Thursday, July 31, 2008

Sharna Liza & Mus'ab Al-Khair [Sambut Menantu]

ok story morry bout majlis sambut menantu di shah alam bg mucab & shana akan diupdate later...gamba-gamba ni hanya utk memanaskan entry ku hari ni..hehehe kire warm up lah..aku tgh pening memilih gamba ni ha...mane yg ptt..mane yg xptt..hak33...ok b4 proceed aku nk story yg majlis ni ade 2pasang pengantin k..lgi 1 pasangan adalah abg si mucab iaitu si muadz dan isterinya susi...erm..kalo kome kenai lah kn..muadz ni artis nasyid..ehehe sape2 yg minat kat muadz ni..sorry lah..dah jadik laki org pon..hahahaha batalkan ajolah niat kome 2 yek..[tp aku sebenarnyer xkenai pon ngan muadz ni even dia artis..nmpk sgt aku xamik tau sesangat pasal dunia hiburan ni kan] hehehehe

Dari mata turun ke hati..ye ke?

Bunge Sejemput

Apelah makcik ni buat..layan kan ajo

Susah tau nk carik kasut ni




Wednesday, July 30, 2008

Tudung Dubai

ok ni antara koleksi tudung dubai yg aku nk sangat..wawawawa apsal lah mahei sgt..aku dah xheran nk pakai tudung laen sbb tudung dubai ni antara tudung plg flexible yg penah aku miliki selain tudung munawwarah..hehehe disebab munawwarah terlampau mahal skrg..so aku xmampu dah nk memilikinye..wawawa ade x sesape mo belikan..hek22

pakai dubai ni kire senang sbb aku xyah gosok tudung..sumtym aku xmemerlukan brooch pon..just belit2 & selit..siap..dah blh bergerak..pas2 tudung sgt lah comei color dia..aku xmo yg kat pasor mlm 2..bkn sbb demand ke ape..but dah penah beli...kat paso mlm 2..awning dia aku kureng sket sbb awning kecik + membuatkan muke aku yg bulat lg kelihatan bulat + tembam yg amat..so tudung 2 selamat aku letakkan di tempat yg aku xleh nmpk dah..wat sakit ati jek kn..hehehehee so, after try tudung sharna..aku nmpk ok jek..so aku shoot beli 1..utk percubaan..so aku pon terjatuh cinta..lalu aku pon sll memakai nye..hahahahhaa sgt selesa sehingga mendapat kepuasan di thp maxima..kurang lah serabai aku kn..hak22
ok color blek+white ni mmg aku carik..kedai yg baser aku pg kat PKNS [suggestion dr shana lah kn] erm aku xjumpe yg comei ni..yg ade xmenarik minat aku...hehehe nk yg ni..tp aku lom dpt feedback dr butik puteri yg mane aku leh beli online jek..cume aku ngah nego delivery cost ngan dia..if worth..aku mls dah nk ke PKNS..aku beli online jek..senang cerita kn.hak33

bile tgk patung ni pakai nmpk comei jek..if kome nk tgk..leh lah melawat butik puteri di url ni click sini yer ... mcm mane tah aku jumpe dulu..aku pon xhengat..
kedai kat PKNS 2 pon dah byk stok cume..dia kate awal bln 8 ni ade baru lagi.,.wawawa malasnye nk pg lg kn...but kat butik puteri xbyk choice ..cume yg ade kat sini..certain ade kat PKNS..but ade yg xde....
harap cik diba dr butik puteri akan segera mereply kepada aku kn..hehehehe
ni tudung pebret aku..tp apsal tah aku xbeli ari2 kat
PKNS..aku beli yg lg 1...heheheh..xpe aim next tym kn..kalo ade rezeki lebih..aku beli lg kn..skrg kan budget begitu lah tight....kene lah sahut seruan kerajaan suh ubah gaya idup kan...

Menarik kan?

color yg ni menarik..tp aku lom ade baju color ni..if raya ni pakai baju color ni..leh lah beli kan..hehehehe
Yang ni lagi menarik..huhuhu:p
ade plak yg anak tudung belah dlm jek..aku tgk kat sini lak puteri irene site dr Dubai ha kome sume leh lah tgk..leh beli online....sgt mudah skrg kn..sume beli online..hehehe
kene tukor style lah kn..asik pakai bawal..bawal..aku pon dah boring giller ha....plain color jek...seb baek jumpe..mule2 berkecimpung ngan munawwarah..mak aiii terberak aku nk bayor lah kn..mahei nk mampos...yg anak jek dah mahal..lom beli hak tudung yg luar 2..harus aku pose 2bulan kan..heheheh

yg awning dia maybe nmpk menarik..pdhal lebih kurang jek ngan color blek yg aku ade.hahahahahaa....
Dubai oh dubai~~~~

Tuesday, July 29, 2008

Hantaran dr Sharna to Mucab










Note: nnt aku update kejadian berlaku majlis di rumah pengantin lelaki lak..ni aku jadik giller update pon sbb ..aku boring giller kat opis ni...donno why..maybe aku xde idea nk solved kn case aku ni kot..xpe need to wait for aloryah..hak22..mak faris 2 cuti lak....mak adam pon MC..hampes..2-2 org ni..suke tinggal kn aku terkontang kanting sorang2...xpatut betul!

