Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2009

Bilik Untuk Disewa

Kawan saya ingin mencari rakan serumah dengan kadar SEGERA [kemasukan SEPT 2009 or OCT 2009].
--------------------------------------------------------------

Endah Puri Condominium

Lokasi: Sri Petaling [utk details, sila roger tuan umah sendiri k!]

Khusus utk kaum WANITA sahaja

Fully furnished [bawak brg peribadi sendiri jek sbb xdisediakan k!...hehee] [Additional Info: Hall dilengkapi dengan aircorn & Semua bilik dilengkapi dengan kipas sahaja & bilik air pula dilengkapi dengan water heater]

Antara Kemudahan:
Parking ade, Sauna pon ade, GYM pon adeswimming pool ade lah
playground ade jugak
dekat plak ngan LRT Bukit Jalil..senang kan?Rate sewa: [lupa plak, dia hanya nak sewa kan 2 bilik saje, master bedroom dia yang ddk]
Medium Room : RM400/month [Tidak termasuk api+air]
Small Room : RM300/month [Tidak termasuk api+air]

Deposit: 1+1

Sekiranya berminat, boleh lah tinggal kan comment di sini or call sendiri Tuan Rumah Tanah kedaung sendiri di alamat no.phone yg TERTERA di screen anda LIA - 01…

Kuih Raya

Untuk pertama kalinya...

aku ngan mak aku decide tok jual kuih taun ni..tp sejenis ajo..if berminat leh lah roger aku... Kuih biskut kelapa sahaja..dijamin sedap hingga xleh berenti makan! hehehe :)

Utk 100pcs = RM30

[Gambar 1] Ini lah sample biskut kelapa [tp bekas sebenar sebenar seperti Gambar 2]
**kalo mo cube merasainya..meh lah singgah kerinchi sementara stok masih ada:)**
Gambar 1

Gambar 2 [di "kopi" dr google:)] - lupe nk snap gambar balang kosong tu:P

Penghantaran utk Melaka, PJ & Shah Alam sahaja...or maybe leh self collect kat Kg. Kerinchi or Mid Valley[plg mudah kn].

Nota kaki: kalo nak test rase...leh dtg ke kerinchi :)

Lewat

Sukatan suhu emosi di kala pagi td..aku rase sgt cool sbb xnaik2 pon even beberapa perkara muncul pagi td..seperti:-

1- murni call tny name kad - haih* aku xcarik lagi..kelam kabut carik..pdhal nk g keje dah..tp seb bek masih awal lagi! ... so, aku xrase serabut & emosi aku stabil lagi...
2- broach yg match xmuncul plak..- haih* seb bek aku mood xkesah...jadik style lame dahhh....sempoi jek...so, aku xrase serabut jgk!
3- bdk depan aku jln lenggang kangkung [ni pon nak masuk jgk!] - laluan tu sempit..aku redha jek..xseperti baser aku akan cube jugak utk pintas...
4- sampai tpt bas....[sbb tren xdek mslh] - maik ehhhhh pjg gillos....sah bas ade problem nih....tgu punye tgu..selama 30-40min terpacak..naik lenguh sendi kaki aku..bas muncul...tp aku xberasap..xdek pon kesah nk tgk jam..even aku tau dah lmbt..ramai yg dah chow amik cab...hehehe aku redha jek...last2 bas muncul dr tpt simpanan..sah lah bas rosak nims...hehehe tp aku cool jek even dah kol 8lbh...
5- smpai opis..lift plak wat …

Saje nak Share

aku dpt citer ni dr email...membe aku fwd kan..meh lah bace sesame k! ...1...2...go!
------------------------------------------------------------------

KOLUM ini tidak keluar semalam kerana influenza A (H1N1) menyerang saya. Namun tiga hari dua malam ditahan di hospital dengan pelbagai ujian dilakukan memberikan saya banyak pengalaman dan pendedahan. Sekurang-kurangnya selepas ini, saya tahu apa yang hendak ditulis mengenai wabak itu. (Malah yang paling bernilai ialah apabila saya menemui sesuatu yang mengejutkan dalam bahagian kedua tulisan ini di bawah).

Setelah ujian calitan hidung dan tekak, x-ray serta darah dilakukan ke atas saya, keputusannya didapati negatif. Doktor kata sistem pertahanan badan saya kuat. Tapi saya tetap diberi ubat Tamiflu (nama generiknya: Fluhalt) sebagai langkah pencegahan setelah simpton-simpton influenza itu memang ada pada saya. Tanda-tanda awalnya, saya sakit tekak semasa tidur malam dan hidung tersumbat. Tapi saya tidak demam.

