Friday, October 31, 2008

M.e.M.o.R.i

Tak sabar nyer nak menanti esok….lalalala.. bukannye ape pon..hanya kerana esok mo ke sekolah lame aku..iaitu Sek.Men.Keb(A).Sharifah Rodziah a.k.a Sharodz..yg terletak kat telok mas, melaka..esok ade majlis alumni sekolah yg pertama kali nya…dah dpt status sekolah cluster wajib lah wat alumni ni..dulu mase 2004 penah lah kumpulkan ex-exsharodzian tp xramai..around 30 jek lah..sbb tym 2 nk discuss bout alumni nilah..akhirnya berjaya jugak buat ha..after 4taun berlalu…Serius aku rindu sekolah ni..yg byk mengajar aku ilmu-ilmu akhirat & duniawi…mengajar aku hidop berdikari..mau xnyer sbb 5taun ok aku dok hostel since form 1…sume kene wat sendirik..dr seorang perempuan yg sgt lah selekeh smpai lah aku reti wat keje seperti basuh baju + kemas tpt tido + berpakaian senonoh + carik makan sendirik + kalo sakit handle sendirik + bak kate nyer semua kene belajar handle sendiri..even time 2 baru nak masuk 13taun…sbb before dat aku mmg xreti wat sndrik..yg aku tau hny basuh aksut sekolah sendirik … 2 jek.. tang baju aku xpenah amik tau..baju 2 bergosok ke x..aku mmg jenis hentam pakai jek..bkn aku amik kesah pon..janji aku g sekolah..memule masuk asrama..seb baek ade senior yg sudi mengajor mcm2 perkara..hahaha thanx to them... belajar basuh baju pon belajar ngan depa..camno nk gosok baju..aku ni lebey belajar dengan menggunakan teknik pemerhatian..so, mule2 perhati depa wat..pas2 tiru..lelame baser lah kn..huhuhu 2la start masuk asrama baru aku sedor yg aku ni anak sulong ok! Hahaha..baru lah tau yg aku ade adik berderet..hahahaa baser kat umah 2 aku cam adik plak..sbb aku kene bulikan dengan adik-adik aku & aku lah juara melalak kat umah 2..sbb time dah xthn ngan hentaman depa aku melalak..kompem setel lah depa ngan ayah aku..huahuahua..selain ngan adik-adik aku, pak busu aku yg ngok ngek 2 pon join skali ok! [oppss mase ni busu aku bdk lg..pehtu kitaorg dok umah arwah atok..so dok ngan dia skali..mau xnyer dia 2 geng bertekak aku hari2..nak tido pon bertekak..bgn tido bertekak jugak..nk siram pokok bunge pon bergaduh..tp pak busu aku dah tua skrg..hahaha sbb dia dah ade anak 3..hehehe..pastu dia dah masuk 38thn kalo xsilap aku]

Dahlah arini dapat mp3 “Alunan Zikir by Dr. Badrul Amin” [credit to mira sbb dapat kan zikir ni versi mp3] yg aku selalu dengar tym sekolah dulu..baser dibukak tym nak maghrib + isya’ + subuh ahad + qiam..wahhh sayu nyer…lepas ni leh layan tetiap ari dengan phone…sayu nyer..pestu try donload lagu taubat ..lepas lak [lagi bertambah sayu] & aku bertambah emosi rindukan sekolah..sebab di sana aku belajar menjadi seorang muslimah even xbyk mane ilmu tp sekurang-kurang nya ilmu yg aku dpt walau sedikit 2..dpt lah dijadikan pedoman idop aku skrg..xdelah aku lepas laku….xdapat nk digambarkan if aku xdiberi peluang tok belajar kat situ..aku mmg mengaku lah…family aku bkn dr golongan alim ulama’…sbb sembahyang pon xdelah kene pakse ke ape mase aku kecik-kecik dulu..dah masuk asrama..baru aku prektikkan & belajar tentang solat ngan betul…alhamdulillah lah kan…mmg perjalanan hidop kini telah ditentukan olehnya…

Esok pegi melaka…..aku blk ari jek sbb aku bawak si yam ngan si konet dia hehehe..si nisrina lah kn..erm hope perjalanan kami dilindungi & dirahmatiNya.

Nantilah kalo rajin aku cerita pasal zaman kegemilangan aku kat sekolah 2 [aku bkn yer otai sekolah pong & aku bkn nyer dikenali pon..aku hny lah budak baser kat sekolah dulu]…even xbyk cerita best pon tp akan ku cerita lah cerita yg xbrape best 2 jugak..huhuhu lantak korang lah nk bace ke x kn..pedulik ape aku kan..

Renung-renungkan & selamat beramal

Bila Allah cepat makbulkan Doamu,
Maka DIA Menyayangimu,
Bila DIA Lambat Makbulkan doamu,
Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu,
Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.
Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya...".

Nota kaki: Teruskan berdoa & berusaha...caiyok-caiyok!

Jamuan Raya BERNAS

Bertempat kat Tropicana Golf & Country Resort [as usual lah kan..BERNAS suke sgt tempat ni] pada tanggal 29 Oktober 2008 jam 6.00ptg - 10.00mlm jamuan besar-besaran anjuran BERNAS tok staff&family + partners BERNAS + Vendors + suppliers + semua yg berkaitan ngan BERNAS lah kn..dah lah wat last minute..hehehe raya yg terakhir kan..hahhaaa pape pon aku hepi jek sbb makan FREE lagi..ahahahaa
inilah bukti kehadiran kami di sana..aku ngan sharna gerak dr opis kui 5.40pm..mak aii even dpt pelepasan tok pulang awal iaitu kui 4pm pd hari 2..kami kan pekerja dedikasi..lepas opis jek smbil wat keje [yeke?] hehehe
ni lah penyambut tetamu yg vogue da vas pd mlm itew yg sibok mo join kami berposing [ko xwat keje ke ape?] sakan join kami berposing..tetamu yg hadir kene masuk sndrik..nnt boss nmpk sape nk jawab?

ko tgk 2..sume mangkuk letak kat tempat aku..nmpk sgt aku buruk lantak..tp i makan sikit ok! satay 6batang jek I balun malam 2 [mlm ke? bkn time maghrib ka?] hehehe... tp yg best 2 ekor kambing tumbang tok dipanggang kan pd mlm itew..tp org Bernas ni mmg lah ala2 xpenah xjumpe kambing..before maghrib sekor dah selamat..pehtu xsmapai nk jejak 8pm..abislah riwayat ke-2-2 ekor kambing masuk dlm perut org bernas yg ala2 pelahap lah jugak kot! [mampuih aku statement berani mati ni name nyer]
Time ni sharna nk snap gamba bebudak ni..aku selambe jek ayam jek lari + join depa ni posing..huhuhu..thanx kak sharna!
lahhh dah cerita punyer lah pjg baru nk ucap selamat datang..mlm 2 cam baser adelah kumpulan gamelan [aku rase boss bernas ni mmg suke ngan musik gamelan] sbb tetiap taun gamelan ni jek di tempah nyer tok menghiburkan para tetamu..len kali tempah lah aku ngan sharna kn..kami sedia jek menghiburkan semua org..hahahaha larik!!!
wahhh kak sharna yg bertanda cat di dahi...berposing ngan makanan yg sedikit..sikit ke ko makan? aku seb baek melantak sikit jek kambing 2 sbb aku takut kepanasan time mlm..tp even mkn sikit efek dia ttp aku kepanasan mlm tuu...wawawa
esoknya plak iaitu...30 Oktober bersamaan ari khamis level 19 [ni level big-big boss..org rendah2 cam kami dok tingkat bawah jek ok!] lak wat jamuan raya [ade lagi ke raya time ni?] muskil gak aku..tp layan kan ajo..sbb ade mcm2 makanan..memule aku makan meehoon soto..layan..pehtu nasik beriani ngan lauk ayam + daging yg marbelles..merembes air liur time sbb teringat kelazatan makanan smlm..pehtu sekor lagi kambing tumbang smlm..SAH! mmg org bernas giller makan kambing...dengar jek kambing sume meroyan jadiknye..hahaha tp seyes jamuan smlm lg heaven sbb mcm-mcm ada..yg best kek carrot dia..mmg merembes lah enzim-enzim dlm mulut aku nih..pehtu cupcakes comei yg aku xdpt..sbb terlmbt q..pdn muke lahkan..tp upset tau....sbb kak sharna dpt [gara-gara dia main kelip2 mate ngan en shaukat..xaci ok!] adelah kuih muih yg sume lazania....wawawa dah abes raya..kene tgu next year lak lah tok aktiviti makan-makan lagi..oppss lupe nk habaq..a day before majlis raya bernas kat tropicana..iaitu pd tanggal hari selasa, department finance wat majlis raya..so, lauk paling best yg aku sukak adelah..laksa sarawak hasil tangan kak Ema..i'm loving it! mmg marbellous ok! [teringat aku laksa sarawak hasil masakan mak cik si cdah + mak si cdah..wahhh rindunya nk makan laksa wahhh]

Thursday, October 30, 2008

Training - Portable Flash [Group Photo]

Oklah kak sharna..aku amik pics ni dr Forum FMDC yg mr.azmi yg di up kan dlm forum FMDC... sbb mmg shoot group photo pakai camera dia jek..sbb dia dah setting baek punye..huahuahua..behind da scene nye aksi xdek ok! I focus belajar..I kan beginner..huahuahua

Aksi 1

Aksi 2

Aksi 3

Aksi 4

Aksi 5


Note: memang niat aku letak gamba kecik jek..kang abes sume korang scan..hehehe

Shoot For Fun lah

Aktiviti : Shoot For Fun
Organizer : Photoskol.net [Mr.Adhadi]
Ahli yg join : 7+ org [seyes ramai]
Model :8 org
Tarikh : 18 Oktober 2008
Masa : 8.00am-3.00pm
Lokasi : Tasik Perdana,KL
Objektif : shot for fun..tiada paksaan..sume nyer redah aje & suke suki sajoks~~ huhuhu:P


