Tuesday, June 30, 2009

Perjalanan hidup "AKU" sebuah speaker

ni dia rupe speaker aku yg berganding bahu dengan speaker si Cdah

Suatu ketika dahulu aku amat menggilai tang sound system nih..if PC kene ade speaker best..baru leh layan movie or MP3 kan...even nk TGK TV pon aku layan kat PC dengan memasang TV card..kire dulu aku sanggup berabis lah pasal nih semua...

nak tengok model len Altec langsing nih...Jengah sini... tapi model yg aku beli dulu..dah xdek plak..kire dah DC lah tu..hehehe

Pasal speaker nih..aku sanggup ke Low Yatt dengan menaiki bas+tren semata2 tok mendapat kan speaker nih.... dah lah abis beratus kan...dulu kan kayo ngan PTPTN..hahaha 2la zaman xberingat...oppss gamba kat atas tu...kalo korang TGK ade 2 kan...1 lagi tu Cdah punye..kami berdua mmg giller meroyan pasal sound nih....TU DULU Lah..skrg aku xheran pon..KESAH pon idak....Even aku sok serumah sewa ngan Cdah..& speaker kami bersebelahan..TAKDEK lah kami ni melawan antara satu sama lain...tang tu kami mmg BEKERJASAMA...kang ade yg 1 blok..halau kami plak kan..hohoho...

Gamba ni aku amik kat link nih....Tengok sini...review model yg aku beli nih

gamba kat atas ni lah..yg setnye kire yg sebijik ngan yg aku ade....kire zaman ni lom glemmer tang wireless kan..maka remote controller dia masih pakai wayar ok! nak di jadik kan cerita...suatu ketika dulu..dia menjadi kesayangan aku..tapi kini..idop dia di ibaratkan..seorang ibu tua yang tak dihiraukan dek anak-anaknye..opsss dia ade sorang anak jek k! iaitu aku..yang dah reti nak menghargai..pengorbanan dia selama ini..ciss xsedar dek untung ruper nye aku... semua pengorbanan dia yg xmengenal erti jemu menemani aku mentelaah...membute...xkire siang dan malam..panas mau pon hujan ribut petir..dia begitu setia padaku...tapi..ape balasan yg dia dpt pada ku? ape?

sekembali nya dia ke kampung halaman aku..setelah tamatnye urusan aku di bumi Shah alam...maka dia telah bertapa di tempat yg aman...hohoho nama bapak aku plak yg kuar...pedulikkan..mmg semua suke gune name pak aku tu...ok...sambung balik..sekembali dia ke kampung halaman aku...aku seakan terpakse membiar kan dia idop melarat..opps xdek lah melarat..cume idop tanpa perhatian..di sebabkan..almaklom lah..kampung name nye..mane leh memekak..kang ade yang bapak aku baling dia kat belakang umah aku di tempat pelupusan sampah...mau aku meraung meratapi kejadian tersebut bertaun2 lamanya...mau xnya...aku simpan duit lame jugak utk memiliki nya tau!

maka nya..oleh kerana aku takut nasib nya akan jadik sedemikian rupa..maka, aku membiarkan dia berehat utk beberapa ketika tetapi....sehingga kini dia masih berehat even dah hampir 4 taun ok!...hoho lame nye lah...haih* berjasa sungguh dia padaku..kalo di ikutkan..usianya semenjak 2004..taun ni..dia dah berusia 5taun kan..sepatutnya aku dah kene wat perancangan utk memasukkan nya ke mana2 TASKA utk sesi pembelajaran taun hadapan iaitu 2010...[aik dah mcm anak aku plak..pdhal dia xberperasaan mau pon berotak]...

penah juga terpikir dek otak aku utk melelong nya di Ebay ataupon lelong.com.my..tetapi kasih aku masih terpahat utk nya..makanya aku masih memerlukan nya..maybe bukan sekarang kan..mane tau bulan depan aku nak gune balik kan...even adik aku sering meminta utk di hadiahkan padanya...tapi selalu nya..aku hanya mampoo berkata...amik lah speaker aku yg laen selaen altec aku yeay..sbb nye aku masih ade 2 buah speaker len yg agak bagus tp xberapa menjadik kesayangan [kan aku dah kate..aku amat mementing kan bab pendengaran nih]

ok lah..balik kampung minggu aku nak mencube gune balik speaker kesayangan aku nih...hahaha even PC aku dah mule wat perangai...kene demam chikungunya kot PC aku tu..kejap ok..kejap xok..kejap sakit otot..kejap badan mengigil...fonen-fonen kepala den.....sbb nye...itu melibatkan kos lagi utk membaik pulih atau menukar ganti nya....

Itu lah dia serba sedikit perjalanan hidup speaker aku yang berusia 5taun

Nota kaki: ape ke halnya aku mengarut pasal speaker..maybe sbb aku teringat yg Cdah akan kembali bekerja kat Bintulu kot sept 2009 nih....Aku akan merindui kamu my dear Frenz....[best gillak ko dpt keje kat kampung....ckp kat WAH ko...aku mo laksa sarawak+kek lapis..yummi...nnt aku serang Bintulu plak k!]

Monday, June 29, 2009

Update

Juz nak update

nama anak Dila "Mohd. Aniq Fawas"

dah mcm name si Wafi anak kak Ida jek..hehehe sbb Aniq tu kan...

pape pon...hope anak Dila+Acap membesar dengan sihat+menjadi anak yg soleh...

Cuti

Jam baru menunjukkan 9.34am, tapi aku xtau nak watpe..sebabnye...TAKDEK MOOD..sebabnye..opis ni seolah2 baru lepas kene bom atom mcm yg Hiroshima tuh..dah jadik macam padang jarak padang terkukur...

****mane TAK nye kan****

kubikel sederet ngan aku nih..ade 4 kubikel [each ade 4org...but ade yg 2 jek & ade yg dok sorang..giller nk ruang kan..dok sorang2..hehehe]...tp kepala aku sorang jek yg TERPACAK ok! mane yg laen2nye...huh...

-------------TIADA ok! ----------------

semua pakat cuti + MC arini..maka nya..aku tgl sorang2...deretan kubikel kat belakang aku ni plak...hny ade 4-5 org..huhu..aku rase dr 30 org..yg ade 10org jek kot...hahaha sgt lah mengalahkan musim cuti sekolah kan...dah lah senyap sunyi nye suasana seolah2 tiada orang yea!@~@...& pabila aku tekan keyboard ni..satu opis leh dengar ok! hahahahaa

seyes....cam yg len2 tu kene kuarantin kat sepital sg.buloh plak...hahahhahaa tapi hakikatnya..mereka sedang bercuti yeaaa...ramai yg nk perabiskan cuti yg mane esok adalah ari terakhir utk memperabiskan cuti tahun lepas sebelom ianya...di tukar status kepada "TERKUBUR BEGITU SAJA" ngeh22....cuti aku dah selamat abis kan..tp cuti taun ni..aku lom gune lagi..kene simpan raya nnt..sebabnye..raya taun ni jatuh on SABTU..byk lah cuti kene apply kan utk sebelom & selepas...huhuhu :P

oleh sebab kengkawan nk bergossip xde...BOSS plak xdek...maka nya..aku xtau nk watpe..sbb nye..nak wat keje pon ala2 LEMAU alam jek...

dah lah..kat stesen asia jaya..makcik yg juai nasik lemak..tetibe xdek plak arini..budak yg juai air soya pon xdek..depa nih berpakat ke ape...fuh...selamat lah aku brekpes roti butterscotch jek..tu pon seb bek aku bawak pg td..kalo idak...selamat lah makan roti hi-5 60sen tuh..huk22 mau tercekik aku dibuatnye...sbb nye minggu lepas aku dah balun roti tu jek..kang ade yg roti xmo masuk kat tekak kan...hehehehe byk SONGEL plak tekak aku nih..cube lah berdiet...& kalo aku tau...bek aku puasa jek arini..tp kan..aku bgn pg td pon .. tokak den dah kering....MCM Mano? sbb mmg xplan mlm td kan...

xpo...lupe kan aje...ape yg aku BEBELkan td...cume aku nk sambung BEBEL [huhuhu suh lupe pehtu nk sambung,,camno nih?] pasal citer len plak...iaitu mengenai...sabtu lepas..aku kn xde ape2 plan..maka nya..tetibe rajin nak ronggeng kat Jalan TAR...pdhal mo carik brooch jek...almaklom lah..aku pelik..makin ari...makin kurang kuantiti brooch aku tuh..muskil ok!nak carik yg murah2 jek...6bijik=Rm10 jek kan...tp kan..petang tu ujan...pehtu dah teduh...pehtu aku pon kuar lah dr umah...hoho...lepas asar baru gerak..tp dlm tren dah renyai2...aku ke PUDU dulu sbb nk ke EON bank..almaklom lah den xdek kete kn skrg ni..gune public transport...padan kan muke aku..nk g bayor duit kete..kene lah carik bank yg berdekatan dengan tpt public transport...huhuhu..setel bayor duit keto..teros lah ke PUDU ngan pantas nya...sbb takot ujan kan [tapi aku bawak payung ok...almaklomlah..aku sediakan payung setelah HUJAN turun..hoho] aku pon beli lah tiket utk aku pulang ke melaka JUMAAT ni..heheheselamat beli tiket..beli tiket tren plak..aku gerak ke stesen Bandaraya yea...sbb ujan dah turun balik..maka nya..aku lepak kat SOGO...seyes...xsedo tgk gelagat org merebut barang..yg aku tensi..aku pg lah tgk..t-shirt..ape yg aku amik kompem org nk amik jugak...last2 malas nk tarik-menarik..aku pon turun naik sogo tu..cuci mata...& turun blk ke tpt baju2 org perempuan kan..nak carik jeans....makanya...aku dah merabak kan poket aku kat SOGO tanpa aku merancang..dr asalnya..aku nak mengeluarkan RM10 jek utk brooch tp aku dah terkeluarkan rm60 utk 2helai jeans...ok! murah lah tu...hahhaa sbb nye aku dah xdek jeans ok! jeans aku yg ditinggalkan kat kg..kompem kene belasah dek adik aku...hangin jek..tp nak marah camne..dah adik aku jugak kan....dlm byk2 jeans aku ade..tgl 2helai jek ok!xpelah..beli lah len ek...kali ni kompem dia xleh nk CILOK suar aku dah..sbb size dah bertambah besar..hahahhahaa [selamat lah jeans aku nih..tp aku pon rase dia xsuke..sbb jeans murah! tu la budak skrg..materialistik betol!]

