Thursday, March 31, 2011

Pujuk Hati

Rentetan kisah "Menangis Teresak-esAK" aku jalan-jalan kat KLCC, alah kedai kasut kan melambak, tapi tetap nk masuk Parkson kan, dan terjumpalah dengan kasut-kasut ni....

Harga pon boleh tahan, memang tidur berendam ayaq mata ajelah. tsk tsk tsk, tisu please :P



dah lah nak tidur. malas nak layan aktiviti cuci mata ni. sebab tak dapat cuci jiwa kan.

Terbang lagi


Cerita bandung pon masih dalam buku 555 kan. esok dah nak terbang kembali. semoga perjalanan ini selamat pergi & balik. risau lah jugak sebab berita mengatakan banjir kat Krabi, tp aku dah cek forum & tripadvisor, insyallah semuanya ok. doakan cuaca akan cerah seperti harini. Even bz arini, memang aku sempatkan jugak diri skodeng kat page cuaca ya. itulah salah satu tips kalo nak travel.ahaks. Jumpa Isnin nanti ya.


aku tengah amik mood nak sumbat barang2 dalam Deuter kesayangan yg dah berusia 7tahun, ish, dah sekolah rupanya Deuter aku tu ek.ahaks.

Dah kata

Aku baru abis meeting dan ada a few email yg menanti utk di reply, dah lah kalo reply "Noted" or "Ok" jek takpelah jugak kan. ni kena jawab soalan macam nak amik SPM balik. kompem tak tenteram nak cuti esok ni. sigh* sekarang dah kol 5.52pm ye. sedih kan. dan lantak lah kan. aku dah masuk mood peneng dah ni. nak nanges jek rasa nk jawab email2 yg berderet2 plak ni. Log issue tym mcm ni lah nk masuk. org kedah/kelantan, dah tau nk cuti esok, simpan lah case tu sampai ahad kan. kalo aku call opis tu ada orang angkat takpelah jugak kan. SLA...owh SLA ku. Nota kaki: Aku peneng...lalalalaa dan esok nak cuti..yeay# [sambil lompat bintang utk tujuan exercise]

Sticky Mode :: ‘Moh Kita ke Taman Negara Kuala Tahan, Pahang’ Tahun 2011

Aktiviti yang aku teringin sejak 2007, insyallah kali ini akan di laksanakan. pd sesiapa yg berminat, sila lh roger saya di blur.4.2nd@gmail.com
----------------------------------------------------------------
Tarikh : 30 April, 1 Mei dan 2 Mei 2011
Hari : Sabtu, Ahad dan Isnin

The package cover: Food, accommodation (hostel with fan), tour guide activity, boat service, entry permit, and activities.

Activities : night walk, junggle trekking to Bukit Teresek and canopy walkway, rapids shooting, orang Asli Village (subject to availability cause there are nomadic tribe)

Tentatif Program
Hari Sabtu ( 30 April 2011 )
8.00 am – Berkumpul di Petronas (yang ada Burger King) sebelum Tol Gombak.
9.00 am – Bertolak ke Bandar Jerantut
12.00 pm – Tiba di bandar Jerantut. Makan tengahari di restoran/warung.
1.10 pm – Solat Zuhur + Asar ( Jamak Taqdim ) di Masjid Baru Jerantut.
2.00 pm – Bertolak dari Bandar Jerantut ke Taman Negara, Kuala Tahan.
5.00 pm - Check in at Mat Leon Village
7.30 pm – Makan Malam (termasuk pakej)
8.30 pm - Night Walk (bring touch light)

Hari Ahad ( 1 Mei 2011 )
7.30 am – Sarapan Pagi (termasuk pakej)
9.00 am - Jungle trekking to Teresek Hill and Canopy Walk.
1.00 pm – Makan Tengahari (termasuk pakej)
2.30 pm - Rapid shooting (get wet) orang Asli Village
(subject to availability cause there are nomadic tribe)
7.30 pm – Makan Malam (termasuk pakej)
9.00 pm - Free & Easy

Hari Isnin ( 2 Mei 2011 )
7.00 am – Sarapan pagi
9.00 am - Check out ( boleh beli souvenier di kedai rakit terapung ) ( Sesi bergambar ATATians )
12.00 pm – Tiba di Bandar Jerantut. Makan tengahari dan solat Jamak Taqdim (Zuhur dan Asar)
2.00 pm – Bertolak pulang ke KL. Jangka tiba pada jam 5 petang. Pulang ke rumah masing-masing.

