Friday, January 23, 2009

Selamat Bercuti

Happy Holiday Uolssssss

C.N.Y

Bile CNY jek...rakyat Malaysia dpt cuti pjg..tp raya kite iaitu Raya Aidilfitri..xrase pon panjang cutinyer...erm 2la, plan asal aku mo follow Geng ATAT aku ke Penang+Kedah [again!] tapi ape kan daya...Mak ku kate...balik lah..umah xdek org...[dlm ati aku kate..xpe Penang tu leh pegi lg nnt]actually mak aku risau tu dok tinggalkan anak kesayangan dia tu...erm xpelah kan..aku balik lah kampung kan..2la 4hari cuti ok! sangap aku kalo dok kat umah without any plan...kekeke so, aku telah pon merangka kan perancangan bercuti di kampung aku di mana, esok pagi aku akan ke Muar utk ke rumah kawan aku si lyza...dah lame dia ajak mai umah dia kan..but asik xde kesempatan jek..so, esok pagi aku akan cargas ke sana & if Kak Zila aku ade kat Muor..leh lah aku lawat dia sekeluarga..aku nk tgk kelasakan si Qimie..hehehe [lame dah xjumpe si qimie..last skali mase wedding adik aku last year]..pehtu ptg kene cargas blk ke Melaka sbb kui 3pm..aku kena nganto adik aku ke tuisyen..but if salah sorang adik aku yg len FREE...depa bakal menjadik mangse aku lah jawabnye kn..kalo xsempat...hehehee



Pehtu Ahad lak, agenda nye laen..di mana aku nak ke kenduri En.Burn [opismate aku] dia wat kenduri anak dia kat umah dia di kampung iaitu di kampung air limau, masjid tanah..so, ade lah plan sket ngan Murni..sbb murni nak bawak adam serang melaka plak kan...hak33 hope plan ahad tu menjadik...



& aku ade 2 hari lagi tok meronggeng kat umah sambil mengangkang depan TV + membuta kedarah dlm bilik aku yg penuh sesak ngan barang mak aku [ni kene highlight sbb suke sumbat tah pape dlm bilik aku..ingat bilik aku tu ... kawasan wakaf ape?] dah lah bilik aku plg kecik dlm umah tu..pehtu kene share plak tu kan..giller punyer xpatut kan!Lagi...nak lepas geram..bilik aku tu plak ade lah bilik utk public ok...semua org leh masuk & keluar ngan sesuke ati! [xpatut betol lah kn!]xprivacy langsung..xkasik can langsung aku nk seludup dadah ke ape kan..hak22 [mamposs aku kene sembelih ngan mak aku kalo dia bace blogs aku ni kan]

Otai Burger


Korang penah dengar ke pasal OTAI BURGER ni? aku baser jek dgr..tp xpenah tgk lah..sampai lah..akhirnya OTAI BURGER ni munculkan diri kat kerinchi..dia betol-betol park dia nyer stall betol-betol depan tangga nak naek ke tpt tren kat stesen Universiti tu...huhuhu setelah lebih kurang sebulan lebih jugak lah..akhirnya aku tergoda jugak hasutan napsu makan aku tok merasa keenakan burger dr Otai ni...



Kemuskilan melanda aku,maksud Otai ape ek? Pd pemahaman budak seusia..kire Otai ni..org yg ala2 sifoo...kire leh jadik tpt rujukan..but very betol one is "Old timer" lah kan..but the meaning still membawa maksud yg same..kalo nk jadik sifoo..kene lah mahir kan dlm bidang2 tu..so, di kire old timer lah kan..kekekee..kire betol jugak lah pemahaman aku tu..:P



So, back to the story, semalam aku telah mengorder [membeli lah kan kirenyer] sebijik burger ayam special...so, dah setel urusan beli belah aku kat stall tu...aku pon ngan laju nya jalan pulang ke rumah..kalo aku berjalan ala-ala mak limah pulang petang..mmg lambat lah aku dpt rase kan kenikmatan makan OTAI BURGER ni kan...so, aku pon jln lah selaju mungkin..seb baek aku kontrol cun..kalo x, kompem aku larik jek smlm..kekeke ala2 lari kene kejor dek anjing..SO, sesampai umah..aku pon mule lah operasi mengunyah Otai Burger smbil layan SPA Q..kekeeke..erm sekali..Oklah kan...lom leh kalah kan Raja Burger kan..& aku rase burger abg kerinchi yang mmg dah berkurun bertapa kat kerinchi tu lg sodap kot ramuan...ke abg tu dah mandrem dlm burger dia..xpe bang, next tym & ari2 seterosnya kalo mo burger..i prefer ur burger lah kan..maybe dah serasi..ahaks ke kemungkinan budak yg jage stall tu xteror lagi kot...xpe..give them a chance..len kali selang seli lah ..kasik sama rata dpt rezeki [macam lah aku hari2 makan burger..seminggu sekali pon payah..ahakss]



nak tau sejarah + additional INFO pasal Otai Burger ni..sila lah ke Website Otai Burger
ni bukan iklan berbayar ok! aku promote ni..sbb ni lah care nak memajukan anak bangsa aku sndr jugak kn...or nak rase burge rabg kerinchi tu..ade jek kat laluan dr vista angkasa nak ke tren universiti tu...[dulu kini & selamanya]...



Nota Kaki ku yg sengal ini: so, jom lah makan burger bagi menaikkan kandungan lemak dekat perut...selain itu, blh lah berangan ala2 berada di Manchester.uhuks [xmasuk langsung kan!]

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...