Skip to main content

Posts

Showing posts from January 24, 2011

Kasut Baru

kuruskan saya skrg?
Jangan terpedaya ngan kaki saya.

sesungguhnya lah, tengok kaki nampak ok,

tengok atas...

azab......

macam sedara mara gajah dah rupanya..ahaks

ngutuk diri sndr..

pandangan dari atas pula.


nasib lah kena baca banyak entry kalau larat. aku ni tengah melayan mata. abis semua gambar dalam phone ni aku nk upload..hahahahahahaa

kasut lain xsempat snap plak...ni kasut yg aku rembat ujung taun lepas. oklah itu aja...gut nite lah...malas plak nk menaip lagi.

Makanan Arab

Percubaan aku dan Yam dan suaminya serta anak-anak meraka merasa makanan arab di banguna OASIS, sek.9 Shah Alam. erm tempat agak grand. ngan kerusi pon aku dah agak...tapi harga oklah.
muka bihah xpuas hati. kenapa ek? makanan dia ok, cuma tekak kami ni mungkin dah sebati kot ngan makanan arab kat Sek.7 tu. [yang aku ada pergi berbuka ngan bebudak atat tahun lepas] makanya, kami memang prefer sek.7 tu je lah....berbaloi2 ngan poket kami yang tak setanding ngan kerusi meja kat OASIS tu..ahaks

tapi nak pilihan yang macam-macam kenalah serang OASIS tu kan..sebab memang banyak pilihan, cuma kami xtahu nama nya jek..tu yang xberani nak order sebarangan kan.

next tym nk cuba kebab dia lah kan. gambau makanan tak sempat snap sebab aku dah ala kebuluran ketika itu.,.huahuahuahu buruk lantak kan?

Idaman Kalbu

SESAT
ni aku rasa
oppsss

idaman ketika ini adalah

meleleh uols,

[gambar semua dari google image]

owh terpesona

memang dah lama impian nak madu kan Mr. Nik aku tu

makanya, sekarang kena kurangkan makan
kalau tak, memang tak bermadulah Mr. Nik aku tu kan.


asalnya nak aim D300s, tapi bajet macam lambat lagi jek nak cukupkan
dapat yang ni pon dah alhamdulillah
kalau ada sesiapa yang nak derma dalam tabung hamba..
dipersilakan...

Jauh lagi lah impian utk memiliki Canon 1D MkIV

Rebutan

Album yang sempoi, tu pon jenuh jugak aku nak mencukupkan supaya xnampak lah macam tah apa-apa je kan. Nasib baik masih ada beberapa album aku yang tak digunakan lagi. Boleh lah aku tepek kan gambar yang dah di print tu kan. Takkan nak bagi gambar macam tu jek kan. kira ok lah ni kan. ahaks jangan lah di bandingkan ngan sapa dpt sebelom ni, sbb skrg ni hamba non-ado bajet lebih..apa yang ada terima ajalah ye.

Well, makcik-makcik, mak-mak ni mana lah nak tengok gambar kat komputer kan. tak reti. yolah xkan nak tengok sekali lalu. nanti rindu kat anak yang dah di ambil orang ni nak tengok kat mana kan. last-last makngah aku pon mintak aku printkan.

dapat album ni, boleh plak pengantin nak amik...mau tak menjerit mak ngah aku kan. dan dan makngah aku kata, "ni mak punya, kalau nak cuci sendiri, nak tengok boleh, amik kem salam" terkebil-kebil mata pengantin kena bahasa ngan mak sendiri. nak buat camno. nak print sendiri ye...cd gambar aku dah bagi..pandai2 lah ye..jangan di cilo…

Ichiban Ramen

makanan yang aku pilih
tak pedas langsung
sebab nasik + ayam + telor jek
makanan pilihan si Gonjes
padan muka
sebab agak pedas
Pebret sepanjang masa si Sara
Tomyam Ramen
ni jek nama yang aku ingat..

hehehe

rasa memang sedap
sebab pedas gilak
boleh lah makan selalu sebab pemegang CC cimb dpt less 20%
jimat lah beberapa hengget hari tu kan..ahaks...

dan air pilihan semua sebab murah & unlimited refill
green tea...

siap tayang bill tu..hahaha dah snap..tempek jek kat sini kan.
sebab kebuhsanan kan..
kebelakangan ni, kat sini entry tidak bergambar je kan.


Ice Skating @ Sunway Pyramid

Benda yang dah lama nak cuba tapi baru jek tertunai untuk dilaksanakan tetapi...ada tapinya, masih belum berjaya untuk menjadi Reti Main permainan ni. perghhhh susah rupanya kan. dan aku hanya berjaya pusing satu satu gelanggang [hahahaa perkataan tah apa-apa hantam saja, janji korang boleh imagine yek] tetapi dengan berpaut pada dinding.,.miahahahahaa aku ke sana dengan sara & sepul, sara terer sket tapi sepul lebih kurang aku cuma dia berani sket, dia berani utk jatuh beberapa kali..aku jatuh sekali..abis basah seluar..tobat lah kan..kang ade orang kata aku terkucil dalam seluar plak..ngeh3...padahal orang kesah pon tak kan. ahaks....sekurang2nya hajat dah ditunaikan.

dan paling best jatuh macam nangka busuk..gedebuk..lepas tu tak boleh bangun, sara pon xleh nak tolong...xberani nak paut kat dia sangat kang dengan dia sekali tersungkur kan..last2 budak ice man tu yang tolong..selamat....dan paling best ada sorang minah tu dia terjatuh kebetulan depan aku..aku tolong tengok jek la…

Saya dah berjaya memilikinya

Anda bila lagi?


Ayat sedikit POYO ek? padahal buku jek pon kan...tapi inilah yang dinantikan sejak beberapa bulan yang lepas, semenjak mengetahui ianya hendak diterbitkan, dan hasil dari Pak Wan. Pak wan ni tak perlu nak diperkenalkan lagi, sebab dunia fotografi dialah OTAI, sapa yang xkenal kan? sape yang xkenal maka dia belom cinta abis ngan dunia fotografi malaysia..hehehehee aku dapat tahu buku ni dah ade di pasaran dari belog brother adhadi. thanks alot, sebab dah nak dekat 2bulan kot aku terlupa jengah ke Website dan belognya. dulu nak order in advance tak mampu kan, nasib baik ketikaini ada sedikit rezeki lebih kan, makanya dapatlah membuat pelaburan yang berbaloi dengan memiliki buku ini. bukan mudah nak dapatkan ilmu daripada yang mahir dalam bidang ni kan. dan lebih mudah, ianya di terbitkan dalam bahasa melayu. pada mereka yang baru nak berjinak2 dalam dunia fotografi boleh lah dapatkan nya segera sementara stok masih ada kerana ianya terbitan terhad.

dan duit yang dah disimp…