Sharna Liza & Mus'ab Al-Khair [Nikah]

Ni majjlis persandingan si Sharna..kat dewan ape tah..lupelak aku..but sebelah masjid jek..hehehee ni adelah table VVIP...akak xdok sini k..aku jadik runner mase kenduri dia..kire aku & da geng yg laen ade tugasan masing2 lah..ape yg aku xsabo..aku nk tgk video hasil dr company si mucab 2...tah bile mucab nk siapkn video kawen sndr tah...tp album kawen depa dah siap..si nuat dah siapkan..kalo nk tau meh tgk FP OP tok majlis si shana ni - NUAT FOTOAPGES. kire cepat jugak lah mamat 2 siapkan Seb baek ko pakai heel babe..kalo x kompem ko tenggelam di ketiak mucab..hahahaha pape pon u look beutiful my fren....tp untung tudung 2 sbb byk jase dia ngan ko yek..dr bertunang ke majlis kawen ko dia berjasa..hahahaha
ko selesa ke x 2 mucab..apelag pengapit 2..xreti wat keje ape..kome bayo ke x pengapit ni..mcm nk xnk jek mereka bekerja..ker depa ni join nerves korang kot..hak22..jgn marah ye cik pengapit sekalian..
Bertempat di Masjid umar ibnu al-khattab, Bayan Baru, Penang Kire utk kenduri dia ni aku ke Penang bersama Saz, manje, & DD [bukan name sebenar] hehehe bertolak mlm jumaat kol 10pm smpai penang kol 5am....mau xnyer..lame gille tgu abg manje kat shell JURU..hampess.seb baek perut aku meragam mlm 2 kn..so aku mls mo drive...kak manje ngan sazz yg gilir drive..DD hampess...name nyer kumbang sekor..tp pemalas nk drive...blk dr penang ke KL pon aku drive sensorang... aku mls nk susun dr atas ke bawah..sbb dah slh teknik mengupload..ikut suke aku jelah kn mcm mane nk cerita kn..hehehe
wow..byk 2 duit...duit-duit-duit...ha jadik lah isteri yg solehah ye kak shana..dah xleh nk menggedik ok~~~~
apsal lah sume photog dok belah sane..aku sensorang jek di others side..hak22....tp so sad sbb flash camera aku xleh gune tym ni..sbb aku lupe charge bateri + xbwk spare bateri..hehehe pdn muke aku lah kn
mucab yg malu2 kucim mule2.....last2 berjaya jugak wat adegan ni ngan gelak sakan....pdhal malu ramai sgt org tgk kn...name pon pengantin kn..mmg lah sume org nk tgk..
ni pengantin bersama ibu & bapa...semoga keluarga-keluarga ini bahagia hingga ke akhir hayat...mak embun & pak shaari yg color putih...& YB Dr. Dzul & Pn. Azlin in brown color...
ni red carpet mase kat dewan...aku pon xtau lah bile mase org pelamin 2 siapkan ..hak22.rase nyer mereka xtido kot..sbb mlm ahad 2...aku tgu kat dewan smpai kol 2am..mereka xsampai2..last2 kitaorg blk baru mereka smpai..mls nk tgu...baik blk tido..aku smpai pg 2 kol 8am...sume dah siap..hahaahaha wa caya lah babe!
ha ni lah kak liz tukang make-up 2..hehehe
Seri bakal seorang isteri
Nyomel nyer kak sharna kn..kan..kan :P
aik..termenung lagi....
ni mase buhsan menunggu turn sharna nk make up..2la kn dah kene tgu...sbb kami terlewat sebenarnyer..hak22...ade mslh kat umah yg xdpt nk dielakkan...

