nasik goreng bodoh kerana...tiada ape2 dlm nasik goreng tu kecuali nasik & perencah nasik..tiada sayur mau pon daging segalanye...tp nasik goreng aku bijak sket sbb ade ayam goreng even aku xjumpe sayur kan [ni kes terlupa nk beli even aku trn beli bawang tp terlupe yg tiada sayur yee dlm freezer tu...lu pikir wa rajin ke nak turun utk kali ke-2?..hehehe..trn wat kali per-1 tu pon aku pkr 20kali..heheheni kan turun tok kali ke-2..kem salam lahhhhh] ok..ok...selain ayam goreng..aku goreng kentang jugak..saje wat lawan..xdek lah nampak bodoh sangat kan...ahahaha..maka tu lah menu aku tok berbuka puasa malam semalam..ahaks.... [naseb xkena makan mee lagi..tp mee ikhsan dr Mira tu maseh ade byk lagi..hahahahaa]

tapi arini..mcm nak makan nasik beriani ngan papadom..tgk lah usaha aku..ape yang dpt kan mlm ni..either nasik jek ke..ke beriani tu jek yg dpt aku genggam or hanya papadom jek yg dpt ku telan....hahahahaa

aku bersemangat nk wat keje tp...ID aku plak depa gune tok testing semalam...erm grup utk coding xdek plak..makanya..xleh nk berkarya depan font berkaler hijau merah tu kan...tu yang dok merambu kat sini dulu....

rajin plak korang bace ek....tapi jangan risau..ni bukan entry yg panjang aku rase [sila doa..jari aku lenguh dengan kadar segera..hehehe]... owh lupe aku bersemangat sbb arini aku xperlu rase utk mendptkan belas kasihan dr boss utk memberi kebenaran aku tidor seketika supaya aku blh rase gembira...sbb aku dah gembira kerana semalam..seawal jam 8pm aku dah selamat belayar ke negeri China..dengan melawati tembok besar china tu ngan pegi bershopping sakan di ape tah name tpt nye..Ghuangzhoa ke ape tah..begitu lah...& kemudiannye lari ke Padang utk melihat kesengsaraan & membantu ape yg patot dlm tidor tu...hehehe & kemudian aku ke Manila plak..melihat kasut2 Imelda Marcos yg terselamat..byk uolss..seb baek i xberniat jahat ketika tidor tu..hehehee tetapi xsempat balik ke malaysia semula aku dah terjaga...tok menunaikan fardhu wajib yg aku xbuat lg sebelom tido..aiyak.... baru kol 4.09am..dah terjaga [pdn lah dah ckop 8jam tido kan..hehehe]..nak xnak kene lah pakse mate yg kelat tu bukak jugak kan..& lepas tu..sampai kol 5am..xleh nk tido..kol 5am jam dah berbunyik..xsempat nk verangan dah..td asik dok betol kn posisi yg terbaek tok melelapkan mate...tp non dpt ye....letih r...dah kene bgn..tp xdek mood nk makan..aku melantak air jek....lepas dpt air..teros lah sambung tido blk...smpai bunyik alarm seterusnya...cettt senang plak tido kn....rupernye2..aku .kehausan..xmemahami diri sndr tol lah aku nih...*haih*

dah lah cukop lah tu rapuan aku...asalnya nk cerita teringin nasik beriani ngan papadom jek kan

ha layan gambar ihsan dr mr.google, haih manelah aku nk carik beriani kat kerinchi tu...grrrrrrr

Nota kaki: semalam ptg dok SMS ngan kawan aku... dia dok kate kat aku "Orang lelaki kene ade ilmu" cakap kat aku..mcm lah aku ni lelaki mcm dia..tah ape2 tah..ke dia nk ingat kan diri dia..tp xtau nk luahkan kat sape..aku jugak lah tong sampah nye...iyolah tu..layankan ajo!..tp ngan ayat dia tu..aku terpakse berpikir jugak....haih*...apsal kene pikir?..aku pkir senang jek..lelaki kene bijak! hahahahaa