Sebenarnya bukan saya seoran…

Jom makan

Layankan ajo..kasik meleleh di bulan posa







--------------------------------
4.05pm waktu di CP Tower

arini terajin plak kan..byk plak entry ala2 sesi balas dendam..gamba dah upload kn..hik33...ok citer 2 hari berpuasa di KL..mcm lah selama ni xpenah...puasa kat KL..pejam celik..pejam celik..ni puasa ke - 5 aku kat KL sebagai warga kota...aku xlari dr mslh memilik bazaar ramadhan..pilih ke? hakikatnya..bazaar kerinchi tu jek lah yg aku hadap dr dulu hingga kini...aku ni xdek mslh nk ape..aku blh belasah..sbb aku bkn jenis layan kn sgt tekak aku nih...tp kalo dah 5kali berturut2 bazaar yg same pehtu juadah yg same jek lebih kurang ngan pasor mlm tetiap minggu yg sebanyak 2kali seminggu...tekak aku dah mule meronta utk pandai memilih bulu..opss raselah!

utk 1st day berbuka...sahur aku hny berkemampuan [pdhal..malas yg amat] masak nasik goreng dr perencah adabi...hahahaaa di serikan ngan rase telor dadar marbeles [dah rase telor tu same jek kn..nk marbeles apenye lagik kn] hehehe

& berbuka …

Ilham Shah Adeef

Tujuan utama aku ke Muor mase Jumaat tu nk melawat si budak kenit ni lah ha...si Adeef...mase aku smpai..abg nya si Qimie sempat salam & say bye bye jek kat aku...xheran pon..sbb dia lagi heran nak merempit ngan mak su dia....punye lah beria nk salam aku cepat2 kan...bye bye untie yun....cett! xpe...smpai lah nk maghrib aku tgu..xblk2 bdk tu...tp xpe...layan kn adeef jek..xdeklah nk melayan bdk jeles plak nnt!




to abg sham & kak zila..tahniah...lepas ni teroskan misi baby boy lg ok! sbb nnt time kenduri dpt byk berkat...sbb kate mama nya...adik beradik mamanya kn semua perempuan...ade abg sorang pon..mmg dok asrama..pehtu belajar obersee...xpenah g kenduri kat jkg..xdek org nk bwk blk berkat..sekali dpt anak berderet lelaki..nnt leh dpt berkat byk2..& leh wat team futsal ye papanya...hehehe :)

aku tny kat kakak busuk..lame x nk pkr utk dptkan name anak? dia kate..xdek lame mane sbb dlm list kn byk..hahaha almaklumlah bercinta 11taun.....lawak sungguh lah kakak ku itu..tp laya…

Ikan Bakar

Terima kasih bebanyak kepada Teacher Lyza sbb memvolunteerkan diri utk membelanja aku kat sini..hik33 kunun2 sempena celebrate besdae kami [Lyza ujuong bln July kan] tp Lyza bayor sorang2..hahahaa....mmg melayan tetamu dgn baik teacher kite nims...:P..terima kasih daun keladi nnt aku dtg lagi..hehehe & belanje lagi k!:)

Tempat Ikan Bakar yg paling glamer kat Muor nih...
"Sabak Awor"


kedai yg kami serang

antara yg menjadi pilihan


& ini lah hasilnya


Tukang belanja
Terima kasih teacher Lyza



Makan ber2 jek...giller kebulurkan..seb bek aku xmakan tgh..kalo idak...mmg xlarat nk layan...ni pon ikan pari..xdapat diabiskan

kesemua ni..melibat kan kos hanya RM52 sajok..termasuk ngan air skali...blh lah utk ikan siakap, sotong, ikan pari ngan udang [Lyza amik udang plg mahal..xleh balh ok..sekilo = RM 60 ke bape tah..mahal nk mampossss!]

Nota kaki: kalo ke Muor...korang jgn lupe lah...cube ikan bakar sabak awor ni..sebab mmg berbaloi..rase yg sedap & harga yg berpatutan
& gamba2 d…

Mengimbas kembali

Ok sesi mengimbas kembali....kembali lagi..[penah ade ke b4 diz?] hehehe kene sedut sawang2 yg baru nk tumbuh....[kene pakse ok!] upset..ingatkan arini masok opis..nk goyang2 kaki...pehtu plak..kengkawan aku rajin plak SMS vagai..emel or YM udah le...letih i k! smpai bateri kong..yg ni my mistake..sbb aku xcharge bateri kan..ahaks...