Oleh itu, bajet keseluruhan ialah RM 240 seorang (accomodation, transport & termasuk bahan-bahan lain yang diperlukan). RM 240 ini bajet utk penginapan Hostel. Bagi yang ingin chalet, kena tambah RM 30 seorang daripada RM 240 iaitu untuk 2 malam.

Kepada sesiapa berminat, sila beri Nama Penuh dan No.IC (utk pendaftaran masuk tmn negara) serta wang pendahuluan sebanyak RM 170 seorang untuk booking/tempahan sebelum 15 April 2011( Jumaat ) untuk pengurusan disana (tempahan guide, perahu panjang, penyediaan beli bahan2 makanan dan minuman dan lain-lain keperluan oleh pihak pengurusan).

Baki lagi akan dikutip sebanyak RM 70 (bagi peserta mengambil hostel) dan RM 100 (bagi peserta mengambil chalet) pada 28 April 2011 ( Khamis ) iaitu sehari sebelum bertolak untuk pengiraan kos minyak kereta+maintance kete dan tol serta nak tahu berapa jumlah kereta diperlukan bagi ke Taman Negara ini.

Nota kaki: New post, sila scroll ke bawah ye.

Lama Rasanya

dah lama rasanya, tak merapu meraban kat belog, even ada lah jugak update entry nya kan. citer bandung yg dah kepam tu pon xsiap2 dikarang, lepas tu macam2 masalah melanda, well hidup ni kan xlari dari masalah. lagi plak, ditambah plak dilema baru. ish ish..kesian betul lah asik lah dilema melanda. baru aritu hip hip horay, sekali tadi dapat berita kene masuk projek. lagi xbest bila mengenangkan lokasi projek tu. sob sob...semoga boss bisa membuat keputusan seperti yg aku inginkan. dan dan tengah syiok update belog.datang plak orang mengaco nk tanya pasal update issues. perghhh 6.40pm kot skrg ni...tym aku nk leisure2 di opis....plesssss, aku nk kurangkan semak di otak ni, boleh tak? dah lah esok meeting non-stop. yg last start 4.30pm, ntah kol berapa lah abiskan kan. masak masak...terus xleh nk sambung update belog, sbb abis jek diskus ngan mamat tu dah kol 7pm. ye ni waktu biasa jek skrg ni aku kuar dr opis. pekerja yg dedikasikan? hehehe skrg kat umah sepul, boleh sambung menceceh balik. aku plak tengah mengkaji pasal investment. adalah beberapa produk investment yg aku tgh kaji, kaji punya kaji, memang tak mampu lah nak tambah investment kan. makanya, gaji skrg ni memang ckp2 makan, try lah jgk kurangkan sana sini, memang xleh lah. mau lagi 15hari nk gaji, aku dah sawan menggulupur sbb poket dah kering kontang. Cukuplah apa yang ada skrg ni kot. cuma mintak2 aku xkuarkan saving aku even terdesak, sebabnya, kalo kuarkan maksudnya rumah hak milik sndr, memang lambat lagilah nak berada dlm genggaman. huahuahua dan ahad lepas, lepak dengan Yam & anak-anaknya. Naufal dah reti berjalan. tahniah Naufal, caiyok2, kasik lari cepat, xsabar nak kejar dia lari..amik kau...nnt komplen lembik di buli naufalkan. yang comel nya bila bihah dok sebelah aku tym aku drive, dia nyanyi lagu "Are you Sleeping" nak perli aku xbukak radio lah kot..hahhaha pape pon sangat comel. tapi jadi xcomel bila pegi taman tak nak bali, pahtu tunjuk protes. tapi jadi comel bila dia kata, "Tak nak kawan Ibu" muahahahhaaa eh eh..mama yun lupe besdae present tok naufal lah....xpe tgu balik dr krabi lah yek. dan tadi plak hotFM AM krew punya topik "Lagu masa sekolah" serius lah, lagu sawah padi lah, papa ku pulang dari kota, anak itik lah, anak ayam lah, etc. serius apa yg depa dok menceceh macam betul, salah satunya, cikgu muzik kat sekolah rendah dulu kompem comel & seksi...betul..even aku sekolah kat ceruk kampung pon, cikgu muzik agak daring..yolah pakai skirt pendek jek kan..heheheheh tym topik ni aku teringat kat bihah, sebab banyak lagu tu dia dah reti nyanyikan. cuma aku lom berkesempatan nk rekod, sbb kalo dia perasan kompem dia xnak nyanyi dah.... Nota kaki: mood melayan lagu "out of reach" . lepas kira, berapa banyak perkataan DAN yang aku guna. tah apa lah best sangat ngan perkataan DAN tu.

