Tuesday, September 16, 2008

Melemang & Merendang

Tarikh: 5-6 Sept 2008
Masa: Tiada batasan waktu..cume waktu makan jek ditetapkan..hehehe
Tempat: Teratak Arai, di Hulu Langat
Ahli terlibat: semua geng yang menghadirkan diri...xterkira..ramai sgt nak list kan pon..
Aktiviti: dah kate pon kat title 2, "melemang & merendang" kan...but semua ni dilakukan secara gotong royong..rase mcm raya lak [tp xleh lah kn sbb bulan pose pas2 makayah aku xde..kalo bebetul..wajib meraung aku..hehehe:P]...tp ni sebenarnya utk aktiviti berbuka & bersahur bersama-sama rakan-rakan..memandangkan kami kureng berminat dengan buffet-buffet yg ade sekitar KL & selangor ni...[sbb harga xberbaloi dengan rasa makanan yg disediakan]
Tema: Hari raya di kampung...syiook oooo...
Makanan yg disediakan:
SAHUR [nasik goreng kerabu + mee hoon goreng + kerang kukus + keropok goreng + cempedak goreng + air teh O + air kopi O + sarsi yg sgt sejok]
BERBUKA [lemang + rendang + nasik impit + kuah kacang + nasik putih + udang masak tempoyak (wahhhh sangat sedap..nyum nyum..i lyk it!) + sambal tempoyak ( ni pon sedap sehingga menjilat jari) + keli masak sambal (ni sedap xterkata lah kan) + labu masak lemak (apsal sume pebret aku jek nih) + telor masin + ulam-ulaman + air tek O + air kopi O yg pekat ]

ok ni suasana ketika berbuka beramai-ramai

yeahaaa...gamba raya beramai-ramai [nk hantar kat utusan wat salam perantauan] hehehe

ni tym lepak after bertungkus lumus

jgn tiru aksi si blek 2 yeaaaaa...hehehe

bergamba bersama org kuat makan..hehehe [semasa menunggu azan maghrib]

ni dia..ultraman membantu membakar lemang..hahaha

aksi-aksi sopan ketika belajar membuat lemang

1st tym aku basuh kerang yg byk pakai lepah pisang..serius experiance baru..hehehe baser pakai berus jek kn

semua ni lakonan tunjuk baik semata-mata [juz kidding!] sebenarnya..rajin nya mereka kan!

inilah udang masak tempoyak + keli sambal yg sangat aku gemari..hahaha jom makan!

untuk melihat gamba-gamba aksi versi penuh sepanjang aktiviti ini dilakukan leh lah ke multiply si apai sbb semua gamba aku amik dr dia & dari si si fattery yg degil! [mampos aku kene saman ngan si fit ni..hehehe bdk-bdk mane leh marah org tua kn..berdosa!..hehehe] & nak bace cerita lagi..leh lah ke blogs si didi. akhirnya siap jugak entry aku ni..lame betul aku amik mase utk mengarang cerita ini..sorry lah aku mls betul nk susun gamba 2 ikut time frame yg betull..hehehehe almaklumlah ari-ari morning blues jek... sbb lepas sahur xtido blk kn...hehehehe..ok ini saja cerita saya utk hari ini..selamat berpuasa semua & selamat beramal.

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...