Monday, October 5, 2009

Raya Sakan @ Ila Ouse [Kisah Per-1]

After kenduri kawen kat PKPS, shah alam. sesampai kerinchi [kak nor yg anto kan coz tumpang dia] aku teros transfer ke kereta aku plak..hehehe sbb Jue (yg bakal menjadik penunjuk arah aku utk ke umah Ila) telah smpai kat stesen universitas...ape lagi...terpakse cargas lah kan.....

ape-ape pon..saje jek bg INTRO jek cerita ni....Sila lah layan kan gamba si Aariz yg excited sbb ramai giller aweks depan mate :p
Seronok tgk budak yg cool ni gelak..sbb dia terlalu cool..nk dgr suara pon payah..tp mummy dia kate...suare nye leh pecah kan keheningan malam area umah dia tu kan..hehehe

---------------------------------
**update on 06102009 | 10.02am**

jangan di tanya aku ade keje ke idak...sambil melayan keje yg wat aku peneng2 lalat nih..aku siapkan entry nih...

makan mase lame jugak aku nk siapkan entry ni kan

ok kite mulekan...Aariz menyalam "Selamat Datang" kepada geng-geng nye..ahaks
std..Mama Fizah...owez be the one yg sgt rajin melayan semua kekanak yg ade...huhuhu


tgk mulot bdk ber2 nih...asik lah bergossip ajo keja depa!

sempat jugak aku pegang perut ibu mengandung nih [agak keras dah] b4 dia selamat meletop keesokkan harinya..
sempat lah kire nye dia meronggeng & berperang pastu baik semula ngan puan reen kan...

Aariz yg muke xtau nk kate ape...
ikot suke lah sape nk pegang pon

mencube pegang anak org..tanpa disedari esok nye dah kene azan & qamatkan anak sendiri...xsampai 24jam kejadian

padan lah beria suh aku snapkan gamba nye berposing ngan baby...tup2..anak dia yg dlm pewut isterinya dah kuar aura jeles...& xsabar2 nk jugak posing ngan paknye kan...makanya, esok tu jugak dia nk keluar dr pewut ibunye...huhuhu:P

To Alan & Zaihan..congratulation...
xsangka dah ade anak..rase cam semalam jek aku snap gamba kawen korang dulu [sila jengah di sini..kalo nak mengimbas kembali kenangan lame] or [Di sini]

Aku pon xmo kalah..
mau mencube nasib..tgk budak tu nanges ke idak..tp baser lah..aku pandai memilih supaya xkene gelak..i pegang Muiz yg cool jek...hehehehe

tah ape lah depa ni dok buli ibu mengandung tau!

Aariz..tgk tu..ur mummy yg terlebey sudah~~~!!!llalalalaa

sempat lah berposing reramai..tp ida xsempat sampai lagi..sbb Zehan dah nk pulang ketika ini kerna suaminye mau pergi kerja kol 6.30pm kan...



** best kan gamba kami semua..huhuhu**
kenangan xleh lupe lah kan..same2 sesak dlm 10L tu dulu kan
dengan ade junior skrg ni..tah lah...how fast time flies rite?

ok-ok enuff....ayat2 emosional...
let bergamba ngan Ibu vouge [seb bek jue ssh nak beronline..kalo idak..kompem dia dah kembang kuncup kene puji vouge..ahaks]



Finally, as ameng said "Menantu ayah dah sampai" huhuhu sgt sweet..abis lah Muiz dah besar nnt xleh tackle org len..sbb ibu & ayah dah cop calon siap2..hahaha

tp mummy & daddy Aariz xmo kalah...maseh mo merebut bunge nan sekuntum ini..ahaks...
tu lah..pd firasat aku..anak nik pon lelaki nnt
sbb nye penangan 10L kan semua perempuan....
& aku rase si ecah anak ida akan teros menjadi pujaan jejaka jr. 10L lah jawabnye...huhuhu :P

itu dia..Aariz mencube nasib seperti yg diajar oleh daddy nye..caiyok!! Aariz...

i think...Puan reen kene cube lagi...hahahahahaa

owh ko seswai ngan jejaka kacak ni jek lah ku rase...huhuhu
[upset....pilih yg kacak ajo! dasar mate rambang..ahaks]

ok diz tym....bersama ida w/o zehan..sob sob sob


2lla..aku dah kate kan..jejaka kacak jek nak kat ko..
anak dara xmo kat ko...
ape kesss???

see..anak dara like mom-to-be nih..huhuhu
kompem anak dalam perut ko lelaki jugak nih..
sila pilih name segera!
huhuhu:P

thanx to all...sbb berjaya jugak aku join mini reunion 10L nih selepas terlepas majlis berbuka puasa yg lepas..even last minute punye perancangan but alhamdulillah semua berjalan lancar..thanx to ila & family sbb sudi menjadikan rumah anda sbg lubok kite berperang kali nih....
happy sangat dpt kumpul ngan korang balik
& sangat2 rindu zaman dulu kala..lelebih lagi..zaman open house pertama & terakhir kite dulu..huhuhu


so next year..aku dah aimed dahhh..umah nik...[rasainnnnn lah nnt!] ahaks

Nota kaki: Ila thanx...satay kajang..xdek lah aku kempunan..hahaha dr sebelom puasa lagik nk makan satay kajang..finally..ketemu di rumah ko...ahakssss