Ni grup photo utk " SHOOT FOR FUN"

seawal 8am..aku dah smpai ngan bantuan pemandu aku iaitu Si Mira Hakkinen..kalo aku poie sendirik kompem lah sosat tah mano2 ajo eh...hehehe aku ni dah lah xtau pape info kn sbb aku xbukak pon forum photoskol 2..hehehe aku tau dr DD..tetibe cam nk join even DD xjoin..lantak arr.gamble jek..tp cuak jugak sbb xkenal sesape kn..erm tp ty aku smpai 2..erm cam lelaki jek ... dah mule cuak..tp aku xnmpk lagi mr.adhadi..so, aku lepak ngan mira dlm kete..smpai lah 8.30am..lagi sekali aku cuak..sbb aku g jengah seyes xde batang idung..amik ko..nak gamble dgt kan..hehehe seb baek bro adhadi pong smpai..so, follow jek dia..pehtu barulah kuar beberapa ketui org perempuan..ha amik ko adelah 5-6 org jek kot..yg aku sempat slm wat salam perkenalan kat munira + aisya + nurul...pehti miss ai..erm lagi sorang 2 aku xkenal lak..sbb dia ade geng laen kn...so, seb baek ramai jugak yg beginner cam aku..xde lah aku cuak semacam jek kn..hehehe
so..start kui 9am kesudahannya..mak aiii lambat kan..ala-ala janji melayu lah 2..hehee dah start ..depa mulekan ngan briefing bagai..pehtu bagi kumpulan..fokus shoot for fun nyer aktiviti tok hari ni adalah... macro + sumber lighting + suke lah nk tembak ape pong..tiada halangan..xnak menembak pong xpe...

so..liza ni model grup aku sebenornye...ha tok aktiviti ni bebas ko nk pilih sape jadik sifoo ko..so, aku decide pilih yg xramai lah kn..ha si mr.ananamri camxde org..so..last-last team aku ade 3org pelajar..model kitaorg ni lambat..but bile dia sampai team org len dah rembat ..nasib lah kn...erm kene join team org 2 plak..layan kan ajo...xlame pehtu..hujan menyembah bumi..mak aii bertempiaran lah kitaorg ni berlari-larian di dlm hujan..hehehe [xdelah lebat mane pong]..kene lepak kat pondok lah plak..tp dr sini pon kitaorg leh shoot sbb model si liza ni tahan lasak..dia bantai jek posing dlm ujan 2..hehehe...


so ni lah antara nyer..ooo aku belajar lah penggunaan yg betui pasal apperture + shutter + ISO ngan mr.anan & miss aii..thanx kat depa..even xde dlm sillibus ari2..dia tetap ajo aku..pehtu ajo aku cek white balance gune grey card..erm so pasni dah tau lah...before shoot mmg kene cek white balance camera ok ke x..wawawa sssh sebenornyer gune camera canggih..sb banyak songel..ha amik ko nak sangat gune kan!

2la..tgh equipment org yg dah otai..mak aii kerdil nyer I tau..dah lah kite lens jek..pehtu flash plak SB600..nk wat remote xleh lah kn..hehe beli ape kenama tah..lupe lak aku..hahahaa xpe lepas ni aku study pasal aksesori dia lak eh..hehehe
xpe seb baek dapat model yang comei-comei + sporting + ok-ok belaka..ok ni jek gamba..laen-laen dlm fotopages aku..as usual lah kan..masuk byk2 kat sini ade yg poning mo tgk..hehehe kalo nk kenal ngan mana2 model..bukan urusan aku..sbb aku xdek amik ctc no model2 ni..hehehee

Training - Portable Flash

Aktiviti : Portable Flash for Beginner
Organizer : FMDC
Ahli yg join : 30 org
Model : 4 org
Masa : 4.00pm-8.00pm
Tarikh : 25 Oktober 2008
Lokasi : Dataran Merdeka
Objektif : Mendapat kefahaman pasal Portable Flash + kegunaannya + cara menggunakannya + belajar sampai pandai..hehehee

Aku join aktiviti yg di uruskan oleh FMDC iaitu Mr. Amin ngan sifoo-sifoo yg len [jaggat, acai, bubba, zul [betul ka name dia] + yg len-len aku xbrape nk ingat..kang sebut salah name plak]..enjoy jek rupernyer aktiviti camni..mcm2 leh dpt..leh share ilmu..yg penting dpt ilmu byk dr otai-otai + geng2 seangkatan..actually aku ni xdelah bukak forum 2..tp dpt tau dr DD..si fit lah kan yg roger..hehehe

So, after pikir memikir..aku join..tapi kene kelentong sket ngan mak aku lah..kate ade training..if aku kate training shoot gamba..kompem kene bambu..almaklumlah..mak aku bkn nyer suke sangat pon ngan hobi aku ni kan..hahahaha layan ajo..tapi xdelah mak aku menghalang..cume maybe sebab rege equipment dia yg mahal 2 mak aku ala2 xsokong kot [sbb sure dlm ati dia..better duit 2 bg kat dia]..mak ampum xde niat nak ngumpat..hehehe xpe mak aku sporting..balik ahad 2 aku dah citer hal sebenor..tp mak aku senyum sebab dia dah agak..xkn tarining bernas nk anto tym cuti kan..tp ade tau..bebudak ni kene g training VB.Net tym cuti deepavali..hehehe seb baek aku xdpt masuk list disebabkan perkara-perkara mcm xde org nk sign borang lah kn..erm kalo aku kene pg training vb.net 2..kompem aku kene pikir idea ape nk habaq mai kat mak aku..almaklumlah last aku balik mase cuti raya 2 jek...dlm sejarah jugak lah kan aku xbalik lame! hehehee
so, pd hari kejadian..aku terlambat ok! fit dah emo tgu kat mid valley..hahaha naseb lah..aku kene langsaikan urusan melawat open house dulu..sbb aku lapar ok! malas nk carik makan..& aku dah tau lmakanan best mak kawan aku masak..laksa yeaaaaa ade jugak! hehehe..tapi aku singgah PUDU beli tiket balik melaka..2 yg lmbt jadik nyer..tp kami smpai ngam-ngam 4.30pm..depa baru nk start..hehehe KL lak jem..mmg DAMN! lah kn..tp ok..semua berjln ngan lancar..hujan pon xmenonjolkan diri ari2...so, sesi pembelajaran berjalan ngan lancar...

NI lah antara hasil-hasil..dari dulu nk join tp aku xde DSLR lagi kan..so, skrg bleh jek join kalo ade lagi..hehehe tp ni mmg class betul-betu;l sbb kitaorg kene anto hasil da best shoot tok 3 keping utk di komen oleh tenaga pengajar..wahhh seramnyer..nnt kene print lak..peh tu ade sesi lepak + komen secare face-to-face..mak aiii....ada getaran di jiwa nnt..amik ko nk sgt belajar..to sifoo wat care pengajaran yg betul lah 2..nnt leh pick up cepat semua ilmu..ni belajar jek..xtau betul ke x kn..heheh..kali ni rase wokeh sbb DD & fit ade..xdelah terkontang kanting cam shoot for fun 2..hehehe cuak aku tgk sume lelaki jek..xmuncul2 wanitanya..ruper2nye ade..heheh selamat aku! pehtu model-model pon sporting..tapi cume aku jek malu-malu ayam [bak kate mr.mentor aku] mmg betui pon aku malu...nk tertonggeng terlentang depan org ramai yg lalu lalang kn..mane biasa den ngan keadaan 2..huhuhu dia kate xpe..lelame nnt dah immune..dah OK lah jadik nyer nnt!
To all yg join, thanx alot ngan coperation korang sume..i like..sume sporting! so, mmg aku berazam nk belajar smpai teror..hehehe [angan-angan mat jenin ni..hope aku x tenggelam berasam labu-labu ku..huhuhu:P]

Wednesday, October 29, 2008

TAK Jadik Pindah!

fouuhhhh selamat~~~~ kalo x, poning kepala aku nih nk mencarik rumah or bilik laen...almaklumlah nk stay umah 2 if xdapat pengganti mmg wajib aku dok berumah tangga dlm kete jek..xmampu ehh nk tanggung bayor duit sewa yg mak aii mahal nk mampuih! erm after berdiskusi + tuan umah pujuk aku stay + dia nye offer bayar as usual yg aku bayar jek..smbil 2 baru carik penyewa laen..wawawa selamat..xyah aku nk ngangkut barang aku yg bertimbun2 2..mau patah pinggang aku nnt kan...seyes byk giller barang aku..ntah mane dtg aku pon xpasti..hehehe :P

So, disebabkan aku xjadik pindah..aku kene lah sambung menatap wajah macho menara rebong tu setiap malam & pagi....kire bende terakhir aku tgk before tido + bender first masuk dlm memori aku adalah menara rebung itew..huhuhu dah jadik BF seidup semati aku jek gamak nyer..hehehee aku ingat aku bakal merindui menara 2..tapi..aku xkn merindui dia lagi..sbb aku masih di situ...utk berapa taun lagi..aku xsure..hahahahaa .. 2la pejam celik..pejam celik aku xsedor yg aku dah 2 taun 9 bulan aku dok kat umah 2..kalo ikut dah berapa orang silih berganti jadik penghuni 10L tu..tapi yg maintain aku ngan kecik lah...hehehe ntah sape lah antara kami bakal jadik yg terakhir keluar..hehehe..kalo dikire balik total yg penah jadik penghuni 10L adalah seramai 16org..mak aii ramai kan..hehehee majority chow di sebabkan dah kawen + tukor keje..hehehe alhamdulillah semua penghuni yg setakat ni OK-OK belaka [yolah sbb semua geng-geng sendirik..hehe] lepas ni dok tau lah guane..sbb dah mule nk open to public kan..hope dpt yg serasi lah kan...

tapi seyes aku kene pikir balik utk mengurangkan kandungan barang2 aku dlm umah 2..mak aii..mmg banyak giller..aku pon xtau ape lah kegunaan barang2 2 sume..huhuhu :P ade sape2 nk offer diri tolong aku ngangkut barang utk dibuang ka? huhuhu camno lah aku nk pindah betul2 nnt..let say aku kene dok lagi 2 taun..so, 2taun nyer barang lagi kan akan ditambah...lu pikrlah bape byk barang aku nnt! hehehee :P
tapi yg xsyiok..aku mintak kureng tuan umah lom bagi kate putus..cam xdapek jek..kompem jawapan dia mcm dulu..malas mo layan..bdk laen bkn nk try bodek tuan umah kan..aku yg disuruh bodek..xdapek lah..aku tny skali..dia say no..aku malas nk ckp dah....hehehe pasal maintainance 2 yea lah aku leh nego kan...pasai sewa ni malas aku nk layan ehh..bayor ajolah jawabnyer!