tanpa sedar..dah malam..hahha kelam kabut aku balik sbb nk teman si DD ke SK utk berperang..hahaha xdek lah tok amik barang dia...setel semua..blk umah...aku teros tido..sbb keletihan yg sendiri CARIK!

ahad plak...huhuhu..yeay!!! mo jumpe Nisrina...dah lame giller aku xg jenguk budak tuh! makanya..dengan gigih aku nek Bas U80 ok! hahahaha tp skrg menjimatkan nek bas..sbb tiket RM2 tok sehari kan..kalo dulu mau kene RM5 pg-blk...& sampai PKNS ibu nisrina & nisrina pick-up aku..hahaha makanya..seharian aku bertapa di rumah mereka...ngeh33.....pape pon puas ati..!!! tp cool lah nek bas....sbb skrg xramai org cam dulu...hoho...& best dpt tido dlm bas tuh....seb bek xterlepas...ke pasar seni..kalo TAK haru nak nek tren tok patah blk plak..hoho...

tiada aktiviti berphoto shot yeay..maka nya entry aku semua adalah entri kaku beku jek...hehehe sempena menyahut seruan buaday membaca...maka..aku wat entry utk di baca saja...hahahahaa

oklah..setakat ini saja aku mampoo nak melagha pagi2 bute di opis nih...kang ade plak...yg xpuas ati..aku xbuat keje plak kan..huahuahua

Nota kaki: berjaya merabak kan lagi poket dengan membeli tic ke Sabah tok taun depan....owh Sabah dihatiku~~~ lalalaa......[salah kan Mira sbb meranchuni pancaindera aku tok..ke Sabah lagi...]..yolah aku mane mampo nak ke oversea kan..kan...

Thursday, June 25, 2009

Motif

Since semalam aku asik dpt phone call dari Sales person...

** org pertama call aku dr AirAsia..kunun2 ade promo pasal insurance..bla..bla..aku xdgr sgt pon..tp cover insurance up to 50K lah...ade cover kematian lah..ape lah..STD lah aku rase kan...& dia kate 46 per month only....penat dia membebel selama 4min...aku ckp..ok..sori..i dah ade insurance [tp dlm ati nasib lah..bohong sunat :P] malas lah..nnt aku nk & berkemampuan utk melabur pd insurance plak..aku akan carik org yg berkenaan lah kn....

** arini plak...memula..dpt call dr org yg kunun nye dr CELCOM...dah lah call maxis aku kn..ruper2nye dok tny pasal plan ape gune kat Maxis..nk promote suh aku convert ke MAXIS...hello...i've another line yg mane under CELCOM ok! aku pon prom pang pang pasal tu...dah siap nk soal bape aku spend tok phone per month..aku jawab RM20...boleh plak kate xpercaya..lantak ko....bkn aku kesah pon ko mau percaya ke idak kan...yg ko xpasal2 nk promo plan RM50 tu watpe..aku gune xsampai RM50 ok!

** xsampai bape minit i've got another call...yg pelik nye MAXIS jugak lah kn....layan jek lah..ni dr ASTRO plak... pasal nk bg insurance for free utk 6months...nk kasik aku terima jek...sbb bkn xpenah dpt kn..aku rase lat year aku dpt..yg mane insurance tu due pd Feb 2009...nih nak bg lagi..amik aje lah....senang kan!

-----------------------------
kalo kene bayor..xmo plak...hehehehe dah jadik cam cha-ya-na plak kn..suke mende FREE....hohoho lantakkan lah kn...

meh nak tgk sape lagi nak CALL..tetibe phone aku jadik hot line org sales...2la yg malas nk isi borang isi no phone kn....kompem lah kene jual mcm ni ha....

xnak layan..sumtime kesian pon ade..dah keje depa kan...xpe..dengar xsalah kan...tp kalo dah masuk bab memakse aku...mmg aku akan berasap...jgn ko plak berasap kene MAKI ngan aku plak udah le...so far..yg smlm ngan arini punye org..phm bahasa...kalo idak..dah bersih depa kene sental ngan clorox kan..hehehe

ok lah letih plak meraban xpasal2 nih!

Tapi kan..yg aku xtahan..mereka suke nk gune ayat " Anda bertuah sbb terpilih." huh! terpilih ke? aku malas nk layan adolah....

Wednesday, June 24, 2009

Sembang Rabu

Macam dah xreti nak memblog ape ha... sebab nye KETANDUSAN IDEA yea & bahan nak memblog pon non-ado...bila mana aku byk pikir...& pikir & di kala emosi xstabil..aku akan jadik orang paling blurr yeaaa...aku xleh nk pkr ape topik paling HAWT utk diperkatakan..maka nya..aku akan berdiam diri dari memblog tok beberapa detik waktu...

ni aku memblog pon atas dasar nak menjawab Tag dr Puan Murni [cess pjg plak TAG ko tuh!]

------****-------
**TAG**

1. Bekas kekasih saya – Yang mane ek?

2. Saya sedang mendengar – bunyik pintu di tutup

3. Mungkin saya patut – Go to Surau & sambung Tidor

4. Saya suka – balik kg

5. Sahabat-sahabat saya – kamu..eh kamu jugak…

6. Saya tak faham – kenapa aku kene buat TAG nih!

7. Saya kehilangan – sedikit kesabaran hati!

8. Ramai yang berkata – apa yang mereka suke…ADE AKU KESAH?

9. Cinta itu adalah – subjektif

10. Di suatu tempat, seseorang sedang – sakan bergossip

11. Saya akan cuba – pure-pure buat keje bile boss di depan saya

12. Perkataan SELAMANYA membawa maksud – FOREVER!!
13. Telefon bimbit saya – patut dibuang di dalam sungai Klang!

14. Bila saya terjaga – sy akan carik jam

15. Saya paling meluat – org potong Q ketika beratur nak nek bas
16. Pesta/parti adalah – tidak berkenaan ngan kehidupan saya

17. Haiwan yang paling comel pernah saya temui – kucing

18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah – 1-6yrs: best sbb xdek masalah lagik!

19. Hari ini – hari RABU

20. Malam ini saya akan – TGK TV & TIDO

21. Esok pula saya akan – PERGI KERJA DGN ATI YG GIRANG [kenapa ek? Esok 25 kan?]:P

22. Saya betul-betul inginkan – semua yg ade dlm wish list sy

23. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini – alah..spoil lah JERAWAT ni!

24. Pusat membeli-belah atau arked permainan – kalo jawab Rumah..ade org nk baling kasut x?

25. Makanan Barat atau Jepun? – Malay food [sori I org kg k!]

26. Bilik yang terang atau gelap? – gelap

27. Makanan segera adalah – yg cepat disediakan dan mudah utk di makan..[ape yg aku merepekkan daaaaa]

28. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang – yeee betol

29. Lepas ini saya akan – publish post

30. Siapa yang anda ingin tag – orang yg paling buhsan skali waktu ini

-------***--------

kembali kepada sembang Rabu aku pulerrr.... ok aku ceritakan kesah yg berlaku pagi td

Ok..aku terbangun lambat...kul 6.40am..bkn bgn lambat tp aku tertido blk sbb menunggu turn mandi kan..& aku xsedor bile mase yg toilet dah kosong..maka terkujat lah jugak bgn 6.40am kan...ngeh33 & ape lagi..bersiap ala kadar..carik stok baju yg xperlu iron + cargas ke LRT...kene cepat sbb mo kejor bas..kalo x..mau aku punch lambat arini kan..fouhhh seb bek sempat....bas kol 7.15am dah lepas..maka tunggu yg 7.45am puler.... seb bek bas xmeragam..maka...semua nyer OK...mood aku pon OK!

TAPI.......

sementara tgu bas aku g lah singgah gerai tepi jln tok beli kueh..alah tok wat brekpes..aku amik lah 3 keping...

Aku: Kak berapa..3 keping kuih ni?
Kakak: RM1.20
Aku: [hulurkan RM2 sbb aku mmg xdek duit kecik]
Kakak: [amik duit tu teros masuk tabung dia] duit kecik xdelah dik
Aku: saya pon xdek kak
Kakak: wat muke selambe..duit xmo pulangkan balance kn
Aku: Kalo saya letak balik kuih ni boleh? [dlm ati aku..giller lah aku kan...ade ke org dah beli..pehti xjadik beli..hahahaha :P]
kakak: [masih memandang aku ngan pandangan yg mcm nak telan aku plak..tanpa suara...tapi duit aku still dia xpulangkan]

Last2 tgu 30saat..xdek response..akak tu buat layan org len..aku pon bersuara...."xpe lah saya amik lah kuih lain kasik cukop RM2 tu"

dalam ati aku

cisss...ko nak balun 80sen aku ke oiiii beria xmo pulangkan balance..ikhtiar lah kn..kate berniaga..xdek duit pulang mcm mane...xpon..cube ckp...bayar esok jek ke ape ke...berbahasa lah sikit oiiiiiii...nak berniaga kan....kalo 5sen xpe..ni 80sen ok! cekik darah lah,...aku tambah 20sen dah blh bayar duit tiket bas aku tok sehari ok!


