Monday, November 3, 2008

Sharodz Tetap Dlm Ingatan

Hari sabtu [1 nov 2008], aku yg mmg sedia dah teruja kan nk ke sekolah..so, lepas subuh mmg xleh nk lolap kn mate dah..aku siap-siap ape yg ptt..pehtu aku gamble jek sarung jeans ngan blous [hehehe pdn muke malu sendirik bile dah smpai sekolah sume org pakai baju kurung ok!] hahaha xpe bkn nyer aku pakai bikini pon kan..erm janji ngan Yam kui 10am amik dia kat shah alam..but mase aku call around 9.10am...aku baru panaskan enjin kete tym 2..sekali yam masih kat gombak..baru nk siapkan anak dara dia..so, makan mase lah kn dia nk smpai shah alam 2..erm aku pon..xpelah..aku g isi minyak + basuh kete + brekpes dulu..huhuhuhu bile dah setel..aku cargas ke shah alam..tp aku smpai around 11am jugak lah..tp depa lom smpai lg..aku lepak kat parking lot smbil layan carta fullamak kat sinar.fm [jarang sekali berkesempatan ni..so, ape lagi..masuk mood rock kapak lah pg 2 kan] 11lebey jugak lah depa smpai..pehtu bersiap2 ala kadar..& terus cargas gerak ke melaka..aku drive sorang jek..sbb yam kan kene jage si nisrina..huhuhu tapi nisrina baguih amat ari2 sbb bg kerjasama yg baek sbb dia xngamuk sakan lah kn...ala2 relax jek..smpai melaka around 1.30pm...so, singgah semayang + makan kat umah aku..lepas 2 baru lah gerak g sekolah yg mmg sekangkang kera jek dara umah aku..huahauahua

senarai name pengetua sekolah aku..time aku hny ustazah jumaiyah ngan ustzh jamaliah jek

sampai sekolah..mule lah cuak [dah 9taun berlalu...]..budget ramai lah kn..tp cam x de org jek...boleh? mak aii serius mmg xdek org..ade lah 20-30org cam2..macam gath batch jek..huhuhu dah ddk dlm dewan 2...adelah lagi yg dtg..aku rase ade lah 50 org kot...erm tapi batch spm97 paling ramai ok! jeles i tau..depa 2 mmg ..bab reunion kompem laju jek respon...ni pon sbb mmg ramai xtau..almaklumlah website sharodz xleh berfungsi ngan baek tok seketika..pehtu ramai org xleh send borang alumni ari2..so, ustazah azian selaku penggerak alumni ni ckp..dia mmg jemput mll frenster [kat bulletin..sape perasan dpt lah maklumat kan, pehtu melalui pesanan dr mulut ke mulut] tp alhamdulillah lah ramai jugak yg dtg..xpe next time sure gempak!


sedih tau tgk surau ni dah xlawa!

sempat jugak lah aku ronda ke asrama..mak aii punye lah buruk sekolah aku skrg..mmg bebudak skrg ni focus tok study jek..keindahan sekolah dah jadik bende terakhir..seyes..sedih ooo tgk sekolah camni..tp ngan tertubuhnya alumni ni..so, lepas kitaorg dah blh bersuara...kolam air terjun hasil creativity mak si asma' ngan ayah dia pon xterbela ok! sungguh lah xlalu aku nk snap gambo..hahaha kalo dulu org2 yg mmg suke ngan peraturan sekolah lah yg akan membasuh nya every sunday..huhuhuhu:
ni antara ex-sharodz yg hadir...boleh lah utk permulaan kn..so, next time kene promote baek punyer..huhuhu..teharu jugak aku sbb senior-senior yg mmg super duper senior sbb ade yg spm1980 [aku xlahir lagi mase ni..rase terkujat aku dgt tym 2]..ramai jugak lah yg senior smp80an..erm yg spm99 iaitu batch aku ade 6org jek [aku - lyza - yam - asma' - nani - farhana] yg mai..2la last minute aku xdpt nk ctc sume org kn..almaklumlah ramai yg dah berkeluarga..so, last minute nyer planning ala-ala susah nk dilayan + diuruskan..hehehe

nilah AJK + Majlis tertinggi yg dilantik hari 2..senang giller majlis perlantikan ni..heheheee ...smile yea asma...asma ko tipooo aku ..mane ade ko gemoks..xdek ok..ok jek aku tgk..mcm tym sekolah dulu..cume besar sikit..baser lah umor pon makin besar kan..aku gamble jek..lantak pii org nk kate gemoks ka ape ka..janji aku Senang Ati..hehehe kak emont pon gamble jek..asik kate nk diet..tp mcm 2 jugak..hehehehe
oohhh lupe lak..sbb dah ade yg bertny aku kenelah modified sikit opppss bukan modified tp tambah sikit tok n3 ni...hehehe sekolah I mmg perempuan sajoks...so, kalo mo skodeng jejaka jambu ka..jejaka idaman malaya ka..or lelaki idaman sedunia ka..batalkan ajolah niat...xkan jumpe nyer..time aku sekolah dulu pon..cikgu xdek yg bujang ok! pehtu kalo guru prektikal yg bujang kompem lah menjadik igauan ngeri bdk sekolah aku..opppss silap cikgu 2 lah yg bakal mimpi ngeri sbb kompem xsanggup nk ke kantin or mane2..lepak bilik guru + class ajolah..sbb sekolah 2 mmg penuh sesak ngan bdk perempuan sajoks..hehehehe
oleh sbb pegi majlis ni balik ari..ahad nya..aku pengsan..hahahahhaaaaa seharian xjejak ke muka bumi..dok bertapa kat ting.11 sambil tido beberapa kali round..hahahahaaa smpai letih nk tido dahhh....baru drive pg melaka jek dah mcm 2 rupe..sbb aku smpai umah aku kul 10pm..ok! hahahahaa kuar seawal 9am..amik ko...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...