Thursday, September 17, 2009

Iftar with Atatians

Date : 13 September 2009
Venue: My Tomyam

Aku xpasti name tempat tu..but dr LDP nk ke shah alam..masuk exit ke Putra height...xjauh dr situ..b4 petronas tempatnya...

Ni plan tetibe bebudak Atat sbb taun ni xdek ape2 plan kn...so Fitri lah yg beria mengorganize segala..credit to fitr sbb rajin [ni ciri2 nk guling kan Atat leader & Fahmi ni :P]

ok sebelom semua frust..aku bgtau ye...entry mmg xdek gambar..hahaha sbb nye aku xbwk camera utk memulakan aksi menembak..I malas lah..bkn malas ape..malas nk dengar sok sek bebudak ni..kecoh jek nnt..makanya...bek i dok dendiam..mengadap makanan sambil berdoa sajok :)

ok, utk kali ni..berjaya mengumpulkan 25org..ramai kan? ngan GGO pon baser 8-9org jek..kalo dot dot...pon dlm 6org jek..hehehe yolah bdk ATAT kan mmg ramai..hehehe oklah aku nk cube mengingati name2 mereka yg hadir - Fitri, Aku, DD, Anis, Nisa, Kawan Nisa, Fahmi, Ruzman, Hadi, Wife Hadi, Ed, Shah Ks, Wife Shah Ks si Linda, Apis time, Mira, Suami Mira, Amir Kecik, Amir Besar, Raksasagon [betol ke aku eja..taram lah labu], Helmi, Erda, Irdhan, si mate kecik, sape lagi ek..aku dah lupe ha..kan aku dah kate..payah nk ingat kan semua name sbb ramai..hehehe..nnt ingat aku sambung k!]

ok menu berbuka mlm tu adalah..tomyam, udang goreng kunyit, sayur goreng, telor dadar, & siakap stim...boleh lah...kenyang & menyelerakan jek aku menala kesemua makanan mlm tu..& kepada yg lambat sori lah sesangat sbb ketidak cukupan makanan kan...overall..best jek dpt berkumpul reramai sbb nk jumpe mmg payah..tym meeting pon xselalu semua ade kn...last year aku xjoin depa pon sbb dah join aktiviti "Melemang & Merendang" kat umah arai....

2la..lepas berbuke...aku ngan DD xtunggu lame..sbb DD nk balik telok kan..makanya..kene cargas pulang ke kerinchi utk dia packing barg [gaya mcm nk balik raya teros jek] hehehee

ok itu aje lah citer nye....tp aku ngan DD telah terlajak tah smpai kat Hicom tu kot..kekekekeeeeee sbb kompius nk masuk exit mane...hehehe tp kami antara yg awal sampai..:P

Iftar With GGO

Date: 12 September 2009
Venue: Restoran Saba' , Cyberjaya

semua ni, kami dah plan b4 puasa lagi :) semangat kan...ehh bukan sbb nk pilih tarikh yg sesuwai yg semua available...makanya....terjadiklah ape yg telah di plan kn pd hari yg di pilih...
--------------------------------------------

If last year, kami berbuka di The Curve jek...[di little Penang Cafe, mengikot selera akak anak mami kami :P [xbaik marah..nnt kurang pahala puasa..hehehe].. so diz year..abg long plak nyer turn pilih tempat... asik ke tempat orang sajok katenye..so diz year kami kene serang tempat dia...tp layan kan ajo...sekali sekala ikot selera Mr.Zizo kite kan..ape salah nye.... tp dia mo makanan arab..cett dah terpikat ngan Pak Arab agaknya tu..hehehe.. makanya, perjumpaan kami kali ni di Restoran Saba', Cyberjaya ye kengkawan..jauhkan...tp ok lah..jauh dr hiruk pikuk kota kan...

Sampai seawal 6.08pm, aku tersasul ke Street Mall..& seb bek abg long & da geng baek hati....almaklomlah bulan puasa..semua nk kumpul pahala lelebih..hik...Tapi ade adegan menyayat hati Abg Long tp...abaikan since dia pon mcm sengaja nk melupakan kejadian pilu sepilu-pilunya itu... so layan kan cerita berbuka kami
ok..ni lah restoran yg kami serang...

& antara ahli yg seperti baser join..oppss tapi Mimi ade skalik lah...hati dia dah terbuka lah tu nk beronggeng rokiah dgn kami kali ni..seb bek dia xpropa jek..kalo idak..mmg jadik bahan lah minah mamat tu

** ni lah gambar2 kenangan utk diingati di zaman tua nnt..alamak..dah ade yg dah tua..mcm mane ek?**


so far the price..ok...utk sepinggan naik + 1/4 ayam...around RM8-RM12 ikot jenis ayam nye lah..ni kire ala2 nasik briani jugak ni...air pon rege nye std...& kebab nye pon ok jek...tp aritu mmg ramai sgt..yg take away..giller ramai & yg makan berbuka kat situ pon ramai...berderet2 meja..dah mcm kenduri kawen jek suasananya..hik33


after berbuka di sana..kami memecut ke Putrajaya utk sambung cit-cat yg xsudah2...
so sempat lah posing2 di sekitar Putrajaya...org sibok g terawikh kan..kami dok propa kat sane hik22..sungguh memalukan..tp nk bersama2 rakan2 yg jarang berjumpa..asik beremel berantai jek hari2 kan...jumpe mmg payah..accept ade majlis2 tertentu sajok...

ok lah...mcm baser layan kan gamba2 xseberapa nih...

& kesudahannya...lom abis lagi..kami sambung lepak mapley malam tu smpai nak ke 1.00am
tapi aku sangat enjoy dpt berborak & bergelak sakan dengan GGO sekalian....mmg xsia2 lah semalaman dok lepak ngan korang kan..sampai meleleh air mata sbb gelak cam cib*i...so, nanti kan projek raya kite puler ok! hope aktiviti kite ni akan kekal setiap taun [sbb ni jek lah mase kite leh berjumpe pon kan] even semua dah beranak pinak..keh22...

dah 1.00am tu baru lah terhegeh2 nk carik jln pulang...dah lah aku drive sorang..tawakkal ajelah nk kuar dr Putrajaya yg agak menyeramkan tu..hahahaahaa..tp alhamdulillah 20minit jek dah smpai kerinchi..keh33....

& kami GGo semua mengucapkan [aku bg pihak lah] Selamat Hari Raya utk semua muslimim & mulimat tidak kire di mana anda berada...berhati-hati di jalan raya, laut & udara..Ingatlah org tersayang...

Nota kaki: aku pulak suggest gune lah ron95 jek..supaya tiada perasaan riak ketika memandu [bg kereta yg seangkatan dengan kete aku lah] :P

-------utk gamba lain2..sila jengah ke SINI or SINI --------

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...