Tuesday, October 13, 2009

Subjektif

means...tiada sempadan...bagi aku lah kan..sbb Subjektif memberi laluan pd setiap org meluahkan idea@pendapat sendiri...

sebagai contoh

Definisi Gembira

  • Kau - dpt bersama org tersayang setiap saat dah kire happy sangat [melampah lah kan..hehehee]
  • Kamu - dapat bonus tetiap bulan di kire bende paling gembira dalam hidup [ade ke?]
  • Dia - Dapat makan kat Kazaara bersama rakan2 gossip sambil mencuci mata...dah di kire menggembirakan hati pada hari etrsebut
  • Saya - dapat bersama2 keluarga time hari raya..dah terlalu gembira lah tu

pada Aku plak - dapat tido di kala kengantokkan yg terAmat sangat pada waktu ini adalah perkara paling akan membuatkan hati saya girang gumbira pabila bangun dr tido nanti...huhuhu :P




Boss....boleh kah saya tidor sebentar,...kerena itu sahaja yg bisa membuatkn saya rase gembira nak wat keje nnt...skrg sy sungguh xgembira nk buat kerja nih...haih****

Monday, October 12, 2009

Abis jek Puasa

Kite akan sibok dengan makan rendang+ketupat+lemang segala kan...xpuas lagi membedal ketupat lemang rendang segala...kene suap nasik minyak balik..tu lah alkisahnye kan...

ok arini...berjaya jugak tuan empunye menghantar kad undangan...erm dia suh aku bwk BF aku skalik..aku jawab..aku dtg sorang jek..leceh bwk org ni...hahahahaha & dia kate...bagos jugak ko dtg sorang...nnt kazen2 aku ramai yg ensem-ensem....hahahahaa lagi aku gelak besar..oklah tu..bg kerjasama kat aku tok cuci mate..ngeh22

ekceli aku snap gamba ni tok Adik S...dia nk tgk sangat mcm mane ruper kad glemmer Mamat tu kan...erm tp aku plg suke sbb kad dia kaler purple...pehtu aku leh recycle wat frame gamba aku nnt! hehehehee
next week pon ade kenduri jugak...si Ros ngan padli akhirnya..menamatkan zaman berchenta sakan mereka dengan alam perkahwinan..huhuhu

Nota kaki: sape-sape yg teringin nk join aku cuci mate kat Sheraton, Subang..sila roger..nnt aku leh pertimbangkan....either lulus ke idak kn utk jadik ahli Cuci mate..hehehe & tetibe aku terpikir...dpt masuk NONA ke idak ek? keh keh keh

Dalam kepala: Tetiber teringat aku lom tengok "Papadom". bile lah nk pegi serang wayang nih...

Sabtu & Ahad

Mule-mule aku rase cam nk pindah jek....nk carik umah sewa kat Taman Melati..hehehe sebabnye... Jumaat mlm yg lepas...aku naek tren nk ke Taman Melati sbb malam tu nk lepak umah Mira&Wafi sbb nye nk tolong ape yg ptt kan..kan depa nk wat open house ari sabtu tu... maka, aku ngan rela hati menabur kudrat tenaga utk membantu potong memotong ape yg ptt...hehehe

oh ye..aku ke sana naik tren kerana..aku kompiden nk drive sorang2 di kala malam ke lokasi berkenaan..dr aku sesat barat tah ke mana2...bek aku nek tren..tuan umah ngan rela ati utk menjemput aku di stesen putra terbabit..tp kan...mmg xsia2 I naik tren ye..kerena...ku pikirkan jam dah nk kol 9pm...org xramai kan..tp nye..smpai KLCC ramai ye..jejaka melets naik tren tersebut..maka nya...best lah aku cuci mate...hehehe..yoyo...ramai ok..jejaka petronas [aku tau sbb ramai yg dok kendong beg bercop PETRONAS or ade yg pakai baju petronas] hahahaa & dan ramai plak yg turun same2 ngan aku kat Taman Melati..ramai rupernye jejaka Petronas dok kat Taman Melati..tu lah alkisahnye aku nk pindah [tp tu ckp2 aja..jgn harap aku nk menyusahkan diri pindah sane..giller sesak ok tempat dia..dah lah jauh dr opis...owh mmg fitam aku hari2 nk pg & blk keje]..makanya..aku nk bgtau...xsia2 lah aku wat decision mo naek tren sbb dpt cuci mate dlm 15min...hahahaa..ok enuffff

