Skip to main content

Posts

Showing posts from April 29, 2009

Kita Minom Dulu

Aku upload gamba td..tetibe terperasan ade persamaan ngan gamba lame?

dulu mmg aku nk belajar maen guitar..tapi skrg....
Amacam ade gaya "Man Kanan tangan berbedung TAK?" [ade hati nk tanding ngan Man Kidal..ahaks] Verangan!!!!!!

aku rase...belajar maen SAPE ni lagi gerek sehhhhh

seyes menarik...lah SAPE nih...tone muzik dia pon sangat layan~~~~~ [ni dah terkene virus sazz [bkn virus ba alib bi ok!..di mana melayan kn semangat patriotik..:)]

Sarawak - Part 3 [Ahli Rombongan]

Trip kali ni...

Aku serang Kuching, Sarawak..

Dengan menaiki Airsia...mcm baser lah kan...beli tym offer...tambang nye ala2 mcm nak ke terengganu jek..[tp ni nek bas lah]...seyes murah tau! xmenyosal beli..even poket kosong lah...trip ni leh dikategori trip gamble aku jek..sbb nye...bkn mcm trip len yg mmg ade paperwork vagai..trip ni..ala2 "Redah Aje" sbb nye..aku xdek lah simpan2 duit vagai..aku redah jek ngan ape yg ade dlm poket cabok aku tu...but alhamdulillah...semua selamat...

perjalanan dr LCCT ke Kuching, Srwk hanya mengambil masa selama 1Jam 45Min jek...kejap jek kan...nak balik melaka pon makan 2jam dlm bas...ni nek bas tp versi bas di udara..ahaks

utk percutian kali ni...aku & da geng menginap kat Tune Hotel which Airasia punye jugak...
Welcome tu Tune Hotel, Waterfront, Kuching
Dr pandangan aku,

Tune Hotel ni ok! but rege mmg dia tulis murah ma...RM9.99 [lbh kurang lah] tp setelah add-ons kos2 laen..makan rm30 jugak pernite/pax hehehe tp ok lah...style ala2 backpac…

Sarawak - Part 2 [Gambir]

ok lah uols..
aku kasik warm up citer pasal sarawak ngan story mory bout gambir

Apa itu gambir sarawak?
Gambir Sarawak Asli ialah sejenis getah kayu yang hanya boleh didapati di Bumi Kenyalang (Sarawak). Ia diperolehi di dalam hutan tebal kawasan pendalaman di bahagian ke-4 iaitu Long Panai, Marudi, Sarawak. Ianya boleh menolong anda dimasa kecemasan di waktu malam mahupun siang hari.
Mmg dia ubat kepada mcm2 jenis penyakit...keberkesanan nye aku xsure sgt...sbb lom penah cube...

menurut cerita pakcik yg jual itu..ianya boleh digunakan utk:-
1- sakit GG [ni lah sbb utama aku beli jugak menatang nih]
2- gigitan serangga yg berbisa
3- resdung [ni aku nk cube jugak]
4- mslh jerawat [maybe dia leh digunakan utk mengeringkan jerawat kot]
5- byk lg...malas nk ingat..janji yg sakit GG dah tersenarai..ahaks...

ya...aku beli...gambir ni yea kengkawan...jgn JELES...terutamanya kak sharna...jgn nk goda2 I plak tok pinjam semalam dua gambir ni..ahaks...

alah murah jek..uols leh beli online kalo mau...link ny…