-----------------------------

before terlupe "SELAMAT BERPUASA SEMUA"

-----------------------------

ok...aku cuti jumaat-isnin...cuti xbuat ape2 pon..cume g Muor jumpe lyza & tgk baby boy kak zila [adik si qimie] & sabtu plak..lepak kat umah seharian kerana menjadi baby sitter xberbayar..letih ok...menjaga bdk 3org tu..si nor, ika & syahmi...huh....wat i can say..letih mak! tp xpe..sekali sekala...ni gare2 sedare aku ade wat kenduri kat Bukit Piatu...makanya...pak ngah aku n my dad nk poie lah kn ...& pak ngah aku terpakse park ke-tiga2 cucu dia kat umah aku....hehehee tp layan kan ajo....berultramen, merempit vagai ngan bdk ber3 tuh…

Pssstttt....Rabak poket ku rabak~~

**actually aku type mase awal pagi 17 Ogos 2009..hahah xdek keje..tym layan jerry maguire..try nk create entry,.,sekali xleh nk publish & xleh save,...masalah lah internet kat umah aku tu...sengut! seb bek aku bijak...mengikut ajaran dr abg long yg wat dlm word..maka aku copy & paste the code dlm notepad..hahahahaa maka inilah hasilnya**

-------------------------------------------

Dear Me & Myself,

Harini same jek mcm semalam, 2hari lepas...raya taun lepas..& hari sebelomnya...tiada ape pon yang telah membuatkan ko istimewa...cume hari ini adalah hari isnin..di mana...aku masih dok melalut depan PC ni...xtau ape sebenarnye aku nak buat..hehehe cume aku terpikir utk melalut seposen dua..cume yg aku rase best adelah..esok aku cuti....eh..eh....pg ni nnt ..xyah pg keje..sbb aku melepak kat Umah..heaven giller..even tilam aku hanya lah narita jek kat KG nih..xmcm katil queen aku kat umah sewa yg empuk [empuk ke? rase mcm nk hempuk jek tilam tu adelah...] tp narita ni jugak yg…

When you wash your body...wash your hands too

When you wash your body...wash your hands too



Layannnnnnn~~~~





Nota Kaki: ade ke ptt membe aku sampai mimpi yg dia & aku g cek darah..pehtu aku di sahkan +ve H1N1...ishh..aku tau lah dia rindu kat aku sampai termimpi-mimpi kan....jgn lah campur kan perasaan rindu ngan kengerian+kegusaran pasal isu H1N1 kan..kan dah jadik citer laen..nauzubillah lah kan..mintak di simpang kan & aku diberikan kesihatan yg tip top bg menghindarkan dr wabak vavi ni....TAK PATUT kan...mimpi sampai mcm ni skali..:(

Weekend

Xdapat rehat yg cukop..makanya..kumpul lah kelelahan itu smpai weekend ni ye...huh! sendiri carik penyakit kan..tp dats only da way utk aku wat diri aku sndr hepi..tanpa perlu memikirkan permasalahan yg asik nk kusutkan urat sarap otak aku jek kan...

Ok conclusion nye...weekend ni..urat sarap aku xsbersimpul2 ye...tapi tegang! amik ko...itu yg dikehendaki kan..tp itu lah yg dpt pon~~~

Sabtu - aku seret DD ke Low yatt..saje jek jln2 buang duit yg xbape byk smpai kering....ingat kan sejam dua jek leh setel..sekali..amik ko./.dr tgh smpai pTG baru setel...huh~ kene parking RM9 ...ha kire lame lah tu bertapa dlm Low Yatt tu..tp puas ati lah semua yg tertangguh dah setel.... sampai umah dah nk magrib...lepak2..godek2 sane sini...last2 leh tido after 2am jugak..huh!

Ahad - pg-pg dah kene bgn sbb misi hari ahad adalah g makan nasik minyak dekat Jengka...Jengke ye kengkawan..jauhkan nak carik nasik minyak..tp nk wat camno..mase tu kat situ jek ade..layan kan ajo..:P kire bergerak kol 10.30am..am…

Teruskanlah - Agnes Monica

Oleh sebab aku xleh nk bukak youtube makanya..aku hanya mampo layan MP3 ajo..tp xleh attach kat sini....so, aku share lirik ajolah ek..kekekekee

Cdah lah dok tny pasai lagu ni..dia carik xjumpe..aku carik link & suh dia download lah kn..almaklumlah i xleh download..hehehee...dah akhirnya..dpt lah aku lagu ni jumaat lepas..ahaks...dan itu, dr last friday lah media player aku nye list lagu nih....lom buhsah lg...layankan ajo....

-------------------------------------------------------------------------------
Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Reff :
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Back to reff.

Hoo.. Hooo

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah... teruskan lah..

COCA

Citer yg dah nak basi..tp aku xpedulik..nak jugak hupdate...even CyanaMoose and MamaTisya dah update pasal citer ni..aku nk jugak hupdate..hehehhee citer dia same cume olahan jek berlainan kan...mcm baser aku akan membebel dulu serba sket..baru masuk tang point penting...

