Skip to main content

Posts

Showing posts from February 2, 2010

Pantai Puteri

Di sini lah kami melepak utk melantak the Coconut shake..huh...DD pon terkejut kerna adenya lagi pantai yg cantek di Melaka...yg sesuwai utk mandi manda...

ye...jgn diingat hny pantai klebang or pengkalan balak saja...sane glemmer sgt,.,.tu yg dah tercemar sedikit kan....kat sini [pantai puteri] lebih dikenali dikalangan penduduk tempatan sahaja...tu yg agak terpelihara sikit kot!

org luar hny akan tahu..pantai klebang..tanjung bidara lah kan...so, DD jgn lupe bawa kaum famili anda ke sini nnt...PD pon dah kureng kan....

tym kitaorg melepak tu mmg tgh ramai keluarga yg besantai..budak2 & org tua pon ade yg mandi manda...hehehee

nota kaki: nnt lah...akan dtg...ade citer pasal mandi manda di situ plak..ade org nk sgt mandi ..kat laut kan...Yolah...nnt aku bawak kan ke sini jugak!

Iklan

ni lah perjalanan citer yg sebenar antara aku&didi di Melaka weekend yg lepas...citer yg aku ulaskan..adelah berterabur..ikot kesukaan aku...hehehee

Sabtu:

Kenduri kawen Si Tini - Coconut Shake yg salah kedai - Kenduri kawen masita - blk Umah berehat - Jonker Walk - river cruise - ikan bakar muara duyung - tido

Ahad:

Kampung portugese - Pesta layang-layang antarabangsa - coconut shake yg sebenar/asli [hehehe] - pantai puteri - ronda2 dr sg.udang ke masjid tanah & kembali ke alor gajah - kuih udang alor gajah - pulang ke KL

Nota kaki: next tym...mmg kene mandi manda kat pantai puteri tu..sbb pantai dia masih cantek lagi ok! so kamu-kamu semua...carik lah pantai puteri atau pantai kundur ke....utk XPDC mandi manda kamu di melaka..tpt laen dah kureng lah...

Coconut Shake Klebang

ODW nak ke kenduri Masita lepas kenyang makan di kenduri kawen si Tini, aku nekad nk mencube Coconut shake yg diperkata kan BEST Gillak tu kan...makanya..gigih dr ayer paabas tu...aku masuk ke sungai udang....utk skodeng kedai tu...

ekceli ni percubaan kali ke-4 & mencarik sendiri plak tu..dah 3kali mencuba..tp byk sgt halangan...dulu org yg bawak kan..kita follow jek...ni kene jengah&jenguk sendiri..mau kompius i ok!

& dr Sg. udang tu..kedai yg 1st..ni lah aku terjumpe....sbb nmpk Coconut shake...aku yg dah kepanasan..teros jek singgah...sekali erm
tu lah tersilap upernye...aiyooo..esok kene serang kedai yg betul2 lah jwb nye...hadoiyaiiiiiii....but dekat kedai ni...segelas rm2 jek...xpe lah..rase nye not bad..but kurang KICK lah kan...


makanya, keesokan harinya..aku mengheret si Didi utk misi mencarik coconut shake tu....hahaha tu dia..kene beratur ye adik-adik2...waduhhhhh dlm 45min jugak lah beratur baru lah sampai turn kan..kami terpakse tapau jek sbb ramai giller ok....m…

Wedding Tini & Masita

Tujuan Utama Didi ikot aku balik ke Melaka kerana Majlis Perkahwinan si Tini yg merupakan ahli Atat jugak. Erm tp Tini mmg kamceng ngan DD ni..sbb mereka berada dlm sepasukan utk mengendalikan program keluh kesah deknon..hik22 [mati aku kene saman ngan dd jap lg]

o...Tini ngan Azlee ni dengar kabarnye...bertemu jodoh kat Gunung....see sape kate naek gunung tu xberpekdah? wakakaka... cume kisah sebegini lom menyebelahi aku [maybe xkn kot..sbb aku ala2 nk declare pencen dah.......badan dah berat sgt lah..xmampo nk bawak naik ke puncak dah]

ok lah..utk Tini & Azlee..semoga jodoh kalian berpanjangan & semoga kehidupan kalian dilimpahi rahmat & dimurahkan rezeki....dah kawen ni..semoga aktiviti gunung-ganang ni dikurangkan lah..hehehehe wat lah aktiviti laen plak...meramaikan umat Muhammad S.A.W ke kan...lagi byk pahala :)

To Didi...: Kite dah sebaya...wakakakaa......ade 6bulan utk aku merasa rakan sebaya ko...uhuk


ok after kenduri Tini...terpaksa gerak awal..xmampo nk tgu majlis p…