Sharna Liza & Mus'ab Al-Khair

Sharna Make-up utk nikah & bersanding kat teratak SPA..ooo SPA ni aku sukak..sbb decor dia sgt menepati citarasa aku kn..but aku bkn lah kaki spa...xpenah try pon..masuk skodeng2 2 baser but utk treatment dia aku xpenah lah kn....nk scrap ke ape ke..aku buat sndr ajolah..hak22..tp akak yg make-up 2 name dia Kak Liz...sangat lah sporting org nyer...
ni antara gamba-gamba yg dikategori lepas utk di publishkn..even bkn kategori yg 100% luluskan..but quite ok lah kn...penat aku mencari angle yg terbaek utk dpt kn gamba sesuwai publishkn..hehehehee tp kan makeup nye mase nikah agak kureng menyerlah..kire xnmpk menyerlah..dr mase bersanding but mase depa bersanding kat shah alam lagi aku sukak..sbb kak sharna [ko mmg tua dr aku k!] nmpk lagi malatop..hak33 [dgr dek si shana kompem melambung smpai ting 19 opis aku nih..hehehe
sambil-sambil amik gamba sharna..aku pon snap gamba sazz jugak..tp aku up dlm entry lepas ni..sbb lenguh nk up dlm 1 page..pjg lak citer nnt k..jadik carca marba lak...
eleh..kunun2 mate menggoda 2...pape pon..selamat sudah menjadik mrs.mucab..hehehehe jgn nakal2 udah..kire xleh join aku menotty kn dirilah yek..dok umah mak mentua pon kene baek2 tau..hahahaha tp aku mmg saloute lah kat cik kak ni..sbb dia sgt baek ngan mak mentua nye..hehehehe
ko pandang ape 2...mucab xde kat situ k! hehehehe tp tym ni dia dikire miss shana lg kn..so kire kategori single macam aku & sazz...xlame lg pon sazz bakal menyusul status shana if dia berjaya memaksa abg soljar nyer kawen awal..hahaaha....abg soljar nyer asik bz berkawat jek.tensen makcik 2..hak22
mase ni aku rase cik kak ni dah start nerves ..hehehehe baru kau tau cuak nk kawen 2 mcm mane[mcm aku tau] aku xtau..tp baser dgr membe2 aku citer kn..hehehehe
Final touch up dr kat liz.....dok diam-diam k...asik nk bergerak sane sini jek cik kak ni....

More Piccas

Opss dari ke mata turun ke hati..ni org kate kn..but sumtym xtgk mate pon ati dah terusik..macam mane? hahaha..actually pic ni mase lats year..tym raye..g kenduri izu kat melaka..aku meronggeng ngan DD & mira..pas2 rushing ke KL blk..sbb ade kenduri kesyukuran + open ouse..almaklumlah tym raya..kire dr seawal pg kol 8am kami gerak dr kerinchi..smpai ke 2am kami pulang ke rumah..hahah giller letih..dah lah KL jammed..hampessss... seb baek gamba aku ngan DD jek..kalo ade mira..dia dah xleh masuk team kami yg single mingle ni kn..hehehe xpe kami doakan kebahagiaan si mira...watever happen..frenship will never die..pape pon nasihat dr aku..sila lah beri peluang kepada org lain sekiranya ko hendak dpt peluang hidup yg lebih bermakna pd mase akan dtg..cewahhh..aku ngan DD bakal stress..akeceli dah stress pon..hahaha pdn muke kami..tah bile mcm ni..if DD lak merancang tok mase depan..aku bakal huru hara sdn bhd..hak33..pdn lah muke aku tym 2 kn...watever lah "Janji Rock!" ni ayat sedap kn ati sndr...xpe hope kami leh repeat day trip ni..nk ronggeng ke melaka lg [pdhal melaka ni hometown aku] nk pg jln2 sndr dlm melaka..ni..xde makne nyer lah kn..
Ok kami kene senyap..segala gosip kami kene simpan..xleh nk jadik reporter lg dah..hehehehe pape pon..hope sume happy....xpe DD kite gossip ber-2 jek lepas ni k! ha jgn lupe kite nk buang segala stress kat cameron 2...pergi ber2 pon layan jek..aku xde mslh pon..cume kete aku 2 kene anto blk kampung kejap...hehehehee so aku bakal berlari kejor bas blk..hak33
editing ni pon dah lame..aku bg kat mira dulu..hehehe hope dia simpan lah lagi kot...2la aku dah ckp..pg site ni baguih sebenarnyer..hehehee jgn mare ye mira..aku gurau jek..hehehe pape pon..jgn menunggu buah yg xgugur..beli jek buah kat kedai 2 lg cepat..hak33
ni thanx to DD sbb dia yg snap..pic ni baru jek lg..kire masih suam lagi..sbb ni mase june ari2..ronggeng rokiah ngan DD & fitri....alah tym kenduri along si fit & dd kene shoot 2 kn..hehehe ade jugak gamba passport aku ha..seb baek bkn color merah..kalo x kompem aku ade byk masalah tok apply keje..hak22
ooo yg ni lak..kenangan aku di rumah pusaka di gua madai..madai..dai dai..dai..dai..hehehee ni amse trip sabah bln mac ari..mcm cool lak aku tgk gamba ni..ari2 mcm xbest..hehehe tetibe rase best..so...next year maybe aku xleh nk bercuti ke mana2 dah..if ade rezeki itu..aku kene pencen sementara lah kn..hak...dah tua baru lah smbung blk...HOpe ade rezeki itu..amin~~~

Monday, July 28, 2008

Along & Rahman

2 pasangan
Tah ape yg di sok sek kn pengantin nih
macam best jek dok kat pelamin 2 yek
ni rahmah + aisya
sedap nyer makan
pak pak bung bung [80x]
ooo ade silat jugak...jauh di import..dr JB
manis-manis pengantin nyer
pengantin with team silat [silat ape tah]

yeah..dewan pay chiau..again..last year kenduri si yam
kali ni abang-abang nyer lak
ni wak dol..hehehe senyum jek dapat duit ek
seorang ibu yg gumbira..dpt menantu lg..nnt dpt tambah cucu..:P
tamat dah cerita wedding along + rahman..byk lg wedding laen yg aku xsempat update..hehehe

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...