Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2009

Perjalanan hidup "AKU" sebuah speaker

ni dia rupe speaker aku yg berganding bahu dengan speaker si Cdah

Suatu ketika dahulu aku amat menggilai tang sound system nih..if PC kene ade speaker best..baru leh layan movie or MP3 kan...even nk TGK TV pon aku layan kat PC dengan memasang TV card..kire dulu aku sanggup berabis lah pasal nih semua...

nak tengok model len Altec langsing nih...Jengah sini... tapi model yg aku beli dulu..dah xdek plak..kire dah DC lah tu..hehehe

Pasal speaker nih..aku sanggup ke Low Yatt dengan menaiki bas+tren semata2 tok mendapat kan speaker nih.... dah lah abis beratus kan...dulu kan kayo ngan PTPTN..hahaha 2la zaman xberingat...oppss gamba kat atas tu...kalo korang TGK ade 2 kan...1 lagi tu Cdah punye..kami berdua mmg giller meroyan pasal sound nih....TU DULU Lah..skrg aku xheran pon..KESAH pon idak....Even aku sok serumah sewa ngan Cdah..& speaker kami bersebelahan..TAKDEK lah kami ni melawan antara satu sama lain...tang tu kami mmg BEKERJASAMA...kang ade yg 1 blok..halau kami plak kan..hohoho..…

Update

Juz nak update

nama anak Dila "Mohd. Aniq Fawas"

dah mcm name si Wafi anak kak Ida jek..hehehe sbb Aniq tu kan...

pape pon...hope anak Dila+Acap membesar dengan sihat+menjadi anak yg soleh...

Cuti

Jam baru menunjukkan 9.34am, tapi aku xtau nak watpe..sebabnye...TAKDEK MOOD..sebabnye..opis ni seolah2 baru lepas kene bom atom mcm yg Hiroshima tuh..dah jadik macam padang jarak padang terkukur...

****mane TAK nye kan****

kubikel sederet ngan aku nih..ade 4 kubikel [each ade 4org...but ade yg 2 jek & ade yg dok sorang..giller nk ruang kan..dok sorang2..hehehe]...tp kepala aku sorang jek yg TERPACAK ok! mane yg laen2nye...huh...

-------------TIADA ok! ----------------

semua pakat cuti + MC arini..maka nya..aku tgl sorang2...deretan kubikel kat belakang aku ni plak...hny ade 4-5 org..huhu..aku rase dr 30 org..yg ade 10org jek kot...hahaha sgt lah mengalahkan musim cuti sekolah kan...dah lah senyap sunyi nye suasana seolah2 tiada orang yea!@~@...& pabila aku tekan keyboard ni..satu opis leh dengar ok! hahahahaa

seyes....cam yg len2 tu kene kuarantin kat sepital sg.buloh plak...hahahhahaa tapi hakikatnya..mereka sedang bercuti yeaaa...ramai yg nk perabiskan cuti yg mane esok adalah a…

Motif

Since semalam aku asik dpt phone call dari Sales person...

** org pertama call aku dr AirAsia..kunun2 ade promo pasal insurance..bla..bla..aku xdgr sgt pon..tp cover insurance up to 50K lah...ade cover kematian lah..ape lah..STD lah aku rase kan...& dia kate 46 per month only....penat dia membebel selama 4min...aku ckp..ok..sori..i dah ade insurance [tp dlm ati nasib lah..bohong sunat :P] malas lah..nnt aku nk & berkemampuan utk melabur pd insurance plak..aku akan carik org yg berkenaan lah kn....

** arini plak...memula..dpt call dr org yg kunun nye dr CELCOM...dah lah call maxis aku kn..ruper2nye dok tny pasal plan ape gune kat Maxis..nk promote suh aku convert ke MAXIS...hello...i've another line yg mane under CELCOM ok! aku pon prom pang pang pasal tu...dah siap nk soal bape aku spend tok phone per month..aku jawab RM20...boleh plak kate xpercaya..lantak ko....bkn aku kesah pon ko mau percaya ke idak kan...yg ko xpasal2 nk promo plan RM50 tu watpe..aku gune xsampai RM50 o…

Sembang Rabu

Macam dah xreti nak memblog ape ha... sebab nye KETANDUSAN IDEA yea & bahan nak memblog pon non-ado...bila mana aku byk pikir...& pikir & di kala emosi xstabil..aku akan jadik orang paling blurr yeaaa...aku xleh nk pkr ape topik paling HAWT utk diperkatakan..maka nya..aku akan berdiam diri dari memblog tok beberapa detik waktu...

ni aku memblog pon atas dasar nak menjawab Tag dr Puan Murni [cess pjg plak TAG ko tuh!]

