Sunday, July 5, 2009

Kekeliruan

Setiap orang ade kelebihan & kekurangan masing-masing kan...

Kekurangan aku adelah...aku ni bengap sket...opsss..xdek lah bengap sangat...but i admit it ok! sebabnye...aku mengalami kekeliruan dalam otak aku ni kot..hehehe [ni kategori bengap ke..kalo keliru...jadik bengap..penah dengar ke?] ape-ape je lah....


maka nya..aku nak merapu lagi...layan kan citer kekeliruan aku ni yeaaaa..ahaks

Korang penah alami masalah seperti ni TAK?

aik...tanya tp xciter masalah nye ape dah...hehehehee...masalahnya adelah...aku tertukor name tok buah-buahan kat bawah ni....

suppose gamba kat bawah ni adalah Buah Pir kan...but i called it as Buah Lai...& yg buah lai sepatutnye..aku panggil...Buah pir...hehehe ade ke patut? patut lah..even dah tua ni pon..aku masih algi xleh nka tukor ok! sebabnye....aku ngak tahu...dah try,..but xleh..otak aku dah set tok kedua2 buah itu adalah sedemikian...

penah lah suatu ketika...aku dalam darjah 3 kot...g kedai buah2an..kat ujong pasir, melaka...alah kedai tu smpai skrg ade..apek tu pon ade lagi..hohoho

Me: Nak buah Lai [sambil tunjuk buah pir]
Tokey: [xnampak...lalu membungkus buah lai sebenar].....pass plastik kat aku...
Me: ala....ni bukan buah lai....nak buah lai
Tokey: tunjuk..mane buah lai...
**ayah aku dah malas nk layan dah...sbb dia tgh belek buah len***
Me:[menunjuk ke arah buah lai yg dimaksudkan]
Tokey: ni bukan buah lai..ni buah pir...
Me: buah lai [dengan nada menjerit!]
Tokey: buah pir [suara yg lembut]
Me: uwaaaaaaaa buah lai...[dah start melalak kat kedai tu..sbb tokey tu kate aku salah..maen blh kan] hehehe:P
Tokey: ye..ye buah lai lah....
Ayah: ha dia mmg mcm ty..jgn dilayan kan...
Me: [seronok dpt buah lai yg dikehendaki...ahaks....]

sampai melalak ok..nak menegakkan fakta sendiri buat..hahahaha...

*nama sebenar = Buah Pir *

ni ikot pemahaman aku

macam mane tah aku blh tertukor..kan... tapi lg 1 masalah aku..adelah kiri & kanan...hahaha ke otak aku ni terbalik? menangis mak aku..kalo tau aku ckp otak aku terbalik..penat2 dia lahirkan aku normal..tp aku kate otak aku terbalik..huih...yun yun..ape lah sengal ko hari ni ek?

tu lah aku nak tny sekali lagi "Korang penah alami masalah seperti ni TAK?"

masalah yg xdek ape pon..cume aku jek cube create mslh..ngan kekeliruan diri sendiri...hehheee

Nota kaki: Itu saja rapuan saje utk ujung minggu ini..sekian...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...