Sunday, November 7, 2010

Lenguh Kaki Makcik

Di kala aku keserabutan last Jun-Julai, time sembang ngan khatul, aku ajak dia pegi holiday, juz a short holiday, utk aku hilangkan keserabutan otak aku. Tibe-tibe aku ajak dia ke Universal Studio, Singapore. Best nye kalo sembang ngan dia ni, kompem jadi lah, sebab suami dia si imran,. jarang ade masalah utk join kami sawan bercuti, maka bila dia kate ON jek. Aku ajak pegi dklm Oktober, sbb memang dah xleh tahan, rase nak lari dari semua masalah yg tengah serabut tu. Yolah lepas satyu, satu yang datang. well, manusia, semua di ujikan. cuma berlainan cara jek.

Plan asal nak pergi weekend jek, kire sabtu & ahad, dpt jejak kaki & main games dlm universal studio tu jadik lah. aku bukan nye shopping ape2 pon kan.

End up, khatul kaji calendar, ade cuti 3hari mase deepavali, maka dengan xsengaja terus lock date tu. & dlm sehari jek terus carik tic flight, memang ade yg murah tp hotel plak xberbaloi kan..malas nk terus carik hotel murah dlm singapore tu, terus cek tune hotel JB, pergh ade promo, siap ade bas ulang alik dr Tune hotel ke sentosa island, memang rezeki kan...dan memang serius murah bajet kali ni. dan dan tu terus lah khatul booking & buat bayaran. perghh setel. Maka kompen, aku khatul & hubby dia dan lyza, akan ke sana pd mulanya.

dua 3hari lepas tu, khatul cadangkan open pd geng kitaorg yg lain iaitu ajar, ithong, izu & yam. tapi yg kompem jadi hny ithong & suami nya, yg lain2 ade byk komitmen l;ain. xpe next tym aja k.

maka nya, 5 & 6 nov, ke JB & singapore lah kami. dan selamat lah aku melepas kan segala keserabutan dulu dan yg baru menjelma kat situ, tp rase mcm malas dah nk balik KL tu..serius serabut!

Aku buat ringkasan dululah, malas nk merapu panjang-panjang..antara tempat yang kami singgah

1) Mustafa Centre - beli perfume sampai naik peneng aku ngan bau perfume di tangan sendiri
Ahli - ahli kaki lenguh : Dari kiri - Pak Bilal, Ithong, Lyza, Khatul, Tok Batin & Aku.

2) Bugis Street - beli ole-ole untuk diri sndr melebihi dr ole2 utk org kampung..muahahaha
3) Sentosa Island - walaupon xdapat redah semua jenis activity, tp weols tetap enjoy...
4) Song of the sea [sentosa island] - owh menarik, tp lyza sempat tido walaupon duduk atas tangga jek..muahhahaa
5) universal studio [dalam sentosa island juga] - owh ni memang membuktikan kami ni semua seorang yang penyabar..hahahahaa
itu sahaja, kami bergerak ke JB hari jumaat kol 3.45am dari Muar, dan sampai ke Tune Hotel JB kol 6am, ni gara2 tunggu si Ithong & Suaminya dr Shah Alam..

Dan selamat sampai ke Muar balik tgh td, jam 1.30pm. alhamdulillah semua nya selamat, cuma suami si ithong nak demam kot..hahaha kesian kene buli ngan agenda percutian yg pack kami..hahahahaaa..xpe first time, mungkin terkujat..hak hak

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...