Monday, March 28, 2011

Anggerik pilihanku

Ada orang asik tanya, berapa helai koleksi Tudung Anggerik ni ada dalam koleksi aku. ish ayat sedikit berpintal. hahhahaa Owh well, tudung ni menjadi pilihan orang macam aku sebab mudah dan tahan lasak. Mudah sebab, xperlu di gosok. aku dan iron memang lah tak selari. ahaks. tahan lasak pula sebab aku ni selalu ke sana ke mari. eh silap, aku ni jenis xberapa rajin nak melipat baju. owh....pengakuan ikhlas, bayangkan kalo nk kene sumbat dalam bakul utk beberapa minggu, rasa-rasanya, tudung yg ada awning tu kompem kemek kan? kalau tudung bawal tu kompem komot berjuta kan. tudung ni telah memudahkan aktiviti harian aku sebanyak 88%. di mana jimat lah 10minit utk aku iron tudung. dan jimat masa aku nk tunggu tudung yg aku nak pakai kering. hahahaha senang ye uols, angin kat kipas jek..kejap jek dah kering. yang ada dalam drawer comel aku, maknanya yang aku dah beli lah kan. ahaks. cucube bilang, ada berapa. dan adalah 2lai lagi kot kat ampaian tym aku snap gambar ni. hehehhee yang awning tu aku suka, tapi masalah nak menjaga awning tu dari tidak tercacat dek terkepit or terkemek adalah sangat payah kan. dan lagi satu, tudung anggerik ni sangat senang di bawa ketika ketika bercuti, xkan mengalami masalah tudung komot jek...kan...hehehehehe

Wednesday, March 23, 2011

Sabun & Pelembut Pakaian

Siapa berminat untuk mencuba Sabun & pelembut pakaian berasaskan tumbuh-tumbuhan yang di kenali sebagai Sabun & pelembut pakaian BIO, sila lah klik di sini ya.

12 Mac 2011

Dapat SMS masa aku nk terbang ke Bandung, xsempat nk reply apakan, sebab dah nak naik flight. tp aku tau aku blh join small gath ni.

kebetulan cuti sekolah baru bermula & jue balik ke malaysia, makanya wajib lah adakan perjumpaan kecil2an kan. makanya, dek kerana masing2 ada anak yg uncontrollable, makanya memang tak sesuai nak jumpa dekat luar kan.kompem tak tenteram nanti. makanya, umah baru ila menjadi pilihan. memang cantik rumah ila, lagi cantik sebab rumah sendiri. jeles ok orang dah ada rumah sendiri. takpe bersabar ye dan kena berjimat cermat sket lah kan.hahahahaa

dan perjumpaan sabtu malam ahad tu, yang hadir hanya Nik, Jue, Zam , Aku dan ejot..oppss tuan rumah Ila sekali lah kan. hehehee... dah lama sangat tak jumpa ejot, makanya dia dah kembali bekerja di semenanjung, baik amik kesempatan berjumpa-jumpaan kan.

semua orang jeles sbb aku ada gear utk umpan bebudak tu kan..hahaha semua dok dia bila aku nak amik gambar, terus lupa permainan lari sana sini mereka kan.

jue, ejot, zam & nik
zara makin kurus dahhh


tapi lagi kelakar bila aariz bercommunicate ngan zara & muiz...
terang2 kita xpaham bahasa mereka, tapi sangat sweet bila mereka paham bahasa yg digunakan. sangat comel.

dan yg xdpt join seperti zehan [kena balik kg, ada hal penting], ida [dalam pantang], cik reen [ teman suami outstation], kecik [tak dpt status], dan yang lain..siapa lagi ek..lupa sudah...
semoga jumpa lagi nanti.