& malam tu...ruper nyer mira akan ade tetamu jugak utk pre-open house kate nye..sbb nye si Fira xdapat dtg keesokkan nya..di sebabkan mau pulang ke kampung halaman nun jauh [hahaha xtau kat mane...boleh?] tp Fira xkeseorangan sbb dia ditemani..bodyguard2 & dayang2..iaitu si Kakak nye, Butet & Fahmi..& very lucky sbb depa bermurah hati menapau Satay Samuri utk santapan tgh malam itu..hehehehe makanya...dpt lah aku jumpe org yg baru blk UK..seyes xtau...aku br tau aritu..hehehe..tp kire aku dah dpt jumpe FIra...tp kakak you sgt best....sporting giller ok...sbb dia panggil i YUNA..hahaha teros feeling2 nk pegang gitar sambil nyanyi lagu Cinta Sempurna ..hehehee

ok lame gak lah mereka lepak..sampai ke tgh malam kn....& lepas tu wat keje sket...& esoknya [sabtu lah kan] seawal pagi dah kene pulun...tp paling lawak kisah Jala Menjala..hehehee sehinggakan mslh itu telah diselamatkan oleh rancangan paling popular..iaitu xlaen xbukan..adalah rancangan "Ketuk-ketuk Aidilfitri" artis jemputan kali ni..alah mmg baser pon jemput dia sbb FREE kan,..almaklomlah konsep..kawan2..heheeowh luep artis nye ialah Aaron Aziz ok..lame jugak sesi penggambaram program ketuk2 aidilfitri tu./.sbb byk sangat halangan & rintangan..tp dlm pukul 8.00pm..berjaya jugak penggambaram program tu di tamatkan

**sori lah xdek gambar..sbb dlm kamera tuan umah lah**

& aktiviti Open House Mira&Wafi sangat lah meriah ok..ramai lah tetamu yg hadir...hehehe dengan Menu yg meletopssss kan..antaranya Soto special dr Jawa+bukan jawa-Mee Kari bkn dr India-Lontong yang meriah-kuah KAcang byk fatwa yg perlu diikuti-Kek Cokelat sedap-Puding Koktail Castard yg begitu enak dimakan ngan roti jala-agar-agar pink sempoi-Roti Jala di daratan- air sirap + cukoplah tu..nak ape lagi kan... seawal jam 1.15pm dah ade tetamu yg hadir..sehingglah kol 10.00am keesokkannya baru lah tetamu xsedar diri seperti aku ni pulang ke pangkal jalan...hehehe tetamu terakhir pulang malam tu..dlm kol 10 lbh jugak lah.... [over plak aku cover citer open house org kan..hahaha lantakkan aje..bace ajolah ek...entry yg xbergambar ni..hehehe]

oklah..malam tu kunun2 nk balik ikot DD tp nk jumpe kengkawan + Mira kate mo anto malam tu kan..tu yg stay jugak tu....tp kesian plak kat tuan umah + semua kepancitan..makanya..kami semua terbongkar tido ajolah..huhu

keesokkannya...[ahad lah kan] aku kene gerak awal...makanya..tuan umah kene lah anto awal kan..tp awal2 pon kol 10am jugak gerak dr umah mira..thanx mira & wafi sbb anto aku pulang ke sarang kan...smpai kerinchi..aku cume naek atas [umah utk amik double sided tape jek] & aku teros cargas ke Shah alam plak..utk ke umah Cik kak kecik...hehehe ade misi yg perlu di settlekan iaitu menyiapkan hantaran si Ros...hahahaha

tapi seb bek cik kak tu bg kerjasama jugak lah..even merata jugak lah manis tu dia seret..hehehehe & maghrib jugak lah baru settle semua kerja...ok lah tu....erm entry tiada gamba lagi kan..hahahahaa & sempat lah buat pizza kat umah yam...ha amik ni cik kak kecik yg seronok makan pizza..pdhal sebelom tu dia dah mengamok ngan aku sbb amik ikan dr tangan dia [aku takot tulang...xtau plak ibu dia dah buangkan tulang tu kan...melalak lah cik kak tu...dek kerana paksaan aku merampas makanan dia...tp dpt pizza...dah senyum tu ok lah tu kan,...]

