Sunday, September 26, 2010

tidur lagi best

Niat di hati nak update cerita...beraya bersama Synergycentric di tropicana...terbantut

niat di hati nak update cerita suprised birthday party mira pon terbantut

nak cerita pasal eksiden di melaka tgh tadi pon terbantut




semua ni kerana...gambar-gambar di dalam phone aku TIADA ye! sentap nye lah kan..tengah berkobar-kobar..sekali non ado yeeeeee gambar yang dah beria aku snap...


sekian, selamat malam sayang semua

nota kaki: dah nak dapat bahan utk berblogging sangat susah kan...phone plak buat perangai..ruper2nye memory dia dah full...muahahha snap jek xdelete yg lame & save jek mp3...rasakan..beria je posing...

Sementara teringat dan belum basi

Kawan: Hello, jadi ke nak beli tiket ni?
Aku: owh jadik lah...
Kawan: kompem ek nak beli tiket ni? aku nak buat sekarang ni.
Aku: ha belilah, nanti bgtau lah harga dia bila dah convert ke RM...nnt aku tranfer ke account ko.
Kawan: ko tengah buat ape?
Aku: aku tengah tido.
Kawan: ok gut nite
Aku: ok tata

beberapa hari yang lepas, maybe penat sangat. sementara nak tunggu citer drama kol 10pm, aku pon lepak dalam bilik sambil baca buku. sungguh lah. ape nye penyakit mengantuk tu menyerang ketika itu, aku xsedar pon aku tertidur...sampai lah kawan aku call..dan perbualan seperti di atas...hehehe

keesokkannya, aku bgn, aku tgh phone celcom aku ade misscall...owh..cek maxis xdek plak...petang nya baru lah aku berkesempatan call membe aku yg memiscall aku...sebab boring menunggu orang di parking lot mc d, ampang. ni cerita lain..nnt ye...

aku: weh ko call aku malam tadi ek?
kawan: ha ah
aku: pasai pa?
kawan: lah kan semalam ko dah jawab....
aku: erk? ye ke...aku xsedar pon...
kawan: lah padan lah bila aku tny ko..ko kate ko tengah tido..rupenye memang ko tgh tido..xsedar ape lah ni,..
aku: yolah...aku xingat langsung ok
kawan: tiket tu aku dah beli dah...ko jugak yang kate...ok, beli jek..[dan kawan aku pon ulang lah [perbualan kami seperti di atas]..

serius malu ok....hak hak hak...kalo dulu memang aku jenis xkan sedar lah...dan beberapa hari sebelom tu..aku termarah lah sorang kawan aku yang call aku kol 5.45am...dia ni memang sawan...asal boleh jek...bila dia rase nak tanya..dia main belasah jek call dan dan tu..kalo lah aku dah kawen..memang masalah lah kn

ok...aku termarah dia dengan ayat begini

fren: helo, nk tny sikit
aku: ha...tny ape?
fren: weekend ni kau balik kampung ek?
aku: yolah, [dengan nada marah] ko call nak tanya tu jek ke?
fren: yupp..ko marah ke?
aku: ha ah memang aku tengah marah ni....sebab kan aku dah bgtau semalam, dua hari lepas dan hari2 yang lepas..yg weekend ni aku balik..lg satu..aku tenagh tido lah bongok...ko ye pon nak call tunggu lah kol satu pagi esok!
fren: sori..sori..xtau lah plak ko marah...


sengal kan? kawan aku tu? kalo call cakap...weh rumah aku masuk orang? xpon..weh aku nye kereta stuck kat bla bla...xpe lah jugak..sbb sound urgent kan..ni...bende yg hari2 aku dah ckp..sbb hari2 dia tny!

dan lagi satu insiden raya per-1

kazen: mak, sape khairunnisa ni ek? ni byk plak medal nama khairunnisa ni,
mak sedara: owh tu, kak yun lah tu
kazen: ish, takkan lah nama kak yun tu khairunnisa kot. lain lah mak
mak sedara eh, tu anak buah mak. mak tahu lah nama dia..yang ko ni, dah berapa tahun hidup, nama kak yun pon kau tak tahu...[sambil tu..mak sedare aku pon panggil aku..suh bawak IC]

aku yg blurr..blurr ni pon ikut jek lah...

rupa-rupa nya...itu dia....nak tunjuk kat anak dia..memang sengal punye kazen kan...nama aku pon ko tak tahu...hampeh...