Nota kaki: siapa sangka, dulu kami tak kenal pon antara satu sama lain, tapi kerana 10L lah merapatkan ukhwah antara kami semua. banyak kenangan kt 10L tu kan? hehehe


Rasa nak menangis

bila mengetahui heels pujaan aku tu ada kat butik LV. memang wajib menangis lah kan, sebab tak mampu kan. damn you, kenapa lah ko ni brand LV kan. kenapalah kau dilahirkan dalam keluarga LV kan...


kenapa?
kenapa?
dan kenapa?

padan lah aku mencari tak jumpa2 kan. yolah aku takat masuk butik nine west, elle, carlorino, aldo,..etc...non ado jumpe kan. tapi tak tergamak nak masuk ke LV kan, sebab aku sedar diri, mana layak kan. masuk couch nak skodeng aritu pon segan2.

first tym tgk kasut ni kat Jusco mid valley, tapi aku tgk kat kaki org lah..ade sorang cik kak depan aku masa nk bayar kat cashier, dia pakai kasut ni lah..kaler ni lah. nak tanya segan, nak snap gambar lg segan, maka snap masuk dlm otak jek lah....

semalam ronda2 klcc ngan sharna, konon2 nya nak carik butik elle, berpusing lah carik kan..nak turun escalator, terpandang butik LV, jengah kat cermin luar lah kan, display heels ni...meraung aku tgk...heels ni dalam keluarga LV ruper2nye...sedih dik non..sedih amat.....bila mengenangkan brand nya. toksah lah membayangkan harganya ya. memang dapat memiliki dalam mimpi aja. takpelah bulan depan kita pegi butik clarks jeklah...buat pengubat duka.:P

ni lah rupanya pujaan hati aku.



dah, jangan masuk dalam mimpi, kecuali ada orang nak present sepasang. kompem tido malam pon aku peluk.......peluk kasut lah kan...dan lupa terus kat bantal busuk nanti :P hehehe

Nota kaki: terus feeling layan lagu Cinta dua darjat & takdir penentu segala....hehehe

Tuesday, March 22, 2011

Pertama kalinya

Aku tak dapat join aktiviti meronggeng GGO ahd yang lepas dan keciwa sbb tak dpt jalan2 kat sunway pyramid sambil cuci mata. dan lagi keciwa sbb HSM yg belanja aritu..hahahaa xdpt merasa bonus HSM kan. xpe. non ado rezeki.

aku terpaksa menjadi escort girl petunjuk jalan tanpa gaji kepada makayah aku. ekceli makayah aku datang ke KL since sabtu petang sebab makcik aku kat klang buat kenduri sikit. dan terang2 semua orang ada hal kat alai & kampung masing & rumah masing2 maka aku yg masih single ni lah yg di utuskan utk membantu makcik aku apa yg ptt since pakcik aku dah tak boleh amik cuti kerana cuti dah di abiskan masa teman makcik masa kaki makcik aku patah awal tahun hari tu. romantik kan..even dah berusia...sangat lah kagum dengan mereka ni. dan kebetulan ada sedara mara yg kawen di alai, makayah aku sampai lambat lah kan. dan seterusnya, ayah aku kata nak ke low yatt, well ayah aku memang suka ke sana. kali ini tak lain tak bukan utk membeli 2 buah notebook utk adik2 aku...dan rabak lah jugak poket aku kan. 2buah ye...sob sob...macam mana lah kalau nak menanggung anak nak belajar nanti ek...sob sob...kenapalh ayah aku dah pencen kan? hahahaha boleh tak buat soalan ni..keji plak akukan.

HP menjadi pilihan kerana harga yg lebih murah.muahahaha xpelah korang nak belajar jek kan. dan nilah dia 2 ketul yang diperkatakan. ikutkan hati nak jek aku tukarkan dengan notebook aku yg dah berusia tu kan.tp kesian, nnt kata tak adil, semua yang belajar dapat yang baru kan. owh lupa, ni bukan utk dik yap ye..dia dah dpt, tp dia tu buat merabihkan beras jek. belajar sekerat jalan, entah sapelah yg dia ikut tah. menaikkan darah orang jek tau. oppss tetaibe teremo..abaikan.

dan kepada adik2 ku yang berdua tu, result korang menurun or aku rasa tak best..memang aku tarik balik lah nikmat ni nnt.

dan nak buat decision beli notebook ni lg payah sbb nk banding spec & harga. yg sorang tu tak kesah lah kan..belasah jek, yg lg sorang tu..aku yg peneng dok pikir, kang xleh install lah apa lah program diakan..sebab PC lama aku kat rumah tu tak boleh ye nk install menatang nenek moyang dia tu..len kali belajar jadi cikgu je sudah. dan dan terpikir. nak aje aku suruh depa ni apply PTPTN..grrrrrrrr [amacam keji tak akak mcm ni?]