------****-------
**TAG**

1. Bekas kekasih saya – Yang mane ek?

2. Saya sedang mendengar – bunyik pintu di tutup

3. Mungkin saya patut – Go to Surau & sambung Tidor

4. Saya suka – balik kg

5. Sahabat-sahabat saya – kamu..eh kamu jugak…

6. Saya tak faham – kenapa aku kene buat TAG nih!

7. Saya kehilangan – sedikit kesabaran hati!

8. Ramai yang berkata – apa yang mereka suke…ADE AKU KESAH?

9. Cinta itu adalah – subjektif

10. Di suatu tempat, seseorang sedang – sakan bergossip

11. Saya akan cuba – pure-pure buat keje bile boss di depan saya

12. Perkataan SELAMANYA membawa…

Yang DiIDAMKAN

Musim memanaskan badan datang kembali...

Bile lalu kat shooping complex or kat pasor mlm kerinchi tu asik lah kembang kuncup lubang idung aku nih..menghirup AROMA yg sgt best tu..[pedulik ape aku kalo korang kate xbest kan]

Bende alah yg aku mengidamkan sangat ni lah dia nye...even skrg senang nk dapat..tp xsame dgn durian kampung...kan? SODAPNYE SEHINGGA MENJILAT JARI OK!


nak beli kat KL ni..dah serik ok..sbb nye penah lah sekali dulu aku beli..sebijik pakcik tu charge RM13 [giller x?] xdek lah besor mane pon menatang tu..tp dah name pon beli..balun jek..pehtu balik...amik ko...buah durian itu sudah berpeluh & isinya dah xsedap ok! Giller FRUST aku tym tu..lepas tu mmg aku BOIKOT lah nk beli kat KL..hehehee [tah ape ape jek kan aku nih] layan kan aje...

& weekend lepas asalnya aku mmg xplan nk balik melaka...cume dlm OTAK merencana..if sabtu ptg xpenat..aku nak balik kg jek ptg tu & malamnye leh ajak ayah aku ronda2 carik Durian...sbb nye sabtu pagi aku nak serang low yatt..t…

Lenka - The Show

I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze
and love is a riddle
I don't know where to go
I can't do it alone
(I've tried)
and I don't know why

Slow it down
make it stop
or else my heart is going to pop
'cuz it's too much
Yeah, it's a lot
to be something I'm not

I'm a fool
out of love
'cuz I just can't get enough

I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze
and love is a riddle
I don't know where to go
I can't do it alone
(I've tried)
and I don't know why

I am just a little girl
lost in the moment
I'm so scared
but don't show it
I can't figure it out
it's bringing me down
I know
I've got to let it go
and just enjoy the show

The sun is hot
in the sky
just like a giant spotlight
The people follow the sign
and synchronize in time
It's a joke
Nobody knows
they've got a ticket to that show
Yeah

I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze
and love is a riddle
I dont know where to go
I can't do i…

I'm in Luv

Santekkan color dia...hua hua..kalo nk kutuk..sila jgn KUTUK depan aku hokeh! SBB aku malas nk layan....

Apsal lah dr dulu xkuarkan Color2 gini...kene korek tabung lagik kah? huiss semua mende mau...tp poket-ku KOSONG dey!!1 ayooo amaaaaa apaaaaa.....

Aku dah berjangkit sondromsindrom [asik salah ejaan jek!] pilih color dr spec nye..huhuhu kan skrg dah ala2 bute teknologi jek aku nih....lanttakan...bkn nye org len kesah pon aku BUTE IT kan..even aku BUTE mate pon bkn ade yg kesah ...ngeh33...pape pon...cun jek color lappy tuh!!!!!

Nota kaki: duit ... duit di mana ko duit..

Pulangkan~~~~

Kena ke nyanyi lagu nih...normally PTPenipu yg nyanyi kat aku kan..but diz tym aku plak kene nyanyi blk....