Makan Pizza dengan senyuman [sedapkan sos thai tu? belasah jek dia makan..xkesah pedas ke idak...huhu sangat kentall...Artis seprti Aaron yg xreti makan pedas patut malu pd cik kak kecik ni!]
semalam dia CBB..tp seb bek dia xmeragam ke ape kan..dia cool jek..cume asik kene tukor diapers jek lah kan..huhu sampai dia xmo lah masuk tpilet utk di cebok kan..maybe sbb montot dia dah pedih tu..tp dia maseh cool makan jek ape yg ade..hahahaha
CAYA LAh NAbihah

dah kol 9.30pm cam tu baru aku gerak balik..setelah perut aku kekenyangan...hahhahaha..balik umah..aku teros tertidor atas sofa..sedar...pinggang wa dah lenguh.....tgk jam...waaaaa lagi 3jam nk subuh.....erm frust xdpt nikmat tido mlm smlm..nyosal den landing atas sofa..tau....teros landing atas katil jek...ingatkan nk baring2 kejap....coz nak basuh baju...ni baju ke mana...rendaman baju aku tu pon ke mana kan...

** owh lupe...cik kak kecik...reti cakap bahasa jepong uolsss....giller sangat rajin menceceh..tp i xbelajar lg bahasa jepong kan..makanya...i ngan dia jadik ala2 org kelantan sembang dengan org nogori...

ok itu saje ceritanya....Dada

Nota kaki: aku berjaya menggoda org-org yg nak meronggeng di Muzium2 yang ade dalam KL ni utk mempostponed rancangan..hehehee

Friday, October 9, 2009

Kawan

Tengok Blogger Boy malam semalam..tu pon sedar nk dekat abis...erm...lebih membuatkan aku rase sangat2 frust...semalam adalah episode terakhir ok! pergh..nk kene khatamkan kat 8tv nye website lah jawabnye...hampeh...

sempat lah aku tgk part karaoke yg depa nyanyi lagu ni...hahaha teringat balik..lagu lame kan..nyanyian ruhil...

makanya..meh lah layan kan sesame arini..hehehee



Kawan... apa erti sayang
Jika hati tak senang
Kawan... apa erti kasih
Jika kau tersalah pilih

Kau... pandai bercerita
Surat panjang berjela
Kita tak pernah bersua
Aku tak suka bercinta

Apakah ertinya ini
Mengganggu akal dan hati
Lupakan saja, lupakan diriku
Kita di bangku sekolah lagi...[ni agak xsesuwai plak]

Hei! Jangan buang masa
Dengan berkhayal saja
Kawan lihat masa depan
Masih jauh di hadapan

Hei! Jangan main api
Nanti membakar diri
Ilmu harus kita cari
Kelak kita takkan rugi

Sakan Raya @ Kak Nor House

Xdek ape pon nak cerita..ni Last week punye gamba...
mase aku ngan Murni mai serang umah Kak Nor after Jamuan Raya Bernas..

Murni angkut Adam skalik...ha tgk lah aksi si kecik ni...yg dah byk akal skrg....aku dok transfer gamba makan2 td..tu ade gamba bdk kecik ni...tu yg transfer skalik...

ha layan kan.,...
Adam si jendul luas...murah rezeki ni nanti~~~

Nota kaki: layan kan cerita kat blog mama adam lagi syiokkkk..sila cek sini

Sakan Raya @ ISD

Bukan Jamuan Raya...

tu jek yg blh di perkatakan..

tapi...dah jadik cam jamuan raya jugak

sebabnye..dapat menjamu semua org....

