Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2008

M.e.M.o.R.i

Tak sabar nyer nak menanti esok….lalalala.. bukannye ape pon..hanya kerana esok mo ke sekolah lame aku..iaitu Sek.Men.Keb(A).Sharifah Rodziah a.k.aSharodz..yg terletak kat telok mas, melaka..esok ade majlis alumni sekolah yg pertama kali nya…dah dpt status sekolah cluster wajib lah wat alumni ni..dulu mase 2004 penah lah kumpulkan ex-exsharodzian tp xramai..around 30 jek lah..sbb tym 2 nk discuss bout alumni nilah..akhirnya berjaya jugak buat ha..after 4taun berlalu…Serius aku rindu sekolah ni..yg byk mengajar aku ilmu-ilmu akhirat & duniawi…mengajar aku hidop berdikari..mau xnyer sbb 5taun ok aku dok hostel since form 1…sume kene wat sendirik..dr seorang perempuan yg sgt lah selekeh smpai lah aku reti wat keje seperti basuh baju + kemas tpt tido + berpakaian senonoh + carik makan sendirik + kalo sakit handle sendirik + bak kate nyer semua kene belajar handle sendiri..even time 2 baru nak masuk 13taun…sbb before dat aku mmg xreti wat sndrik..yg aku tau hny basuh aksut sekolah send…

Renung-renungkan & selamat beramal

Bila Allah cepat makbulkan Doamu,
Maka DIA Menyayangimu,
Bila DIA Lambat Makbulkan doamu,
Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu,
Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.
Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya...".

Nota kaki: Teruskan berdoa & berusaha...caiyok-caiyok!

Jamuan Raya BERNAS

Bertempat kat Tropicana Golf & Country Resort[as usual lah kan..BERNAS suke sgt tempat ni] pada tanggal 29 Oktober 2008 jam 6.00ptg - 10.00mlm jamuan besar-besaran anjuran BERNAS tok staff&family + partners BERNAS + Vendors + suppliers + semua yg berkaitan ngan BERNAS lah kn..dah lah wat last minute..hehehe raya yg terakhir kan..hahhaaa pape pon aku hepi jek sbb makan FREE lagi..ahahahaa
inilah bukti kehadiran kami di sana..aku ngan sharna gerak dr opis kui 5.40pm..mak aii even dpt pelepasan tok pulang awal iaitu kui 4pm pd hari 2..kami kan pekerja dedikasi..lepas opis jek smbil wat keje [yeke?] hehehe
ni lah penyambut tetamu yg vogue da vas pd mlm itew yg sibok mo join kami berposing [ko xwat keje ke ape?] sakan join kami berposing..tetamu yg hadir kene masuk sndrik..nnt boss nmpk sape nk jawab?

ko tgk 2..sume mangkuk letak kat tempat aku..nmpk sgt aku buruk lantak..tp i makan sikit ok! satay 6batang jek I balun malam 2 [mlm ke? bkn time maghrib ka?] hehehe... tp yg best 2 ek…

Training - Portable Flash [Group Photo]

Oklah kak sharna..aku amik pics ni dr Forum FMDC yg mr.azmi yg di up kan dlm forum FMDC... sbb mmg shoot group photo pakai camera dia jek..sbb dia dah setting baek punye..huahuahua..behind da scene nye aksi xdek ok! I focus belajar..I kan beginner..huahuahua

Aksi 1
Aksi 2

Aksi 3

Aksi 4

Aksi 5

Note:memang niat aku letak gamba kecik jek..kang abes sume korang scan..hehehe

Shoot For Fun lah

Aktiviti : Shoot For Fun
Organizer : Photoskol.net [Mr.Adhadi]
Ahli yg join : 7+ org [seyes ramai]
Model :8 org
Tarikh : 18 Oktober 2008
Masa : 8.00am-3.00pm
Lokasi : Tasik Perdana,KL
Objektif : shot for fun..tiada paksaan..sume nyer redah aje & suke suki sajoks~~ huhuhu:P