Kepada yg berkenaan,

PULANGKANLAH~~~

Seharum bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dipuja
Kau pasti tak percaya
Barang itew bukan,
Untuk disembunyikan.....

Tiada ku sangka kau sungguh kejam
Kau simpan segalanya yang kau pinjam
Namun takkan bahgia kehidupan mu
Bila masa itew bersatu
Kau akan tahu

(Korus)
Pulangkan barang kepunyaan haku
Oh hentikan lah menyimpan barang ku
Pulangkan oh pulangkan lah pada ku
Ku pulangkan peringatan pada mu
Yang dikau lupa tanpa relaku
gantikanlah pulangkan pd ku, barang-barangku

Tiada kemaafan di sini
Kau ragut degupan poket ku ini
Akan ku jejakimu, kemana jua
Hingga akhir masa, peminjam barangku


aku ni ade masalah mental kot...opsss silap...org yg wat aku jadik mental..sbb nye....dah pinjam xreti nak pulang...konsep aku senang...sape pinjam pulangkan lah blk...aku bkn kesah pon...& aku bkn amik port nk mengingat sepanjang zaman sape yg pjm barang aku kan..but sap…

CelCom Punye Hal

What is credit limit means?

If ur credit Limit is RM500 [which is aku nak kurang kan..dia xbagi sebabnye...plan yg aku gune is Platinum Package] but ur current Bill juz RM61.95 & ur line has active barring....BENGONG lah kan...bukan ke septutnya bile bill mencecah RM500.01 baru lah kene bar? Dok paham lah aku kan ngan system depa nih...bek ko tulis..credit limit :max 2 months bill statement [sbb nye if 2month xbayor dah kene bar]

& kene bayar total amount bill tu baru leh active?

aku dah bayar on 8 June 2009. saje jek nk tgk..dia active kan ke idak line aku tu...but smpai 16 June 2009 xdek ok..xkan setiap kali aku bayar bill aku kene call careline dia utk bgtau.."sy dah bayar..boleh tolong active kan bill saya semula"..WTF lah kan...ok fine xpe...but bile dah careline tu kate tgu dlm mase 1/2jam utk active kn line...nk active kan pon makan mase....PELIK lah SUNGGUH pelik!

ke setiap kali dah bayar kene call careline dia?

nak call careline ni pon masalah...sbb nye u'll …

Masalah aku nih

Lately, aku rase aku ni mcm pekerja yang sgt MALAS nak buat kerja...sbb nya...pd aku..ade simple case lah kan[aku rase lah].. tapi aku xleh nk settle kan lagi...*sigh*Seyes ok...I xTiPU ok!
Masalah ku ini agak kronik...aku cam xtau ape masalah aku sebenarnye...ape yg aku pikir kan pon aku xtau ha.... nak kate aku xcukop tido..aku dah rase aku masuk tido on time..& bgn pon on time....ke aku kene ikot baby nye time plak...[mane tau berkesan...*dusyummm*....melampau giller kan idea nih?]. Rase bersalah jugak kat Boss tapi .. ADE AKU KESAH??? sbb dia bkn kesah pon ngan nasib aku....aku try telik2...[alah pikir lah namenye..term telik tu aku gune utk dr sndr..aku kn seorang yg suke porak peranda kan bahasa]...pikir2 balik ape mslh aku nih..aku rase lah dalam xsedar aku STRESS ni kot....STRESS pasai pa....not so sure...g jumpe doc smlm pon doc kate blood pressure aku OK jek! cisss seb bek ok! kalo x ok..lg 1 mslh lah tu kan... erm i think, i know..ape yg aku STRESS kan [aik dah ckp kan …

Muiz@Melaka

boleh cek kat entry aku yg lame... Cek di Sini || dan sini... amacam..laen kan ruper si Muiz ni???... Muiz dah putih..yeay...cam Mama Yun..hik22...Ibu sori yeaaaa tapi kan..rambut pacak Muiz dah xdek lah....

