Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

Cuti yeay~

Apply cuti 3/4hari dapat 11hari hari cuti..pergghhhh baik punya iklan kan...

Sila siap sedia utk plan cuti yang lama, rancang lah percutian dengan teliti, bagi yang hendak ke luar negara sila pastikan, anda tidak di senarai hitamkan oleh PTPTN..huk huk serius best, orang selangor kena tambah sehari lg, sbb federal day tu, korang tak cuti ye...bagi yang beranak awal tahun, adalah sangat rugi bg tahun 2011..,muaahahahahaaa dan get ready lah ngan ongkos yg byk..boleh mula menabung dari sekarang, sbb tym ni kompem harga hotel & segala yg berkaitan dengan percutian akan naik sedikit dr rate asal... selamat bercuti ya nota kaki: jom honeymoon

tidur lagi best

Niat di hati nak update cerita...beraya bersama Synergycentric di tropicana...terbantut
niat di hati nak update cerita suprised birthday party mira pon terbantut
nak cerita pasal eksiden di melaka tgh tadi pon terbantut



semua ni kerana...gambar-gambar di dalam phone aku TIADA ye! sentap nye lah kan..tengah berkobar-kobar..sekali non ado yeeeeee gambar yang dah beria aku snap...

sekian, selamat malam sayang semua
nota kaki: dah nak dapat bahan utk berblogging sangat susah kan...phone plak buat perangai..ruper2nye memory dia dah full...muahahha snap jek xdelete yg lame & save jek mp3...rasakan..beria je posing...

Sementara teringat dan belum basi

Kawan: Hello, jadi ke nak beli tiket ni?Aku: owh jadik lah... Kawan: kompem ek nak beli tiket ni? aku nak buat sekarang ni. Aku: ha belilah, nanti bgtau lah harga dia bila dah convert ke RM...nnt aku tranfer ke account ko. Kawan: ko tengah buat ape? Aku: aku tengah tido. Kawan: ok gut nite Aku: ok tata
beberapa hari yang lepas, maybe penat sangat. sementara nak tunggu citer drama kol 10pm, aku pon lepak dalam bilik sambil baca buku. sungguh lah. ape nye penyakit mengantuk tu menyerang ketika itu, aku xsedar pon aku tertidur...sampai lah kawan aku call..dan perbualan seperti di atas...hehehe
keesokkannya, aku bgn, aku tgh phone celcom aku ade misscall...owh..cek maxis xdek plak...petang nya baru lah aku berkesempatan call membe aku yg memiscall aku...sebab boring menunggu orang di parking lot mc d, ampang. ni cerita lain..nnt ye...
aku: weh ko call aku malam tadi ek? kawan: ha ah aku: pasai pa? kawan: lah kan semalam ko dah jawab.... aku: erk? ye ke...aku xsedar pon... kawan: lah padan lah bila aku …

Sana sikit, cubit sini sikit

kali ini citer aku select secara random jek..dan cerita nya bermula begini....
Lepas keje, dah lah dr Jln Kia Peng tu, makan sejam setengah lah jugak aku nak sampai Tol Sg. Besi tu kan even aku dah masuk tol smart..huk huk...semput aku dibuatnye...eh eh tak....semput lah laling aku yg memang tgh athma tu..wakakaka dek kerana itu, mcm baser, aku puasa jumaat lepas dan berbuka dalam kereta..seb baek air mineral dari bulan puasa ada lg dlm kiete...belasah ajelah..selawat banyak-banyak..malas nk berenti nye pasal kan... minum seteguk..fouhhhhhhh kol 8pm baru sampai rumah..eh silap...kol 8.10pm ye....sampai jek terus capai pinggan..tp teringat maghrib nk sampai ke penghujung terus batalkan..padahal dah kene tegor ngan bapak..."Dah sembahyang ke belom nak makan" cettt potong stim lah kan...tau jek bapak aku tu kan...kekekeke
plan balik melaka ni kunun-kunun nak sambung beraya kan...tapi hampeh ye...plan tah ke laut mana tah...owh sebelom terlupa, tengahari tadi, tym aku tgk syiok la…

Raya..Raya..Raya

Ok lah, sempena bulan yang mulia ini & masing-masing masih mood RAYA dan cara-cara nak menghilangkan rasa boring sebab mood nak start keje tak mai...meh aku ajak main satu games....simple jek....