Ni grup photo utk" SHOOT FOR FUN"
seawal 8am..aku dah smpai ngan bantuan pemandu aku iaitu Si Mira Hakkinen..kalo aku poie sendirik kompem lah sosat tah mano2 ajo eh...hehehe aku ni dah lah xtau pape info kn sbb aku xbukak pon forum photoskol 2..hehehe aku tau dr DD..tetibe cam nk join even DD xjoin..lantak arr.gamble jek..tp cuak jugak sbb xkenal sesape kn..erm tp ty aku smpai 2..erm cam lelaki jek ... dah mule cuak..tp aku xnmpk lagi mr.adhadi..so, aku lepak ngan mira dlm kete..smpai lah 8.30am..lagi sekali aku cuak..sbb aku g jengah seyes xde batang idung..amik ko..nak gamble dgt kan..hehehe seb baek bro adhadi pong smpai..so, follow jek dia..pehtu barulah kuar beberapa ketui org perempuan..ha amik ko adelah…

Training - Portable Flash

Aktiviti : Portable Flash for Beginner
Organizer : FMDC
Ahli yg join : 30 org
Model : 4 org
Masa : 4.00pm-8.00pm
Tarikh : 25 Oktober 2008
Lokasi : Dataran Merdeka
Objektif : Mendapat kefahaman pasal Portable Flash + kegunaannya + cara menggunakannya + belajar sampai pandai..hehehee

Aku join aktiviti yg di uruskan oleh FMDC iaitu Mr. Amin ngan sifoo-sifoo yg len [jaggat, acai, bubba, zul [betul ka name dia] + yg len-len aku xbrape nk ingat..kang sebut salah name plak]..enjoy jek rupernyer aktiviti camni..mcm2 leh dpt..leh share ilmu..yg penting dpt ilmu byk dr otai-otai + geng2 seangkatan..actually aku ni xdelah bukak forum 2..tp dpt tau dr DD..si fit lah kan yg roger..hehehe

So, after pikir memikir..aku join..tapi kene kelentong sket ngan mak aku lah..kate ade training..if aku kate training shoot gamba..kompem kene bambu..almaklumlah..mak aku bkn nyer suke sangat pon ngan hobi aku ni kan..hahahaha layan ajo..tapi xdelah mak aku menghalang..cume maybe sebab rege equipment dia yg mahal 2 mak ak…

TAK Jadik Pindah!

fouuhhhh selamat~~~~ kalo x, poning kepala aku nih nk mencarik rumah or bilik laen...almaklumlah nk stay umah 2 if xdapat pengganti mmg wajib aku dok berumah tangga dlm kete jek..xmampu ehh nk tanggung bayor duit sewa yg mak aii mahal nk mampuih! erm after berdiskusi + tuan umah pujuk aku stay + dia nye offer bayar as usual yg aku bayar jek..smbil 2 baru carik penyewa laen..wawawa selamat..xyah aku nk ngangkut barang aku yg bertimbun2 2..mau patah pinggang aku nnt kan...seyes byk giller barang aku..ntah mane dtg aku pon xpasti..hehehe :P

So, disebabkan aku xjadik pindah..aku kene lah sambung menatap wajah macho menara rebong tu setiap malam & pagi....kire bende terakhir aku tgk before tido + bender first masuk dlm memori aku adalah menara rebung itew..huhuhu dah jadik BF seidup semati aku jek gamak nyer..hehehee aku ingat aku bakal merindui menara 2..tapi..aku xkn merindui dia lagi..sbb aku masih di situ...utk berapa taun lagi..aku xsure..hahahahaa .. 2la pejam celik..pejam celik a…

~~Last Kopek Raya~~~

Arini dah masuk last day raya...yea yea..pasni dah start musim org pegi haji plak...

Pehtu arini masuk awal, pdhal same jek mase aku sampai opis mcm hari2 yg lepas. cume arini kami kat Bernas ni kene start keje kui 8am-4pm [yea yea balik awal!]. Sebenornye, time ni adalah utk arini sajok..sebab kami kat Bernas ada majlis jamuan raya [Upset last day raya baru nk wat jamuan]. Xpe janji leh balik awal..