~~Last Kopek Raya~~~

Arini dah masuk last day raya...yea yea..pasni dah start musim org pegi haji plak...

Pehtu arini masuk awal, pdhal same jek mase aku sampai opis mcm hari2 yg lepas. cume arini kami kat Bernas ni kene start keje kui 8am-4pm [yea yea balik awal!]. Sebenornye, time ni adalah utk arini sajok..sebab kami kat Bernas ada majlis jamuan raya [Upset last day raya baru nk wat jamuan]. Xpe janji leh balik awal..

Aku sebenor-benornye nak citer bout kek cokelat..hahaha jgn ade yg terliur udahler.. nak buat dia sangat senang sbb aku perlu skodeng gobok mak aku kat dapor umah..tgk ape yg ade..wahh ade tepung + gule castor + koko + butter + serbuk bikarbonat + serbuk penaik + esen vanilla + cokelat masak ...wah cukup ni kalo nk buat kek cokelat celup..hehehe adik aku pon dah sound jugak suh buat [pdhal my mom baru jek buat last week - ni si Trah yg citer..sbb dia kn assistant terhormat kat umah 2]. so, sbb bahan cukup..aku layan kan ajo..leh bg busu aku sikit tok birthday si afnan [but so sad, afnan xcden lah plak..tp dia maintain bedal jek kalo org suap]. opsss lupe aku cek kat dapor..wahh telor nyer stok maseh byk..so aku decide wat 2 adunan..amik ko..lenguh sendi aku nk pegang mesin pemutar 2...gedebak gedebuk..maka siaplah kek cokelat celup aku versi cupcakes...tp upset lah kan..white choc xdek stok plak..kalo x..kompem lg cun aku nyer kek..
hehehee sempat wat khas tok aku nyer 2...2 adunan 2 aku leh dpt dlm 64bijik cupcakes...so, aku tibai 12bijik bwk blk KL...pehtu kasik kat busu dlm 10bijik...lebey2 selamat di balun oleh orang2 kat umah aku [adik2 aku lah kn yg pelahap itew] hahaha aku call semalam..dah selamat semuanya ditelan org..hampess xleh thn lame langsung! siap suh wat lagi..tp ayat standed aku jwb..aku MALAS nk layan! tau request jek..ingat aku ape..tukang masak peribadi ko? [tp 4 sure kalo aku rajin nnt..tetibe dpt cahaya kerajinan aku buatnyer..sbb aku nk try resepi baru aku dpt]..hahahahaaa..Bilekah cahaya kerajinan 2 nak muncul lagi ek?
dapat lah kasik budak umah + opismate aku rase sikit..nk buat kek ni xdelah ssh sgt if bahan ade..[baser mak aku nyer bahan2 lah kene tibai kan] hehehehe ni pon sbb aku tengah nk test camera lame aku..so aku snap lah 8keping gambo kek ni..2 yg terwujud entry pasal kek ni..sbb ade gamba..huhuhu :)

Asik makan jek..berat aku pong dah naik balik..hampesssssssssssss gas dot com betul lah kn!!!!!! xpe lepas ni kene sibok catu makan ok! [dlm ati aku berkata-kata ..mampukah ko tahan godaan makanan?] hehehehe mengutuk diri sendirik lak kan..oklah..nnt kalo ade bab makan-makan best aku citer...
To Murni: Sori dear..mmg xdapek lah nk kasik kat ekau kan..hehehe 2 la sape suh g training time-time macam ni..hehehee xpe portion ko dah selamat kak nor makan kan..hahahaaa tapi ko dapat tgk gamba kan..hehehehe:P

Tuesday, October 28, 2008

Summary

Oleh kerana aku xjoin aktiviti mendaki sbb aku rase kengkawan aku pong cancel sbb mcm xde org join jek..mesti sbb aku xjoin 2..hahahaa [perasan jek lebey kn..ade depa kesah aku pg ke x kn..] hehehe pehtu aku xkemana2 majlis perkahwinan..hehehehee ngelat..malas dah nk jwb soalan bebudak 2!

Cerita yang panjang yang perlu dipendekkan sebab aku xlarat nak type dowh..huhuhu even cuti panjang but aku xdpt buat ape pong… kire xde kepuasan lah ni..kalo ikut percent juz 75% lah [opps ni dah kire A- lah kn] hehehehe ok lah kot…

Lemau at House
start dari Jumaat malam, aku kene lepak kat umah jek sbb tunggu abg plumber 2 mai betui aku nyer tandas yg tersumbat…tunggu punye tunggu..dia maid lm 9 lebey..so, kejap jek pon dia buat..kalo aku ade getah ke ape tah yg dia bwk 2..aku pong leh setelkan sendirik..tapi kire oklah after 5months suffer kene tawaf kerinchi pg-pg bute tok carik toilet & pon pebret tpt aku kalo tgh mlm bute 2 adalah KFC 24hours kat jln universiti..leh cuci mato skali tym mlm..hahahhaaa

Open House Lagik!
Setelah pagi menjelma..brekpes tym lak...wah heaven..aku hanya membersihkan corridor + toilet yg mmg dah thp aku xlarat nk tgk..hehehe [gile baek aku pg 2 kn..tp sebenaunyer aku tgh nk cool kan otak aku yg tgh sarat...ni lah perangai aku tym aku tgh byk berpikir..kompem aku suke cuci toilet takpon aku cuci baju or cuci pinggan mangkuk..pehtu oklah kan..] hehehe lepas setel mandi sume..aku dok lepak..opss dah kui 11 lebey..kene cargas ni..sbb arini ade open house perlu diseranh [wajib..sbb umah farah kat cheras] ..alamak mira wat cekodok cecah kuah kicap..mak aii..balun seround 2..smpai licin..baru cargas ke cheras..mak aii smpai cheras..ade laksa lagi..hehe pehtu ade roti jal..wawawa nasik impit lagi..camno aku mo diet kalo lagu ni kan..aku balun mane terdaya..dah nk kui 2.45pm..aku kene cargas sbb kui 4pm aku agenda seterusnya di dataran merdeka lak..

Portable Flash
smpai umah solat sikit [pdhal dah lmbt..kene sound ngan si fit lak 2] aku dah nk amik ko kat mid valley 2 dah kire bersyukur..finally, kami sampai lmbt kat dataran..alhamdulillah dapat lah ilmu 50sen dari sifoo-sifoo di fotopages.com.my pasai portable flash..lepas abis training 2..lepak kat tebing [ye ke name dia tebing..bantai jek] lupelak..dah kitaorg parking kat church…pehtu selambe ayam jek tinggal kan..nk amik kete dah mule cuak sbb pagar dah ttp..hahaha terpakse jln jaun carik main enterance dia..tgk ade pak guard ke x..seb baek pagar utama 2 xclosed lg..hehehe…lepak makan2 smpai aku order pattaya tp aku mamun ingat paprik..seb baek aku ingat rupe nasik yg nk aku bedak..kene bungkus ngan telor kn..2 lah penangan org lapar sgt..pdhal siang td dah balun..[ni dah melanggar etika diet aku ni..makan mlm! Damn! Lah kn] smpai umah dah kul 12am..mak ai..letis sungguh aku..hahahaha .. siap mandi aku pon layan lah aktiviti belayar ke kutub utara lak mlm 2..hehehe

Ahad yg dinanti
Pagi-pagi dah kene bangun letih nyer…sbb kene kejor bas lak..coz aku amik bas kui 9.30am..mak aiii mengantok lagi tau..dah lah lapar..tp mg xsempat kalo aku brekpes kat umah ni..so, decide carik brekpes kat PUDU ajolah..smpai pudu dmbar air kotak + Roti..pehtu cargas ke bas..ohhh bas dah smpai..aku naik ngan selambe ayam,..sbb aku tgk org len xnaik2 lagi..malas nk layan bau asap 2..better aku naik pehtu mentekedarah..hahaha bile bas jln aku dah selamat brekpes pehtu layan lagu2 jiwang kat sinar.fm, layan kan ajo…senang tok mate aku katup..wawa sedor-sedor jek..amik ko melaka sentral terpampang depan mate..mmg tido mati aku td ruper nyer…barulah terkial2 nak call umah..sekali call..adik cakap..xde org kat umah..amik ko tgu lah bertapa kat melaka sentral 2 kejap kate dia..byk lah ko punyer kejap..kene tgu majlis kenduri umah sebelah abislah kan..setelah boring xtau nk watper kat melaka sentral yg penuh ngan indon 2 aku decide tok call umah balik, aku bgtau adik aku lebey kurang mcm nil ah “trah, aku nk g mahkota lah..nnt aku call blk dlm kul 2pm lah yek..hehehe” dengan gumbira nya mengangkut beg laptop + beg camera + beg baju [xdek baju pong selai baju kurung tok aku jahit manik jek] tp berat giller barang2 aku ni..ngan innocent nyer aku naek bas SKA..yg dah lame jaman aku xnaik..hahahahaa smpai mahkota aku ubah plan teros ke banda hilir..nak naik daki afamosa lah pg melawat ape ade kat atas 2 kn..mak aii dah lah tgh panas terik..sumpah lah aku xnk wat keje giller ni lg..smpai atas mmg aku pikir blk pehtu smbung tido..wawawa snap 2-3 ketui..aku cargas turun balik pehtu ke dataran pahlawan mall lak..terus call umah balik..kate aku nk balik dah..seb baek ejat dah ade kat umah..so, tgu dia mai amik ajolah..lepak depan zen ..lame betul lah adik aku..pdhal merempit jek pong…bile selamat smpai umah..aku yg kebuluran makan lah ape yg ade..pehtu start lah keje menjahit manik aku 2..hehehhee dr kui 2lebey..smpai lah 6 lebey…baru setel..smpai krem kejap pinggang aku tym nk bgn..hehhee [kn kite kene wat keje smpai siap] hahaha rajin kan aku..huahuahua membe aku call ajak lepak mlm 2..aku ngan selambe tny “bini ko gi mane lak kali ni?” dia jwb ngan xde perasaan “ko ni cam tau jek bini aku xdek..dia g kursus lah kat JB”…baser lah lumrah idup aku kn…membe aku kn dah ramai yg kawen so, tym laki xdek..bini xde..kompem lah carik aku..sbb muke aku ni muke lepak ke? Aku kaki lepak ke? [aku rase x kot.] tp nk maybe aku senang nk runding kot [aku xriak ok!] tp 4 sure depa carik aku nyer kalo nk lepas…so, mlm 2 port aku ngan mamat *A* kat subaidah, hang tuah mall…erm borak2 lah ..xdelah kosong sgt..dr isu minyak smpai rege tiket bas pehtu masuk lak bab dia & bini dia sikit pehtu citer lak pasal hiking pestu masuk lak bab dato’ shah rukh khan..hehehe & then soalan cepu mas dr dia..perbualan kitaorg lebey kureng camni