Nota Kaki: Emosi aku ngan akak tu...sbb ni bukannye kali per-1 dia bg alasan xdek duit kecik...xkn lah xdek langsung...bankrupt lah kalo kene beli genap2 kn...kalo beli mee RM1.30..maka 70 sen burn ke..ke aku yg kene sediakan wang secukopnye jek?
------------------------------------



Monday, June 22, 2009

Yang DiIDAMKAN

Musim memanaskan badan datang kembali...

Bile lalu kat shooping complex or kat pasor mlm kerinchi tu asik lah kembang kuncup lubang idung aku nih..menghirup AROMA yg sgt best tu..[pedulik ape aku kalo korang kate xbest kan]

Bende alah yg aku mengidamkan sangat ni lah dia nye...even skrg senang nk dapat..tp xsame dgn durian kampung...kan? SODAPNYE SEHINGGA MENJILAT JARI OK!


nak beli kat KL ni..dah serik ok..sbb nye penah lah sekali dulu aku beli..sebijik pakcik tu charge RM13 [giller x?] xdek lah besor mane pon menatang tu..tp dah name pon beli..balun jek..pehtu balik...amik ko...buah durian itu sudah berpeluh & isinya dah xsedap ok! Giller FRUST aku tym tu..lepas tu mmg aku BOIKOT lah nk beli kat KL..hehehee [tah ape ape jek kan aku nih] layan kan aje...

& weekend lepas asalnya aku mmg xplan nk balik melaka...cume dlm OTAK merencana..if sabtu ptg xpenat..aku nak balik kg jek ptg tu & malamnye leh ajak ayah aku ronda2 carik Durian...sbb nye sabtu pagi aku nak serang low yatt..tp plan terpakse dirombak...dek kerana AMY punye pasal...

Amy yg salah ke?

bukan lah....sepatutnya aku kene berterima kasih pada si Amy ni..ngeh33 Khamis petang...giller gigih Si Amy tu dok call aku...nk rase hangen pon yeaa jugak...sbb phone aku bkn nye baser berbunyik kan..but ptg tu glemer plak aku...semua org nk call aku pd waktu yg same...nk tny itu ini lah...sampai xmenang tangan aku..dah dlm bas yg hingar bingar tuh...phone aku ade 2 jek ok! pehtu tgk aku 2 & telinge aku pon 2 jek....jgn nak salahkan aku plak..korang yg sibok nak call pd waktu yg same...dah lah ngan bateri phone aku yg dah kong tahap xleh blah..setelah 3-4days aku xcharge..ngeh33...sori lah ek...bkn niat aku...tapi Amy maintain..xberputus asa....

ni kompem ade HAL lah ni..gigih carik aku kan...ruper2 nye..aku tau dah..dia RINDU kat aku lah tu..hahhaa pdn muke ko kawan...sape suh ko bz sgt kan..ngeh33...Amy ajak aku blk kg Jumaat ptg..huhuhu rezeki..rezeki..tanpa pikir utk kali ke-2..aku teros say YES!...

maka Jumaat petang...Amy pick up aku dekat kerinchi & merempit ngan dia sampai Kajang [umah dia tok amik kete plak] seyes kebas montot aku..giller lame xmerempit ngan dia....giller xgiller dia masih xmakan saman merempit ok! ikut suke ati mak nenek dia jek nak mencelah ke ape..kompem dia termasuk yg penah kene sumpah ngan aku.,.hahaha kecut perut aku..tp aku xsanggup nak suh dia drive dr PJ ke umah aku & nak ke kajang [apelah giller minah tu dok jejauh smpai ke kajang..pdhal keje kat PJ..haih*],..giller jem ptg jumaat ok...maka smpai Kajang, teros cargas blk Melaka & cume berenti kat R&R Seremban tym maghrib sambil Layan Ribena + pau...huhuhu lazat jugak makan tym kebulur...

kui 8pm..aku dah smpai melaka ok! xdek lah laju mane...sbb nye dok bergossip dlm kete tu selama sejam lebih tu...gossip pon xabis lagi..tp dah sampai depan umah aku..hahahaa aku ni payah dpt blk sekali ngan si Amy ni..sbb nye dia baser nye wat OT ari Sabtu....tu yg leceh..tp Sabtu lepas dia malas keje..tah apsal tah...ganguan Emosi lah tu! huhu :P ape-ape je lah cik kak!

& malam tu jugak aku menyuarakan hasrat kat ayah aku...aku kate esok nk carik Durian kat Pasar Tani ke...tapi..ayah aku yg tgh tgk berita teros bgn bersiap..gilller kagum aku..YEAY!! malam tu jugak pg carik Durian...negh33...kire MOOD ayah aku bagos lah tu..kalo x...korang jgn ingat dia nak layan..dia wat bodoh jek adelah!

maka...smpai ke Sebatu ok! Jauh giller...nak carik Durian best..seb bek ade lg org jual tepi jln..maka beli jek lah kn..dah teringin sgt...sekilo = RM2 amik ko sebakul yeaaaa...xsampai RM30..huhuhu & tokey tu bg sebijik free..aku belasah dlm kete...ayah dok ngomel kete dia berbau...ADE AKU KESAH!!! huhuhu seb bek kete dia ..kalo kete aku mau aku mengamok jugak! hehehe :P


Selain durian, manggis pon beli..even kebun sndr ade..tp semak samun yg xleh blah ok! ngeri aku nk masuk....huhu :P sampai umah teros..layan durian...sampai tekak xleh terima...amik ko...kepanasan aku malam tu..TP PUAS ok! & puas ati lah ngan Durian tu..sbb semua isi dia best & semua buah baru gugur....

esok paginya..busu aku baek ati anto duria dr kebun aku [rajin plak dia g kutip kat kebun yg semak samun tuh] tp hampeh...sebijik ok! sebijik lg busuk dah kene tebuk tupai..harhar....lantakkan..aku ade durian segera yg best..xheran pon!!!

aku rase kalo tunggu minggu depan nye weekend..mmg dah abis kot musim...tinggal yg sisa2 jek...MCM nak balik kg jek lg weekend nih! harhar...Giller meroyan nak makan durian lg...

kalo dulu..aku leh makan byk..tp skrg xleh lah..makan ala kadar jek..kang tekak aku rase nk pecah jek..sbb PANAS! maka makan juz nk ilangkan rase teringin tuh!

Nota kaki: blh dipertimbangkan tok balik kg lagi kalo xdek hal ujung minggu nih! huhuhu :P Duriah OH Durian

Lenka - The Show



I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze
and love is a riddle
I don't know where to go
I can't do it alone
(I've tried)
and I don't know why

Slow it down
make it stop
or else my heart is going to pop
'cuz it's too much
Yeah, it's a lot
to be something I'm not

I'm a fool
out of love
'cuz I just can't get enough

I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze
and love is a riddle
I don't know where to go
I can't do it alone
(I've tried)
and I don't know why

I am just a little girl
lost in the moment
I'm so scared
but don't show it
I can't figure it out
it's bringing me down
I know
I've got to let it go
and just enjoy the show

The sun is hot
in the sky
just like a giant spotlight
The people follow the sign
and synchronize in time
It's a joke
Nobody knows
they've got a ticket to that show
Yeah

I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze
and love is a riddle
I dont know where to go
I can't do it alone
(I've tried)
and I don't know why

I am just a little girl
lost in the moment
I'm so scared
but don't show it
I can't figure it out
it's bringing me down
I know
I've got to let it go
and just enjoy the show

oh oh
Just enjoy the show
oh oh

I'm just a little bit
caught in the middle
life is a maze
and love is a riddle
I dont know where to go
I can't do it alone
(I've tried)
and I don't know why

I am just a little girl
lost in the moment
I'm so scared
but I don't show it
I can't figure it out
it's bringing me down
I know
I've got to let it go
and just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum

Just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum

Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show



Nota kaki: Pagi Isnin...MOOD yang baek + bagos...meh lah kite layan lagu nih~~~lalala

Friday, June 19, 2009

I'm in Luv


Santekkan color dia...hua hua..kalo nk kutuk..sila jgn KUTUK depan aku hokeh! SBB aku malas nk layan....

Apsal lah dr dulu xkuarkan Color2 gini...kene korek tabung lagik kah? huiss semua mende mau...tp poket-ku KOSONG dey!!1 ayooo amaaaaa apaaaaa.....

Aku dah berjangkit sondromsindrom [asik salah ejaan jek!] pilih color dr spec nye..huhuhu kan skrg dah ala2 bute teknologi jek aku nih....lanttakan...bkn nye org len kesah pon aku BUTE IT kan..even aku BUTE mate pon bkn ade yg kesah ...ngeh33...pape pon...cun jek color lappy tuh!!!!!

Nota kaki: duit ... duit di mana ko duit..

