Thursday, May 28, 2009

Break

To Amoi..sila lah ke Sipadan yea...mmg BEST even aku xsampai lg..but aku dah smpai kat Mabul, Kapalai, Mataking, Pom-pom & Pandanan...Gamba kat atas ni..kat Kapalai...Meleleh lah TGK gamba ni k!

Nota kaki: credit to DD sbb gamba ni dia yg shot...hahahahahaaa

Janda Baik [Episod 4 - Seterusnya]

Dari JANDA BAIK

kami akan ke...


















tadaaaaaaaaa


BUKIT TINGGI


nota kaki: so, nantikan cerita pasal bukit tinggi plak....[minggu depan lah kot!] hehehee

Janda Baik [Episod 3 - Pulau Santap]


Aktiviti petang adelah..bersiram

maka...tny brother kat supermarket..brother tu kate..Pulau Sentap Pulau Santap..maka kami pon carik lah di mana kah Pulau Santap ni..ingat bebetul lah pulau kn..hehehe

tapi sungai ajo k!

Boleh lah dr xdek kan...

ni gamba aktiviti...i sentap ok! sbb kene sabotaj!!!!
ni xdek kene mengena ngan Pulau Santap...cume aku suke akan papan tanda ni saje..hehehe :P


best kan leh pose-pose gini...hehhe kompem feeling2 kat BALI dah nims..:P

kami jumpe berok ni uolsss
sian kan...

sbb TULANG jek uolss.

rase cam nak sedekah kan

::"Setandan Pisang ke"::

---larikkkkk---


Cubaan utk feeeliiingggg TarZan...mampooo???
I xmampoo ok..keceborrrr dalam air kekdah nye..Berat sgt...TGN xmampooo nk tampung bergayut di tali..hahahhaa

Nota kaki: nak tgk gamba yg lagik byk..sila ke FP Puan Cyana dia dah setel upload semua..UPSET tau!!!! sbb dia ade kesempatan...

Janda Baik [Episod 2 - Andak's Place]

Makan kat sini sedap jek...Puan Cyana suke ayam goreng nye..suasana pon BEST! plus ade WiFi free ok! cool kan..even kat ZGH pon ade Wifi free tp kene mintak pwd kat tuantanahkedaung lah kn..canggih kan Janda Baik ni...hehehehee

maka nya dok makan2 kat Andak's nih sambil bergossip...makan kejap..gossip lebey ok! cube tgk gamba...gossip pon muke stresss TGK laptop tu..hahahahaa

Harga makanan pon baser jek..xmahal & xmurah sgt! mmg rate MAMPU lah kire nye...

Janda Baik [Episod1 - ZGH]

Welcome to Janda Baik
upset tau..bkn gamba I...

As a mukaddimah..kenalah story bout TEMPAT PENGINAPAN kan...almaklomlah..setiap kali bercoti bende paling penting "NAK TIDO KAT MANE?" betol TAK?

Ok utk trip ke Janda Baik..kami memilih ZainiGuestHouse [ZGH - www.zainiguesthouse.com] sebagai pilihan utama...alhamdulillah mmg rezeki sbb mmg xdek org booking pon utk tarikh yang kami pilih..terima kasih pd org len yang TAK start bercuti lagi waktu itu..hehehee

Trip ni ala2 utk melarikan diri seketika dari kesibukan kota yang dipenuhi dengan kotak-kotak batu yang dingin beku berwarna kelabu kelam berbungkuskan asap-asap kotor & debu-debu hangit yang berterbangan bebas di persekitaran udara KOTA METROPOLITAN...demi utk menceriakan pandangan mata ngan warna ijau yang damai dan menyejukkan, udara yang nyaman lagik mempersona disamping utk menikmati ketenangan yang ngak bisa ada di KOTA.

