Skip to main content

Posts

Showing posts from August 29, 2010

Beriani Kambeng

Lupa nak citer kisah terharu harini....harini tugas aku hanya masak ketam sweet sour jek..yg lain2 mak aku yang uruskan..almaklumlah..aku masih dalam mood letey [giller punye letey membanting padi kot] kekkeke ni letey kerana meneman mak aku carik kasut raya dia...serius lah lenguh ok...ke mydin MITC..giller sesak..ayah aku xnak masuk..biasa lah mood ayah aku kan..kang dia panas dlm shopping complex tu lg parah plak...patah balik g parkson kat melaka mall..non-ado parking..ayah aku malas nk carik dah...kami dia jek..ikut jek lah...last2 dia patah balik ke Aeon sebelah tesco..layan jek....ni xdek parking mmg sah-sah lah kronik...seb baek dpt....masuk jusco kuar jusco..masuk balik..singgah butik sane sini..last2 dia nak yang kat BATA jugak...apo2 jolah mak..den dah lenguh bebenau dah ni..huhuhu..dpt lah mak aku sepasang kasut baru....
owh hujan lobat plak kat luar nu.....apsal lah mata ni xmau katup ek?

ok lah...dah terbabas tah ke mana-mana tah..ke laut jek lebih ha...aku nak cakap aku …

Mata xmahu katup

Di kala jam sebegini mata saya masih belom mahu katup sepenuhnya, dek kerana tu, buat lah ape yang patutkan...nak jengah cafe ngan aquarium, rase letih nk klik2 jek...makanya..baek update ape yg ptt.
aku snap gambar ni mase pagi khamis yg lepas....tak boleh nk zoom sebab aku gune lens 17-50mm tu...malas nk tukar kan.,..boleh lah kan.,.aku memang dah jadik habit aku pepagi lak..sejak yg snap beberapa bulan yang lepas...ye ke ke dah setaun lebey? entahlah..ingatan dah kurang tajam dah ni....owh habit aku suka jengah pada matahari pagi..hehehe
matahari pagi tu sangat cantik..masyallah....subhanallah lah kan..tu yang tetibe rajin sebab rase mcm dah lame jek xsnap kan...hehehee
ok lah tu jek pon nak cerita...sekarang duduk kat glenmarie, aku rase best plak..bukan best ape..pegi keje aku xstress tapi balik tu stress sket lah.,..tp aku cerdik sket, balik aku xlalu federal lah kan..aku masuk kat jln tandang lalu kat pj tah mane2 kuar balik kat kwsp..selamat lah jem sket kn...belajar ketika aku k…

Strudel

Kisah dah basi tapi masih nk update jugak sebab aku baru jek transfer gambar dr phone & camera. Kisah sebelom gambar aku nampak kurus tu,aku dan geng sewel berbuka puasa kat Strudel Wangsa Walk. yolah majority kat ampang, maka yang minority ni ikut kan aja..ngeh22
kan ketua geng sewel ade, ni kire meraikan dia lah ni..cewahhh perasan sudah...mmg dah plan kebetulan dia wat keje gile mai semenanjung utk berbuka ngan kengkawan dia kat kedah/perlis..aku lupe plak..ngeh33
sebelom kisah makan...paling lawak masa makan berbuka tu....adalah kisah orang melatah cakap cina...wa respek oooo baru setaun lebih bertapa kat miri nu....sikalang sudah leti melatah speking kantonis ooo...ngeh33
muka malu selepas terlepas adegan melatah..ngeh33....owh sebab dia leh termelatah ketika nk makan kuih sedap strawberi ni [lihat gambar bawah]
kebetulan ade pasangan cina lalu belakang dia & tetiber bercakap..tu yang di termelatah..huhuu serius kami ketawa sampai meleleh air mata,,,
sebelom kejadian..ade ber…