Nota kaki: aku belajar pakai PTPTN tau.adik2 relax jek...kan...tulah rasa nak berdoa jadi adik lah mcm ni.

Cinderella Man

Mata aku dah jadi cik lebam di sebabkan drama korea ni. bapak la payah nk abiskan 16 episode ni. selagi tak abis..asik lah terkenang2 kan.

kepada peminat korea, sila lah layan cerita ni ya...hehehhe

Friday, March 18, 2011

Sharing is caring

Dah lama nak share. harini aku ulang baca dan terpanggil nak kongsi kat sini.

bacalah artikel dari keretamayat ni, sempoi tapi berisi, mudah di fahami.

Nak berniaga tu tak susah kalau kita tahu apa yang patut dibuat & paham konsep asasnya. Dan jangan mudah putus asa. sentiasa pegang "Gagal sekali tak bermakna gagal selamanya"

Thursday, March 17, 2011

Sesuatu sungguh

ada assignment. cet. walhal, bkn penting pon, cuma boleh lah relase rasa bengang ngan keja ni seketika. rasa nak lompat bintang sbb budak yg tarik report tu salah tarik query kot sebab dalam list report tu non-ado nama aku yg case masih pending..muahaha selamat dr menjawab harini. esok nye hal.esok lah pikir kan ye. muhaahahaa makanya, mari lah kita menceceh dulu dengan soalan2 cepumas dari nyiok kebana rebana. oppsssss mau kena ketuk nnt.owh aku mengarang ni kol 10.30am td. baru leh post ha

1. Apakah yang anda sedang lakukan 30 minit yang lalu?
Turun ke ting.29, jumpa user utk setelkan masalah. very the kacang nya masalah rupanya.


2. 2 jam yang lalu?
masih dlm kereta sambil berkaraoke riang bagi menenangkan hati yang bengang dengan masalah jem yg tiada kesudahan


3. Minggu lepas?
Saya berada di bandung dalam sesi percubaan berjimat cermat :P


4. Tiga lagu yang boleh anda dengar berulang-ulang kali?

aku xpasti sebab aku jarang dengar lagu kecual yg di putarkan dlm radio hotFM. aku asik dengar lagu si 6th sense tu..ape tajuknya ek..ha lagu MENYESAL. sehari tah bape kali main tah. lepas tu lagu ringtone henpon aku "because my head is bad". kompem akan berbunyik lebih dari 10kali sehari kalau hari bekerja. hehehee dan last sekali, lagu running dari phone maxis aku, ni sehari adalah 3kali jek kot berbunyik. ahaks.




5. 3 binatang yang anda tak suka?
ULAR SEBAB MENGGELIkan
NYAMUK SEBAB GATAL
TIKUS SEBAB TAK HENSEM


6. 5 fakta tentang anda?

SATU - SANGAT MALAS NAK AMIK TAHU PERASAAN ORANG

DUA - kalau makan, tak reti nak kata tak sedap. kira aku ni jenis menikmati makanan lah kan. hak hak hak


TIGA - engine nak mesra dengan orang baru kenal tu sangat lambat panasnya.


EMPAT - tak suka duduk rumah sorang2 kalau takde keje nak buat. saiko ok. xdek orang nak menyembang kan.


LIMA - belum pernah walau sekali pam tayar kereta sendiri. ngeh33



7. Tahun depan mungkin anda?
dah pandai nak pam tayar kereta sendiri dan reti nak hantar service kereta sendiri. cewahhh mcm xpenah berdikari jek. well sebelom ni memang ayah aku yg hantar ke pusat service ya.jgn jeles.


8. Saya tak reti sangat…
bawak kereta manual. huahuahuahua.


9. Saya pandai …
Main Game Angry bird. aku dah mula nak angry jugak sebab kena start balik. mencik tau ngan lappy ni..eh silap mencik ngan spam dr website tu. tak pasal2 kena format lappy aku ni.


10. Kawan saya…
ramai. hahahaha salah sorang tengah risau pasal baju chiffon dia kat mengecut, sorang lagi tengah pikirkan perjalanan dating di pertama TGH nanti, lagi sorang tu dah senyap kan diri beberapa hari ke dah sampai chenai, sorang lagi tengah skodeng FB nak membeli apetah aku xdpt tgk gambar tu lagi dan yg lain mungkin bz di pejabat or bz memanjakan diri di spa atau ada yang bz memikirkan nak makan apa lunch nanti. panjang plak membebel ha.