"Berikan satu perkataan yang ada suku kata RAYA"

cth:- Puduraya


Owh ni lah games yang aku ngan kazen aku main mase mlm raya pertama..kekekee, sbb masing2 boring & cuba utk menghilangkan rasa mengantuk masa beraya di rumah maklong aku. Ok, semua list yg korang tulis aku akan update kat sini...

-------------------------------------------------------------------------
Eja - Kotaraya
Murni -Duit raya [sorry, ko dah tak masuk dalam list dapat duit raya kan? hehehe], beraya, suraya [ ko dah macam kazen aku....siap kate suraya ni valid utk games ni..huahuahua boleh lah]
Akram - hantu raya [mentang-mentang tahun ni, semua TV dok pulun tayang citer hantu/seram jek]
Mira - jalan raya [ni mesti kes, terkenang jalan raya yg dilalui nak balik besut nih] , hari raya, siaraya [siaraya ni ape ek mi…

Siapa lah

Punye kerja kan..ish ish ish.....ade ke patut search pakai "YUN SEWEL"...macam ku tau jek sape punye keje..xpe janji jangan aku sewel bebetul udah le...

RayATAT

Gambar-gambar Raya Sakan ATAT....
ni khamis lepas kat umah bon.. semoga ukhwah keluarga besar ATAT ni berkekalan selamanya
ni sabtu di rumah mak mertua Atat Leader a.k.a Syah

ha sembang jek...dok umah orang dr ptg sampai nak tgh malam.. giller mengganggu tuan rumah kan Amir besar tengah propa semua org ngan citer dongeng dia
anak-anak dara..oppss ade sorang tersesat bujang terlajak..eh eh ade makpak orang lah eh eh..ade yang xbujang juga semua orang sebelom bon & angakatan nye belah membelah malam pekat likat
ok this weekend nye terjah open house..aku xdapat nak ikut serta..kene balik kampung utk rebus ketupat lagi utk perut sendiri..muehehehe..sape mau makan ketupat & rendang sila lah ke teratak bonda&ayahanda hamba di Kampung Alai..sekian

Raya Sakan 2010

Cuti 1 Malaysia semalam, aku dengan bebudak ATAT telah menyerang beberapa buah rumah [ehh 2 buah rumah jek]budak ATAT sekitar lembah klang, well xkan nak serang rumah yang kat besut/perlis/Jb kot kan..hehehee
Rumah yang di serang adalah rumah Si Bon di selayang dan Yuzzuke di Selayang juga...hehehee...beraya ke dua buah rumah tapi macam pergi beraya ke 6 buah rumah..lepak kat sebuah rumah tu dah macam lepak kat umah sendiri jek rupenyer kan..masing2 xsedor diri yang tuan umah nak halau dah tu.,..kekkeeke
turut beraya dengan Sugar Glider si Apeng. Daripada ko bela binatang ni, baek ko amik anak anak kat umah anak yatim tu & bela kan..hehehhee
binatang ni menyeramkan ok, kuku dia amat mengerikan aku..hahaha padahal binatang ni kecik jek..tu pon nak takut..miahahaa..bukan aku jek takut..ramai lg yang takut juugak...
oleh sebab anak si Apeng ni xrei bercakap lagi..makanya, tiada duit raya utk anak2 dia..muahahahahaaa
bercerita dan terus bergossip...xhenti..henti ok! makan lagi lah xberent…

I-city

Rabu malam Khamis. Tetibe ade orang call time maghrib ajak serangI-City, aku xpenah pegi lagi kan, maka nya, Yes kan aje lah..ahaks... akceli kawan aku tu nak bawak mak dia jalan-jalan. Sebab kesian terperap kat umah dari senin kan..yolah dah kawan tu keje... tp keje giller ni mmg dengan dia jek lah...sengal!
Untuk hari biasa, nak masuk ke sini akan di kenakan RM5 utk sebuah kereta dan pada hari cuti sekolah/umum dikenakan RM10...mahal kan?...layan kan ajo..tp serius memang ramai orang....
dah macam2 style bergambar dah..dah lah nak bergambar pon kene beratur macam lah nak beli setem kat pej pos di kala nak raya...adoiyai





tempat ni memang lawa, tapi mula2 memang aku peneng lah nk biasakan mata aku dengan keadaan lampu warna warni tu kan..

owh ni jek yg menunjukkan ciri2 orang melayu..kekkee

muka gembira tokleh blah oklah..dah mengantok boleh balik dahhh..opopps sebelom pekena milo ais ngan roti telor kat Hakim dulu...lapar ok, kesian kat orang bujang yang makpak nye jauh di kampung halaman…

Are You Moist Enough?