Aku sebenor-benornye nak citer bout kek cokelat..hahaha jgn ade yg terliur udahler.. nak buat dia sangat senang sbb aku perlu skodeng gobok mak aku kat dapor umah..tgk ape yg ade..wahh ade tepung + gule castor + koko + butter + serbuk bikarbonat + serbuk penaik + esen vanilla + cokelat masak ...wah cukup ni kalo nk buat kek cokelat celup..hehehe adik aku pon dah sound jugak suh buat [pdhal my mom baru jek buat last week - ni si Trah yg citer..sbb dia kn assistant terhormat kat umah 2]. so, sbb bahan cukup..aku layan kan ajo..leh bg busu aku sikit tok birthday si afnan [but so sad, afnan xcd…

Summary

Oleh kerana aku xjoin aktiviti mendaki sbb aku rase kengkawan aku pong cancel sbb mcm xde org join jek..mesti sbb aku xjoin 2..hahahaa [perasan jek lebey kn..ade depa kesah aku pg ke x kn..] hehehe pehtu aku xkemana2 majlis perkahwinan..hehehehee ngelat..malas dah nk jwb soalan bebudak 2!

Cerita yang panjang yang perlu dipendekkan sebab aku xlarat nak type dowh..huhuhu even cuti panjang but aku xdpt buat ape pong… kire xde kepuasan lah ni..kalo ikut percent juz 75% lah [opps ni dah kire A- lah kn] hehehehe ok lah kot…

Lemau at House
start dari Jumaat malam, aku kene lepak kat umah jek sbb tunggu abg plumber 2 mai betui aku nyer tandas yg tersumbat…tunggu punye tunggu..dia maid lm 9 lebey..so, kejap jek pon dia buat..kalo aku ade getah ke ape tah yg dia bwk 2..aku pong leh setelkan sendirik..tapi kire oklah after 5months suffer kene tawaf kerinchi pg-pg bute tok carik toilet & pon pebret tpt aku kalo tgh mlm bute 2 adalah KFC 24hours kat jln universiti..leh cuci mato skali tym mlm..ha…

Alumni SHARODZ

Aku dpt perkhabaran ni dr friendster..di mana di post kan kat bulletin [dlm ati aku berkata..baguih jugak frenster ni kalo penggunaan dia betul] actually, aku register friendster ni dulu pon sbb nk carik bdk join aktiviti alumni/small gath sharodz yg 1st mase taun 2004 [aku dah lupe lah plak date dia]. So, skrg ni start blk lah kn..kali ni aku teruja nk join sbb dia wat kat sekolah..wahh i like..sbb dpt masuk sekolah [korang ingat senang nk masuk sekolah ni suke2 tanpa sebab]. Insyallah aku akan pg dengan Yam. Seyes mmg teruja yg amat..xkire lah jumpe sape pon..sbb aku teruja nk tgk keadaan sekolah setelah hampir 9taun [nmpk sgt aku dah tua] aku melangkah keluar dr alam persekolahan utk mempraktikkan segala teknik [yg baik maupon kurang baik - kene lupakan] utk meneruskan perjalanan idop dengan kaedah Berdikari di atas kaki sendirik..hehehe mmg byk kenangan aku kat Sharodz ni..mane x nyer..aku kn setia ngan sekolah..stay dr Form 1 - Form 5..hehehe

Aku budget yg ramai join bdk2 junior a…

Pilihanku

Ni dah masuk mood merapu meraban aku....almaklumlah after lunch ari jumaat..kompem lah lemau kan..dahlah break terlajak mase smpai kui 15.15pm baru masuk opis [sori boss, perkara ni tym dpt gaji jek..minggu-minggu seterusnya kami ala-ala budak nerd yg giller keroje di mana kami lepak dlm opis jek]

ooohh finally, aku berjaya membuat keputusan yg adil & maha memuaskan ati aku [xdelah rase bersalah sgt kan!] utk cuti deepavali ni..aku xdpt nk menghadirkan diri ke wedding-wedding kawan aku mau pon berpenat lelah naek ke gunung...hahahaa..aku membuat keputusan utk lepas sajok di KL sambil memfollow org belajar pasal protable flash..hope dpt lah lagi ilmu minggu ni kan..[alamak aku teringat..aku lom upload hasil sampah aku dr aktiviti shoot for fun 2!] hampesss..mcm org bz 25jam sehari jek aku ni kan?