11. Saya ada…
anggota badan yang lengkap utk melakukan kehidupan seharian. alhamdulillah atas nikmat yang diberi.


12. Saya seorang…
yang garang. ni kata orang lah, tapi hakikatnya saya seorang yang malas nak ambil pedulik apa orang nak kata.

13. Adik saya…
ada yang dah kawen dan ada yang masih dalam pementauan PBB saya kerana tak cukup matang lagi. kesimpulannya saya ada adik yang berderet yang bisa menserabutkan kepala hotak ngan 4 macam perangai[maka 4org jek adik aku]. hahahahaa pengakuan ikhlas ni.

14. Saya tak pernah bosan dengan (senaraikan 3)…
SATU - balik kampung

DUA - rutin harian iaitu tidur di waktu malam. :P


TIGA - baca&reply email dr GGO hari-hari.

15. Bilakah pertama kali bercinta?
wujud ke cinta pertama ni? entah lah ye. dah lupa bila kali pertama merasa cinta ni.mungkin form 1, mungkin masa 18 taun. lupa sudah yang mana satu boleh di katakan cinta.


16. Perkara yang selalu orang tak percaya tentang anda?
mereka selalu tak percaya Nama saya ialah Khairunnisa. sekian.


17. Saya rindu…
nak melalui kembali zaman belajar yang hanya pening memikirkan test, kuiz, final & project sahaja. xpenah peneng pasal menda lain.



18. Saya tak sabar…
nak ada driver. bila lah nak kaya.



19. 5 laman yang anda slalu layari?


SATU - m2u. ni wajib tgk. walhal dah tau baki tgl berapa kan. muahhhaahaa

DUA - ohbulan, cek gossip. ahaks

TIGA - FB, kadang2 terlupa jugak.youtube bila nak cari lagu baru.

EMPAT - mstar. paling senang kot nk tau update berita

LIMA - belog rakan2.



20. Anda mahu tag?

well, kalau rasa teringin nak buat tag, sila lah ye kepada semua pembaca belog ini. sekali sekala buat tag ni, ala-ala prektis menaip jugak dan prekstis menjawab survey. muahahahaaa. sekian, terima kasih :)

Wednesday, March 16, 2011

I'm a rafter

Tak tahan, ada sijil OK. hehehe well, bukti dah berjaya laksanakan aktiviti/cabaran dengan selamat & jayanya. so, to others yang nak mencuba, if i can do it, that's mean uols also can do it. Just pikirkan Malaysia Boleh! so, try it before late. insyallah pengalaman ni antara pengalaman yang tidak akan dilupakan. Pada orang yang memang rafter tegar, toksah lah kondem kitaorg yang baru nak mencuba, bagilah semangat or tunjuk ajar ya.
makanan yang di sediakan Adeline VIlla, so delicious.. nom..nom..nom... selera kampung uols. makan memang tak pandang kiri kananlah.


the view, insyallah nak datang lagi ke situ utk lepak2 sahaja. tempat yang sangat tenang dan cantik.


selain makanan berat, pisang goreng madu & ABC pon ada. ape lagi...nom nom nom nom nom nom tanpa henti. dan balik rumah timbang naik 2kg. how?
selain itu, dekat sini pon ada sediakan aktiviti ATV. nak tahu apa ATV, sila lah google malas lah nk terang kan panjang lebar, sebab aku baru jek plan nak manage aktiviti ni.


amacam, ada gaya x? so, agak2 berapa lah harga seketul sebuah ATV ni. Kalau lah aku mampu, aku nak jek memiliki sebuah kenderaan ni sebab nampak macam terlebih gaya kalau memilikinya. Ok lah, citer ni tamat di sini.
Nota kaki: selagi termampu, buatlah apa yang anda rasa ingin lakukan. itulah terapi paling mujarab untuk Jiwa. :P jangan terpikir nak bunuh orang sudah lahnak bakar rumah jiran plak ye.

Percubaan Menghilangkan diri

Dah seminggu lebih xupdate belog ek. Macam lah ramai sangat yang baca, tapi koman-koman aku tau, GGO kompem baca punya, yolah menghilangkan rasa bohsan terlebih keje di opis or kes bengang ngan boss ke kan. jengah sini, dapatlah tatap wajah geng2 yang boleh menghiburkan perasaan gundah gulana kan. sekurang2nya dari takde option lain, jengah belog yang tak berupdate pon xpe kan.