Thursday, June 18, 2009

Pulangkan~~~~

Kena ke nyanyi lagu nih...normally PTPenipu yg nyanyi kat aku kan..but diz tym aku plak kene nyanyi blk....

Kepada yg berkenaan,

PULANGKANLAH~~~

Seharum bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dipuja
Kau pasti tak percaya
Barang itew bukan,
Untuk disembunyikan.....

Tiada ku sangka kau sungguh kejam
Kau simpan segalanya yang kau pinjam
Namun takkan bahgia kehidupan mu
Bila masa itew bersatu
Kau akan tahu

(Korus)
Pulangkan barang kepunyaan haku
Oh hentikan lah menyimpan barang ku
Pulangkan oh pulangkan lah pada ku
Ku pulangkan peringatan pada mu
Yang dikau lupa tanpa relaku
gantikanlah pulangkan pd ku, barang-barangku

Tiada kemaafan di sini
Kau ragut degupan poket ku ini
Akan ku jejakimu, kemana jua
Hingga akhir masa, peminjam barangku


aku ni ade masalah mental kot...opsss silap...org yg wat aku jadik mental..sbb nye....dah pinjam xreti nak pulang...konsep aku senang...sape pinjam pulangkan lah blk...aku bkn kesah pon...& aku bkn amik port nk mengingat sepanjang zaman sape yg pjm barang aku kan..but sape yg pjm barang aku & dah terhilang kan...amik lah responsibility kn...ater dah pinjam...jgn lah jadik kan aku seorang yg kedekut pd masa akan datang plak...seyes aku bkn jenis kesah org nk pjm brg aku...but bile aku nak gune aku kene beli laen..MELAMPAU lah kan....aku beli brg tu pon sbb aku nak elakkan dr meminjam brg org..sbb aku phm perasaan org..tp seyes...aku mmg xperasan org tu dah pulang ke idak..but yg aku tau barang aku mmg aku letak tempat dia lah..bile nak pakai TAK DEK...mmg aku hangen & bile ingat blk..mmg org xpulangkan lagi..

lame2 aku jadik sakit ati ok...mmg value barang tu skrg ni dah murah..but korang reti BAHASA ke..tym aku beli dulu rege dia masih mahal ok! maka kalo dah ilang tu ganti lah balik..xkire lah murah ke ape..but berpada2 lah ngan barang yg dah hilang tu kan...

SEYES sakit ati..bile aku nak pakai aku kene beli laen...bile aku nak GUNE pon aku kene beli laen...ingat aku ni COP duit...ke aku PUSAT DERMA...seikhlas ati aku ckp..aku lom masuk phase nk derma pd org2 yg taraf kehidupan dia lebih tinggi dari aku ok! MAKA nya dengans enang aku kate kan...aku TAK IKHLAS nih! kalo anak yatim piatu kat umah anak yatim..aku HALAL kan jek...

aku malas nk type2 ni dlm bab luahan perasaan sbb ni bkn tujuan aku berblog-ing nih! tp seyes aku geram sbb aku kene keluarkan duit lagi sbb aku nak gune barang tu...aku bkn jenis reti mintak sbb xhengat sape yg pinjam ok! Maka nya...makin lame aku makin sengkek disebabkan perkara sedemikian even amount nye xbyk...mmg jumlah ala2 RM1...if dah ari2 kene kuar RM1 utk beli brg yg dah penah beli..maka dlm setaun aku akan kerugian RM365..BETOL TAK?????

sepatutnya aku jadik TAK KESAH..but skrg aku kene jadik kesah sbb org laen penah kesah ke pasal aku ni cukop duit ke idak kan?

maka, kepada yg berkenaan sila lah....[mcm lah depa bace...biak pi lah..janji dah luah..tapi...yg pasti kene keluarkan duit lagi.....tok beli barang tu yg baru..sbb nye aku nk GUNE.....arghhhh]

Nota kaki: Aku TENSI ok!

CelCom Punye Hal

What is credit limit means?

If ur credit Limit is RM500 [which is aku nak kurang kan..dia xbagi sebabnye...plan yg aku gune is Platinum Package] but ur current Bill juz RM61.95 & ur line has active barring....BENGONG lah kan...bukan ke septutnya bile bill mencecah RM500.01 baru lah kene bar? Dok paham lah aku kan ngan system depa nih...bek ko tulis..credit limit :max 2 months bill statement [sbb nye if 2month xbayor dah kene bar]

& kene bayar total amount bill tu baru leh active?

aku dah bayar on 8 June 2009. saje jek nk tgk..dia active kan ke idak line aku tu...but smpai 16 June 2009 xdek ok..xkan setiap kali aku bayar bill aku kene call careline dia utk bgtau.."sy dah bayar..boleh tolong active kan bill saya semula"..WTF lah kan...ok fine xpe...but bile dah careline tu kate tgu dlm mase 1/2jam utk active kn line...nk active kan pon makan mase....PELIK lah SUNGGUH pelik!

ke setiap kali dah bayar kene call careline dia?

nak call careline ni pon masalah...sbb nye u'll charge me another 30sen per call...it's ok lah kalo mmg xterputus kan...if terputus..i've to make another call & plus another 30sen...dah jadik 60sen...kalo 60sen aku leh call my mom for 6minutes ok! owh lupe...call pakai 1111 ajelah..coz it's FREE but kene gune HP celcom lah kn..tp kalo tertinggal...hahaha pdn Muke aku kan?

***after 3hours aku menunggu

line aku still kene xleh gune..aku mule lah hangen sbb kene call careline dia lg kan... maka nya..terpakse call...blh x..dia jwb...bill cek xjelas lagi..nk kene hempuk ke ape...ko bace..berapa nilai bill aku kat screen ko skrg....RM[-ve] 10 ok! maka ko phm x...aku dah bayar lebih!!!!!!!! [dah operator ko pon ckp mase intro call aku dianggap..."BAKI BIL ANDA IALAH RM10"...ko xcek ko ckp ikot sedap ko jek....senang nye say SORRY ek..len kali cek bebetul....pehtu leh lak ckp..line cik mmg dah active..punggok hang lah kan....dah 3jam aku tgu..xleh pakai lg pon....kate td 1/2jam...blh x..dia say sorry lagi...seb bek ko bkn depan aku..kalo idak...mmg aku bungkus kepala dia ngan plastik itam lah jwb nye...."sori cik...line akan diactive kan dlm mase 1/2-24jam" ..td kate 1/2 jam..ni tambah plak perkataan sampai"....** eleh 24jam ko..kalo org ade urgent mcm mane...let say..kene wat phone call yg mane pasal projek juta2..kalo dah rugi..ko nk bayar blk ke? dah lah suke suki ko jek potong line aku..org len lagi riban2 xbayar ko xmo potong plak!!!!! sengut lah...last time aku kene potong ngan bill hanya rm21 lebih jek...aku malas lah nk bertekak kan...mcm mane lah kowang jage customer nih?

& last2 dia jwb [aku translate lah in Malay..senang sket nk rase membara]..."sori cik, our system sedang dlm pembaik pulih." [ade aku kesah ko baik pulih ke ape..ko tetap charge same jek...xde pon discount kan.....dah lah asik sori dr td..suppose company canggih kene lah ade backup server kn...kalo nk upgrade pon kan...tolong lah..jaghe lah customer...aku letih r asik nak mengadu domba..tp layanan HAMPEH!] nak merungut byk2 pon...letih sbb aku bkn penting sgt..len lah aku sumbody yg terkenal kan....Tapi aku nk phone lah bengong..nak call org ha...xkn nak gune phone opis lah bangang [it's not me...gune phone opis tok bergayut pasal bende laen - aku ingat lg pesanan boss lame aku ok!]

Nota kaki: ni bukan pertama kali aku mengalami mslh nih! sbb nye aku rase taun ni jek dah 4kali kot aku hangen ngan CELCOM nih! nak buang no ni...kang ayah aku marah plak kn...ape2 jek lah...tgu esok pagi..xleh jugak...mmg CELCOM ni nak kene lagi!!! [Best plak marah org..hahhaaa..sbb nye xleh nak marah B**s sndr kn..org len jadik mangsa...huahuahua..kan best kalo dpt marah B*** huhuhu :P]

Tuesday, June 16, 2009

Masalah aku nih

Lately, aku rase aku ni mcm pekerja yang sgt MALAS nak buat kerja...sbb nya...pd aku..ade simple case lah kan [aku rase lah].. tapi aku xleh nk settle kan lagi...*sigh*

Seyes ok...

I xTiPU ok!

Masalah ku ini agak kronik...aku cam xtau ape masalah aku sebenarnye...ape yg aku pikir kan pon aku xtau ha.... nak kate aku xcukop tido..aku dah rase aku masuk tido on time..& bgn pon on time....ke aku kene ikot baby nye time plak...[mane tau berkesan...*dusyummm*....melampau giller kan idea nih?]. Rase bersalah jugak kat Boss tapi .. ADE AKU KESAH??? sbb dia bkn kesah pon ngan nasib aku....

aku try telik2...[alah pikir lah namenye..term telik tu aku gune utk dr sndr..aku kn seorang yg suke porak peranda kan bahasa]...pikir2 balik ape mslh aku nih..aku rase lah dalam xsedar aku STRESS ni kot....STRESS pasai pa....not so sure...g jumpe doc smlm pon doc kate blood pressure aku OK jek! cisss seb bek ok! kalo x ok..lg 1 mslh lah tu kan... erm i think, i know..ape yg aku STRESS kan [aik dah ckp kan td..pehtu kate xtau..ape daaa....but diz tym i'm very sure...aku tau pasai pa...juz xleh reveal kat sini jek..hehehe]...doc pon kate aku STRESS lah tu..sbb symptom2 yg dia tny smlm..sume mendpt jawapan YES dr aku..hahaha keje xde lah melambak..tp aku STRESS mcm mane tu? haih%&%^&% case xsetel lg..dpt case len plak....mak aih....aku ni dah xreti wat keje ke?