sangat lame xjumpe bdk kecik ni....aku tgk mase dia usia 3days kalo xsilap..& now dah 5months ok!..asik plan..tp sampai nye idak..even xjaoh mane pon kan..tp seyes aku byk membezee kan diri ngan hal sndr seperti tido di hari cuti..hehehe


alhamdulillah Nik terima cadangan aku supaya dia mengangkut sekali si Jue ke kenduri si Mira...hehehe sbb nye dia xdek peneman kn..almaklom lah somi tehchenta nye kene keje pd hari sabtu tersebut [ape kess keje on saturday kan...hik22]

maka, Ibu pegi...Muiz kena lah ikot...dats y aku dpt lah bersemuka ngan budak kecik xlokek ngan senyoman..asik senyum jek...aiyoo yoo...abis lah dah besor nnt..mau kene kejor jek..seb bek Mama Yun dah tua mase tu..hehehe

sian Muiz..kulit nye alergi...kene Ekzema kalo xsilap aku..hehehe..yg siannye dia kene makan oba…

Buat Pertama Kali Nya

Aku shot wedding bertempat kat Melaka di mana aku as OP..baser aku hny lah penyibok jek...di majlis kawang2 aku di mana aku hny menembak 3-4 das jek dr jauh...

mule2 mmg lah aku shot tok wedding adik aku...purpose aku beli camera dslr pon nk gune mase wedding adik aku tu kan.. & xsangka plak dpt jugak merasa shot di negeri sendiri..thanx to my bestfren sbb beri kepercayaan pd aku...Thanx a lot dear!

Majlis yg bertempat di Kg. Pernu..yg mane xjauh mane dr umah aku...hehhee xpe lah dear...kite sekampung lah kirenye nnt k! aku xkesah sbb kompem tym raya aku leh jumpe...even jauh mane kite terpisah nnt...huhuhu



To Mira & wafi
SELAMAT PENGANTIN BARU

Sorilah ek..gamba mmg fresh dr oven..xde edit hape pon..xsempat ok..ni pon thanx to sharna sbb aku pinjam Lappy dia utk transfer gamba nih semua..hahahhaa

Family Mira yg sgt cool & sporting

Tepung kompang dengan mulut ok...[mcm mane tu..pikir ajolah sndr]

dah blh masuk ke>? ke xleh lagi? panas nih!!


Pengantins with mak Pengantin lelaki..…

How to Take a Photo

Meh sini semua, aku nak ajar kowang sumthing...even kowang mmg reti pegang camera & snap....but aku rase better aku ajo jugak lah...camno nak amik gamba yg sebenar2 nye...hehehe

ok sila ikot tutorial dr pic nih k!

1...2...3.....Gelak!! har har har

Keliwon

Keliwon malam tadi....

SAPE tengok angkat tangan?

alah yg pasal pelesit tuh.....

aku nk tau ending dia macam mane..sbb nye..aku sempat tgk smpai yg Munah tu ajak Brother tu dinner kat umah dia jek...lepas tu....aku dah wassalam ke dunia laen...hehehe sedor2 dah subuh..hik22

sape tau..sila lah roger...saje jek nk tau..sbb nye dah tgk separuh kan

Nota kaki: dah lah Matahari pon TAMAT smlm..cisss aku sempat tgk yg last jek.....haishhhh.....xteringat plak smlm last episode

Verangans

Actually diz year xdek budget pon tok diri sndr kn..al-sababnya last year aku dah licin kan ke semua saving aku..maka diz year kene saving balik..mane lah tau kan...ade hal2 mengejutz or watsoever yg wat aku ternganga plak disebabkan kekeringan poket.. tapi mcm xleh nak saving lg.... sbb nye aku terlupe akan perihal roadtax+insurans laling aku..cehhh asik perabihkan duit aku jek si laling tuh!....rase cam nak jual balik jek [berani mati aku kuarkan statement nih!]..since aku xberapa nk gune laling tu sgt kan..dengar dek laling mo merajuk..ni pon aku rase dia dah merajuk..tp lantakkan ayah aku yg pujuk...malas aku nk layan kan...

ekceli tgh servey-servey...org len dok belek handbag kat gucci lah..guess butik ke..xpon LC butik..aku xdek harapan lagik lah nk masuk sane sbb nye...kene bg BF aku beg dulu..baru leh pikir beg len plak..

haishhhh

even beg xdek lah semahal....Guess or Coach or Lv bag...[LV tau...verangan lah...coach..hik33 jumpe dlm mimpi ajolah] tp ikot budget rasenye ni jek la…

Speed Test

44 perkataanSpeed test

sangat lah tah ape2 aku nih..saje jek mengetest ape yg ptt... aku rase ni speed sederhana kan.. org len leh buat 70-90 perkataan seminit...gilo ke ape....

mmg lah aku ni bab menaip agak kureng..spelling error semendang jek ade kn..hik33...sape2 nk cube..sila lah....jangan malu..jgn segan..kalo org dulu-dulu kan..anak lepas SPM kompem di hantar ke kelas menaip..tp org skrg anto ke kelas komputer...konsep dia same jek kn..suh belajar camne nak menaip..hehehehehee cume komputer ade tambahan TETIKUS tok klik sane klik sini....