Percutian yang tidak dirancang sama sekali oleh aku, dan percutian ni membuatkan keadaan di opis sedikit huru-hara which is i like...well barulah terasa, takde kau, kompem huru hara suasana kat opis kan..hehehehe tapi aku bertuah sebab aku xroaming no celcom aku, makanya tiada gangguan, nasib baik mereka tak tahu no maxis aku kan. well, selamat di situ.

ok percutian tak dirancang ni, aku ke Bandung, ikut mira & the geng, last minute mereka ajak sbb ada tiket yang sayang nak let go secara percuma kepada AA. hehehhe owner tiket ni tak dpt terbang kerana masalah ngan same dengan si mus kus kus..muahaha tulah lain kali nak beli tiket flight ke luar negara jangan lupe jengah ke sini terlebih dahulu ya [wajib click]. dan baru lah boleh terbang dengan tenangnya.

mula-mula aku cuba utk apply cuti selama 4 hari. empat hari ok, nasib baik baki cuti tahun lepas genap2 4hari, maka tak terusik lah kan cuti tahun ni. dan kebetulan memang kena habiskan cuti sebelom 31 mac 2011. hehehehe asalnya, aku plan nk cuti hujung bulan teruskan. Dan tah baiknya mood boss aku..xsampai 12jam, dia dah approve cuti akiu..fouuhhhh maka esoknya, aku terus call wafi utk pertukaran nama tiket...selamat.....setel, dan seterusnya cek duit berlebihan di dalam acc, dah setel semua baru terhegeh2 nk cek baki berlebihan ek...hahahahaa bagus nya prektis..ahaks. dan adalah sikit, cukuplah lah dari takdak langsung. dan seterusnya mintak update apakah tentatif di bandung nanti..hahahaha sangatlah terbalik prosesnya kan.ahaks. sebenarnya, memang dah lama aku nak ke bandung, cuma masa mereka beli tiket promo taun lepas, aku memang takde bajet, masa tu target aku cuma nak penuhkan tabung aku yang dah kering kontang tu semula, nasib baik lah ada rezeki sikit, maka dpt lah di timbus tanung yang dah kering tu dengan dot dot dot semula.


Flight selasa pagi kol 9.40am, dan balik pada jumaat jam 3.40pm waktu indonesia [lambat sejam]


percutian kali ni hanya 6ahli saja. 3lelaki & 3 perempuan. overall, ok & enjoy. dpt lah tgk orang2 sawa shopping kan..hehehehe
muka semua gembira kerana berjaya menghabiskan duit dengan jayanya di sana. serius lah, pergi bandung tanpa bajet yang melampau memang tidak membawa makna apa2, kan dah terkenang2.hehehe ok, aku pergi bercuti ni memang tanpa bajet yang best pon. ala kadar jek, ater last minute nye plan kan. maka nya duit mana yg ada jek lah korek kan. hehehehee kena beringat sebab bulan depan cuti-cuti lagi ke tpt lain kan. beringat sebelom kena mengemis. ahaks. ok lah. cerita selanjutnya nanti aku update kemudian bila kerja2 terbengkalai aku ni setel. hahahaah cuti 4hari kerja terbengkalai macam aku cuti sebulan jek. walhal, masa aku apply cuti tu memang keja aku tengah melambak..muahahahaha selamba ayam jek., bak kata semua orang kerja opis tu tak kan abis selagi kita bekerja makan gaji dengan kampeni tu. kalo takdak keja makanya, seperti kita tak dihargai dan seperi makan gaji buta pula kan.


Nota kaki: tag nyiok kebana pon aku xsempat buat lagi

Monday, March 7, 2011

Siapa nak angkat tangan

Kalo simpan, dah cair kot, oleh sebab simpan dalam bentuk gambar, lambat upload pon xpe..hehehee actually ni dessert kitaorg Jumaat lepas, dah nama kitaorg, maka bukan aku soranglah yg melantak kan.
Ada orang mengidam, orang lepas beranak yang mengidam. actually aku yg xpenah beranak ni pon mengidam jugak,sebab asik tengok dekat belog MamaTisya jek kan. Makanya, geng Gigi plak punya turn serang Baskin robin last friday. serius lah opis berdekatan tpt makanan mahal2 ni. [yolah mahal pada aku yang poket asik bolos ni kan. ]memang tokleh nak berjimat lah.
ok, last but not least..jamulah mata Ice Cream Foundue ni ya..nom..nom..nom...oppsssss