Nota Tangan: Balik umah..sila muhasabah diri yeaaa Cik YUn....

Esok tgk..aku mampoo siapkan ke IDAK keje tersebut....*haih*

-------------------------------------------------------------------------------

sebelom aku balik..meh layan story nih...


Ada 4 orang sahabat. Mereka duduk satu rumah dan belajar di pusat pengajian tinggi yang sama. Nak di jadikan cerita, mereka ni unaware hari khamis itu satu test, kira last minute lah baru tahu (biasalah, student ni kadang-kadang, ponteng, lepas itu tak nak tanya2kawan-kawan) . So, mereka berfikir lah, macam mana nak elakkan daripada mengambil ujian pada hari tu.nak kelentong professor lah ni. Ada seorang tu, cadangkan rumah terbakar lah,tapi ada yang bantah.macam
tak logik sangat, banyak laks soal jawab nanti dengan professor. Last2, dapat idea yang mereka fikir sangat bagus. Salah seorang itu telefonlah si professor itu. Cakap sebiji tayar kereta mereka pecah. sekarang mereka kat highway, tak sempat nak sampai on time (kira jauh lah). Professor pun setuju lah menangguhkan ujian ke hari isnin depan. lega... Mereka fikir, sempat lah nak study kejap. Hari Isnin pun sampai. Ujian tu professor buat kat bilik dia. Yerla,4 orang saja. Senang nak monitor kalau2 ada lah yang nak meniru2 ke, bincang jawapan ke. Ujian pun bermula. Ada2 soalan saja.

Soalan pertama,1 markah.
wah, sikit saja. Professor tanya apa nama subjek ujian yang mereka tengah ambil ni.OK. senanglah kan.


Soalan 2, 99 markah. Ha, ambik kau.... terkejut....
Cuba teka apa soalan yang professor itu bagi ?




Soalan ke 2 : tayar kereta belah mana yang pecah ? Macam mana nak jawab?
Jawapan tak boleh bincang. Kalau seorang jawab depan kiri, seorang
jawab depan kanan, yerlah, ada 4 kemungkinan kan, professor boleh detect
lah mereka menipu...... he he he, tu lah, lain kali jangan tipu
professor

Nota kaki: TATA uols...i mo pulang....udah tym

Muiz@Melaka

boleh cek kat entry aku yg lame... Cek di Sini || dan sini... amacam..laen kan ruper si Muiz ni???... Muiz dah putih..yeay...cam Mama Yun..hik22...Ibu sori yeaaaa tapi kan..rambut pacak Muiz dah xdek lah....

sangat lame xjumpe bdk kecik ni....aku tgk mase dia usia 3days kalo xsilap..& now dah 5months ok!..asik plan..tp sampai nye idak..even xjaoh mane pon kan..tp seyes aku byk membezee kan diri ngan hal sndr seperti tido di hari cuti..hehehe


alhamdulillah Nik terima cadangan aku supaya dia mengangkut sekali si Jue ke kenduri si Mira...hehehe sbb nye dia xdek peneman kn..almaklom lah somi tehchenta nye kene keje pd hari sabtu tersebut [ape kess keje on saturday kan...hik22]

maka, Ibu pegi...Muiz kena lah ikot...dats y aku dpt lah bersemuka ngan budak kecik xlokek ngan senyoman..asik senyum jek...aiyoo yoo...abis lah dah besor nnt..mau kene kejor jek..seb bek Mama Yun dah tua mase tu..hehehe

sian Muiz..kulit nye alergi...kene Ekzema kalo xsilap aku..hehehe..yg siannye dia kene makan obat...berupa pil ok!..aku siap wat lawak kat Ibu dia...uiskk teror Muiz kan..sbb nye solid food pertama yg masuk dlm badan dia adalah Obat...hehhee

xpe Muiz dah masuk phase utk baik pulih Tisu Kulit dia tu..xlame lagi insyallah ok if Ibu & dia berpantang makan....tp yg best..even dia mcm tu..tp dia xdek lah meragam di bawah kepanasan matahari tu....Nik pon cakap..dia ok jek dr Kl-melaka....senang tuh..nnt kite jln lg k!

pape pon aku doakan...Muiz sehat sentiasa....

Nota kaki: Ape itu ekzema...later lah aku citer...even aku dah tau korang sume paham ape itu ekzema...aku nye suke lah kan nk citer jugak....tgh susun atur story pasal ekzema tuh...

Monday, June 15, 2009

Buat Pertama Kali Nya

Aku shot wedding bertempat kat Melaka di mana aku as OP..baser aku hny lah penyibok jek...di majlis kawang2 aku di mana aku hny menembak 3-4 das jek dr jauh...

mule2 mmg lah aku shot tok wedding adik aku...purpose aku beli camera dslr pon nk gune mase wedding adik aku tu kan.. & xsangka plak dpt jugak merasa shot di negeri sendiri..thanx to my bestfren sbb beri kepercayaan pd aku...Thanx a lot dear!

Majlis yg bertempat di Kg. Pernu..yg mane xjauh mane dr umah aku...hehhee xpe lah dear...kite sekampung lah kirenye nnt k! aku xkesah sbb kompem tym raya aku leh jumpe...even jauh mane kite terpisah nnt...huhuhu



To Mira & wafi
SELAMAT PENGANTIN BARU

Sorilah ek..gamba mmg fresh dr oven..xde edit hape pon..xsempat ok..ni pon thanx to sharna sbb aku pinjam Lappy dia utk transfer gamba nih semua..hahahhaa

Family Mira yg sgt cool & sporting

Tepung kompang dengan mulut ok...[mcm mane tu..pikir ajolah sndr]

dah blh masuk ke>? ke xleh lagi? panas nih!!


Pengantins with mak Pengantin lelaki...xsempat nk grab ayah nya pengantin lelaki sbb bz bebenor...seyes ramai giller tetamu..yg dtg bergerombolan...

posing sket kat pelamin nan comei..seyes comei ok pelamin di luar halaman rumah..hehhee

ishh..nk serius ke nk kontrol ayu ke...?

with atatians + 10L + membe shell

lentok-lentok jugak...jgn tertidor kt jeti tu udah le..
macam ni ok x Yun?..
aku jawab...cun dah tu...cam Aida Aris..ngeh33

Semoga berbahagia ke akhir hayat

tapi kan aku suke kaler baju depa ni..hehehe
[off-track kejap k...]
beria nak jugak memancing..layan kan ajo lah k!

thanx to makcik+pakcik yg bg pinjam pancing nih..

& thanx to Sepul yg di buli tok meminjam dr si pemilik..huhuhu asik kene buli jek dia ngan sara..

Santai sudah...
yeah...bersama pembantu penyeri-penyeri tanpa gaji..hehehe


---------------------------------------------------
terima kasih bebanyak pd budak berdua nih... sbb byk membantu aku...seb bek depa ade yeaa sbb nye Laling aku di workshop di mana ayah aku punye pasal lah tu k!

Friday, June 12, 2009

How to Take a Photo

Meh sini semua, aku nak ajar kowang sumthing...even kowang mmg reti pegang camera & snap....but aku rase better aku ajo jugak lah...camno nak amik gamba yg sebenar2 nye...hehehe

ok sila ikot tutorial dr pic nih k!

1...2...3.....Gelak!! har har har

Keliwon

Keliwon malam tadi....

SAPE tengok angkat tangan?

alah yg pasal pelesit tuh.....

aku nk tau ending dia macam mane..sbb nye..aku sempat tgk smpai yg Munah tu ajak Brother tu dinner kat umah dia jek...lepas tu....aku dah wassalam ke dunia laen...hehehe sedor2 dah subuh..hik22

sape tau..sila lah roger...saje jek nk tau..sbb nye dah tgk separuh kan

Nota kaki: dah lah Matahari pon TAMAT smlm..cisss aku sempat tgk yg last jek.....haishhhh.....xteringat plak smlm last episode

Thursday, June 11, 2009

Verangans

Actually diz year xdek budget pon tok diri sndr kn..al-sababnya last year aku dah licin kan ke semua saving aku..maka diz year kene saving balik..mane lah tau kan...ade hal2 mengejutz or watsoever yg wat aku ternganga plak disebabkan kekeringan poket.. tapi mcm xleh nak saving lg.... sbb nye aku terlupe akan perihal roadtax+insurans laling aku..cehhh asik perabihkan duit aku jek si laling tuh!....rase cam nak jual balik jek [berani mati aku kuarkan statement nih!]..since aku xberapa nk gune laling tu sgt kan..dengar dek laling mo merajuk..ni pon aku rase dia dah merajuk..tp lantakkan ayah aku yg pujuk...malas aku nk layan kan...

ekceli tgh servey-servey...org len dok belek handbag kat gucci lah..guess butik ke..xpon LC butik..aku xdek harapan lagik lah nk masuk sane sbb nye...kene bg BF aku beg dulu..baru leh pikir beg len plak..

haishhhh

even beg xdek lah semahal....Guess or Coach or Lv bag...[LV tau...verangan lah...coach..hik33 jumpe dlm mimpi ajolah] tp ikot budget rasenye ni jek lah ok..xleh membazir..kang perut aku plak masuk angin telinge kuar asap..sape nk jawab kan...

plan nk beli menatang ni dah lame...tp non ado budget lah kn....nak beli Crumpler nye brand..ngak mampoooo yeaa....maka dpt Bagman ni pon jadik lah...sbb nye kalo Crumpler dpt sebijik or 1/2 bag jek..kalo Bagman silap2 leh angkut dedua skalik...hehehe:P

nak yang ni

or yang ni

tapi nak 2-2 boleh x?

beg sekarang tu bkn xbagus..cume xmuat lah nk sumbat sumer mende..malas aku nk bawak byk2 beg kan....TAPI ape pon kate ati..mmg kene beli 1..kalo idak..kesian kat BF I si Mr. Nik tu....dok dlm sempit2....cam xcukop napas jek dia dlm beg tuh!

