Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Gembira plus Sedih

Last week banyak sangat perkara yang menggembirakan berlaku. betul kata orang dulu yang makan garam lebih banyak dari yang baru hidup..hehehe :P setiap yg gembira pasti datang kesedihan kan.

Ok pertamanya, dapat jumpa kawan yang dah 19tahun tak jumpa.....even sempat sembang sejam je...tp sangat-sangat menggembirakan, iyelah dulu masing2 selebet tepek jek lagi kan. sekarang dah dewasa...huhuhu last jumpa 11 tahun...sekarang dah 30...perghhh berapa zaman dah dilangkaui kan..hikhik...yang penting 1 jek komen aku utk dia....dia gelap...muahahaa....komen dia kat aku....simple jek....pipi tetap sama...aset kan...mesti kena kekalkan..oppps...ok ni cerita selasa minggu lepas...

sabtu lepas tym makan2 kat umah mira..jumpa kawan sekolah sharodz. last jumpe masa SPM kan...kire adalah dalam 13tahun xjumpe kan..huhuhu rupanya dia isteri kepada opismate si wafi..what a small world kan..huhuhu dah 2org anak dia..and dah besar pon..sbb yg sulung dah 6tahun. xlama lagi anak dara dah anak dia tu kan...

Ephyra

Siapa yg berminat utk produk ephyra boleh order dari saya dengan menggunakan order form, SMS or emailkan ke blur.4.2nd@gmail.com.

Harga seperti berikut:

Semenanjung : RM228 sekotak (30 packets) - Code : EP01
Sabah/Sarawak: RM238 sekotak (30 packets) - Code : EP02
**Harga termasuk kos penghantaran. Boleh self-collect sekitar Kg.kerinchi,kl atau sekitar bandar melaka (pd hujung minggu sahaja).

----------------------------------------------------------------------------
Apa itu EPHYRA?

EPHYRA adalah gabungan kolagen dan 8 antioksida dari seluruh dunia di dalam solusi hebat untuk kekal muda cerah berseri!Berkesan untuk memulihkan masalah jerawat, memudarkan parut lama dan pigmentasi, menjadikan kulit lebih sekata dan mengembalikan keserian wajah,juga berkesan untuk menganjalkan kulit untuk lebih tegang dan muda.

Kelebihan EPHYRA 1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
2.Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
3.Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
4.Formula anti penu…

Teringin burger samurai

Tapi call delivery tak boleh nk hantar dah cz order dah penuh. Malas kn nk pg sbb drive thru area umah ni sgt jauh..utk aku cr parking kt bangsar or sek.14 sungguh xberbaloi...


Terpaksa godek barang2 dlm dapur sndr kn. Boring kot nk mkn nasi dgn telor masin and lobak putih jeruk..haha sbbbtu je lauk yg tgl. And bila kuarkn brg2 lain ternampak spaghetti yg aku nk mkn masa dah abis puasa 6..tp time aku nye suhu kerajinan mmg tinggi..maks tiada hasil:p. Jamuan raya byk sgt..hehe

Dpt le rezeki harini..huhuhu

Ok jemput mkn...pekena dgn teh o panas...perghh mmg tak boleh diet.
Rindu kt budak hanif ni..mesti dia tenung aku lama baru boleh cam kan....yolah jumpe maklong sekali sekala kn

Jubli Perak

Amanat jubli perak



Pemahaman solat sunat yg bidaah@makruh dilakukan berjemaah. Dan perbezaan tahlil,kenduri kesyukuran dan kenduri lain. Jahil sungguh harini.tapi alhamdulillah ilmu yg diperolehi b4 nyawa di pisah dari badan.

Dan selingan dari aktiviti minggu ni, bacaan dalam al-quran mempunyai sifat huruf yg mana membuatkn bacaan sebenar dan biasa amatlah berbeza. Nnt akan aku sharekan ye. Khilafnya hambamu ini, sbb benda basic pon tak tau kan. Sbb ni lah pertama kali aku tahu mengenai sifat huruf ni. Alhamdulillah diberi kesempatan utk mengetahui ilmu ini dan moga akan kekal beramal denganya.
Dok kat opis ni terasa diri ini tua.sbb majoriti muda2 belaka.

Tp bila ddk dlm kelompok derang....well di akui kami mmg rakan sebaya..owh muda lg rupanya diri ini:p

Instant syria - cotton lycra (corak)

BU 01
RM 37
Available


BU 02
RM 37
Available


BU 03
RM 37
Available



BU 04
RM 37
Available



BU 05
RM 37
Available



BU 06
RM 37
Available



BU 07
RM 37
Available


BU 08
RM 37
Available

Baru terperasan akan sesuatu

Selama ni aku dok terpikir....apsal aku suka sangat masuk kedai buku.. Dan tak pasal2 kena beli buku. Walhal aku bukan ulat buku dan aku takde lah rajin sangat nak baca. Tapi yg aku baru perasan aku suke pada bau buku baru rupanya..huhuhu

Padan le bila nk senang lelap pegang je buku..kompemmmmmmm lelap lah. .rupenye bau buku baru ni ade aura utk mengkhayalkn mata aku..haha logik tak?tapi bau buku baru mmg best...buku lama kureng lahhhhhh hahaha

Dah byk giller kot buku aku yg xmula baca kagi. Yg xabis baca tu toksah ckp lah...kannnn..mvm mane lah nk jadi org yg berilmu kan...dan skrg lg best...hobi baru....klik2 depan monitor main beli shj...haha pokai lahhhhhhh jawabnya.

Raya sana sini 2012

Raya kat opis.dulu kampeni lame asik buat kt hotel..opi ni buat kt opis and ade makanan yg order catering je and makanan tambahan dibahagi ikut floo.menarik aktiviti ni..sbb kena buat bajet..deco booth..and yg penting merapatkn silaturrahim. and the best part level aku dpt tender minuman...kitaorg buat bandung special.boi kasturi.kopi terbaik and teh tarik....booth kitaorg dpt juara keseluruhan..huhu mmg xsangka..tp nak buat camno..tukang jaga booth ni comel2 belaka..jgn muntah ye..hakikat...uhuhuk



Dan sabtu gi open house and birthday party je..tp perjalanan atas jalanraya..seharian jgk.tension betol ngan traffic kt kl ni..hazanye la hai





Then ahad ke wedding arai..selamat dah tuan tanah kedaung..hope lepas ni rezeki kitaorg yg bujang-bujang(saje nk kasik nmpk ramai lg org bujang) ni plak ye hehehehe.

Weekend ni kedah plak ye..huhuhu hope perjalanan kitaorg dilindungi....