Sunday, March 6, 2011

White Water Rafting

Tanggal 6 Mac 2011, alhamdulillah perjalanan pergi & balik kami sekumpulan selamat. Dan aku berjaya melaksanakan lagi satu aktiviti yang memang aku kepingin dari dulu dan wajib dilakukan sepanjang hayat walaupun cuma sekali. cewahhhh sampai macam tu sekali ek. Pada mulanya aku macam taknak join. sebab macam tak berapa nak bersedia mental & fizikal kan. but, orang yang meracun tu membuatkan aku berpikir kembali dan terus bersetuju. Iyelah sementara peluang bergilek depan mata kan. grab ajelah.

Makanya, seawal jam 6.00am, kami [aku, dd, sepul & sara] dah bertolak dari ampang ke gopeng, perak. aktiviti ni, aku join Budak Smartcoach/taekwando yang Sara&sepul join. So far, aku sangat puas hati dan teruja utk mengulangi aktiviti ini pada masa akan datang.

taklimat dari instructor yang bertauliah. muka masing-masing tengah cuak ni. almaklumlah majority 1st time kan nak merasa.

lepas jek taklimat lebih kurang, aktiviti di mulakan dengan 'water confidence'. memang seriau lah kan..ha kena mengapungkan diri & mengikut arus air yg sangat deras, cehhh aku sampai tali ke-3 baru dapat capai...tapi kena ingat cakap instructor, JANGAN PANIK. enuf!

dan xlama lepas tu aktiviti berRAFTING ni pon bermula, aku seboat dengan dd, sara & sepul. beberapa arahan yang perlu dihafal ya, seperti, forward, backward, on hold, on job, boom boom, jump jump, etc. ni jek yang aku ingat kot. muahahahaha

dan layan kan gambar yang banyak ni, serius memang boleh membina keyakinan diri ok! dan hilang semua bebanan dalam kepala hotak ni.


korang semua pon patut mencuba aktiviti seperti ini. aku tengah aimed utk melakukan aktiviti menunggang ATV. owh gambar nnt lah sebab dalam phone. lupa nk transfer.
Pakej ni di ambil dari Adeline Rest House. pakej di ambil lengkap dengan makan TGH. dan lauk pauknya sedap. gambar nanti aku upload sebab yang sama, dlm phone.


semua ni gambar team aku jek..malas nk upload yg lain kan..muntah nanti..ni pon xlarat dah...

XPDC ni melalui laluan sungai sepanjang 9KM ya..macam dari Alai nk ke Bandar Melaka. ops...


Air yang tenang jangan sangka tak cuak

see....woweeeeee

gedebushhhh


peace... perasaan cuak yang cuba diselindungi.

oppsss
kami ambil pakej yang termasuk gambar, maka ada photographer di sediakan ye.

bukan takat gambar jek, video pon dia ada ambil jugak sikit2.

tersangkut lagi

owhhh nooooo....

fast forward...caiyok2 my blue team

memang banyak telan air lah..lagi2 masa water confidence & masa kena benam dlm air, menggelabah aku kan mencari permukaan ari. tah berapa litre air teh tarik + milo sejuk tu aku minum..ahaks

owh...OMG

1...2...3...ready....

vroooommmm

masa berehat seketika

dan aktiviti di mulakan kembali

sakit jugak lah *o*t*t kan asik terhentak jek



gambar team aku ni yang paling best aku rasa..hahahaaha





layan gambar jek lah..malas nk type dah, sebab merlin dah abis, masa utk tidur lah kan




ni yang semangat nak belajar berenang kan, utk mengurangkan ketakutan/kecuakan dalam diri

ni aktiviti terakhir before pulang, aku lupa nama dia, tp duk paling last sebelum instructor tu kan, memang terasa sengal bahu tangan semua.,..sbb nk tahan beban owg dr yg pertama tu kan..mak eiiii mencabar ok.
dan lepas tu di lepaskan ikut arus air..memang beberapa litre air sungai yg sodap tu berjaya di telan...


ok teka yang mana 1 aku?
hahhahaaha
Sampai rumah kol 8lbh td, dari Gopeng awal jugak, tp singgah tapau makanan la, rnr tapah lah...macam2 lah..copy gambar lah itu lah ini lah, sekarang kena tidor, esok mau kerja kan. jangan lupa akan hakikat tu. Selamat Malam semua.

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...