note: aku tertinggal lak citer ni..ni termasuk bab penting yg menyumbang thp kebengangan aku smpai kan story kat bawah ni pon jadik effect...ok tym aku jahit manik 2..mak ngah I baser lah kan..tetamu totap umah I..hehehe dah name pon idop berjiran..tp kali I xtahan lah kan..dia meleser kan..amik ko..mengutuk aku xsudah-sudah..erm mule intro dia..dia kate si AZmI [si A jeklah panggil dia] dah tunang mase raye ari2....oklah aku wat lah ulang tayang perbualan aku ngan mak ngah aku kan..senang sikit nk phm..

Ini bukan yang dinantikan!
Mak Ngah: Ko watpe 2?
Aku: jahit manik mak ngah...
Mak ngah: baju baru ke?
Aku: [dengan tersengeh-sengeh] baju raya dah pakai 2kali..tapi baru nk kene kan manik ha..ari2 mak xkasik..byk songel ngan pantang larang bagai..bentan lah apelah..
Mak ngah: betul lah..dah name pon campak..bkn leh wat main..
Aku: [aku jugak yg kene] xpe ni dah blh..2 yg baru sempat nk jahit ni...
Mak ngah: ha..raya ari2..si A**i [aku paggil si A jek senang ek] dah tunang..
Aku: Wah, baguslah..sampai jugak jodoh dia..
Mak ngah: Taun depan..awal taun rase nyer dia kawen..
Aku: Ha..baguslah [nada malas nk layan dahhh] hehheee
Mak ngah: 2la ko, tolak tuah. Mak ngah dah cakap dia budak baik. ko xmau...tolak dia
Aku: dah xde jodoh mak ngah. bukan jodoh kitaorg

[berbalik pd citer asal..actually, mak ngah aku yg sibok dok kenen kan aku..seb baek lah aku ni teror bab tepis menepis..hampir2 jugak lah aku jadik mangse ditunangkan last year..dlm bulan march kot tragedi 2..ngeri jek aku...dah lah aku xkenal..seb baek aku ckp..xpe mintak kawan dulu ngan dia..blh?..yolah ko kate baek..mane lah tau kn..teror berlakon ke ape ke kan..hahahaha tp seyes..aku x delah tolak bulat2..xdelah nk tunjukkan aku ni keras kepala or xdgr ckp org tua..aku kawan jugak ngan Si A ni ok! dating mating 2 lumrah lah kan..tp si A ni mmg lemau nyer org..hahaha ke dia lemau depan aku jek..i dont know ok! mmg dia type baik..cucu nenek + anak mak + xdelah merambu cam aku + xpenah berenggang ngan mak bapak...baru 1 kali frust dah mule give up & serahkan jodoh 2 pd tangan family..amik ko..nenek ko suke aku...aku pon xtau..bkn penah aku ckp ngan nenek dia pong..maybe nenek dia assume aku baik..sbb mak ayah aku baik kot..hahahaha layan kan ajo..aku kwn lah jugak ngan mamat ni..tp seyes "cannot go" sbb aku bkn nk ckp ape..kalo ikut dr segi rupe paras mmg muke dia market lah..muke jambu...+ nice looking + baik hati + pemurah + senyuman menawan + tp dia xbrape tinggi..ala2 size abg baju pink sazz jek..kire size org malaysia yg normal lah 2..tp itu bkn taste aku k..aku juz carik sumone yg aku leh bawak berbincang + leh bawak borak + leh share ape2 lah kn..tp ngan dia..aku try tp seyes seperti yg aku katekan di atas.."cannot go"..kalo dia call jek..suh aku citer..aku ni penglipur lara ko ke? aku baru ckp 4-5 patah perkataan ko dah gelak..aku mule terpikir..aku ni badut terlatih ko ke? aku rase citer aku 2 xlawak pong..sumtime aku baru jek mule mukaddimah "pada suatu hari" tp dia dah gelak sakan..kalo ko nk tgu dia citer..mmg xkn ade lah..dia juz ckp xde citer..tp penah lah dia citer pasal nenek dia wat ape tah..masak lemak pucuk ubi..aku ape lagisss..boring tahap suria baja hitam nk tukar jadik gaban dahh...kalo lepak makan kat kedai..aku rase aku leh khatam 1mag ok! sbb mmg xde topik..aku citer pasal aktiviti outdoor aku..muke dia jadik kelam lak nnt..so, aku nk citer pasal bola..dia bukan nyer kaki bola nak citer beria ngan aku..sbb aku pon xdelah mengikuti sgt pasal bola ni kan.. & dia bkn sport nyer org...nk citer pasal memancing pon..dia bkn reti sgt mane port best..hahaahaha ntah ape dia tau aku pon xtau..kawan dia pon xramai..ade yg kat kampung ajolah....tp seyes dia takut ngan aku kot..hahahaha kalo suh dia watpe..kompem dia sanggup jek..aku suh dia beli burger kat mcd sedangkan kitaorg lepak kat kFC..dia layan jek..xpon aku suh dia g MPH carik megazine..xde pon wat muke bengang ke ape..aku xsuke org xreti tunjuk perasaan ni..silap2 balik dok kutuk aku..hahahaa..last2 aku wat keputusan..terus terang jek..ape aku perkatakan..secare ringkas nye..carik lah org laen...& if jumpe yg serasi proceed jek..sbb i'm not ready utk lebeh dr seorang kawan..tym ni mmg aku tgk muke dia berubah lah kn..pehtu aku ckp if dah mmg kite ade jodoh..aku xkan tolak nyer time 2..mmg dia xckp pape lah kn...& seb baek ari2 aku pg sendirik..hehehee xyah lah nk malukan muke nk suh dia antar balik..hehehe & aku say sori lah jugak kan..aku dah try..tp aku xleh nk pakse diri aku!!!! rase bersalah jugak..tp aku xsuke berada ddlm situasi mcm 2..kene bg kate putus..dia 2 ntah suke ntah x..main ikut jek kate org2 tua 2..ape kess kan!..so, case closed!]

Mak ngah: lawa tunang dia, sbb mak ngah ikut pg majlis dia kat merlimau
Aku: bagus lah lawa..kalo dengan yun kompem dia menyosal..dpt awek xcun + xlawa langsung
Mak ngah: satu tempat keje dia kat Telekom 2..TA kalo xsilap
Aku: aku diam jek [tp dlm ati aku..pdn lah..sonyap ajo dia sejak awal taun ari2...hehehe keje depan umah aku jek..tp sonyap..dah ade gawe..baguih jugak mamat ni..teror jugak!..hehehe selamat aku!]
Mak ngah: kalo ngan dia kan .. dah nak majlis tahun depan..
Aku: diam jek...
Mak ngah: 2la ko tolak tuah...
Aku: bukan tolak tuah lah mak ngah..xde jodoh kitaorg... dah jodoh dia ngan tunang dia 2..nak wat camno...mane tau nnt tuah yun dtg bergolek dr langit dpt putera kayangan[sambil aku gelak-gelak kambing]
Mak ngah: kan dah baik-baik kawan ngan dia dulu..ko wat hal
Aku: mane ade wat hal
Mak ngah: Ni ko dah ade BF? [mak aku kate boypren..aku short kan lah kn..hehehe]
Aku: ohh..dahhhh [bersemangat aku jwb tp dlm ati aku..sori sesangat..kene bohong sunat ni]
Mak ngah: dah planning ke?
Aku: oh dahh..tapi lame lagi kot..tunggu duit cukup [bohong sunat lagi]
Mak ngah: budak-budak zaman skrg..pandai-pandai sendirik jek
Aku: diam kan diri lagi baik!

pehtu,..mak ngah aku pon chow sbb geng-geng gossip dah mule bg salam kat depan umah dia..opsss bukan..org nk menjemput kenduri 2..hehehhe..alhamdulillah ade jugak penyelamat telinge aku...masuk port ke aku ni single ke x..aku xdelah masuk umo terlajak lagi kan..bile diingatkan balik..aku pon penah jadik mangse match make ni ok! kompem korang gelakkan aku sakan-sakan nyer.