Idea asal dari Puan Murni yang kengkonon ajak kami wat potluck..kami tu terdiri drpd Murni-Kak Nor-Aku-Sharna tapi dek kerana...dah sok sek..terckp kat org len suh wat sikit puding/agar2 & air....budget mcm wat makan2 sket jek..ala ari jumaat kan..dah lame xdek makan2..tu yang beria nk buat..lg pon department kami xbuat jamuan raya taun ni.. tapi alhamdulillah..krie potluck ni jadik ala2 mini jamuan raya ISD lah..hehehe..xsangka byk pulak makanan nye..hehehe

ok..antara makanan yang ade

1) Anor Lontong

2) Sharna na na na Laksa

3) Murnieooo Spagetti

4) Air sedap + Dadih Kak Wan + Agar2 Kak Su + kek Cokelat skandel
+ buah Pisang emas di bawa belayar..pisang raja dah balik istana
+ DJ-DJ yang xhenti2 menceceh dlm pantry..hehehe

ni jek sempat aku snap..ade lg byk gamba dr camera sharna + murni + amy..nnt kan lah ek
Finally, tukang komen utama...xkate ape2...makanya...makanan semua marbelles lah kirenye...hahaha aku hanya merebus ketupat segera...mudah kan keje aku....

Nota kaki: xsabar tgu lapar...nak belasah satu rengget spagetti Puan Murni plak..hehehe

Thursday, October 8, 2009

Sakan Raya @ Taman Jaya [Kisah Seterusnya]

sambungan dari kisah yg terdahulu
Allo uolls..welcome to Taman Jaya
Amacam kacak ka Abg long di sambutan raya taun ni?
[uweeekkkk!!!!]
di highlightkan...sampin itu bkn songket tenunan terengganu..tp sampin yg di beli dr Jalan Tar..selonggok Rm50 [ye ke...hentam ajek lah..kasik sedap cerita]

konsep raya..maka kuih raya jek yg byk

oleh sebab...aritu suasana tenang..makanya, cuaca pon memberi kerjasama...
mengikut perasaan Abg Long pd hari itu yg suam2 kuku
taun ni nye cerita
Tak hot mane
sbb topik bertumpu
Abg Long yang dah mule Jiwa KAcau
itu sajek!


tu lakonan gumbira semata2...

hakikat sebenar...ni lah rupernye...
baik aku start enjin..pecut dulu sblom Meknab kejor..hik222
vrrrooommm vrrrommmmm

lets makan uols..

the 3 stooges

owh lupe Mr.Nik join sekerat jln jek..coz nk g dating kat Mid Valley..ape kesss kan raya nk berdating
org hari raya serang umah sanak saudara/kengkawan
kate konsep ziarah..
ni dia ziarah MV plak kan..
tp semoga
Jiwa dia xkacau..huhuhu

ok dewi..taun depan ko beranak pinak plak lah ek...

as usual...mrs moose xmo ketinggalan...
dah lah meronggeng sensorang....
xbwk laki..upset...budget bujang plak!

after makan2...dlm kol 2lbh petang..kami ke Amcorp Mall utk serang fleamarket kat situ...tp ade org xthn godaaan...telah terbeli CD yg melets...semoga hatinya gumbira...

cerita lebih lanjut..sila jengah Puan Sunplawer nye fotopages di sini

Wednesday, October 7, 2009

Sengaja

Mulut & tangan memainkan peranan

bile mulut ternganga kerana menguap...tangan dengan baik hati nya akan tolong tutup kan

[baik kan?]

Nampak sopan kan?

tapi...mata

suke kaco daun

[keji tak?]

kerana dengan sengaja

memberi laluan kepada airmata tok mengalir

[sungguh keji tapi lebih kepada MALU 55%]

kelihatan KANTOI di situ

saya hanya memberi alasan

"OKSIGEN 50sen, plezzzz"

Nota kaki: sindrom xcukop oksigen ni boleh diubati x? letih rrr asik nak menguap jek keje nye...Guwe xsuke ok!