So, xdelah igauan bergurau senda ngan rakan-rakan persekolah aku..& xdpt jugak aku melepaskan rindu pada ketenangan di atas puncak gunung [lg pon musim hujan..aku xdelah berani nak menda…

Fav Food

I'm very da sure..dats everyone have sumthing in mind when we said "pebret food" hehehehe... ok pe kate korang habaq mai..ape yg ade dlm list makanan kegemaran korang.. aku pon xtau sbb aku cam ngah craving nak makan meetball kat IKEA 2..hehehe xpe by today lunch hour aku akan melaksanakan misi ni..so, xdelah anak cacing dlm pewut aku ni meleleh ayaq liur kan..hehehehe ape korang kesah....suke aku lah nak bela cacing..dah korang sibok ngan pets yg beraneka pilihan seperti kucim lah..arnab lah mr. mickey mouse lah..but ade jugak yg memelihara dlm PC..huhuhu tp aku pelihara dlm pewut [sori diz is kidding..mane ade cacing..aku makan ubat cacing ikut tym ok! every 6month..sape yg xpenah amik since dr lepas zaman sekolah..better g check..pewut korang selamat or free ke idak dr kaum cacing ni?]

ok back to our topic...erm pebret korang..aku ni mslh skit..nk kate aku ni fan pd mane 2 fast food ka..or kedai restoran mane2 ka 2 xdek dlm kamus idop aku OK!..aku ni senang jek..aku ba…

Nama Baby

Mak buyung ade kat umah sewa kitaorg...mlm smlm smpai sbb nk tumpang..al-maklumlah hubby nyer g outstaion ke Kemaman..so, kalo dok umah dia sndr sianlah kn..sensorang..if jadik ape-ape [nauzubillah..mintak dihandarkan] dekat umah kitaorg adelah org nk layankan...nk borak ka bertekak ke & pon lawan berdebat kn..hehehe so, Mak buyung menumpang kasih di umah kami yg thp tongkang pecah keadaannya tu..hehehe sori jek John... aku ala-ala cuak mlm smlm dia kate lapo..amik ko mane ade stok makanan sgt kan kat umah 2..kalo takat beskut kering + beskut raya [yg ala2 tinggal serdak] + sosej lom goreng [kecik punyer] + instant2 yg xbrape khasiat kn..hehehe name pon umah org bujang kan..hehehe..sorilah yeaa Jue..

Oleh sebab perut Jue tu cam dah besor..siap ade yg takot nak pegang..pdhal nk kawen bln 12 ni..hahah xpe nnt pegang perut sndr..huhuhu :P InsyallahJue due bln 1 nanti so, baby 2 leh xshare present ngan Ayah & Ibunya..hehehe sbb depa ni mmg pandai bab family planning...anak pong lah…

Macho Boy

Adam ni anak Murni & Akram..hehehe budak nya sangat baek...& dah mule lasak! he's goint to 7month age this coming 7 nov...wahh Adam makin dewasa huhuhu..xsabar nk tgu dia berjln...leh tembak aksi-aksi comei dia nnt! erm even baru 6month Adam dah 2 batang GiGi... ok lah dats bout Adam...nk tau lebey2 singgah "Blogs MAMA Adam "



nampak x Gigi Adam? heheheeyeahhh i'm happy dpt jln raya sampai Kota Damansara
Actually gamba ni mase Wed' sharna kat shah alam..Adam mude lagi tym ni..4bulan baru yeaa!Ni ade lagi aksi-aksiAdam yg sempat aku snap mase perjalanan balik + tym beraya kat umah Kak Aida..nak lebey2 tgk lah kat blogs mama dia..hehehe

Hope Adam membesar bagai johan & sihat walafiat :)Note:Aku lupe arini 22 Oct 2008..wawawa birthday Nadia & Nazri..hehehe Selamat Ulang Tahun Kelahiran kepada dua-dua org ni~~~~

Salah Siapa?

Masalah 1

Ni sape patut di persalahkan? Adekah Axapta or BIMB yg xphm....wawawa kan dah kate..no cheque tu without "0" di depan dia...wawawa poning tau sbb xleh nk wat Auto Recon...upset I..I dah agak 2 lah masalah dia...hampesss...xpe rileks2 cube detect prob len lak kn

Bukan Masalah

ok aku nk story mory pasei makan-makan kat Pizza Hut Jumaat lepas...story nyer kat N3 birthday kak sharna "+1year". Mane aci kan..up kan gamba dia jek..hehehe gamba peserta laen pon nk jugak kn..