To si A, congratulation..nnt time walimah ko jgn lupe pulok jemput aku ok! aku xde kecik-kecik ati ni..aku gembira lagi tgk ko gembira...:)

Aku Emo OK!
*A* :“KO single lagi ke Yun?” - ape punyer soalan lah kn..hampess…mcm lah selame ni aku berkapel kn..
Yun: aku ngan xde mood jwb “yup..as usual” ..
*A* : bior benor ko?
Yun: Yolah..penah ke aku menipu ko ni?
*A*: best ked ok single jek ni?
Yun: dah ko xtackle aku kn dulu…nak wat mcm mane..membujang ajolah aku jwb nyer![pehtu aku ngan selambe gelak sambil angkat kening]
******pehtu terdiam sekejap..ha kejung ko ngan jawapan aku*************
******& then cont balik*******
*A*: ke ko ni L*****N? – tym dia tny ni aku wat muke selambe tp dlm ati aku mmg sumpah seranah dial ah kn, sentap giller soalan dia
Yun: Apsal? Ade kene mengena ngan ko ke? Ke ko mmg ade ati ngan aku cume ko was2 ngan status aku? [aku gelak jahat] – tp ati aku dah terbakar, ade ke ptt soalan 2..mcm xkenal aku jek gaya dia…sori lah cik abg oii…aku normal lagi OK! Minat aku maseh pd jantina berlainan..cume aku lo made rezeki lg..perlu ke aku tayang BF aku depan ko kan [kalo adelah kan..perlukah?] – perlukah aku keluarkan statement aku normal pd ko ngok! [kn dah kene sekali ngok ngan aku]
*A*: xdelah dr dulu smpai skrg mane pernah aku dgr ko kapel…mane lah tau
Yun: aku rase OK jek life camni..xserabut pong..maybe aku rase comfort kot ngan keadaan mcm ni..so, mls nk pikir nk berubah..tp soalan ko cam haram ok!
*A*: ko terasa ke?
Yun: Oh, TIDAK! dengan keadaan muke aku dah merah kot tym 2! [sambil 2 aku dok call adik aku…]

time dia chow nk amik ape tah aku suh adik aku jemput aku skrg jugak…..seb baek adik hny amik 7min tok smpai..wawawa sgt pantas kn..pehtu adik aku dah smpai…aku ckp kat dia..ko mkn lah sorang2..aku nk balik..boring lah..ade hal kat umah…pdhal aku dah xde MOOD ok!

Aku dah cube type pasai entry ni kat umah mlm2 bute 2..tp internet umah aku kn sengut..actually bkn slh internet tp slh PC aku kat umah..time aku nk post [dah lah penat menaip + Tgh marah lak 2] time ni lah dia nk terestart sendirik..last2 aku shut down ajolah PC..dah lah aku tgh marah ni...pehtu xde sape lak nk aku ngadukan..amik ko aku tido dlm keadaan marah..ahahhahaaaa SEB baek leh nyenyak..kalo x, mmg mamat 2 jadik igauan ngeri aku lah jwb nyer..tp kan aku lom smpai ke lautan hindi, ek eleh adik aku kejot si sebabkan HP aku memekak..ha amik ko si *A* call aku...aik dah tgh mlm baru ko sedor aku ni hangen ngan soalan ko ke..aku ala2 malas + nak xnak layan jek cakap..lagi lah dia rase berslh..ha amik ko..ko ingat aku ni xdek perasaan ke? Sbb selame ko tgk aku kalo kene kutuk ke ape..aci hentam xkesah aku jek kan..but ni bout maruah aku k...aku amat lah tersentuh bab ni..gile keji nyer tuduhan ko 2! Last2 aku malas nk layan org zimbabwe 2 merayu ape lah..ko ingat aku ni ape bini ko ape nk merayu2..xterkesan k..lantak pi lah..len kali tlg alert pasai sensitiviti manusia k! Ikot sodap mulut ko jek nk tny ape..kalo ko nk marah ke nk kutuk aku gemok [as usual kutukan ko 2]..ade penah aku amik ati? Tapi yg serius mmg aku terasa atu + makan ati ok! Dah lah..drop da subject..malas mo citer pasal org yg menyakitkan ati jek

Dah Isnin haaaaa
Isnin yg dinanti dah menjelma..sbb LEMAU lah kn nak kene balik KL balik..erm pagi 2 aku lepak2 sbb xyah poning nk masak ke ape..sbb ade org kenduri..so, ayah aku xde mslh tok makan..heheh sbb dia mkn kat umah keduri..takat perut aku jek...ape2 pon blh kn..erm dlm kul 11lbh time aku tgh godek-godek notebook aku yg ngong ngeng ni sbb nk upload pics aku mase join portable flash nyer workshop..hehehe nak tgk lah hasil nyer kn...erm aku nmpk adik sepupu aku si Afnan dok sakan maen beskal smpai ke area umah aku..dlm ati aku dok kate mmg nak kene bdk ni..tp xsempat aku nk meraung melolong terpekik jeritkan dia..dia dah berdesup belah..ooo xpe selamat ko ek..kang ko patah balik..mmg kene piat ngan aku nnt!..xlame pas2 adelah selang 3min, mak pah aku ngan abg isa aku lak kuar ngan kete....nk g melawat org meninggal kat bukit ke kat mane tah...xsampai 10min kemudian..ayah aku masuk umah ngan muke blurr + terkejut + cuak semacam.. ayah aku juz ckp “Afnan kene langgar kete, abg isa yg langgar”..aku budget xdelah terok..koman2 dpt lah luke sikit2 kan..erm skali...kelam kabut busu aku lak call ckp dah kat sepital..abg isa yg bwk..ha amik ko..aku mule cuak..ayah aku siap suh mak aku pg tgk kat sepital..pehtu dtg lak long munah aku ckp dia nk g sepital tgllsbb dia kate terok..bdk 2 masuk bawah kete..wahhhh aku mule cuak yg amat!!!!! Mak + long munah + adik aku si ayie pg sepital tgk...so, dr jam 11 lebey pg depa pg – smpai lah 4pm..yg dpt tau..kaki dia patah..pehtu luka kat leher + kepala + muke dia [kn dah xcomei nnt..aku ckp dlm ati] tp mak aku nk pg balik after 4.30pm..mak aii aku cuak lak ngan statement mak aku...cam terok jek...busu aku citer si aiman [abg si afnan] siap meraung setiap kali adik dia jerit sakit [bdk-bdk pon dah phm erti kasih syg antara adik beradik kan]. Aku cam xpuas ati aku, follow lah mak aku..pdhal aku nk blk kui 6pm kn..smpai sepital..mak ai..ramai giller org alai mai melawat [prihatin kan org alai ni..terharu i tau!] tym aku smpai mmg katil kene ttp lah..sbb 1 doc + 7-8 org nurse dok sibok simen kan kaki kiri dia..siannyer kecik2 dah patah kaki...erm pehtu aku dpt tau..bahu dia pon patah..mak aii camne lah kn...sekali aku skodeng lah kain tirai..mak aii terok nyer adik sepupu aku ni..aku lak tumpang sekaki wat drama air mate..sbb xsmpai ati tgk keadaan kulit leher + kepala + muke dia yg ala2 terbakar..Damn! mcm mane lah dia leh tahan sakit dr kui 11 pg smpai ptg...ngan doc simen kaki dia..dlm keadaan sedar..aku dah jadik emo cam si aiman dah..setiap kali dia jerit sakit..sakit..aku lah terover emo..last2 aku ajak aiman g kedai carik air kotak..sbb dlm si afnan jerit sakit..dia wat lawak plak..mmg lah bdk ni...suke sgt wat lawak...dia leh ckp.. “ dokter ni pekak ke..sakit lah org kate!” hahahaha tym ni mmg aku gelak..sbb doc pun gelak..sbb doc kate ..ade ke ptt adik kate doc pekak..hahahahaa pehtu siap ckp...”ishhh sakitlah...nak air kotak lah”..pastu terus jerit..”sakit!”..sakit..sakit...seyes aku xsmpai ati..pdn lah mak busu aku xmkn dr pg 2..aku suh mkn pon dia xlalu..tp aku xsempat nk snap gamba dia..sbb aku dah kene blk..kawan aku dah smpai umah lah plak nk jemput aku..sori lah mira ek kene tgu kejap yeaaaa...

Balik KL lak..tumpang si mira..erm sbb nk terus gerak ke open house NANA kat KJ...depan kastam..mak aiii makan lagi..mmg hancus lah program diet I..huhuhuhu..smpai umah nk dekat kui 11pm..tp mak aii xde org blk lg..hancusss aku org terakhir blk..pehtu org terawal smpai..pecah rekod aku wat pertama kali nyer..hehehe..ok dats all..esoknyer kene keje dah kn..hope minggu ni aku sempat lah melawat si Afnan...Get well soon dear samseng Alai..hehehe J [leh lak akugelak..pdhal aku mmg susah ati lah kn sebenornyer tgk keadaan dia] dah lah birthday dia yg ke-5 ahad ni = 2 Nov 2008]



Cukup lah takat ni jek aku merapu!!!!!!!

Alumni SHARODZ

Aku dpt perkhabaran ni dr friendster..di mana di post kan kat bulletin [dlm ati aku berkata..baguih jugak frenster ni kalo penggunaan dia betul] actually, aku register friendster ni dulu pon sbb nk carik bdk join aktiviti alumni/small gath sharodz yg 1st mase taun 2004 [aku dah lupe lah plak date dia]. So, skrg ni start blk lah kn..kali ni aku teruja nk join sbb dia wat kat sekolah..wahh i like..sbb dpt masuk sekolah [korang ingat senang nk masuk sekolah ni suke2 tanpa sebab]. Insyallah aku akan pg dengan Yam. Seyes mmg teruja yg amat..xkire lah jumpe sape pon..sbb aku teruja nk tgk keadaan sekolah setelah hampir 9taun [nmpk sgt aku dah tua] aku melangkah keluar dr alam persekolahan utk mempraktikkan segala teknik [yg baik maupon kurang baik - kene lupakan] utk meneruskan perjalanan idop dengan kaedah Berdikari di atas kaki sendirik..hehehe mmg byk kenangan aku kat Sharodz ni..mane x nyer..aku kn setia ngan sekolah..stay dr Form 1 - Form 5..hehehe

Aku budget yg ramai join bdk2 junior aku jek kot.. sbb depa ni maseh baru..so, maih teruja lah kn..tp ade jugak senior yg nk join sbb aku bace kat blog depa..hehehe ..korang leh skodeng sini..depa ni aktif jugak lah ngan reunion batch depa ni..kalo batch aku nk jumpe..tym kenduri kawen ajolah..dats y aku suke giller g kenduri kawen bdk sharodz ni..sbb tym ni jek leh jumpe rakan2 lame...nk harapkan reunion..xde sape lah nk melayan tok handle mcm2 kerenyahan utk majlis kn ----> 5 Maimunah 97

salam..
hi kawan2.. selamat hari raya aidil fitri & maaf zahi & batin...aku ade berita nk bgtau..kepada sesiapa yang berminat untuk join alumni sharodz bleh contact aku melalui email
murnizah@gmail.com or sms via 013-3915705 / 012-9026965..reunion untuk alumni sharodz akan diadakan pada 1hb 11 2008 (hi-tea) dr pukul 2.30 -5.30 ptg di Dewan As-Sharifah. Bayaran akan dikenakan sebanyak rm 20/ individu or rm35/family. sesiapa yang berminat bleh inform kpd aku k.. tolong sebarkan berita ini kepada ex-sharodz yg lain..
sekian, terima kasih.

