Skip to main content

Posts

Showing posts from December 29, 2009

Penangan Sekeping Lempeng

Aku dah kebuntuan dah ni, seperti ditelan mati mak..diluah mati bapak...cewahhh..itro kene poyo sedikit...

Tanpa disedari lempeng ni mempunyai aura yang sangat kuat utk seseorg merasa hati. itulah dia dari kerana sekeping lempeng mak aku kat umah dah xsenang duduk. Sekeping lempeng ni dah berjaya membuatkan hati mak aku resah... lempeng ni jugak lah pencetus kepada segala musibah yg melanda kat umah aku di kampung sekarang ni.

Bunyik macam sesuatu yg buruk telah berlaku...tetapi tidak lah buruk mane..cume awan yg mendung belom nk cerah sbb matahari malu2 lagi nk menunjukan diri..huh~~~ apelah aku merapukan ni ler sengal!

Ok, kat umah aku, skrg ni ade 3org adik aku ngan makayah aku...di mana yg sorang tu tgh cuti semester,..tu yg bertapa kat umah..tp serupa xdek kat umah..sbb hari2 ade keje part time dia buat...dia ni dah malas nk carik keje part time kat kedai2 tu...dia cume tolong membe dia punye makpak yg buat catering. kire kalo kuar pagi..mlm baru sampai umah..kire kewujudan dia di k…

Perkhidmatan Pendawaian Elektrik

Cerita ni agak dah basi...tapio tu lah..aku kemalasan nk transfer gamba sekarang ni...nak menaip utk wat karangan budak tingkatan dua ni pon aku malas ha....ni kan memikirkan ayat2 yg sesuwai kan...hehehehe

oklah..aritu kan aku dah cerita pasal Masalah umahaku sewa aku. yang mana DB Box dia malatop...tebabowwwwww....gitew..sound effect kene over sket..

Makanya, budak yg dtg membaiki tu mmg FREE jek seharian..tp xkn nk suh mai malam kn..dah terang2 umah aku tu xdek elektrik kan..camno nk wat keje dlm gelap..kang keje laen plak bebudak tu buat...huh~

makanya, aku ater mai lah kol 11.30am, sbb aku pon leh mintak kuar pejabat dlm 2jam kan...even kak AYu ade kat umah...kang takut plak ade bende yg dia tertinggal nk buat kan..sbb selain betulkan DB box, aku mintak bdk tu tukor kipas ngan lampu kat hall yg dah kojol sebuah tu...nak harap cahaya neon dr yg lampu seketui tu...mmg ala2 romantika di tampoi lah tetiap malam kami selama ni...sbb nk tukor...budak2 umah aku ni size masing2 agak std org…