Selamat Sudah

Wafi
&

Mira


Nota kaki: ni lah serba sedikit gamba mase majlis si mira & wafi...hope puas ati lah yeaa... yg lenlain utk simpanan dhl..ngeh33

---------------------------------------------------------

pssttt...gossip jap....

cube tgk mira betul2...cam artis kan..

ala....macam aida aris kan? kn?

hehehehe


Jgn marah yea mira

glemer ape kawan aku..ade aron aziz lah..ade aida aris lah..hik33

KL-Besut-KL

Alhamdulillah

**Intro**
Mira & Wafi dah selamat bergelat SuamiIsteri sabtu yg lepas...di kala kecik sibok menyambut ulangtahun kelahiran dia yg ke-27...Mira&Wafi pula memilih utk mematrikan memori indah pada tarikh tersebut utk dikenang sepanjang hayat mereka...maka tanggal 060609.... Ijab & Qabul selamat dilaksanakan dalam suasana yg cukop sederhana...

to Mira & wafi...SELAMAT PENGANTIN BARU...semoga ikatan perkahwinan ini kekal bahagia selamanya & dikurniakan ngan zuriat yg soleh & solehah....

**Al-kisahnya**
(Intro bukan lah ape yg hendak diperkatakan..intro tu lebih kepada...saje jek..or tiada morif...suppose dia jadik....selingan jek..tp ikut suke aku lah kan nk letak Intro as dia nye heading..hehehe ade aku kesah korang nk komplen ke ape kn) Ok...ini adalah kisah sebenar yg hendak dicorat coretkan hari ini...iaitu mengenai KL-Besut-KL....

bermulanya khamis malam jumaat...serammnye...seb bek xjumpe antu di tepi jalan..ngeh33... Aku ngan Didi...ngan cargas ke Ste…

Cinderellah lah Sangat

Lewre Couture boleh jengah sini utk melihat collection laen yg ade

Aku tau..setiap manusia ade taste sendirik kan....tapi berpada2 lah pada kemampuan kan... tapi sape lah AKU kn nak sekat keinginan..even aku pon ade keinginan yg kadang2 kala mmg melampau..hehehe [lg mau mengata org]..tp dah lumrah suka nak mengata jugak..hehehe almaklomlah masuk kategori bezee bodi..maka jadik lah Kak Esah kejap eh...

Al-kisahnya..bile membe aku call mencerita kan pasal bende merepek..iaitu...seperti perbualan kami di bawah

membe Aku: babe! sabtu ni camne plan?
Aku: cam yg dirancang lah...
..
.
.
membe Aku: ko penah tgk Citer Cinderella
Aku: ape soalan pelik..ingat aku lahir zaman purba ke ape?
membe Aku: mane tau ko xlayan kn..
Aku: drama sinderella kat TV3 tu pon aku layan ok!
membe Aku: ade gossip baru lah pasal Cinderella
Aku: Sape plak yg verangan jadik Cinderella nih? [muskil aku kejap]
membe Aku: alah ade lah.... ko sangat kenal orang itu...hehehee [sambil gelak besar..cam siot jek]
Aku: mmg lah..ade jek goss…

Erni & Asrul

Kenduri Kawen

Cuti Ujung Minggu yg lepas aku serang kenduri kawen Erni Zainal di Temerloh bersama Geng Dungun pula..... Lame giller xjumpe depa nih..almaklomlah..masing2 terpisah jaouh kn...sorang di KL oppps silap 4org di KL [tp payah giller nk jumpe] sorang di JB sorang di terengganu & sorang di Perak..opppss ade lg lah.. sorang kat Melaka & sorang lg kat Rembau kot...

