Wednesday, May 13, 2009

Terdiam Seketika

Last week aku g register GYM yg sebelah opis aku tu..sbb nye ade promotion tok Budak opis aku kan..maka aku ngan Murni poie lah membuang duit yg dah mmg xtau nk campak kat mane tu kan..maka bermula pada detik itu...selama setaun 1 bulan..aku nye kaki akan rase gatal ajelah nk ke sana kn...


erm...ok g GYM tu xde lah masalah sgt..lari-lari anak..angkat berat tendang sane balun sini jek kan..koman2 malas pon...kayuh ajolah beskal yg ado tu..xpon nek kude ke [seyes gatal dowh bontot ngan peha naek menatang nih]...

sum more, murni nak sgt jumpe si norman hakim tu sbb nye...persoalan yg dia nk tny lom terluah lagi...BILE NAK KAWEN NGAN MEMEY? hahaha layan kan ajo...berani ka ko nak tny? hehehehee

selain leh gune peralatan depa pon ade class aerobik lah....dance class lah, yoga lah, spinning lah, aero dance lah...mcm2 lagi lah...leh jek join..tgk time..kalo available korang join lah...

maka TGh tadi ade dance class...1st tym ooo aku nak dance..sekali trainer tu ngajo TARIAN SALSA...hahaha cannot imagine lah camne aku menari kan... ala senang jek..kalo kowang tgk batang pokok yg melambai ke kiri ke kanan yg ala2 xdek seni tu kan...kaku jek goyang ke kiri & kejung jek goyang ke kanan...ha mcm tu lah rupe aku menari..nak tgk rupe aku sndr menari pon aku xsanggup TAPI ape kan daya..mmg cermin depan mate kn..hahahaa senak perut jugak aku gelak...

MMG nasib baek..sbb class tgh tu baru jek mule..& semua yg join seramai 6org tu pon baru belajar menari mcm aku kan...haha so sesame kaku lah lagi...ahahhaa mmg byk kali aku BLURR lah nk ingat step....TAPI kan...[byk plak TAPI] tgk budak len semua ade jek aura kelembutan..kire kalo nk lengguk tu ade lah seni lenggokan..tgk kat aku..mmg mcm patung yang pakai kayu tu..hahahahahaaa mmg kayu lah kan..nk goyang pon xdek seni...xpe layan kan ajo...

ape ape pon aku cume nak jumpe cikgu SALINA ke ape tah yg pasti cikgu praktikal time tu [ex-cikgu sekolah rendah yg memperlekehkan bakat aku suatu ketika dahulu..di mana dia ngan selambe telah menolak aku dr menyetai class tarian kat sekolah rendah dulu...]..dulu ko tolak aku masuk team tarian lagu ape tah..kumpulan Feminin & Ulik mayang kot....ha skrg aku belajar TARIAN SALSA tau....tapi SALSA kejungzzzzz ok! hahahahaa

mmg tergeliat lah urat2 kat pinggang aku td..sebab terkejut..lantakkan..tp percubaan BERANI lah tu kiranya....:P

ok dats all..malas dahh nk membebel

Nota kaki: Jue, aku terjebak ngan dance class nims...suppose ko yang pg patutnye [eleh..Jue bukan bace pon blogs ni..bek dia dok ngulit anak dia :P]


Sarawak - Part 12 [Others-TAMAT]

yeahhhhh, this will be final episode for Sarawak entry..hak33

more info (bout Sarawak) tpt mane best ke ape ke...silalah ke link yg diberi

oleh sebab entry ni diberi name OTHERS...maka..tahap cerita nye akan carca marba lah yeaaa...campuk aduk jek...malas dah nak susun.. dah lah payah giller aku nk siapkan entry terakhir tu....

betol kate org ... part oenutup lah paling payah..mcm wat karangan tym sekolah dulu..part penutup or kesimpulan lah yg paling payah kan..:P


ni lah Gunung Santubong..xsempat singgah pon..even kaki bukit tu dah dekat ngan Cultural Village...tp mase xmengizinkan lah kan..

kedai cenderamata yang berderet kat bazaar depan waterfront...

muzium orang2 CIna...mcm ade..pasal sejarah kedatang org Cina ke Sarawak...
Yang best nye..masuk muzium kat sarawak ni..semua nye FREE ok!

