Skip to main content

Posts

Showing posts from December 31, 2009

Cendol oh Cendol

Cendol Jam Besar

erm nak kater sedap sangat tu idak le kan..tp kalo takat nk makan cendol tu leh lah carik kat depan jam besar @ lebih senang tepi sungai kat depan bangunan merah [stadhuys] tu. selalu jugak lah aku makan kat situ...tiap kali bwk org berjalan kat melaka..kompem singgah situ tok ilangkan dahaga...huh..dah xdek option len kan...

ni gara Nyiok Kenanga mai melaka mase Xmas...bwk dia jenjalan kat kota melaka..tp dpt masuk muzium samudera jek...tu pon penuh sesak org kan...dah ronda2..kepanasan..pekena lah Cendol ni... kalo dulu tym keje kat tesco..boipren si Lily suke tapau kan cendol ni sbb depa ni peminat cendol depan jam besar ni....

makanya...xmas aritu aku pekena Cendol Pulut....ajeee ajeee

owh rege dia..xdeklah mahal mane..lgpon mangkuk dia kecik jek kan....

Harga utk cendol baser RM 1.40, Kalo Pulut/campur/jagung ke = RM1.70 jek... owh ABC ade jugak kat sini

oklah....nnt nak bawak mira & dd, sepul & sara ronda2 jonker walk & g pantai puteri ke..xpon g ke linggi…

Fraser Hill - 27 Disember 2009

Aku mmg xpenah jejak pon kat Fraser Hill ni. So, bile Sepul & Sara ajak, aku ON jek lah kan...Konsep aku berjalan bukan utk suke2 & mark as tpt dah jejak ke ape ke..but lebih kepada minat aku yg suka menikmati keindahan semulajadi Kurniaan Tuhan yg Maha Esa kan...& aku jenis suka nk tgk budaya org setempat...kire xdek lah jln utk amik gambar semata2...tp more to tgk budaya setempat mereka...even malaysia ni majority malay+islam yg same bangsa & agama ngan aku..but setiap tpt ade keunikan tersendiri kan...selain tu, leh explore ape yg ade kat kawasan tu...mcm contoh kat kawasan borneo..leh tgk pelbagai jenis spesis monkey yg xdek kat semenanjung kan...

maybe mmg org akan kate...xdek ape pon...mmg xdek ape pon...wat penat & wat kete semput jek kan..but...the setiap org ade pendirian....for those yg nak berhuha..mmg ni bukan tempatnye..but sape2 yg nk carik kedamaian tgk alam sekitar...this the place...kalo nk kire tempat bergambar pon..aku prefer Cameron lah kan..sbb …