Oklah..hope ramai yg join alumni ni..sbb sharodz baru start nk wat collection tok tabung alumni..tlg lah support sekolah kite..even dulu kite dok pulun pungut derma tetiap taun tok bas sekolah,..tp smpai kesudahannya lepas kite abis sekolah barulah bas 2 muncul..hahahahaa

Friday, October 24, 2008

Pilihanku

Ni dah masuk mood merapu meraban aku....almaklumlah after lunch ari jumaat..kompem lah lemau kan..dahlah break terlajak mase smpai kui 15.15pm baru masuk opis [sori boss, perkara ni tym dpt gaji jek..minggu-minggu seterusnya kami ala-ala budak nerd yg giller keroje di mana kami lepak dlm opis jek]

ooohh finally, aku berjaya membuat keputusan yg adil & maha memuaskan ati aku [xdelah rase bersalah sgt kan!] utk cuti deepavali ni..aku xdpt nk menghadirkan diri ke wedding-wedding kawan aku mau pon berpenat lelah naek ke gunung...hahahaa..aku membuat keputusan utk lepas sajok di KL sambil memfollow org belajar pasal protable flash..hope dpt lah lagi ilmu minggu ni kan..[alamak aku teringat..aku lom upload hasil sampah aku dr aktiviti shoot for fun 2!] hampesss..mcm org bz 25jam sehari jek aku ni kan?

So, xdelah igauan bergurau senda ngan rakan-rakan persekolah aku..& xdpt jugak aku melepaskan rindu pada ketenangan di atas puncak gunung [lg pon musim hujan..aku xdelah berani nak mendaki jugak kan]...ok lah...pehtu aku leh balik kampung...wah..xsabar sbb nak makan asam pedas..hehehe

Fav Food

I'm very da sure..dats everyone have sumthing in mind when we said "pebret food" hehehehe... ok pe kate korang habaq mai..ape yg ade dlm list makanan kegemaran korang.. aku pon xtau sbb aku cam ngah craving nak makan meetball kat IKEA 2..hehehe xpe by today lunch hour aku akan melaksanakan misi ni..so, xdelah anak cacing dlm pewut aku ni meleleh ayaq liur kan..hehehehe ape korang kesah....suke aku lah nak bela cacing..dah korang sibok ngan pets yg beraneka pilihan seperti kucim lah..arnab lah mr. mickey mouse lah..but ade jugak yg memelihara dlm PC..huhuhu tp aku pelihara dlm pewut [sori diz is kidding..mane ade cacing..aku makan ubat cacing ikut tym ok! every 6month..sape yg xpenah amik since dr lepas zaman sekolah..better g check..pewut korang selamat or free ke idak dr kaum cacing ni?]

ok back to our topic...erm pebret korang..aku ni mslh skit..nk kate aku ni fan pd mane 2 fast food ka..or kedai restoran mane2 ka 2 xdek dlm kamus idop aku OK!..aku ni senang jek..aku balun sume jenis makanan..& one more i'm not da one yg penakut nk mencube sesuatu makanan yg baru dlm diri aku..xkire lah makanan 2 dah wujud since 1900 but aku baru jumpe..so, as long as aku xrase was-was ngan kesucian & kehalalannya..kompem aku akan try..hehehe

yg betui2 aku gilakan..adalah sea food lah..but too general kan..but aku sgt sukak ketam masak cili,..amik ko ni..bile aku dah story bout makanan pebret pehtu siap dh mention ape suke..ha ni kene carik ni..xpe balik ni kite serang Medan Ikan Bakar..wawawa kopak lah poket guwe nnt! selain itu, kalo kasik udang pong aku leh telan tanpa had..smpai pewut aku konyang..hahhahaa pehtu aku sgt lah sukak akan cake..tp ni suke jek..xleh mkn byk kompem rase nk muntah..tp kalo cekodok or cekoyun..i can eat more than wat u think..hahahaha [tym lapo lah ..kalo tym kenyang sumbat seketul pon aku xlalu punyer]

sekarang ni, laksa ni leh masuk lah list makanan pebret aku..aku start makan laksa ni pon mase aku berusia 21taun..1st tym makan..aku makan laksam -alah yg laksa lemak style johor 2..hehehe mmg ngeri nk makan lah tym 1..sbb berfore dat [betapa kuno aku dulu..laksa pong aku xreti makan] aku mmg xmkn laksa ni sbb mak aku xpenah masak dulu kot..pehtu kami adik beradik mmg addict ngan sambal ayam..rendang ayam..ape2 jelah yg berkaitan ayam [xvariety langsung]..kang wat laksa xde org makan lak.. al-kisah mcm mane leh termakan laksa ni di mana losaki kejadian di sebuah rumah berhampiran pekan dungun yg ala2 pekan koboi ketika itew..aku ngan geng aku tym 2 lari dr UiTM dengan menaiki bas ke pekan dungun..pehtu dah jln2 berasa sgt penat & lapor yg dah smpai thp kebuluran..erm pehtu one of my fren bgtau dia nk pi melawat nenek nya yg kebetulan tgl kat pekan 2 jugak..so, dgn cargas kami menapak ke rumah dia [dah lah lapo..kene menapak jauh plak 2..] 2la yg kami plan nk belasah makanan kat umah nenek kawan 2..menurut kate kawan aku nenek dia mmg rajin masak...wawawa dah mule terbayang nasik ngan gulai ikan tym 2 [ gulai ikan pon jadik igauan tym 2..pelik sungguh aku!]

sesampai kat umah 2..nenek kawan aku ngah lepak kat berandah depan umah dia [korang bayang kan lah sndrik camno berandah dia ek..yg comei..rumah nenek 2 pon comei jek..dah lah tepi pantai..mak aiii..mmg layan kalo dpt makan di kala perut tgh mendendang lagu rock kotemperari nih!] kawan aku yg cucu sedare nenek itew pon memulekan aktiviti salam menyalam...pehtu nenek tu kuar kan ayat "dah makan semua?" mak dii cam tetau jek kitaorg sume mmg tgh starving...hahaha nenek 2 pon sound.."kat dapor ade laksam..makan lah..nenek malas nk turun dapor dah..pandai2 sendiri lah ek" aku yg dengar laksam jek..terus bertukar jadik kelam..wawawa ape pasal laksam..bencik..bencik..kengkawan aku sume tau aku xreti..last2 aku jadik pemerhati PBB jek pada asalnya..huk22 tp tym depa dah 2 kali tambah mak aii..aku pong kuarkan ayat "meh nurul..kasik aku rase sikit" nurul ngan ikhlas hulurkan magkuk..aku pon rase selai mee laksa nyer [tym ni nenek 2 wat ala2 bentuk keuw teau..sbb nenek 2 wat sndr kn..maybe ade pengadun kuew teau jek kot kat ujah dia] sekali rase aku nk 2 kali..dah 2 kali rase aku amik terus mangkuk si nurul..membe hangen jek..sbb kene amik mangkuk laen..wawawa pehtu aku makan siap 2nd round mcm yg len..aku makan mmg smpai kenyang...lepas 2 aku mmg sukak giller laksa .. sume jenis laksa aku cube..g penang pon mcm2 kedai aku cube..hehehe & perangai bengong jugak lah telah membuatkan aku wajib ke pasar malam setiap khamis mlm jumaat kat pekan dungun 2 tok mendptkan stok laksa..xkire ape jenis pon..sume aku bedal..even xdelah sedap mane..tp almaklumlah aku kan ala2 budak2 baru belajar makan tym 2..hehehee..so, smpai lah skrg...mak aku pong makin rajin masak kan laksa [nk belajr sndr 2 aku malas..better g beli siap..]pehtu aku siap belajor makan laksa sarawak lagi [credit to cdah sbb memperkenalkan mcm2 jenis masakan sarawak kat aku]

aku teringat cerita laksa ni sbb mlm smlm Mak Buyung telah menjamu kami Laksa utk makan mlm...mak aiii makan mlm lagi..bgn pagi kebuluran..amik ko..sape suh mencekik kedarah mlm smlm kan..tp serius laksa jue smlm mmg tip top..lazania betui kami mkn sume makan smpai 2nd round .. hehehe thanx John..dah lah tgh sarat..bersusah payah lak tok menjamu kami [pdhal mak buyung ni teringin nak makan] len kali selalu2 lah suh si ameng g outstation..hahahaha leh ko selalu lepak kat 10L balik cam dulu..ko kan chef di dapor kami..hehehehe :)

Ape plak pebret food korang?

Thursday, October 23, 2008

Nama Baby

Mak buyung ade kat umah sewa kitaorg...mlm smlm smpai sbb nk tumpang..al-maklumlah hubby nyer g outstaion ke Kemaman..so, kalo dok umah dia sndr sianlah kn..sensorang..if jadik ape-ape [nauzubillah..mintak dihandarkan] dekat umah kitaorg adelah org nk layankan...nk borak ka bertekak ke & pon lawan berdebat kn..hehehe so, Mak buyung menumpang kasih di umah kami yg thp tongkang pecah keadaannya tu..hehehe sori jek John... aku ala-ala cuak mlm smlm dia kate lapo..amik ko mane ade stok makanan sgt kan kat umah 2..kalo takat beskut kering + beskut raya [yg ala2 tinggal serdak] + sosej lom goreng [kecik punyer] + instant2 yg xbrape khasiat kn..hehehe name pon umah org bujang kan..hehehe..sorilah yeaa Jue..

