Friday, October 1, 2010

Raya @ Rumah Murni

Ok, ni turn beraya di rumah mak buyung murni . Owh ni plan dengan kak nor & family, tapi aku angkut yam sekali, sebab aku dah bgtau si yam & aku pon dah bgtau murni pasal plan ni..hehehee

ok, murni masak makaroni tomato sup. layan...ade plak menu goreng pisang, serius layan sbb jumpe goreng pisang bulan raya..after a month xmakan goreng pisang sepanjang bulan puasa yg lepas kn..huhuhu :)

adam sangat sporting ok bila suh bergambar ngan nabihah..owh ni masa dia lom wat hal lagi..muahahaa mood tgh baik...

owh murni..kena berhati-hati yea...dua tiga tahun lagi kompem balik dr sekolah adam cerita, "mama, boleh belikan sepit rambut tak? adam nak bg pd girlpren adam nanti. masa celebrate birthday kat sekolah bulan depan" - huahuahua macam pernah ku dengar ayat ini ek..owh..anak buah sedara aku nye ayat.,.kekeke kompem bole berlaku lg kan?


see...eleh bihah..malu malu plak...adam jek pon...tp style bihah sebut ADAM tu lain sket..nak kate bunyik ATAM pon idak..ADAM pon idak..kekekkee


hai, saya kak long bihah in action..abis semua jenis beskal adam yang ade dia cuba...kekeke


ni masa adam dah buat hal..nak carik red car dia..muahahahaa
padahal...mama dia kate...dia dah letih + nak susu tu + nak tido..kekeke


biarlah gambar yang bercerita..lenguh tangan aku nk snap gambar ni


owh naufal kagum ngan lampu kat dashboard [tau] walker tu...nnt suh ibu beli lampu lcd banyak2 ye naufal..
abaikan aku yg serabut..tudung tu..aku beli kat tesco mlm sebelom blk KL..sbb xdek bawak balik tudung yg matching ngan baju tu...huahuahua..belasah ajelah janji ade tudung, kalo ade yang pengsan aku free hair plak kn..


see...ni nak cuba tu dia nak try...hehehee
beskal kat umah tu besar sgt ek kan bihah...xpe tgu lagi beberapa bulan kompem boleh kayuh laju-laju.


gemuk yang xleh belah dah aku ni....tp keinsafan tu lom ade lagi..muahahahaa


tetamu yang makan makan borak borak...


owh gambar ibu & irfan naufal...
[aku rase naufal ikut muka si yam]


eh...turn abah & anak dara kesayangannya
[si nisrina nabihah ni ikut muka abah dia..kulit jek xberapa nak ikut sangat..]
muahahaha

ok semua..test...1..2..3
ok ready.....

tadaaaaaaaaa

sesi bergambar bersama tuan rumah



Raya @ Rumah Yam

Seperti yang dirancang, ahad lepas adalah hari untuk beraya dengan rakan-rakan, oleh sebab cdah xjadik join, maka rumah arif [utk melihat baby comel...xsangka arif dah ade anak] terpaksa cancel dek kerana dia bertapa kat umah mak mentua dia..segan den nak serang sorang2....makanya, kol 12.30pm baru aku gerak dr melaka kerana janji ngan khatul kol 2.30pm kat umah yam..ye...aku sampai mmg ngam ngam 2.30pm..tp khatul lg awal..sbb dia sampai 1 lbh...tym tu aku kat r&r seremban sbb nk isiminyak + nak membuang air..hahaha xleh tahan sudah...ahaks...

& lepak umah yam lebih kurang sejam lebih..ni khatul lah..aku lepak lame sket..kekekekee mula2 aku sampai..si Bihah xdek kat umah sbb ikut mak angkat dia beraya....khatul nak balik baru lah cik kak tu balik....


yeha.... bergambar bersama tuan rumah & family tok batin

owh gambar begini sbb nak nampak kan naufal yg dlm buaian tu..kekeke boleh?

kak bihah masa baru balik..cantik baju raya kakak bihah

xlama selepas tu....nilah dia..terbongkang di mana2 saja...



lena sungguh..rasa nak join sebelah jek...tp aku ngan ibu dia maintain bergossip.,.ahaks




naufal pon mmg tidor dari awal...
geram tengok mulut dia..rase nak gigit...kekeke
mcm mulut baby girl kan? ahaks..




tu lah dia...tgh tido pon jadik lah...


aku baru perasan yg dlm koleksi aku mmg xdek gambar naufal accept gambar masa kat sepital...


itu adalah kesan dari kemalasan aku nak mengangkut mr.nik aku tu..makin ari makin berat...makan byk sgt mengalahkan tuan!





Nota kaki: terpaksa menunggu salah sorang bangun tidor baru leh gerak ke rumah murni..sbb tu lah lewat sket sampai

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...