Setiap ahli GGO's mmg ade matlamat sendiri... sbb nye masing2 mempunyai masalah tersendiri yg ngak bisa di publish kan utk tatapan UMUM....hak privacy gitew ok! hakikat jek kami pergi bersama..tapi matlamat lain-lain yeaaaa...:P

Diz trip hanya 7 orang saje yg join dengan menunggangi Mek Nab & Myvitto...mcm baser orang yg same jek yg komited ngan aktiviti GGO's nims...yg len hampeh ok! almaklum lah..yg len byk sgt undangan peribadi yg xmahu dielakkan..kehkehkeh...[pikirkan sndr ajolah yeaaa]

thanx kepada yg participate ngan aktiviti kali ini...berikan tepukan *clap *clap *clap kepada :-


  • Puan Cyana Kebana
  • Miss Chajuya Melets
  • Miss Dewi Kenchana
  • Mr. Moose puan cyana punye
  • Mr. Azizul yang masih samar2 identiti
  • Mr. Nik yang mengalami kompik ati & perasaan
dan xlupe
  • & Miss Aku selaku tukang karut di sini...heheehe

ni lah antara chalet yg terdapat di ZGH
wat i can say..mmg berbaloi & best lah tpt nims!

before pulang leh singgah di ke-dai OLE-OLE Sahabat Alam yeaa...jgn lupe

antara view di sekitar ZGH

mereka tgh cube-try-test flying fox yg dah dipasang...
upsett tau...sbb xsempat mencube

cantekkan tpt plup* plup* lalu...hehehe

sebenarnya, banyak lagi homestay, chalet len yg ade kat Janda Baik nims...tapi setelah mendapat kate sepakat, ZGH menjadi pilihan semua GGO's...tp mmg BERBALOI..sbb tuantanahkedaung mmg sangat peramah & xberkira ok! kire mmg best lah & they treat us cam family ok!..maka, bulan 7 nnt kalo ade rezeki..mau serang utk makan durian plak..hahahhaa :)

kami sampai kat ZGH ni dlm kui 1.00tgh gitew..almaklomlah...ade org kate nk smpai lmbt..ha amik ko jadik penunggu plak kn...hehehe

lepas check-in..kami cargas carik kedai makan..disebabkan xdelah lapor sgt..cume mematuhi waktu makan..ahaks...[will update later pasal tpt makan nih]

& ptg plak ade aktiviti mandi manda + Treasure hunt [pon akan dihupdate kendian ok]

malam nye aktiviti kami adelah....makan...lagi..tapi diz tym kami cube buat sndr iaitu..BBQ..sebabnye ade org mengidam nak berBBQ vagai...maka terpakse lah kami korbankan ayam + sosej + kentang...

ni lah antara aksi ketika BBQ di bawah percikan ujan..hehehe :P

sila abaikan warna ayam yg hangus itu...kami masig amatur dlm berBBQ nih

meh sini aku cube rase k

alah..ok jek rase dia..sedap ok..korang yg bace + tgk gamba jek yg kecoh..kami yg merasa+membedal ni..ok jek..xde yg ceri d'beri pon kn..kan GGO?

lepas makan..baser lah bergossip sajok...tempat dah disediakan..maka, kami gune kan ajelah sebaik mungkin...feel berborak kat sini xsame cam baser kalo lepak kedai makan kan... mcm2 gossip lah kuar kan...tetibe..tuantanahkedaung mai join..dia invite kitaorg tgk dia org perform kat studio mereka [ade studio ok..hahaha]


even rupe ni jek studio depa...tp kami terhibur ok! mmg mantop lah..dah lah asik2 lagu abg M. Nasir..lagi lah i feeling leleh ok! hahahahaaa tertusuk di ati yeaaa! actually depa ngah berlatih..kami beruntung lah baser kene bayar rm2++ utk dengar performance mereka..tp disebabkan kami ni semua muka rezeki..heheh FOC aje k....sbb nye depa ngan berlatih seperti yg aku bgtau td...sbb depa ade persembahan kat Perak nnt...cayalah!!!! lupe nak tny name team mereka..phewwww~~~~ kui 1.30am baru blk tido..tp seyes...nk dgr lagi sbb makin lame makin best2 plak lagu dia....dengar sayup2 dr bilik..rase nk patah blk..dgr sampai abis..tapi mate ku ngak bisa berkhidmat lagi tok malam tu kan..maka....melepas lah telinge aku disebabkan mata dah kecundang..telinge kene lah pasrah kan...ahaks....

Nota kaki: kalo nk wat team building ke family day ke...aku rase sesuwai jek tpt ni....aktiviti pon depa leh buatkan...skodeng2 lah website depa utk dpt kan ctc no yeaaa. :)

Senyum Sket

Aku lom berkesempatan nk pilih gamba,,,,BYK SANGAT Lah.!!!!!!!

& Sum More..Idea xmai singgah lagik..hehehe...

MAKA

dengan ini...

Diisytiharkan...


TUNgGUUUUUUUUUUUUUUU ok!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...