30 Mei 2009 - Nikah - lepas Isya'
31 Mei 2009 - Majlis persandingan.

& as usual xsemua dapat berkumpul atas sebab yg tersendiri... & mcm baser yg Ade...Aku-Nurul-Farah-Mona-Lubna & the Pengantin si Eiy lah kn... Wanie ade hal family day kot...Kakak plak non-ado dgr cerita & si R-yern sah-sah lah xleh poie sbb bezee ngan preparation majlis dia minggu ni plak kn....

Maka nya...itu aje lah yg Ado memeriah kan Majlis si Eiy ni....

Setelah 4 Taun berchenta...maka terikat rapi lah chenta mereka ngan ni ikatan Perkahwinan...dengan Sekali Lafaz...Erni Binti Zainal sah menjadi Isteri Kepada Asrul.... den…

Berita Penting

Tanggal 1 June 2009 - 10pm @ Columbia Asia Hosp, puchong, Ila Telah selamat melahirkan a cute baby boy

To Ila & Daous ... congratulation!!!!


P/s: Ntah bile lah aku ade kesempatan nak TERJAH utk menengok anak depa nimss....even Nisrina pon xsempat jumpe lagi nk bg kiss besdae...hehehe :P

Bukit Tinggi [Episod 6 - Terakhir kali nya]

Gamba yg paling aku suke

2-2 berebut nak jadik DIVA...mampooo

1 DIVA bandar...1 DIVA kampung..hehehe :P

Bukit Tinggi [Episod 5 - Meroyan]

Sambungan...

Balik dari Janda Baik...We all singgah Bukit Tinggi Kejap..Kejap ke? 4jam jugak lah....sbb terkandas dalam Ujan kat Japanese Tea House [betol ke ayat nih? korang paham kan??? taram ajolah LABU!]

Malas nak citer panjang...sbb dah ade citer pasal Bukit Tinggi [nak carik dekat Entry bulan Januari 2009 yeaaa]

Maka...let's Gamba sajok yg menceritakan segalanya k! Wahh Giteww....


As usual...Model Camera aku...Cik HSM yg owez bagi kerjasama...
"APe yang penting...KERJASAMA"

Ha sila lah grab gamba korang ni k!

Feeling-feeling...Honeymoon kat France ke kak?
hehehe :P

The gediks....

itu dia..pasangan yg Mr. & Mrs. Moose

Nota Kaki: Pape pon.. i enjoy ngan gelagat GGO's yg semua nya cube mengenjoykan diri ke tahap MAX...

more piccas...cam baser sila lah ke "http://cyanamoose.fotopages.com/"

berita Terkini Hiburan Sensasi

Kepada Sharodzian SPM 99..

Juz nk hupdate, yg si Puter [Puteri Aisya] dah selamat melahirkan baby Girl - 30 Mei 2009 - Saturday @ 10am, W: 2.13kg L: 45cm di Ampang puteri...


Nota Kaki: aku xtgk pon anak dia lagi...hehehe dia juz SMS aku jek..maka aku update jek...malas nk fwd kan sms dia..hehee :P

ape yg pasti..kompem baby dia cute & melets cam dia jugak...

Rasa Ini

Hati ini...
Resah...Gelisah...
tidak seperti selalu...
senang...gumbira je..
Tak kesah..
tp kali ni...
aku rase kesah plak..
Rase kesah utk meninggalkan ia pergi..

YEAAA AKU KESAH...
aku terpakse melayan rase kesah nih...

Bile kite rase TAK SEDAP HATI....
mule lah rase nak pusing belakang berkali-kali....
PADAHAL....
mmg xnampak dahhhhh
yang nak di tengok kan
dah xkelihatan...
tapi kite still nak toleh...
& still memikirkan..
sanggup ke nak tinggal kan

mcm ade sesuatu jek...
akan berlaku..
mcm ade sesuatu yg xleh dilepaskan...

Bile rase Ini muncul...
kite mula lah rase
sumthing jek kan
bile borak...
mule lah pikiran waras ku ni sonsang
& akan jadik lah...
out of topic...hehehe

sebelum bergerak keluar
aku mule rase cam nak skodeng semua pelusuk tpt yg bakal ditinggal
SEPERTI
ade sesuatu berharga yg akan ditinggalkan
adekah ati aku dah ditinggalkan?

OH TIDAK Ade...ati aku masih kat tempat dia...

Itulah..rase ini muncul lagi..
SEPERTI yg selalu berlaku..
oppsss jarang lah...
lebih tepat...
kadang-kadang jek

Biasanya...…