Oleh sebab perut Jue tu cam dah besor..siap ade yg takot nak pegang..pdhal nk kawen bln 12 ni..hahah xpe nnt pegang perut sndr..huhuhu :P Insyallah Jue due bln 1 nanti so, baby 2 leh xshare present ngan Ayah & Ibunya..hehehe sbb depa ni mmg pandai bab family planning...anak pong lahir bulan same..verylah da save budget kan..hehehe :)

Malam tadi kitaorg dok sibok berteka-teki bout the baby gender..hahaha boy ka gurl ka..hehehe aku ngan nik & kecik nyer firasat kate gurl..tp zehan sibok sensorang kate boy ..huhuu xkiralah boy ka gurl janji baby sihat..opppssss pehtu kami dok sibok pasei name baby [terover excited lak..hahaha melebey-lebey dr makbapak baby 2 lak gayanya kitaorg ni] huhuhu :P ni dah ala2 terlebeh sudu dari kuah...mulelah dok tny dah plan ke name anak? hahaha Jue said adelah sikit-sikit kan...if gurl "Inaz" sumthing2 lah...dia pon lupe tapi hubby ala2 xsuke lak..hehehe nasib lah doa jek inchik abg ko terbukak ati nk terima...oh lupe lak...end of diz month baru Jue mo pi scanning...hope gurl..hahaha [jahat x aku..bior si zehan kalah] hehehee

dalam pada 2 kitaorg dok sibok nk bg idea tok name anak Jue...hahaha sakan sorang2 kan..erm pagi aku terpanggil nak google mane leh dpt sumber name baby,...selain buku...internet kan ade..gunelah teknologi semua yg wujud dlm dunia ni kan..hehehee If Jue jengah sini..leh lah ke link-link kat bawah ni skodeng ape yg patut!!!!

Besides that, leh tny kat kak Sharna..dia dah ade list yg berjela..mane tau leh cilok 2-3 ketui name yg best hehehehe :P [larikk mau kak sharna kejor aku jap lagi!]
aku rase malam ni bakal bersambung nye debat pilih name baby 2..ade ke patut ade yg cadang kan name Fuad..mak aiii dah ramai sgt name 2..pehtu ade yg suh name Omar...[very da old style] kalu Ummar..ok diterima lah jugak...tapi yg sedih...one of my fav name "nuha najla" amik ko...ruper2 nyer name anak buah si Jue...wawawawa dah lah "Naufal" pon name anak buah..kesudahannya nak suggest name anak dia sume dah ade dlm keluarga..mcm mane kan..kene pikir name laen lah..hehehhee...aku suh dia letak je Wafa Nasuha ke kan..tp 2 nick YM dia..hahahaha..tp best name 2...mcm Yam best plg xkesah sbb siap undi lagi..kalo x name Nisrina Nabihah 2 asalnya Siti Mahsuri..tp nk wat camno dah tertulis dr azali name dia Nisrina Nabihah..so, 2 lah dah termaktub namanya kan...nanti dah Januari 2009 & anak Jue dah selamat kuar & dah selamat bernama..aku update lagi...ape kah kesudahan name nyer..sbb ayah nya nk sangat name anak dia di depan mule dengan "Nur" cahaya...mak aiii....

Wednesday, October 22, 2008

Macho Boy

Adam ni anak Murni & Akram..hehehe budak nya sangat baek...& dah mule lasak! he's goint to 7month age this coming 7 nov...wahh Adam makin dewasa huhuhu..xsabar nk tgu dia berjln...leh tembak aksi-aksi comei dia nnt! erm even baru 6month Adam dah 2 batang GiGi... ok lah dats bout Adam...nk tau lebey2 singgah "Blogs MAMA Adam "



nampak x Gigi Adam? hehehee

yeahhh i'm happy dpt jln raya sampai Kota Damansara


Actually gamba ni mase Wed' sharna kat shah alam..Adam mude lagi tym ni..4bulan baru yeaa!

Ni ade lagi aksi-aksi Adam yg sempat aku snap mase perjalanan balik + tym beraya kat umah Kak Aida..nak lebey2 tgk lah kat blogs mama dia..hehehe



Hope Adam membesar bagai johan & sihat walafiat :)

Note: Aku lupe arini 22 Oct 2008..wawawa birthday Nadia & Nazri..hehehe Selamat Ulang Tahun Kelahiran kepada dua-dua org ni~~~~

Tuesday, October 21, 2008

Salah Siapa?

Masalah 1

Ni sape patut di persalahkan? Adekah Axapta or BIMB yg xphm....wawawa kan dah kate..no cheque tu without "0" di depan dia...wawawa poning tau sbb xleh nk wat Auto Recon...upset I..I dah agak 2 lah masalah dia...hampesss...xpe rileks2 cube detect prob len lak kn

Bukan Masalah

ok aku nk story mory pasei makan-makan kat Pizza Hut Jumaat lepas...story nyer kat N3 birthday kak sharna "+1year". Mane aci kan..up kan gamba dia jek..hehehe gamba peserta laen pon nk jugak kn..

ni lah peserta-peserta yg terlibat dengan Party yg xbrape nk menjadik ni..heheheh tapi alhamdulillah semua peserta majlis kenyang melantak pizza yg di order oleh kate sepakat kami [almaklumlah..sepakat membawa berkat!] kali ni IXUS ngan D60 jek beraksi..aku malas nk bwk BF aku sbb kn musim ujan..xsanggup aku nk meradah ujan ngan BF aku 2..aku kene ujan xpe..jgn lah BF I tu..i jage baek punye ok!


setelah kenyang ngan xpedulikkan org keliling yg ramai kat TTDi..sempat lagi pose ala2 model jalanan 2..hehehe tau ka model jalanan 2 ape? TAK TAU?..aku lagi tak tahu langsung..hehehee tapi yg best...Party kali ni..pihak organizer telah memberi buah tangan tok di bawa pulang bagi di makan di kala lapar ketika di opis..terima kasih pihak penganjur...I Upset..kek kecik xdek..haahhahaa



Mase mmg amat mencemburui kami..so, kene lah pulang apabila mase dah di tahap hidung sblm ade yg sound kalo masuk terlampau lambat kat opis 2 nnt! hehehehee

Berbalik pd masalah 1

aku dah kate 2 tah ape mslh tah..aku upload ok jek bank recon 2..apsal depa upload jek kompem ade problem..hampessdotcom lah kn...ni yg wat aku EMO ni! aku wat OK..depa ni kan..xkn Finance nyer keje aku nk take over lak...hahahha kang aku guling kan semua org nn!

tetibe teringat lagu kumpulan KRU..di suatu ketika dulu agak femes lah jugak...title dia "Salah Siapa"..lirik di lebey kureng mcm ni..malas aku nk google cek betol ke x..ikut suke ati aku jelah kn..ape yg aku rase betu

Salah siapa sering di tanya

salah mereka atau kau saja

salah siapa apa terjadi

bla..bla..aku dah xbrape nk jelas ngan lirik dia..hehehe..oklah malas mo membebel lagi..chau chen dol

Open House [Episode - Qaisara House]

Raya Ke-19

Ntah le...mule-mule mcm xmo pegi..tp nak pegi..hahaha pehtu Murni lak ajak pg ngan dia..tp nak buli Alor lah kn...suh Alor amik Murni&Adam pehtu singgah amik aku lak kat Kerinchi..hehehhe tapi kita hanya mampu merancang tapi Tuhan menentukan segalanya..cewahhh ayat xhengat..mcm ape lak..hehehe Alor mmg xkesah lah kn...baser mmg sifat semulajadi dia..OK sentiasa..xkire lah sape yg BULI pong..dia bkn kesah pon..erm dia hanya terima seadanya...even dia berpangkat KAKAK..tapi aku selalu jek BULI dia..tp aku ni buli pong thp bdk gred 1 buli jek..bukan kejam pong..paling2 pong aku suh alor peningkn kepala pikirkan masalah coding aku jek..hahahaha dlm hati aku selalu jek cakap..PEMBULI ke aku ni? but i'm not PEMBULI Biz class OK!..aku hanya PEMBULI style "budak baru belajar"..thanx 2 alor...

Sara & Mama nye [kak Aida]

Sara yg gengster with her PAPA

Dihari kejadian..TGH 2 aku SMS murni tny plan...pehtu call alor..menseh..alor ngak bley join serang open house ni..sbb sedare mare dia penuh umah...xkn nak tinggal cam2..aku ckp never mind..misi membuli alor xdapat dilaksanakan pd hari tersebut..so, aku call murni balik..setelah berdiskusi secare ringkas...murni setuju tok pick up aku..heheh dia sms balik bile mo siap..so, tunggu ajolah..aku sempat lah pegi ke amcorp mall cuci mate kan..erm siap leh shopping toiletries kat Amcorp 2...hehehe seb baek aku smpai umah dlm 2 lebey... teringat kan kate2 murni maybe g lewat sket..so, aku plan nak wat nasik goreng kn...sbb teringat nasi yg aku tapau dr umah yam semalam nyer 2 maseh bertapa dlm freezer kn..erm so, aku pon blend lah cili bagai sume..prepare kn bahan2 yg perlu..hehehe but abes jek blend nk panaskan kuali murni dah SMS suh bersiap..huhuhu ape lagi aku tinggal kan sume nyer..cargas bersiap..


Suasana + tetamu yg sedang makan

Peserta terbabit tok serang lokasi kejadian pada hari kejadian
[Murni + Aku + Adam]


Me & Adam in Action...1..2..3..ready..SMILE~~ [apelah Adam ni..smile lah!]

Mama ni cepat lah..Adam dah lapor ni..ha tgk 2..pipi mama pon leh jadik mangsa ha

xlame pas2..murni pon sampai ngan ADAM machos skali..huhuhu kami pon cargas lah ke Damansara mencari lokasi kejadian tok hari 2 plak...dah lah umah Kak Aida ni ting 4, xde lift ok! hehehehe mmg wajib makan byk lah kat umah dia..hehehe setelah makan smpai 2-3 round [aku 2 round jek..murni smpai 3 round..hehehe] dah kenyang Kami pon cargas pulang...Murni anto aku kerinchi balik hehehe..pehtu bertapa balik lah kat atas kayangan 2...hahahaha maghrib 2 barulah teringat akan Nasi goreng aku yg blom siap..hahahaa [actually perasan bile ejot tny..heheh dia suh lah buatkan..kire tlg setelkan keje terbengkalai aku 2 sbb dia nk makan jugak] so, setel masak..kami pon makan ngan lazatnya ber3..termasuk lah kecik..hehehee

Ena -Adam - Me [Jom Makan!] huhu:P

Kak Naily + Kak Sue [ni yg si Faris minat] - faris pon 1..kan isteri org 2!