kazen: tipu lah nama kak yun khairunnisa.....
aku: ko ada masalah ke? nak kene sedas ke? dah dalam ic tu kate nama aku..nama aku lah..yg ank persoalkan tu apehal
kazen: tak lah..dalam kelas *m* budak nama khairunnisa ni alim jek....
aku: *(^*&*&THBNMB nak kate aku xalim lah tu....
kazen: xdek lah....cuma nampak ayu jek....sopan..
aku: xcukup sopan ke sepupu ko ni di mata kau?
kazen: terus terdiam...

sengal kan...nak kate nama tu xsesuwai ngan aku..memang nak kene pelangkung lah kan...kompem angpau ko tetibe kurang selai duit..sbb kene tarik! rasakan...muahahahahaa

nota kaki: bahaya ni, bila mana aku dah reti nak angkat phone call time tido..masalah masalah...

Sana sikit, cubit sini sikit

kali ini citer aku select secara random jek..dan cerita nya bermula begini....

Lepas keje, dah lah dr Jln Kia Peng tu, makan sejam setengah lah jugak aku nak sampai Tol Sg. Besi tu kan even aku dah masuk tol smart..huk huk...semput aku dibuatnye...eh eh tak....semput lah laling aku yg memang tgh athma tu..wakakaka dek kerana itu, mcm baser, aku puasa jumaat lepas dan berbuka dalam kereta..seb baek air mineral dari bulan puasa ada lg dlm kiete...belasah ajelah..selawat banyak-banyak..malas nk berenti nye pasal kan... minum seteguk..fouhhhhhhh kol 8pm baru sampai rumah..eh silap...kol 8.10pm ye....sampai jek terus capai pinggan..tp teringat maghrib nk sampai ke penghujung terus batalkan..padahal dah kene tegor ngan bapak..."Dah sembahyang ke belom nak makan" cettt potong stim lah kan...tau jek bapak aku tu kan...kekekeke

plan balik melaka ni kunun-kunun nak sambung beraya kan...tapi hampeh ye...plan tah ke laut mana tah...owh sebelom terlupa, tengahari tadi, tym aku tgk syiok layan TV, tetibe ade budak bagi salam....adik aku yg 3rd & last pegi jengah....budak yang bagi salam tu kate "Kak, kami nak raya!" 2-2 org adik aku pandang antara satu sama lain..muahahaaha blurrr lak sorang2 kekekee....masalah..nk bg makan ape kan...tp aku tau...depa nak duit jek...uiksss...seb baek 2org..amik ko sorang 50sen...budget dah xdek..pdhal raya aritu ko dah dtg kan umah aku....ni adalah cara terbaru kot nak mintak derma/sedekah..budak2 ni....hai..aku tau ko nak beli mercun...awas ya! datang lg sekali..mmg kene hambat ngan aku nnt! ok tamat situ saja...

dr pagi tadi..aku kat pusat service EON ye...saje jek lepak situ...:P aku service kereta last week...sebelom balik KL kan...& aku komplen pasal temperature naik bila dalam jem..huk huk...kene tukar heat sensor....terbang rm325 ye kengkawan...lepas tu major service....rm 330 ye kengkawan...orang beraya nak baju baru...ko plak macam2 nak mintak tukar baru jugak..awas kamu,..jangan kamu plak aku tukar nanti! lepas service lain plak masalah...erm xdeklah kronik sgt sebab dia lom buat aku tersadai tepi jalan lagi kan...sebab masih leh jln seperti biasa & ok jek..cuma kereta aku ni kan AMT...makanya...bila problem dia nak masuk gear tu secara auto tu...mcm semacam jek..sbb kadang2 rase mcm nk masuk..kadang2 rase nk tendang..muahahahaa...rase mcm kicking pon ade jugak,..ntah le....bila nak masuk gear jek lah..bila dah laju tu..ok jek./...dan aku booked lah utk sevice pg td...amik ko kene tukar ignition coil....ntah ape bende menatang ni tah....blh plak mamat tu tny nak tukar ke idak? sbb kate dia 6ratus lebih harga part dia to be specific rm648.50..muahahhaa nak tercekik aku dengar ye...tp layan kan jek..dr betul2 gear tu jem..seb baek bukan gearbox yg prob kan..kalo x, mmg riban lah jawabnye...lepas 3tahun lebih..ko rabak kan poket aku ye...xpe xpe....sbb mmg biasa aku dengar membe2 aku yg pakai savvy kate macam2 problem..cuma turn aku baru jek sampai ha...rasa lah ketupat ini...kan.... maka total aku spend utk laling aku melebihi budget utk diri sendiri [seribu lebey oiii]...AWAS ya kamu...3tahun lagi baru leh buat hal lagi ok! ok semua total ini di bayar oleh PAK Aman...masuk buku 555..dah korek tabung nnt bayar lah ye...kompem aku tunggu gaji baru bayar...kekekekee itu yg syiok..kalo nak service kereta sila lah suruh bapak anda yang service kan..even xdpt FOC..koman2 dpt lah hutang tanpa interest...kekekeke owh tetibe teringat...aritu masa raya ayah aku ade sound suh tukar kereta..sbb dia nk suh adik lelaki aku tu sambung bayar kereta aku skrg...ade ke patut dia suh amik VOIS...pd org lain ok jek kan..pd aku memang sungguh tak OK ye...alamatnye..pakai kereta tu memang aku akan berumahtangga dalam vois tu jek lah...well...aku ni bukan bergaji besar macam org lain tu..hidup skrg cukup minum pakai jek..alhamdulillah lah..xmenyusahkan org lain kecuali..susahkan Pak aman jek sekali sekala,bila dtg bab nk service kereta tp ongkosnya ngak ada...keekkekee [ongkos nye ade..tp dah org leh bagi hutang tanpa faedah kan...layan aje!]. verangan ajelah pak aman oi..kalo mau, tukar kereta sendiri ajolah...