Sakan Raya @ Dewan Felda

Cerita dah basi....

sebabnye... cerita ni terjadi pada Khamis minggu lepas... aku menunggu gamba dr camera Murni..tp cam lambat lg nak dpt..maka layan kan gamba dr camera Sharna jek lah..hehehe

Ok, diz year....company aku wat Jamuan Raya kat Dewan Felda..jauhkan? yolah jauh lah dr opis aku tu...erm aku sebagai staff yg setia...ikot kan aje ...huhuhu

makanya, jauh lah aku makan TGH tu..ahaks...

ok sila layankan gamba2 aku yg dah terlebey lemaksssss itew ok...seyes bencik nak tgk! buwekk..tp dah tu rupernye..buruk pon buruk lah....janji bukan beruk udah!....

ok....Ade aku kesah? hahahaaa sila tgh gamba aku di red carpet [jgn tgk kasut tu..sbb nye..tu kasut Murni..aku pinjam jek]..hehehehee xkn nk pakai sandle crocs tu jek kot..xglamer lah i...xleh jadik lecturer plak kan..huk33
derang nak sgt pakai merah..ha amik ko...
merah lah Maklong aritu kan...

gamba wajib bersama Puan Sharna kebana
na na na

with mak buyung
nmpk aku kecik sket...uhuk huk huk~~

baru aku perasan..sape yg masuk dlm gamba kami..kompem ala2 sedondon jek kalernye..ngeh33


** nak tgk gamba yg byk lagi..sila ke FP Sharna Kebana na na na

Nota Kaki: skrg sakan serang department org laen tok jamuan raya..hehehe department sendiri..xyah citer lah...kami malas nk buat taun ni..hehehee

Tuesday, October 6, 2009

Sakan Raya @ Rumah Nisrina

Sekembali aku ke sarang di tingkat 11 nun jauh di angkasa kerinchi itu pd waktu magrib kerana acara makan2 di rumah Ila telah selesai...mlm nye puler....disebabkan nk jumpe si Ethong tok menghantar sekut raya dia...kitaorg berpakat nk serang umah Yam pulak....

ok b4 gerak shah alam...sempat lah dok kaco puding jagung...kang terlupe..mau kene smash ngan GGO kan..hahahahaa...seb bek teringat..kalo idak..mau berasap lah telinge....Janji tinggal Janji gitew..keh keh...

makanya dlm kol 9.15pm aku gerak ke shah alam...sampai ngam2...tp ethong maintain lambat lah kan....cett kene tgu jugak lagik!

dah berkumpul xramai mcm tu pon happening jugak... sambil lepak2 makan kuih raya jek sambil layan cerekarama..tp aku sebok melayan kerenah cik kak kecik tu... rase cam best plak [mmg best pon]..sbb tgk dia nk beraksi depan camera...hehehe kire dia dah ade aura gedik nak berposing..sbb nye..dah reti nk jungkit2 bahu..senget kepala vagai...senget2 badan lah...mcm2 lah....mmg kelakar..tp sgt sweet ngan aksi spontan dia tu..siap landing2 atas lantai sambil senget2 kepala lagi...

haiyooo nisrina...Mama Yun udah xsabar ni..lets photoshoot cepat...hadoiyaiiiiiii....

kalo gini gayanya, mmg lah wat aku asik ke sek.8 jek tgk perkembangan dia....huhuhu...comei amat ok!

yang pasti kompem ibu & abah ko..naik "bo-ring" tgk muke mama yun ko ni bertempek kat umah korang...hahahahaa

Jungkit bahu [mane tah dia belajar....:)

senget-senget ni ape tah dia nak buat..
lom dapat gaya lagi..
xpe Nisrina..prektis make prefect ok!

ni duduk plak..
ni kene kasik sopan sket lah
ater nk tunjuk kat bakal mak mentua kn kn

otherssss
[Ibu kate ni baju kurung raya taun lepas...taun ni baru muat2..hehehe 2bln lagi..xleh pakai dah aku rase..hahaha]

Nota kaki: bende aku masih failed...tidokan budak kecik ni..xreti aku nk nyanyi lagu ape..hahahaa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...