Majlis Persandingan

Sabtu | 3 Oktober 2009 | Wisma PKPS

Masih tiada mood utk bercerita..

sila layan kan gamba terlebey dahulu k!


bertemakan Hitam & Putih...serius i lyk the theme...suke sangat
tapi kalo kat kampung..kompem kene sembur ngan makcik pakcik..kate nk berkabung..hehehe
mmg worth it lah ngan pelaburan yg telah selamat dileburkan utk majlis yg ahak superb..sbb pelamin cantik..deco deco deco dewan pon SANTEK saNGAT! [tp xdeklah glem2 mcm anak2 sultan kawen kan]

but makanan pon sedap2...nasik hujan panas lagik..seb bek xhujan panas diluar..kalo idak..kompem ramai yg demam panas lepas tu kan...

cett dpt dok kat meja VIP..xaci sungguh!


1

2

3

bermula dengan bismillah..langkah di atur rapi...

jgn tersilap langkah..
mau makan lantai jek aritu kan
:)



sungguh cantekl kamu
ala2 RATU gitew
[sila sediakan hadiah ape yg ptt..penat dah aku puji melambung2 ni]
ahaks

comeikan budak ber2 ni?


kalo aku mo pinjam baju ko...
kompem xleh masuk punye...
slim plak ko..bile nak kawen ni ek...
makan ati ke?

pelamin pon SANTEK jugak
semua lah saya suke...



ok...ni dia rakan semeja aku
**Naily & adiknye..kak nor & family**


Thanx to kak nor coz dengan rela hati mengangkut aku skalik ke majlis si wan..hahaha
to dedek..."Whatever" k!







Nota Kaki: Tgh asah mood utk menjadi lebih sporting :P [asik lah malas jek semendang..aku pon tensi!]oklah arini mood saya telah ok..setelah gigih saya asahnya ngan batu asah malam semalam..hahahaha:)

Majlis Pernikahan

Bertempat di Bukit Jelutong [Address nye aku luepr...hik33]
bertepatan Jam 9.30pm [lbh kurang lah], tanggal 2 Oktober 2009 bersamaan Jumaat Malam Sabtu...

Cik Wan Noor Faridah sah bertukar status ke Puan Wan Noor Farodah..hehehe

alhamdulillah aku ngan Murni sempat berjumpe ngan Cik Wannor B4 bertukar status..hehehe

cerita selanjutnya...nnt aku update k!...skrg...layan kan gamba ni jek dulu....
[sbb yg laen dlm sesi penapisan :P]

u look so Gorgeous dear..
seyes laen bebenor rupe ko...
sampaikan aku xkenal dah..
seb bek mmg ko sorang jek yg nk nikah kat umah tu mase mlm tu kan
kalo idak..kompem aku dah salam ngan org laen :P

**tapi aku nak jugak kawen!**[berani sungguh ayat aku ni...mmg sah nak kene kutuk ngan ahli majlis nih namenye:P]

debaran pasangan sejoli..
Aku doakan ikatan perkahwinan ko ngan shuk [mcm ni ke eja name dia...mslh aku nih!] akan berkekalan sepanjang hayat...

antara kengkawan yg menyibok & same-same menderma haba di sekitar majlis..hehehe
berpeloh2 den nk menyusup2 dalam sesakan org ramai...
macam artis kawen daaaaa

cett..xdek pon gamba yg aku pandang camera!

hope adelah gamba yg cun dlm simpanan photographer si wan yg bapak ramai nak mampossss

**-----**
lupe plak..malam tu aku ke bukit jelutong dengan menumpang kereta Murni & family...thanx Murni & akram & thanx Adam...kasik mama yun menyibok dlm kereta tu skalik kan..huhuhu :P

ok here some random pics yg mampooo aku pilih dr hasil tembakan aku khas utk tatapan puan Murni :P

My name is Adam Rifqie
** sian adam dah lapar**

ni tym belasah ape yg disediakan...hukk33
tapi Adam suke " Belasah satu rengget"[sile bace dengan nada yg betol~~~tau ke macam mane nadanye..meh sini aku bisikkan....weeekkkk!!!!]

** Ni acara bebas..lari tanpa batasan :P**
dia lari..lagi laju dr aku berjalan..hahahaa:P

erm sesampai jek kat kerinchi dah nk dekat kol 11pm....try call mira tny pasal meeting bebeudak ATAT tu masih berjln ke idak...& dengan jawapan masih yg kate masih lom TAMAT..maka, aku teros menyusup masuk kete aku plak & start enjin teros ke Puchong..giller gamble aku tym ni...ahaks...sbb nye...berbekal peta yg aku print dr forum tu kan..seb bek senang nk carik..dah lah mlm kan..seb bek aku xtersesat..hampir jugak lah..seb bek nampak kete mira..makanya...xsesat lah tu..lepak kat Restoran Mug Mug sampai kol 1lbh...lepas tu baru terkedek2 nak pulang ke sarang..sbb mate dah mengantok yg amat...:P

Nota Kaki: Wan...begitu cepat kan mase berlalu...selamat menjadi isteri mitahli :P

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...