Wednesday, June 24, 2009

Sembang Rabu

Macam dah xreti nak memblog ape ha... sebab nye KETANDUSAN IDEA yea & bahan nak memblog pon non-ado...bila mana aku byk pikir...& pikir & di kala emosi xstabil..aku akan jadik orang paling blurr yeaaa...aku xleh nk pkr ape topik paling HAWT utk diperkatakan..maka nya..aku akan berdiam diri dari memblog tok beberapa detik waktu...

ni aku memblog pon atas dasar nak menjawab Tag dr Puan Murni [cess pjg plak TAG ko tuh!]

------****-------
**TAG**

1. Bekas kekasih saya – Yang mane ek?

2. Saya sedang mendengar – bunyik pintu di tutup

3. Mungkin saya patut – Go to Surau & sambung Tidor

4. Saya suka – balik kg

5. Sahabat-sahabat saya – kamu..eh kamu jugak…

6. Saya tak faham – kenapa aku kene buat TAG nih!

7. Saya kehilangan – sedikit kesabaran hati!

8. Ramai yang berkata – apa yang mereka suke…ADE AKU KESAH?

9. Cinta itu adalah – subjektif

10. Di suatu tempat, seseorang sedang – sakan bergossip

11. Saya akan cuba – pure-pure buat keje bile boss di depan saya

12. Perkataan SELAMANYA membawa maksud – FOREVER!!
13. Telefon bimbit saya – patut dibuang di dalam sungai Klang!

14. Bila saya terjaga – sy akan carik jam

15. Saya paling meluat – org potong Q ketika beratur nak nek bas
16. Pesta/parti adalah – tidak berkenaan ngan kehidupan saya

17. Haiwan yang paling comel pernah saya temui – kucing

18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah – 1-6yrs: best sbb xdek masalah lagik!

19. Hari ini – hari RABU

20. Malam ini saya akan – TGK TV & TIDO

21. Esok pula saya akan – PERGI KERJA DGN ATI YG GIRANG [kenapa ek? Esok 25 kan?]:P

22. Saya betul-betul inginkan – semua yg ade dlm wish list sy

23. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini – alah..spoil lah JERAWAT ni!

24. Pusat membeli-belah atau arked permainan – kalo jawab Rumah..ade org nk baling kasut x?

25. Makanan Barat atau Jepun? – Malay food [sori I org kg k!]

26. Bilik yang terang atau gelap? – gelap

27. Makanan segera adalah – yg cepat disediakan dan mudah utk di makan..[ape yg aku merepekkan daaaaa]

28. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang – yeee betol

29. Lepas ini saya akan – publish post

30. Siapa yang anda ingin tag – orang yg paling buhsan skali waktu ini

-------***--------

kembali kepada sembang Rabu aku pulerrr.... ok aku ceritakan kesah yg berlaku pagi td

Ok..aku terbangun lambat...kul 6.40am..bkn bgn lambat tp aku tertido blk sbb menunggu turn mandi kan..& aku xsedor bile mase yg toilet dah kosong..maka terkujat lah jugak bgn 6.40am kan...ngeh33 & ape lagi..bersiap ala kadar..carik stok baju yg xperlu iron + cargas ke LRT...kene cepat sbb mo kejor bas..kalo x..mau aku punch lambat arini kan..fouhhh seb bek sempat....bas kol 7.15am dah lepas..maka tunggu yg 7.45am puler.... seb bek bas xmeragam..maka...semua nyer OK...mood aku pon OK!

TAPI.......

sementara tgu bas aku g lah singgah gerai tepi jln tok beli kueh..alah tok wat brekpes..aku amik lah 3 keping...

Aku: Kak berapa..3 keping kuih ni?
Kakak: RM1.20
Aku: [hulurkan RM2 sbb aku mmg xdek duit kecik]
Kakak: [amik duit tu teros masuk tabung dia] duit kecik xdelah dik
Aku: saya pon xdek kak
Kakak: wat muke selambe..duit xmo pulangkan balance kn
Aku: Kalo saya letak balik kuih ni boleh? [dlm ati aku..giller lah aku kan...ade ke org dah beli..pehti xjadik beli..hahahaha :P]
kakak: [masih memandang aku ngan pandangan yg mcm nak telan aku plak..tanpa suara...tapi duit aku still dia xpulangkan]

Last2 tgu 30saat..xdek response..akak tu buat layan org len..aku pon bersuara...."xpe lah saya amik lah kuih lain kasik cukop RM2 tu"

dalam ati aku

cisss...ko nak balun 80sen aku ke oiiii beria xmo pulangkan balance..ikhtiar lah kn..kate berniaga..xdek duit pulang mcm mane...xpon..cube ckp...bayar esok jek ke ape ke...berbahasa lah sikit oiiiiiii...nak berniaga kan....kalo 5sen xpe..ni 80sen ok! cekik darah lah,...aku tambah 20sen dah blh bayar duit tiket bas aku tok sehari ok!


Nota Kaki: Emosi aku ngan akak tu...sbb ni bukannye kali per-1 dia bg alasan xdek duit kecik...xkn lah xdek langsung...bankrupt lah kalo kene beli genap2 kn...kalo beli mee RM1.30..maka 70 sen burn ke..ke aku yg kene sediakan wang secukopnye jek?
------------------------------------



Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...