Nota kaki: tadi tensi ke pej. pos even pg kat sek.17 tu jek ..pon stok lesen abis...& sharna dah pg 2 post opis kat shah alam pon kehabisan stok..giller ke ape kn..tu pon leh abis..sume org amik lesen bln june ke? seb bek kat TTDI ado..dah lah tersuprised tgk bangunan tgl rangka jek..ruper2nye dah pindah ke bangunan len..hehehe SUSPEND jek..baru nak hangin...oppss xleh hangen kang kurang pahala arini..hik33

Kata Hati: Aku mau itu Beg yeaaaa.. balik nanti korek tabung yeeeee!

Tuesday, June 9, 2009

Speed Test

44 perkataan

Speed test



sangat lah tah ape2 aku nih..saje jek mengetest ape yg ptt... aku rase ni speed sederhana kan.. org len leh buat 70-90 perkataan seminit...gilo ke ape....

mmg lah aku ni bab menaip agak kureng..spelling error semendang jek ade kn..hik33...sape2 nk cube..sila lah....jangan malu..jgn segan..kalo org dulu-dulu kan..anak lepas SPM kompem di hantar ke kelas menaip..tp org skrg anto ke kelas komputer...konsep dia same jek kn..suh belajar camne nak menaip..hehehehehee cume komputer ade tambahan TETIKUS tok klik sane klik sini....

Selamat Sudah

Wafi
&

Mira



Nota kaki: ni lah serba sedikit gamba mase majlis si mira & wafi...hope puas ati lah yeaa... yg lenlain utk simpanan dhl..ngeh33

---------------------------------------------------------

pssttt...gossip jap....

cube tgk mira betul2...cam artis kan..

ala....macam aida aris kan? kn?

hehehehe


Jgn marah yea mira

glemer ape kawan aku..ade aron aziz lah..ade aida aris lah..hik33

Monday, June 8, 2009

KL-Besut-KL

Alhamdulillah

**Intro**
Mira & Wafi dah selamat bergelat SuamiIsteri sabtu yg lepas...di kala kecik sibok menyambut ulangtahun kelahiran dia yg ke-27...Mira&Wafi pula memilih utk mematrikan memori indah pada tarikh tersebut utk dikenang sepanjang hayat mereka...maka tanggal 060609.... Ijab & Qabul selamat dilaksanakan dalam suasana yg cukop sederhana...

to Mira & wafi...SELAMAT PENGANTIN BARU...semoga ikatan perkahwinan ini kekal bahagia selamanya & dikurniakan ngan zuriat yg soleh & solehah....

**Al-kisahnya**
(Intro bukan lah ape yg hendak diperkatakan..intro tu lebih kepada...saje jek..or tiada morif...suppose dia jadik....selingan jek..tp ikut suke aku lah kan nk letak Intro as dia nye heading..hehehe ade aku kesah korang nk komplen ke ape kn) Ok...ini adalah kisah sebenar yg hendak dicorat coretkan hari ini...iaitu mengenai KL-Besut-KL....

bermulanya khamis malam jumaat...serammnye...seb bek xjumpe antu di tepi jalan..ngeh33... Aku ngan Didi...ngan cargas ke Stesen Putra..sian kat Didi sbb terkejor2 kn..baru blk keje terosss zass ke Stesen putra tu...seb bek dah packing....kene cargas sbb nye bas kami kui 9pm....hampeh lah kn..mmg sempat smpai before 9pm..tp akak tensi ok! sbb bas yg lambat..hadoi lah kan.... 9.40pm baru smpai,..mmg menguji aras kesabaran iman lah jugak tym tu....xpe...sekurang2nya sempat lah aku nk tarik napas....turun napas....tarik napas...tahan dulu...hahahahaa

bile bas smpai..dpt nek bas double decker...kene plak dok kat atas..pehtu lagi menguji kesabaran..xdek tpt letak barang kat atas itu hokeh!! hadoi* hadoi* hadoi*..mmg menguji thp kesengalan lah ketika itu..sbb nye..nak tak nak..kene lah aku + didi memangku cupcake yg cute mute tok miera tu.... 1st time lah nek bas perjalanan jaouh..xdpt tido ngan nikmatnya..hahahahaa [padan muke aku kan?] but nvr mind lah.... maka selama 8jam dlm bas ngan DD gilir2 lah memangku..seb bek cupkek tu bg kerjasama yg bek..hehehee

al-kisahnye aku ngan DD kene nek bas adalah disebabkan orang2 yg kunun nak follow...xbagi kate putus..smpai kn kami dah malas mo menunggu kate putus dek kerana takot plak last minute tiada tiket bas..kami yg melepas kn...maka terpakse lah aku ngan DD nek bas...sebabnye kalo ber2 jek..xberani lah kami nk lalu di Gua Musang tu kn..kn...MENYERAMKAN...di samping driver aku plak...mmg xavailable di sebabkan ade nye sukan SUKUM34 kat UMT...ciss..apsal lah sukan tu dibuek tym ni...hampehhh lah sungguh!!!!! nak wat guane....xdek jodoh..tp seb bek jugak xnek kete..sbb laling aku yg tersadai kat kampung dah wat hal...xleh start...hahaha pdn muke ayah aku kn..sbb dia yg kene handle laling aku kat kampung tu..ngeh2...pandai pon dia nk meragam tym ngan ayah aku..kalo kene kat atas tangan aku..mau aku meraung tym2 tu jugak....hehehehe xpe mak aku kate..nk panggil sahabat EON dtg umah arini..ngeh33 [dlm ati aku kate: bagus ko laling..mmg timing ko wat hal tu betul2 kene..sbb nye ketika berada di ayahanda ku..kalo aku ckp..kompem dia xpercaya nye..asik pkr aku ni xpaham pasal kete...mmg admit bout dat..tp xdelah smpai aku xtau bile dia meragam kan..kan]

& sampai di Besut...bermula lah..episode tolong menolong.....kerjasama... ape yang penting?? KERJASAMA...hehehe

malas mo citer pasal kenduri tu..sbb belom tibe masenye k!

ok sabtu plak..ari di mana masjlis berlangsung..aku plak cuak menunggu si sepul, sarah & kerol....giller x giller mereka ni yg sepatutnya smpai waktu subuh...tp kui 3pm..xmuncul2 lg..cuak x cuak kn....dah lah call xdpt2....seb bek aku dpt kejap ngan depa...yg depa kate kat pahang..umah kawen membe aku yg lg sorang..penat jugak pikir..last2 dpt jugak tangkap maksud mereka...sah dia follow team ATAT lah tu..si idan nye rombongan..hampeh lah kn..kompem ptg lah smpai jwb nye..

mmg betul ramalan aku..kui 5.30pm baru mereka selamat menjejakan kaki kat kg.raja tu...hahahaha kenduri pon dah abis...semua dah bungkus...baru terkedek2 mereka bg salam..hahaha pape je lah janji selamat sampai kan..kan...

& malam tu bergerak balik KE KL ngan sepul+sarah+kerol...tumpang mereka lah....kitaorg bergerak pulang dlm kui 10.30pm...thanx to kerol & sepul..sbb depa ber2 jek yg drive....aku ngans arah dok membute kat belakang.... aku hanya mampoo membute jek & tolong tengok depa drive jek..sbb nye..mintak ampun,..kete hangpa manual..den dok reti drive manual nih..PERCAYAlah...bukan xreti langsung..tp xkompiden ok! aku bawak manual last mase 2001 ok!,,,kalo kete aku tu aku retilah,..manual dia xpakai clutch yea...ngeh33....tolong lah percaya...bukan nye nk carik alasan or ape....kn...mmg den xberani yea...... alhamdulillah ngan kepakaran si kerol& sepul...aku selamat sampai kat kerinchi kui 4.30am...giller ngah syok tido...tetibe tersedar...oppss kerinchi corner depan mate aku....giller amik 2-6minit jugak nk waras kn pemikiran aku tu..seb bek....depa ok jek tgu aku menuetralkan otak aku kembali ke alam nyata...hehehehe

& kesudahannya...ari ahad adalah ari tido sedunia aku..tanpa menghiraukan makan & minom..cume bgn sebentar utk mandi + solat...pehtu kembali ke alam hayalan..huk22

Nota kaki: itu ajelah kisah KL-besut-KL

Thursday, June 4, 2009

Cinderellah lah Sangat


Lewre Couture boleh jengah sini utk melihat collection laen yg ade

Aku tau..setiap manusia ade taste sendirik kan....tapi berpada2 lah pada kemampuan kan... tapi sape lah AKU kn nak sekat keinginan..even aku pon ade keinginan yg kadang2 kala mmg melampau..hehehe [lg mau mengata org]..tp dah lumrah suka nak mengata jugak..hehehe almaklomlah masuk kategori bezee bodi..maka jadik lah Kak Esah kejap eh...

