Skip to main content

Posts

Showing posts from May 17, 2011

Penamaan

Aku baru jek buat sesuatu yang wajib. Tak lain tak bukan, yang wajib pada diri sendiri, tidak pada orang lain. heheheheee

Isnin minggu lepas, aku singgah ke KWSP untuk mengisi borang "Permohonan Penamaan". Yolah kita tak tahu apa yang telah di takdirkan untuk hayat kita kan. makanya, baik buat sekarang sebelum terlambat.

Alah, korang terlambat lah....lambat bagitau nak dapat share sket..hehehe aku dah submit siap-siap pon. dan aku bukan lah nak cerita sangat pasal borang ni,


aku cuma nak cerita pasal servis dari pihak KWSP di mana aku leh bagi 9.5/10. Ini di sebabkan aku hanya mengambil masa tak sampai 30minit utk urusan ni. mula2 ke kaunter pertanyaan untuk ambil borang. kemudian pekerja dia akan bagitau kena pakai pen hitam & isi borang dahulu, kemudian kena photostat IC kat kedai photostat di dalam kafeteria lepas dah lengkap smeua baru ambil angka giliran. mudah kan. duduk seminit dua jek kat kat kerusi, terus no. giliran dah sampai, kemudian ke kaunter dan urusan cop …

Hari Wesak

Bercuti di kala hari bekerja ..oppps jatuh pada Selasa kan. adalah sangat seperti *&^%&^% tak tau lah nak describe kan. Di sebabkan tiada plan aktiviti lain. makanya, aku dan geng sawan aku telah bersetuju untuk makan-makan sambil menghabiskan balance-balance duit sementara nak tunggu gaji hujung bulan aja kan. sepatutnya, aktiviti makan-makan ni adalah malam semalam, sejurus selepas kerja, tapi apakan daya, kerja makan gaji, Didi kena stay back. huh...xsempat lah kan...

makanya, jadilah plan makan tengahari. dan lagi best, ada juga orang nak join aktiviti kitaorang.


the pasta



the ribs & 1/2 chicken


the ribs...owhh murni..sila jeles :P


didiER


doraER

dora the explorer...
ehhh silap
emaER

masihsi Cik PotPet
serius giller tym kenyit mata
tapi comel.
huhuhu



playing games with mommy







see anak beranak ni

serasi




notty jek memek muka dia



dah lama xjumpa si Ema ni,
maka dah lama lah xsnap gambar dia kan
mujur memang camera ada jek dalam bag.


layan jek lah


puas hati kenyang. sib baik tak tamak ha…