Rumah Kak Aida ni 2nd tym aku smpai..1st time mase Merdeka ari2 dia wat makan2 sbb celebrate birth Kedua-dua hero dia [si Is & zareef]..kali ni dia wat sempena raya + celebrate birth si gengster di atas..[si sara lah kn..name sikit punye comei - nur ilyana qaisara - teringat tym dia baby..mmg comei + tembam yg amat...tp skrg dah kuruih + dah masuk club gengster aku da..hahaha hasil didikan aku lah kot!..kerek semacam jek cik kak sorang 2!]

Thanx Kak Aida & Family

Xlupe juga..thanx kat Murni & family + Yam & Family..hehehe:)

Monday, October 20, 2008

Open House [Episode - Nisrina House]

Maseh raya ke-18 nyer story

xdelah open house ajak sume org kengkawan si yam ni ke..cume open house utk geng-geng sekolah kami [actually time sekolah kami 7 sekawan - Aku, yam, khatul, lyza, ajar, ethong & izu] geng ni bermula jadik geng yg asalnyer ber5 [aku, lyza, khatul, ethong, & ajar] geng ni start di tubuhkan taun 1997 di mana kami di tempatkan di H16..hehehe pehtu taun 2 lak taun kami PMR...so, saling memerlukan lah kn tok bantu-bantuan antara satu sama laen, pada mula nya aku xdelah geng sgt sbb aku ade geng laen yg mmg segeng dr taun sebelomnya...tp geng kami telah diseperate kn [mmg kejam warden di zaman itew] mmg payah nk berkumpul sbb sume mmg mcm kat kutub utara kutub selatan ..satu lagi kat garisan khatulistiwa...lelame...kami still berkawan cume aku makin rapat ngan geng baru ni...lepas abes PMR..we all decide tok stay kat sekolah terchenta kami ni..even ade yg dpt tpt laen..kn..hehehe tp we all mmg sehati sejiwa stay kat sekolah yg aman permai ni...erm masuk form 4 [result PMR kami quite good lah..hasil kerjasama kami semua..hehehee] -nnt lah aku cerita mcm mane kami bley jadik ber7 lak yea..kang off-track lagi lah plak..heehe

Umah si yam actually mengikut agenda dlm plan yg asal..adalah tok makan tgh ..hehehehe tp..disebabkan aku nyer program pagi tulah..so, kene tukar ke makan malam... yam masak nasik berlaukkan ungkep + sup cendawan..pehtu kami request pizza dr khatul..so, pizza ni dia amik resepi dr mak dia..pehtu kami try buat reramai [alah ber4] tp pd hari kejadian..khatul jugak yg terkontang kanting sendirian..sbb kat umah yam ade microwave oven 2..xmuat lak talam yg kahtul bwk tok dijadikan based pizza 2..hehehe ajar pon offer oven kat umah dia...lupe lak nk ckp aku smpai umah yam around 6pm [very da punctual..hehehe] yg len xsampai lg...nmpk anak dara yam yg senyum jek..terus aku sambar lah kn..pehtu malas mo citer...

Hasil dari Dapor Khatul + tukang kaco nyer kami yg laen..hehehe

before maghrib sume dah smpai..kan ajar offer gune oven dia..so, aku pong offer teman dia blk ke punchong amik oven 2..hehehe waaaa even 12km jek dr umah ajar..kene gak sejam 15min tok pg-blk..hampessssss jem kat depan hicom 2lah kn... sesampai jek sek 8 & dilokasi kejadian..mak aii...comei jugak oven ajar ni..hahaha last2 solution dia..gune tudung periuk yg kecik..seb baek yam bkn jenis kesah dia suh jek balun gune tudung periuk mane yg ade..hahahahaaa last2 dpt lah hasil nya 1 talam besar + 3 tudung periuk kecik..ko bayang kn lah byk kn...dpt lah kitaorg tapau sorang sikit tok wat brekpes esoknyer..hehehehe abis wat pizza dah kui 10pm...xlame lepas 2 kahtul + hubby nyer kene chow sbb almaklumlah org dok menumpang dirumah mentua...kene lah baek,,kang kene soal siasat lelebih lak..hehehe ajar lak xsedor diri mcm xberlaki lagi ala2 mcm aku ni...sbb laki dia xdek..sibok ngan open house anak2 keratong..2 yg dia sakan join aku lepak kat umah yam sampai kui 12am..hahahahaaa kire khatam tok kali ke-2 lah citer fasha sandha 2..hehehe..sian kat yam.,,sbb laki dia kn keje mlm 2...anak dia pon dah ngamuk nk tido

dah ala-ala potrait family time raya..tp ayah nya ngak ade
apelah nisrina tgk stoking dia yg dah comot 2 jek!
we alls [khatul-nisrina-yam-aku-ajar] sian Imran kene jadik tukang amik gambo..hehee
2lah masalah..kalo dah smpai umah yam..mmg xnak blk jek rase nyer...sbb abak dara dia nan sorang 2lah kn..hehehe nnt bile dia pindah sek20..haruslah aku belajar jln ke sana plak kn...hehehee ok hope our next plan nak bercuti bersama-sama..termakbul lah hendaknyer!!!!

Open House [Episode - Adam House]

Raya Ke-18

Lokasi kene serang : Rumah Murni si Bandar Tasik Selatan
Mase aku serang: 3.10pm
Menu: sungguh selera aku makan sbb aku tgh kebulur gillak tym 2..hehehe:P
[meh aku list kan - nasik tomato ka beriani (aku lupe sbb kusyuk sgt makan) + ayam
masak merah + Acar buah + Serunding daging + nasik impit + kuah kacang + rendang
ayam + kek coklat yg sgt sedap + kuih lapis merah putih + kuih seri muka yg mmg enak
+ cup cake yg comei + air strawberri F&N..mmg lazat..kalo ade lg yg aku lupe..mmg
aku lupe betul sbb aku xrase..hehehe :)]
Me & Naily in action
Seb baek aku smpai umah kejadian tepat pd waktunya..sbb pd mase yg same opismate aku yg len pon berduyun2 sampai..so, xdelah terkontang kanting kan..hehehehe :P..aku yg sebenarnyer 1st tym redah ke Bandar Tasik Selatan [2la len kali jgn bergantung harap ngan para driver laen..kan xreti jln kat KL ni!] tapi alhamdulillah aku berjaya smpai dengan JAYANYA..hehhee sbb tuan penganjur telah menyediakan peta yg amat bagus + user friendly sbb leh dibawa ke mana2 [dia punye peta dah ala2 peta yg letak dlm kad kawen 2..mak aii punyer lah lawa..kalo org sesat mmg xptt!] hehehe sesampai jek kat rumah dia aku yg mmg sedia kebuluran dr pagi..terus serang..actually, pagi 2 aku ade program "Shoot For Fun" dengan forumer Photoskol.net, tp time lunch hour aku chow..sbb depa kate lepas lunch cam suke suki..ari2 adelah 1st day aku join depa..segan jugak sbb kite kn beginner..tp aku nekad..even lone ranger...aku gamble kn diri tok join..dah lah cuak memula tgk sume boys jek kn..seb baek ade kuntuman bunge yg mekar join ..heheh ade lah aku geng 5-6org...& ade jugak yg beginner cam aku..xdelah aku rase Rendah serendahnyer kn..hehehee oppss off track la plak...
aku makan semahunya..smpai mmg kenyang yg amat..ahahah mau xnyer siap ade 2nd & 3rd round...hahahahaa dah kenyang baru wat keje paparazi..tapi...tapi..tym 2 adam dah mule ngamuk..so, lepas dpt jek dadah pilihan hati dia..dia tido..so, xde lah gamba si adam..faris ajolah concurer tahta posing ari2..hehehehe

Kak sue [Faris minat kat kak sue..xptt batol], Aku, Alor & Murni

Posing b4 balik..seb baek Adam dah bangun tym ni...

yeahhh..finally ade jugak gamba aku ngan ADAM da macho man..hehehhee

Lepas makan sakan kat rumah murni..jam dah menunjukkan kui 5pm..aku dah cuak sbb aku kene cargas ke Shah Alam plak..kang aku lmbt aku jugak yg MALU ngan kengkawan aku..sebenor nyer aku + geng sekolah [bkn geng bas sekolah sbb aku xpenah g sekolah naek bas] aku plan nk beraya bersama..so, kami pilih rumah yam as our PORT kali ni..hehehe senang sket..so, xyah lah nk pg 1 rumah ke satu rumah..leceh...tp zaman sekolah dulu bley jek kn beraya..tour 1 melaka dr merlimau - alai - masjid tanah - jasin [air barok - town jasin - kesang jaya - bemban] dlm mase sehari..mak aiii bile pikir balik mmg success kami budget mase dulu kn...hahhaa tp skrg mmg payah nk kumpulkan semua..yg dpt kumpul ari2 pon hny aku + yam [of course lah kn dah wat kat umah dia] + khatu + ajar... ethong kene outstation ..lyza lak jauh nun di muor, xdapek nk naek KL sbb a week b4 dia dah naek + izu lak maseh dlm pantang..hehehe mane yg ade ajolah..nk tgu semua mmg xjumpe lah jwb nyer... 2la kali ni kene kumpul kat KL..sbb kat mlk mmg xdapek lah ngan masing2 kene balk kg mertua bagai kn..huk22 [xtermasuk aku k! aku maintain ade jek kat melaka 2 tym raya]

aku pon cargas ke shah alam dengan meredah jem..yg DAMN! i hate it! xsuke xsuke xsuke tp..layan jelah lagu dlm kete 2..erm dah lah sensorang..xbest langsung..2la geng sume pon beezeee serang umah open house..hehehee

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...