Al-kisahnya..bile membe aku call mencerita kan pasal bende merepek..iaitu...seperti perbualan kami di bawah

membe Aku: babe! sabtu ni camne plan?
Aku: cam yg dirancang lah...
..
.
.
membe Aku: ko penah tgk Citer Cinderella
Aku: ape soalan pelik..ingat aku lahir zaman purba ke ape?
membe Aku: mane tau ko xlayan kn..
Aku: drama sinderella kat TV3 tu pon aku layan ok!
membe Aku: ade gossip baru lah pasal Cinderella
Aku: Sape plak yg verangan jadik Cinderella nih? [muskil aku kejap]
membe Aku: alah ade lah.... ko sangat kenal orang itu...hehehee [sambil gelak besar..cam siot jek]
Aku: mmg lah..ade jek gossip..ingatkan dah tua xdek gossip lg...sape nye?
membe Aku: nantilah..biarkan ia jadik rahsia dulu
Aku: bek xyah citer kn..nk rahsia vagai...oklah..tata

apelah kisahnye ek...erm dihari kejadian.....
cube teka rege kasut ni bape? dlm ati aku "main teka2 plak....kalo tgk kotak jek..aku dah tau...kedai ni aku xkan jejak lah kn..hehehe sbb mane mampoo nk verangan pakai Lewre Couture kn"
"Teka je lah" kate kawan..yolah...aku teka...RM800-1000 ok! [aku rase betol lah tu....] sbb kawan aku hny tersengeh..hehehehe


"nak watpe ngan kasut nih? nak kawen sekali lagi ke?"
aku berkata ngan nada muskil.....
kawan aku ckp...nanti dulu [rege pon dia xbgtau betol ke idak..cissssssss]

aku dah suspend jek tym ni...ciss cam drama plak...

cube YUN bukak tgk design kasut nih cam kasut cinderella TAK?......aku pon ala2 verangan dapat pegang kasut mahal..bukak lah...

aku TERKESIMA ok! ayat pertama yg kuar "Cinderella tang mane kasut nih? ape ke PELIK name dia cinderella [aku xhengat pasal perbualan phone pasal cinderella nih..blurr kejap]..xdek ciri Cinderella pong! ni Cinderella citer negara mane nih? bior benor Cinderella pakai kasut camni...lah ni Lewre ala2 Vincci jek design dia...tp batu diamond yg tertanam kat tapak tu mmg lah cun tp xberbaloi lah letak kat kaki..hehehehe bla bla [bab mengomen kn aku mmg suke]" kire ala tatatatatatataaaaapaparapppaa aku melontarkan peluru berdas2..seb bek xdek yg jadik mangsa kekejaman mulot aku nih pd waktu itu sbb aku xtau ape motif dia tny kan....ok cukoplah..xmo komen lagi...

aku pon tny lagi..watpe ngan kasut nih? rege dia betolkan yg aku teka tadi?

hadiah kawen si tutttt@#@$@$..& lebih kurang darab bahagi lah rege dia camtu...

WTF lah kn...giller bek ati ko...bg hadiah ni..hehehe tp syg lah xberbaloi babe...better bg set sofa ke...xpon freezer baru..xpon ko beli washing machine..berguna lah jugak...kire menang memakai lah barang2 tu...
kawan aku ngan selambe "ikutkan aku...dah masuh fasa xikhlas nih....tp aku dah silap percaturan..hehehe sbb selamber berkata ye....tanpa usul periksa...." [suspend jek ayat ni kan]
----------------------------------
disebalik kisah ini....

al-kisahnya...bile membe nan seorang ni mintak kasut as hadiah kawen [ade ke ptt leh mntk..suke ati org lah nk bg ape kn yg dikategori seikhlas ati kn]..kawan aku pon kate ok jek..sbb kawan yg baik xkn bersangka buruk pd kawan kn... ingatkan kawan berhati mulia lah...sbb xkan lah kawan nak bagi kawan len pokkai kn... dengan selambe kate kasut dah tempah kat sekian sekian sekian..amik pd sekian sekian sekian....maka dengan rase ok..budget cume dlm 200-300 jek kot...katenye..dia dok berkenan sgt ngan kasut itu disebabkan bile pakai dia rase cam cinderella [di sini lah mendpt gelarannya]....hehehe

tp pd waktu ygt dah ditetapkan....berjalan si kawan ke kedai berkenaan...smpai di kedai..itulah hakikatnye....[SILALAH tny dengan detail sebelom berurusan ngan kawan..even kawan baek sndr]...hehehee amik ko rege thp ko meroyan nak bayar.....ape lah sgt pd kasut tu kan.... aku hanya mampooo TERDIAM ketika membe aku bercerita.....

bile membe aku tny..jom share lah budget hadiah nih....tp aku hny mampoo ckp...sori lah..aku masih ade 20hari utk menghabiskan sisa bulan ni sebelom dpt gaji...kang aku xmampoo nak makan + g keje plak..hehehee sbb nye kalo share pon..rege melebihi kos sara idop aku sebulan ok! DAMN!!!!!! kesian kawan aku tu terpakse menanggung sorang diri..aku pkr lah kan..ape dia nk wat ngan kasut tu..tp seyes mmg kawan aku tu seorang yg pelik...nak beli jeans Levi's pon memilih butik...bukan ke kalo dah model dia 501 semua jenis same jek cutting & color yg ade pon same..ape pasal plak nk kene KLCC even kat pertama pon leh dapatkn yg same ngan same rege jugak..xpaham aku!!!!!! org berpikiran sedemikian..lainlah kalo nk carik yg limited edition kn..maybe ade kat KLCC jek..pdhal aku dah tgk yg same kt pertama tu..XPAHAMMMMMM!!! itu lah ragam manusia...mcm aku lah..kalo blh nk yg murah...hahahaha tp kalo pikir rege nk dibayar pd minyak+toll bek beli kat tpt yg seperti Mid VAlley jek tp nk jugak beli kat sogo yg kunun sales..tp bile tambah kos penat semua..same jek..hehehehe nk jugak beli barang yang ditulis sales 20%..hik222 maybe aku jadik begitu sbb xberani nk beli yg mahal kn or mmg xbaser lah kot...nak ganti selipar pon bapak kedekut ok!...hahahahaa

nota kaki: oleh sebab rege mahal...nak balut pon dah ilang idea nk balut camne..hehehe last2 aku yg godek2 tepek sane sini...jadik lah cam badut balutan tu..hahaha TARAM aje lah labu.... tapi kawan aku kate dia ikhlas...hehehehe au mmg harap dia betul2 ikhlas lah lepas nih..hehehehee utk ingatan aku...kawen nnt..xyah lah jemput kengkawan [ok x?]..wat kat pejabat tok kadi jek..jimat sket kos + kawan pon xmarah [kot.sbb xyah menyusahkan depa nk dtg ke ape kn]..hahhahahahaaa [mau aku kene pelangkung ngan makpak aku plak nnt!]

Tuesday, June 2, 2009

Erni & Asrul

Kenduri Kawen

Cuti Ujung Minggu yg lepas aku serang kenduri kawen Erni Zainal di Temerloh bersama Geng Dungun pula..... Lame giller xjumpe depa nih..almaklomlah..masing2 terpisah jaouh kn...sorang di KL oppps silap 4org di KL [tp payah giller nk jumpe] sorang di JB sorang di terengganu & sorang di Perak..opppss ade lg lah.. sorang kat Melaka & sorang lg kat Rembau kot...

30 Mei 2009 - Nikah - lepas Isya'
31 Mei 2009 - Majlis persandingan.

& as usual xsemua dapat berkumpul atas sebab yg tersendiri... & mcm baser yg Ade...Aku-Nurul-Farah-Mona-Lubna & the Pengantin si Eiy lah kn... Wanie ade hal family day kot...Kakak plak non-ado dgr cerita & si R-yern sah-sah lah xleh poie sbb bezee ngan preparation majlis dia minggu ni plak kn....

Maka nya...itu aje lah yg Ado memeriah kan Majlis si Eiy ni....

Setelah 4 Taun berchenta...maka terikat rapi lah chenta mereka ngan ni ikatan Perkahwinan...dengan Sekali Lafaz...Erni Binti Zainal sah menjadi Isteri Kepada Asrul.... dengan berbesar hati...aku mengucapkan...

  • SELAMAT PENGANTIN BARU pada Eiy & Husband nya
  • Semoga ikatan perkahwinan kome diberkati & dirahmati yang Esa
  • Diharapkan perhubungan kome kekal bahagia sehingga akhir hayat...
pada mula nya...after majlis Nikah setel...sesi pergambaran pon bermula... mula nya Eiy malu2 kambing lah plak kn..hehehe seb bek Asrul memainkan peranan yg penting..dalam gabra dia...dia mampoo lah jugak wat lawak sekupang dua kn....& last2 thp nerbes si Eiy bisa diturun ke level yg se minimum mungkin sehingga...OVER plak pengantin nih...hehehehe :P

pape pon semoga korang Happy sentiasa....

antara pose girldek's kami yg menumpang populariti pengantin pd majlis berkenaan...sampaikan..aku rase gamba kami girldek's nims lagi byk kot...hahahhaa kesian abg photograper kene buli....

kurang dah warga bujang....& diz weekend lagi sorang orang bujang tarik diri... & ujung taun nnt lagi 2org plak tarik diri...maka...tinggal 4 org dr 9 org...hehehhee...

xpe next yearr tgk sape plak yg tempah kad kawen ok!

saat yg mendebarkan semua org...jgn cakap pengantin jek berdebar2..org sekeliling pon sibok nak berdebar ok!

owez...sambil menunggu...kami pose lah ape yg ptt...kang wat penat bawak camera jek kn...

ape-ape2 pengantin lagi chantek kan...kang kami over org TERsalah plak kn...


