Skip to main content

Posts

Showing posts from December 14, 2011

Tentang Dhia

Siapa layan cerita Dhia ni kat TV3, slot Akasia untuk tayangan bermula 7pm-8pm setiap Isnin-Khamis. Fouuhhh... siapa layan sila baca entry ni. siapa tak tengok, buatlah kerja lain yek ahaks. kang tak paham plak apa yang aku bebelkan.

ok, siapa tengok episode semalam sila teruskan membaca...uhuk. suspen tak semalam bila mummy Zikir cakap kat phone dengan tok bomoh tu then tibe-tibe mak Dhia ada kat belakang..kussssssss semangat lah kan. ahaks.. nak tanya suspend ke x? hahaha aku punya lah terkujat kan.

dan sapa nak bace sila teruskan, aku terpikir, ada jugak mak yang jahat macam tu sampai tergamak nak bagi anak sendiri makan darah kambing..uweekkkkk kembang tekak, kembang urat saraf aku kan. ish ish....

makin suspen kan? dan xsabar nak tunggu episode harini, tinggal beberapa episode jek lagi nak ke penghujungnya iaitu episode ke-28. dan aku rasa mak si Zikir tu mmg betul-betul gile, huh hantar ajelah ke tanjung rambutan. seram weh.....

Apa lah jadi harini ek? ish ish ish

Nota kaki: dan siap…

Single-lens reflex (SLR) camera

Makin melambak SLR camera yg ala-ala DSLR kat market ni kan. Ok, mula-mula aku dok usha Lumix GF-2 then now, dah keluar GX-1 yang baru. har har duit pon xcukup lagi utk aku merembat keluar camera ni dari kedai. takpe, maybe dat tym dah kuar GX-2 kot. ahaks.


Selain Panasonic, samsung, sony and nikon pon dah kuarkan kamera jenis. but donno why aku xberminat dengan nikon tu. payah nk explain ni. then, function yg ada pada samsung ni agak canggih jugak. but also donno apsal aku x berapa nk minat. eventho olympus pen pon lom berjaya menarik perhatian aku. ok enuf.




ni perbezaan pandangan depan dan atas utk lumix & samsung. dan baru-baru ni Sony pon dah launch model terbaru kamera jenis macam ni.







see, kan aku dah ckp. xlame lagi..ornag xlayan dah DSLR> sebab berat dan akan digukan oleh golongan pro jek mcm dulu kala. yolah aku ni pon nk beralih arah sebab xberbaloi nk ke kenduri kawen utk snap 2-3 keping gambar, tapi terpaksa hangkut camera yang berat dia 3-4kg dan boleh menyebabkan aku …