27April2009 ialah ulangtahun kelahiran hubby si Khatul..seyes xtau..smpai lah khatul kate nk beli cake utk wat suprised kat laki dia..amik ko..mmg suprised lah kan..xjumpe kek yg kecik...sebijik tiramisu SR tok balun 5org..muntah cream lah malam tu...

xdapat pg taman sahabat..bergamba kat sini pon jadik lah


masuk muzium kucing ni..aku teringat kat kakak jek..kompem dia suke masuk muzium ni...hehehe

sbb mcm2 pasal kucing ade...tp aku xdelah heran sgt..tgk gitew2 jek..sbb aku bukan nye seorang yg giller kucing..kalo murni pon aku rase dia suke jugak kot..sbb dulu kan kawan2 dia semua kucing :P


jalan2 dah lenguh amik gamba seround dua...tp replika kucing lah yg jadik tpt paling penting...hehehe

kunun2 nak buktikan sgt pergi kuching tu kot...


ni lah alkisah yg nak carik kaunter beli kupon tok parking..tny kat pakcik pemurah tu...dia kate..xpe amik jek kupon dia ha..hahaha thanx pakcik...

mmg org sarawak ni baik2 belaka lah pehtu pemurah plak tu..untung yatie [kazen aku yg akan kawen ngan org kuching 31 mei 2009 ni]

ronda2 sarawak xjumpe plak pakwe sarawak...xpe maybe kene g sibu ke..bintulu ke miri ke kapit ke..opppss tu terkapit lah jawabnye kan...hik33


lame bebenor lah menunggu mereka tu dok surfing kan...aku ngan lyza layan jek keje bangang camni..

agaknye orang yg pasang kabinet tok cafe kat hotel tu kate kami JAKUN kot..hahah lantakkan

aku suke kusi putih tu...ape aku kesahkan..camera aku..tgn aku...gamba aku...hehehe


tu dia org yg tgh pulun siapkan cafe kat hotel ni..dah lah lobby dia ni sempit..sume nk sumbat kat sini..layan kn ajo


ni rete khatull..yg dia beli kat sawarak..tp kan topi tu penang mali...

yg kesian nye..seb bek aku dah snap siap2 gamba ni..lepas sakan jln2+tangkap gamba mase nk kuar dr cultural village tu..xsedor yg topi ngan sun glass tu tertinggal kat meja...seb bek beg tu dia ingat nk sambar dulu kan..xpe mmg rezeki org sarawak lah tu namenye


ok terakhir sekali..kalo rase xberbaloi nak sewa kereta yg agak mahal.. ok citer harga sewa kete kat sane mcm ni lebih kurang

kancil - RM100
VIva - RM120
Myvi - RM130
dan lain2 makin mahal lah kan

ni rate utk sehari ok...mahal kan? kalo nk jimat nek lah bas yeaaaaaa nak ke bako ade bas..nak ke cultural village pon ade bas..xpon amik lah package yg siap semua...hehhee

tips nak membeli belah ke ape ke...bawak lah org tempatan..hehehe [mane2 same jek kan]

nak makan....carik jek mee kolok or laksa sarawak dulu :)

nak jalan2..sila beli lah peta kat kedai popular dulu yeaaaaa sbb payah benor nk carik peta kuching tu... seb bek kat popular ade...or gune lah kemudah GPS yg ade dlm tepon canggih anda itu...

utk hotel...byk jek choice....pilih ikut suka jek lah...



ok last skali, tak sah lah kirenye kehadiran anda ke sarawak sekiranya...tak bawak balik kek lapis as a OLE-OLE kan..hehehe maka nye..kedai kek lapis yg paling besor paling mudah nak jumpe kat waterfront tu adelah Dayang Salhah yea byk pilihan..pilih jgn tak pilih ok! pehtu jgn risau sbb depa akan bungkus kan siap2 yeaaaaaa

oklah ni saje lah bebelan aku pasal Sarawak yeaaa..so next tym bebelan pasal tpt len plak...

nota kaki: Air asia ade offer free seat lah..ape lagissssss kengkawan..ade2 sape2 nk ke mana2 2010 nnt...aku nk join..hahahhahaaa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...