Temerloh Bandar Yang Mahal

ade sebab aku xmo gunakan jolokan Banda Ikan Patin... al-kisahnya...dah smpai tpt org kompem nak mencube makanan kat situ kan...

tapi...Ya TuhanKu....

korang peratikan lah rege makanan tu yeaaaaa....MMG mahal...tp kesian kat Mona..lauk dia same ngan aku..cume dia xamik ikan bakar jek....ish ish... dia kene RM5.50 aku plak tambah ikan bakar hanya kene RM6.00 ok! mahal kan..pdhal sambal sotong yg ciput jek....

Kedai Makan Pak Usop... dengar citer glemmer lah..RTM selalu wat program pasal2 makan2 serang kedai nims...tp mahal ok! aku xsuggest lah korang makan kat sini..hehehee

tp dengar citer kedai sebelah menyebelah dia lagi mahal ok!...ikan patin plak seketui RM7 ok! giller kan? bek aku aku tgu adik ipar aku blk kg...if mak dia mengail dpt ikan patin..kompem ade habuan utk umah aku & if aku blk kg tym tu...mmg rezeki lah..dpt makan Ikan patin masak lomak cilipadi..amik ko..berasapppppp kesedapan lah jawabnye...

ha lagi satu kesakitan ati aku kat kedai Pak Usop ni [bukan ayah Didi ok!] air barli panas dia RM2...kepala honggek lah kn..bek aku order air juice kn kat KL nihs......bape sen lah sgt barli tu kn....kalo aku beli segenggam..kompem org kedai kate..amik jek lah dik..freee...hehehe sbb alat penimbang xleh nk kire..hahahahaa aku beli sebungkus biase rm0.90..leh tahan berbulan2 smpai aku rase loya lah nk telan barli kan...hehehe ape2 jo lah LABU.....

ape yg nak aku peringatkan mmg makanan kat TEMERLOH ni mahal...so jgn nak komplen2 lak if korang tersesat kat sane...aku dah kabo kn skrg perihal rege makanan kat situ mahal...maka sila take note pasal citer ni ok!


GREEN PARK HOTEL

ini lah tempat kami menginap..terpakse berpisah dr Lubna & hubby nya yg berjaya mendapatkan bilik di Hotel Seri Malaysia, temerloh..kami terlambat..xdeklah lambat mane pon..sebulan sebelom jugak usha....tp yg ado..sini jek....standard room..ala2 3bintang kot...blh lah..aircond power + katil besar..muatlah utk kami 4org yg size agak sorang 4lines lah juagk[ape 4lines ni hny kami yg tau..hehehe] maka..terpakse lah kami dok dlm bilik yg luas itu ber4....murah jek hotel nims..sebabnye RM78 jek semalam..kagum jugak aku.... & kisah spek tertinggal dekat hotel ni jugak lah...pape pon aku bg 4/5 bintang tok hotel nih....

RONDA-RONDA PEKAN TEMERLOH

bukti kehadiran di TEMERLOH

Xdpt nk explore sgt pon..sbb xketidak cukupan masa..sbb nye mission ke sini ade lah utk ke kenduri kawen kn..maka nya perjalanan kami hanyalah hotel-umah kenduri-hotel-umah kenduri-balik KL...hehehe

Nota kaki: kenduri R-yern aku xdpt nk attend..rase bersalah tu xdeklah menebal sgt sbb aku dah turun padang mase dia bertunang...hehehee & overall trip ni..aku sukak sebab.....dpt bergossip ngan geng lame...hope tym mona kawen nnt..dpt kumpulkan semua org yeaaaaaa [payah giller ok....ade jek yg ade hal...ape pasal lah HAL tu wujud dlm donia nih..hehehe]

Berita Penting

Tanggal 1 June 2009 - 10pm @ Columbia Asia Hosp, puchong, Ila Telah selamat melahirkan a cute baby boy

To Ila & Daous ... congratulation!!!!


P/s: Ntah bile lah aku ade kesempatan nak TERJAH utk menengok anak depa nimss....even Nisrina pon xsempat jumpe lagi nk bg kiss besdae...hehehe :P

Monday, June 1, 2009

Bukit Tinggi [Episod 6 - Terakhir kali nya]


Gamba yg paling aku suke

2-2 berebut nak jadik DIVA...mampooo

1 DIVA bandar...1 DIVA kampung..hehehe :P

Bukit Tinggi [Episod 5 - Meroyan]

Sambungan...

Balik dari Janda Baik...We all singgah Bukit Tinggi Kejap..Kejap ke? 4jam jugak lah....sbb terkandas dalam Ujan kat Japanese Tea House [betol ke ayat nih? korang paham kan??? taram ajolah LABU!]

Malas nak citer panjang...sbb dah ade citer pasal Bukit Tinggi [nak carik dekat Entry bulan Januari 2009 yeaaa]

Maka...let's Gamba sajok yg menceritakan segalanya k! Wahh Giteww....


As usual...Model Camera aku...Cik HSM yg owez bagi kerjasama...
"APe yang penting...KERJASAMA"

Ha sila lah grab gamba korang ni k!

Feeling-feeling...Honeymoon kat France ke kak?
hehehe :P

The gediks....

itu dia..pasangan yg Mr. & Mrs. Moose

Nota Kaki: Pape pon.. i enjoy ngan gelagat GGO's yg semua nya cube mengenjoykan diri ke tahap MAX...

more piccas...cam baser sila lah ke "http://cyanamoose.fotopages.com/"

berita Terkini Hiburan Sensasi

Kepada Sharodzian SPM 99..

Juz nk hupdate, yg si Puter [Puteri Aisya] dah selamat melahirkan baby Girl - 30 Mei 2009 - Saturday @ 10am, W: 2.13kg L: 45cm di Ampang puteri...


Nota Kaki: aku xtgk pon anak dia lagi...hehehe dia juz SMS aku jek..maka aku update jek...malas nk fwd kan sms dia..hehee :P

ape yg pasti..kompem baby dia cute & melets cam dia jugak...

Rasa Ini

Hati ini...
Resah...Gelisah...
tidak seperti selalu...
senang...gumbira je..
Tak kesah..
tp kali ni...
aku rase kesah plak..
Rase kesah utk meninggalkan ia pergi..

YEAAA AKU KESAH...
aku terpakse melayan rase kesah nih...

Bile kite rase TAK SEDAP HATI....
mule lah rase nak pusing belakang berkali-kali....
PADAHAL....
mmg xnampak dahhhhh
yang nak di tengok kan
dah xkelihatan...
tapi kite still nak toleh...
& still memikirkan..
sanggup ke nak tinggal kan

mcm ade sesuatu jek...
akan berlaku..
mcm ade sesuatu yg xleh dilepaskan...

Bile rase Ini muncul...
kite mula lah rase
sumthing jek kan
bile borak...
mule lah pikiran waras ku ni sonsang
& akan jadik lah...
out of topic...hehehe

sebelum bergerak keluar
aku mule rase cam nak skodeng semua pelusuk tpt yg bakal ditinggal
SEPERTI
ade sesuatu berharga yg akan ditinggalkan
adekah ati aku dah ditinggalkan?

OH TIDAK Ade...ati aku masih kat tempat dia...

Itulah..rase ini muncul lagi..
SEPERTI yg selalu berlaku..
oppsss jarang lah...
lebih tepat...
kadang-kadang jek

Biasanya....
aku blh jek..belah..tanpa memikirkan
perkara yg xptt aku pikir...
tp aku masih berpikir...

SAH

memang SAH...
aku dah tertinggal sesuatu
setelah 10minit perjalanan....
otak aku dah berlari 150km/j
& sampai ke klimaks nye....

akhirnya......
aku hanya meluahkan....

WARRGGGGHHHH
MATE aku daaaaa
MATE aku tertinggal....
WARGHHHHHHHH
mate aku yg tertinggal [boleh ke? mate dicabut keluar?]
tensi tensi...
SAH mmg xdek...tp atas meja dah clear...
kompem terjatuh belakang nih....

haishhh....
terbang lah 3rat or 4rat nih...

aku mula mendail...
& teros mendail...
jawapan hampa...

TAKPE...
aku terpakse
beraksi comei..
utk meminta simpati tukang pegang stereng
utk membuat U-turn....
tapi...
muke aku xcukop comei...

maka nya...
kenduri dulu..
haishhh...
aku
masih rase xsedap
makan pon xlalu...
selera pon NON-ADO ok!

sekembalinya.....
ke tempat kejadian...
berita menyedihkan..
"mmg tiada..."
kate si tuantanahkedaung
tapi..aku teros dengan muke seposen..
menunggu & teros menunggu

Finally...
kunci 330 kembali digenggaman..
setelah mengelungsur seperti ular...
dapat lah
kembali mate aku yg tertinggal itu..

ADE OK!



xbaik tau tuantanah tu...xmo carik bebetul!!!!!!

Nota kaki: Kejadian seperti kunci umah+kereta tertinggal di kampung...& seperti hardisk aku yg tertinggal di umah yam...sebelom balik beria tgk ape yg tertinggal..baser blh jek blah tanpa rase ragu kan...hehhee

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...