sadap you...disebabkan you i terpaksa pikir balik nak beli ke idak sb900 as hadiah utk diri i sempena oktober yg nak menjelma [ade kene mengena ke?] sob sob..pikir balik ye...dpt duit raya utk jobs convo PPHM pon xseberapa....jobs akan dtg pon...xckp kot nk kaber utang pak aman + sb900..muahahaaa....xpe xpe...korek tabung ye kengkawan..korek tabung...SENDIRI...bukan tabung kengkawan..harap maklum

dan mood nak pergi beraya adalah jatuh ke tahap 10% jek...kat rumah aku ade budak2 dr umah sebelah..cucu mak ngah aku..semenjak nenek dia jaga..rajin bebenor berkampung kat umah aku..ade orang nak melayan kan....adik aku lah yg gigih melayan bebudak tu...end up masing2 liat nk balik umah nenek sendiiri,,,yg best si adik [ika] siap nak mandi & tido sini lagi...kekeke xpasal2 jek...aku layan kejap2 jek lah..ikut mood..dek kerana aku mengantuk..mmg tata lah nak melayan...kunun nak main lelayang...selamat aku lepas layang2 dlm mimpi..budak2 tu jek lah main ikut pandai sendiri..sbb xberani nk kejutkan aku..hahahaa...dan xpasal2 mereka kene pakai tali rafia utk ikat kan layang2 tu ganti benang..aku xkuarkan benang tu dr dlm kete...tp adik aku kate mereka enjoy jek...owh lupa...budak2 tu bertiga [nor, ika & syahmi]


dulu [sebelom julai] syahmi tu mmg ddk ngan nenek dia..tp makpak dia dah beli rumah kat telok mas, makanya, dia dok umah atuk&nenek tym makpak dia g keje & tym sekolah jek...budak 2 org lg ni...dulu hantar kat umah pengasuh..tp pengasuh dia tu asik nk cuti & adehaljek..mak dia feedup hantar umah nenek....bebudak tu mmg suka dok umah nenek...skrg...emak kat umah..dia uamh nenek jek..jgn harap dia nk ikut sgt makpak dia kn...heran pon idak..kekeke skrg plak...asik nak pegi umah nenek busu jekk [umah aku lah tu]

dan plan nk beraya ke rumah kawan aku HANCUS!!!!! dan nak bawak si Umi serang kedai utk beli plastik cantik2 utk packing kerepek utk kenduri kawen dia nnt pon hancusssssss...serius mengantok tahap dewa....plan nak g tgk Marzuki pon hancus...sbb marzuki [nama jawa ek?..ni lah nama anak busu aku yg lahir raya ke-4 yg lepas] masuk sepital tok kali ke-3...kene kuning lg..keekeke nasib lah labu...tunggu raya haji nnt aku jengah. malas betol nk singgah hospital tu.

oklah esok pagi dah nak gerak balik KL...sambung raya kat KL plak lah kn...

dan alhamdulillah yang ditunggu-tunggu akhirnya memunculkan diri...itulah dia rezeki yang tuhan bagi dalam bulan syawal yang mulia....

Nota kaki: jgn salah sangka bukan rezeki jodoh pasangan hidup ye....tuhan belom makbulkan lg doa utk tu...harap bersabar [utk diri sendiri]...muahahahaa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...