ni lah peserta-peserta yg terlibat dengan Party yg xbrape nk menjadik ni..heheheh tapi alhamdulillah semua peserta majlis kenyang melantak pizza yg di order oleh kate sepakat kami [almaklumlah..sepakat membawa berkat!] kali ni IXUS ngan D60 jek beraksi..aku malas nk bwk BF aku sbb kn musim ujan..xsanggup aku nk meradah ujan ngan BF aku 2..aku kene ujan xpe..jgn lah BF I tu..i jage baek punye ok!


setelah kenyang ngan xpedulikkan org keliling yg ramai kat TTDi..sempat lagi pose ala2 model jalanan 2.…

Open House [Episode - Qaisara House]

Raya Ke-19

Ntah le...mule-mule mcm xmo pegi..tp nak pegi..hahaha pehtu Murni lak ajak pg ngan dia..tp nak buli Alor lah kn...suh Alor amik Murni&Adam pehtu singgah amik aku lak kat Kerinchi..hehehhe tapi kita hanya mampu merancang tapi Tuhan menentukan segalanya..cewahhh ayat xhengat..mcm ape lak..hehehe Alor mmg xkesah lah kn...baser mmg sifat semulajadi dia..OK sentiasa..xkire lah sape yg BULI pong..dia bkn kesah pon..erm dia hanya terima seadanya...even dia berpangkat KAKAK..tapi aku selalu jek BULI dia..tp aku ni buli pong thp bdk gred 1 buli jek..bukan kejam pong..paling2 pong aku suh alor peningkn kepala pikirkan masalah coding aku jek..hahahaha dlm hati aku selalu jek cakap..PEMBULI ke aku ni? but i'm not PEMBULI Biz class OK!..aku hanya PEMBULI style "budak baru belajar"..thanx 2 alor...

Sara & Mama nye [kak Aida]
Sara yg gengster with her PAPA

Dihari kejadian..TGH 2 aku SMS murni tny plan...pehtu call alor..menseh..alor ngak bley join serang open house ni..…

Open House [Episode - Nisrina House]

Maseh raya ke-18 nyer story
xdelah open house ajak sume org kengkawan si yam ni ke..cume open house utk geng-geng sekolah kami [actually time sekolah kami 7 sekawan - Aku, yam, khatul, lyza, ajar, ethong & izu] geng ni bermula jadik geng yg asalnyer ber5 [aku, lyza, khatul, ethong, & ajar] geng ni start di tubuhkan taun 1997 di mana kami di tempatkan di H16..hehehe pehtu taun 2 lak taun kami PMR...so, saling memerlukan lah kn tok bantu-bantuan antara satu sama laen, pada mula nya aku xdelah geng sgt sbb aku ade geng laen yg mmg segeng dr taun sebelomnya...tp geng kami telah diseperate kn [mmg kejam warden di zaman itew] mmg payah nk berkumpul sbb sume mmg mcm kat kutub utara kutub selatan ..satu lagi kat garisan khatulistiwa...lelame...kami still berkawan cume aku makin rapat ngan geng baru ni...lepas abes PMR..we all decide tok stay kat sekolah terchenta kami ni..even ade yg dpt tpt laen..kn..hehehe tp we all mmg sehati sejiwa stay kat sekolah yg aman permai ni...erm masuk for…

Open House [Episode - Adam House]

Raya Ke-18

Lokasi kene serang : Rumah Murni si Bandar Tasik Selatan
Mase aku serang: 3.10pm
Menu: sungguh selera aku makan sbb aku tgh kebulur gillak tym 2..hehehe:P
[meh aku list kan - nasik tomato ka beriani (aku lupe sbb kusyuk sgt makan) + ayam
masak merah + Acar buah + Serunding daging + nasik impit + kuah kacang + rendang
ayam + kek coklat yg sgt sedap + kuih lapis merah putih + kuih seri muka yg mmg enak
+ cup cake yg comei + air strawberri F&N..mmg lazat..kalo ade lg yg aku lupe..mmg
aku lupe betul sbb aku xrase..hehehe :)]
Me & Naily in action Seb baek aku smpai umah kejadian tepat pd waktunya..sbb pd mase yg same opismate aku yg len pon berduyun2 sampai..so, xdelah terkontang kanting kan..hehehehe :P..aku yg sebenarnyer 1st tym redah ke Bandar Tasik Selatan [2la len kali jgn bergantung harap ngan para driver laen..kan xreti jln kat KL ni!] tapi alhamdulillah aku berjaya smpai dengan JAYANYA..hehhee sbb tuan penganjur telah menye…