Untuk pertama kali, aku terpanggil untuk menyertai contest yang di anjurkan oleh Nuffnang. Sebetulnya, tiba-tiba teringat akan contest ini, apabila aku duduk depan Lappy untuk bermain games di facebook sambil nak menyapu losyen Vaseline ini ke tangan dan kaki. Lantas terus teringat akan contest "Are You Moist Enough?". Makanya, terhasil lah entri ini.

Adakah Kulit aku cukup lembap?
Sejujurnya, duduk di dalam aircond selama lebih 8 jam sehari dan terdedah pada matahari selama beberapa jam boleh membuatkan kulit kita kering walaupun kita mengambil air yang secukupnya dan memakan makanan yang nutriennya cukup untuk tubuh badan kita. Maka dengan itu, memang kita memerlukan alternatif lain untuk memastikan kulit kita kekal cantik dan kekal lembap.
Bagi saya, Vaseline Aloe cool & fresh menjadi pilihan semenjak setahun lebih yang lalu. Sebelum itu, bermacam-macam jenis losyen telah dicuba sebelum bertemu dengan Losyen Vaseline.
Sejarah jodoh aku dengan Vaseline ini sebenarnya da…

Rasa rindu

Penah tak rase korang rase rindu sangat kat orang yang ko kenal dari kecik..serius wa kangen bangat nak boraking ngan kawan guwe yang sorang tu..tapi tu lah...
AKU MEMANG EGO! hahahahaaa
makanya..dok dendiam....
kejap jek nak ahad kan.
tapi esok keje...ape kes? boring boring...apsal lah xamik jek cuti sampai bulan depan kan. xpon cuti jek terus sampai bila rase boring cuti baru lah keje balik..kekekee
Nota kaki: mati akal ok, dok rumah sensorang...

Tahniah

Hari ni, my best buddy, Cdah akan bertukar status. seb baek bintulu tu agak jauh & jatuh plak di bulan syawal. kalo tak kompem aku dah ade kat sane utk same2 memeriahkan majlis.
tapi takpe, tahun depan insyallah aku akan ke sana jugak [Wajib kot] utk same2 menyesakkan majlis ko tahun depan pulak..
Tahniah Cdah. semoga kau berbahagia selamanya ngan si dia. even ko dah tinggalkan aku dalam gerabak ketapi lain kan..muahahahaa...sob sob..xpe..as long as ko happy, aku ngan dila kompem hepi...
Nota kaki: owh rindu dowh rumah sewa yg lame..rindu pd ko ngan dila...

Gambar Raya 2010

Gambar-gambar raya. aku dah masuk FB dulu..& aku gune link dr sane jek..malas ye nk tgu upload gambar kan..
Lija & ammar, Lija ni fav semua org sbb dia sangat sporting & sangat comel hehehe mak&ayah dan kakak2 lija berposing..huhuhu Ummar Yusoff..tapi kak jaji nye panggil adik dia taiyob...aiyooo...gara2 yusoff taiyob.. tp lagi best dengar si lija panggil..."Pak tam, omaudah balik"..itu dia Lija mmg betul2 org melaka ye...ahaks... ngeh22 Zikri...yg makin macho & makin lasak...tp..maintain botol susu di tangan turun 50% suhu kemachoan ye Irfan yang nampak dewasa bila duduk dengan budak kecik..hehehe aik tetibe...sorry lah gambar tonggang terbalik.. anak2 pak aman yg perempuan
yusof ni sporting ok, kalo depan camera, lg sporting kalo bg dia pegang lalu di gigit camera tu..kekekeke 5 org jek..anak pak aman & cik sal...kuang3x
lelaki2 bersama mak.
pak aman with generasi pak hassan
kak ngah & family
owh ni, pengantin yg dah hampir basi. raya tahun depan abg zaaba nye…