Monday, November 2, 2009

Sembang Lebih

Ketiadaan aku seminggu yg lepas di alam maya di sebabkan aku terpakse memiangkan diri ngan padi2 yg akan di gunakan utk dijadikan beras yg korang nak makan tu [eleh mcm lah aku yg proses padi tu] hehehee

dalam kelam kabut jugak lah poie kan....[bkn ke aku mmg selalu kelam sabut kabut sendiri..ahaks]..itu lah dia...berterbang tempiaran lah aku ngan MAS kali ni..sape kate MAS xde delay..lebih kurang Air Asia jugak..dah lah kaunter check in bapak sket yg bukak..giller sengal lutut aku kene beratur lebih kurang 30min..cett laju lagi kaunter Air Asia [bkn nak memuji..tp apsal lah depa xbukak byk kaunter kan..sedangkan mmg org ramai giller tym pagi nk kejar flight g meeting kan..cube lah pkir kan..dah senin pagi lak tu] *haih*

sesampai jek pagi tu kat Alor Setaq..teros cargas ke Bukit Besar memulakan operasi....erm xsempat brekpes ok! giller berkeriut pewut aku mase wat keje tu...tp kang lambat mule...lmbt plak siap..dah target nk balik jumaat mlm jugak kan..hehehehe

tym tu mmg kilang tgh penuh ngan padi tok di proses..maka nya..kuantiti habuk2 adelah 200%...luar jangkaan dr biasa [pdhal aku mane penah smpai kilang pon..takat tym induksi dulu jek...] selain bukit besaq..aku kene g Guar chempedak jugak...

& Thanx to org KBB yg berebut2 nk belanje makan...terharu sungguh saya....tu lah..bile org IT mcm aku yg xpenah kuar opis ni poie kan...giller kekampungan sbb mereka xkenal aku ok! hahahahahaaa tp tidak lagi kini...& aku dpt memahami masalah mereka kat lokasi jugak...internet bapak sipot pon jln lagi laju....last2 aku fedup mmg xbukak lagi tenet dah!!!!!

tp seyes..maybe pakcik2 tu terkejut tgk kuantiti aku makan mase 1st day.,.almaklomlah tgh kebuloq tym tu kan.....licin sepinggan ngan timbunan nasik..hahahahahahaa

dpt lah merasa nasik kandaq, laksa sodap [kak fuzi siap segan nk hirup kuah..tp aku xabis bb nye perut sengkak...tgh aku dah balun nasik ngan ikan bakaq], ikan bakaq, mlm plak nasik lomak lah..soto lah..baling bola lah...huh *** letey ok!

thanx a lot to haji syukor sbb sanggup melayan kerenah kami yg tym mgt sungguh failed..kekekekekekeee
antara dlm kilang...byk kan beras yg dah siap proses sebelom di packing ikot kampitnye...gamba timbunan padi xsempat snap plak...aku ni pemalas...sbb asik2 dok betol topi tah ape2 tu yg asik nk jatuh menyebah bumi...tau lah tarikan graviti tu sgt kuatkan....menyusahkan aku jek..dah lah kene pakai mask vagai..dah mcm dokter pon ade jugak....

& finally aku berjaya setelkan keje jumaat ptg tu...& dpt jugak tic mlm tu..kalo hidak mmg haru biru lah otak aku..kekeke..pape pon...mmg rock keje kat kedah..sbb HQ kat kedah lg best dr hq kat Key hell ni..haih****

**edited - 4.44pm**
makanya, xsempat aku nk ronda2 pekan rabu yg sekangkang kera dr hotel aku menginapkan....ikot kan ati mmg nk stay smpai ahad..tp ape kan daya.....majlis perkahwinan membe sekali seumor idop...pekan rabu tetap di situ kan..hehehee & aku pon terbang pulang jumaat mlm tu sorang2....bersama2 jejaka melets yg stok cuci mate...tp xsempat borak byk..sempat dia interbiu i b4 nek flight cume soalan..balik mane jek?..dlm flight even dia dok belakang aku..tp aku membute sepanjang perjalanan..aku sempat dengar dia tny balik naek ape? tp aku xsempat jwb [mengantok tahap satria baja hitam ok!]...hahahahahaa & tym kuar flight..dia blah teros sbb dia xtunggu luggage pon coz semua brg dia..dia hand carry jek....xsempat aku tny name...rase nk ketok kepala sndr jek rasenye

Krim Brulee yang SODAP!