Bebel lan ku

aku xpenah pon makan kat sini...bile boss kate nk belanje...mmg sgt lah suke..makanya...kami semua di dalam team Special project [special lah sgt ek?] yg kesemuanya perempuan..di ulang sekali lg..perempuan semua nya yeee...bkn kami anti-lelaki ke ape..cume utk special porject ni xsesuwai utk org lelaki kerana..kemasukkan lelaki bakal menjadikan team kami tidak lagi special..kwang kwang..[sila jangan muntah darah ijau yeee bile membace statement nih wahai lelaki sekalian!]

Boss aku tu mmg xkedekut org nya..alah std lah boss kan..duit dah terlebih..pehtu xtau nk buang kat mane...makanya..buang kat mulot staff kasik staff lebih bermotivasi tok bekerja [tp bkn bg aku lah - aku hny akan lebih bermotivasi if boss…

Radio

Perkara baser jek

Cume aku jek nk jadikan ianya isu...[padahal..aku xdek idea nk merepek ape arini kan]

:P

ok, HotFM pagi td..isu pasal "Mase berchenta vs lepas kawen"

point-point yg dihamburkan oleh pendengar radio arini sgt byk..almaklumlah aku sempat layan 15min jek...dah smpai opis..hehehehe tapi sempat lah aku dengar sorang mamat ni dok komplen pasai wife dia..ayat dia mcm ni

"mase berchenta..xpenah tido dlm kete..dok pon terkepit2 tersipu2 jek..dah lepas kawen., asai masuk kete jek..tido....zzzzz...asai dlm kete jek mate xleh bukak"

hahahahaa mmg lawak..tp aku teringat ayat ayah aku kat mak aku mase kitaorg g JB dulu...mmg sentap jugak lah..tp mak dah lame kenal ayahkan...makanya...ayat tu jadik bahan lawak ajolah...ok lupe plak ayat ayah aku mcm ni

My Dad: ni lah jalan yg kite lalu last year..tp ade perubahan sket.
My Mom: macam xpenah lalu pon jalan ni. bkn dulu kite lalu jalan laen ke?
My Dad: mcm mane nk tau jln kalo naik kete jek tidor..naik kete jek tido..
Aku &a…

Annoying

Kau kat mane?
[sedangkan dah sedia maklum jawapannya -OPIS]
[sabtu ahad time xkeje..amat lah sukar utk aku online kn]

Dah Lunch?
[Tgk jam - Baru kol 10.30am] *lol*

Ko bz ke?
[if terlampau bz, ade ke aku melayan?]

Ko keje kat situ lg ek?
[perlu ke hari2 aku menjawab soalan yg same? muke aku ni asik tukor keje ke?]

Best tak keje kat situ?
[aku rase everyday ko tny soalan ni..perlu ke jawab lg?..kalo best sekali pon..tak efek poket ko kn]

Amacam gaji situ dah best ek?
[ko nak mintak sikit ke?]

Dah naik pangkat?
[hari2 boss aku naik kan pangkat aku!...dey mane ade org tny soalan2 mcm ni hari2]

Rajin ek ko online?
[perlu ke aku jawab begini.."aku online disebabkan ko?"]

Nota kaki: Ko pemalas online ke? ke aku xpenah amik kesah pasal ko..cume ko jek selalu amik kesah pasal aku..pdhal..aku xdek ape pon yg perlu ko kesahkan...aku hanya org kebanyakan yg tiada apa2 keistimewaan...soalan2 yg same hari2...membuatkan aku rase....nk siram jek ngan si tukang soal dengan air SIRAP BANDUNG!

**dalam ati aku**

Penat..Penat..Penat

Thanx alot kat budak ber-2 ni sbb byk membantu aku dr segi menjaga barang & lain2 mase kenduri kawen kawan aku tu...hehehe aku ajak depa asalnya..sbb membe aku nk wat outdoor kat area bandar melaka kn..makanya, aku ajak lah..kalo mereka nk join kan...sekali depa setuju..makanya..jadik lah mereka berkampung sekali kat umah aku weekend yg lepas..hik22

and sori sesangat sbb umah cam tongkang pecah..hik33 xdan nk kemas ok! pehtu ngan aku terlupe yg umah mak ngah aku kat sebelah umah wat kenduri cukur jambul 2org cucu dia..huhuhu


korek duit...korek jgn xkorek...
ni mase derang nak naik ke Taming Sari tgk view Melaka..
ade Mykad RM10 ajo k!

best lah tu...budget cam artis...oppss ke mmg artis dlm mimpi:P

kaunter tiket kat sane...
hehehe perasan lah tu aku nk shot gamba depa..:P

ni babai nak naek ke..nak turun?aku dah mcm paparazi plak dok carik gossip artis kn..

view dah ptg ni..awan xlawa lah kan...xpe next tym kite posing sakan lg
byk tpt lg xbwk..nk bawak g perigi hang tuah pon xsempat kan
yeeee…