Aku xrase dah basi citer ni..tapi bau dia dah masam sket kot tapi xsemasam bau air susu yg ditinggalkan org dlm pantry...maha hazab ok deria bau aku sbb kene bekerja keras kalo dok dlm pantry tu..sungguh xbertanggung jawab kan..ingat kat opis ni ade pasal Maid ke tok basuh pinggan mangkuk & lap segala makanan yg tumpah...cettt

story ni adelah utk 25 oktober lepas...tapi xberkesempatan nk hupdate kan...
almaklom bergelumang ngan hama-hama padi

sesampai jek kat majlis [thanx to DD sbb sudi meneman beta..kalo pg sendiri..kem salam lah aku nk sampai kan]
aku sangat kagum ngan kaler dia..terkesima ok! sbb pink+purple & aku plg suke ros dia...kaler purple..kalo ikot sharna..lilac katernye....pelamin nan indah mak suka jugak..tp sila buang daun2 ijau di tiang..ganti ngan tiang putih jek ke....[tak pe citarase org semua laen2 kan]

cantekkan
terkesima guwe...
the pengantin

dok semeja ngan boss aku..mau x aku pon kumpul dosa lebih mlm tu..hahahahaa

haih*

owh lupe pengantin lelaki tu boss tok projek ebernas aku dulu...
ala yg selalu belanje makan tu.....
hehehee

the gift

pengantin-to-be yg bakal jln bawah pedang [xsabar nk tgk!]

adiba nor pon ade ok!

yg ni sedap!!! sungguh terasa cream nye di mulot.......hehehehe

Seronok

Juz nk bgtau...weekend lepas adelah yg TERBAIK!!!! hahahahaa

sebab....

seronok dpt berkumpul ngan geng2 sehati berdansa..ahaks... oppss geng2 mase tym kat dungun...as usual yang ade Aku, Eiy, nurul, Farah the pengantin, Lubna, R-yern & Mona [asal ade 9 org..tp..kan dah kate...as usual..yg 7org ni jek yg sentiasa ade if ade gath ke ape ke...kan..hehhee..yg xdek dlm list tu abaikan jek]

even aku smpai ketika majlis nk berlangsung kan..tp happening nye mmg tak terhingga...mmg xdpt lah nk abiskan gossip...tp syukur sbb hubby farah kasik chance kami teros bergosiip malam ahad tu dengan rela hati menjadikkan umah mereka as port kami yg masih tgl iaitu aku, nurul, eiy & fara tok teros bergossip..yang fara tu plak...mmg xberubah even dah jadik isteri org...nurull..relax jangan nanges ok..kalo ko nanges nnt aku nk nanges jugak..sbb nye...even dah 4org kawen..tp yg fara ni paling terasa lah kehilangan geng bujang kan..hope Fizi akan maintain sporting & fara maseh berkelakuan seperti bujang jugak..xdeklah kami terasa ke ape kan..akan kehilangan seorang geng bujang..tp nurul..kite kene maintain kebal ok!

thanx jugak kat suami2 kowang yg sangat sporting melepaskan sehari dua utk isteri2 mereka berjimba ngan geng2 lame...bukan selalu kan..but mmg best lak suami2 kowang ek...sbb xsuke menyibok di kala kite bergossip..ke mereka malas nak melayan or xsaNGGUp nak dengar gossip kite yg maha lagha...keh keh keh...

tp seyes teringat..dr zaman kat kolej pantai smpai le ke redang ek...uall rocks ok!

& tetibe teringat mase lubna kawen sbb dia yg memecah kan tradisi tukar status dr bujang ke alam perkahwinan ni...kan..seyes mase tu mmg ramai antara kite yg menitikkan air mate..termasuk guewe,,,sedih+ gumbira tgk membe bahagia...sedih sbb takot kitaorg akan makin berjauhan..tp tu lah..suami mereka ni sporting...tah mcm mane plak naseb aku akan dtg kan..wallahua'lam..redha ajeklah kan...

back to da story, Mona nye majlis awal dec ni..xsabar nk berkumpul lagi..paling syiok..aku yg mamai mlm td sbb dah tertido awal dek kerana kepancitan kan...tersedar wonderpet aku berbunyik..hahahahaa

sms dr fara berbunyik begini " kawan2, fizi ckp u all sume dijemput berkampung kat umah saya mase kenduri mona nnt..hore..seronot.." aku yg mamai tu sempat kate...horeyyyyy!!!!!!!!! & teros smbung tido..hahahhaa Fizi....ko mmg best! thanx a lot sbb jadik terlampau sporting..keh keh...lagi sebulan kami akan berkumpul lagi..hope jgn lah aku ade hal laen kan..kang byk gossip aku terlepas lagik! hehehehehehee

tapi terharu ngan Lubna sbb pengorbanan dia yg suppose exam pd hari sabtu tu kol 4.30-6.30pm..tp kol 2pm masih kat cheras..dah lah exam kat Kuala terengganu..& seb bek mmg nasrul F1 terhandal hari tu...seb bek kak peace xmuntah hijau..hehehe..& great to know yg Kak peace selamat menduduki exam even sampai kol 7pm...hehehe alhamdulillah & thanx to penjaga exam sbb bg peluang even my fren sampai lambat...



to Fara & Fizi..Selamat Pengantin Baru [sila nyanyi lagu Selamat Pengantin Baru skali..baru dpt feel nye] & hope ikatan ni akan berkekalan selamanya...amin


weols termasok....amy [ye ke...tah lupe plak name bdk yg pegang anak dia tu...hehehe]
sob sob tym ni kak peace dah balik ganu...


ok layan kan gamba 2 ketui ni...

Nota kaki: xsabar nk tunggu mona ngan abg botak bersanding..hahahahhaaa [matilewakukenehempuknganmonanantisbbmengutuksidafikekekekee]

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...