Monday, February 23, 2009

Cerita Semalam..semalamnye

Semalam after balik dr memenatkan diri di One of tasik kat Shah Alam, aku terus terbongkang di sebabkan flat..xberdaya ok! sbb nye aku balun 2 gelas air ais ok..so, abis kaki aku kelenguhan yg maha azab..tido pon azab jek rasenye..dah tau..apsal g minom kn..tp nak wat guane kn...tekak ku haus kepanasan kn..kan kan...better aku minom air madu si nisrina..mcm best jek aku tgk budak konet tu minom..hehehehe :)

------------------------
Statement atas xdek kene mengena ngan citer di bawah yeaaaaa
------------------------

Sabtu petang, aku kecik & kak ayu...oppss mira ade jugak kot...hehehe persoalan yg kami dok huraikan lah...

Antara perasan @ tanpa disedari.....
  1. nak tau bile jodoh bdk 10L nak sampai..mudah jek..bile dah start masak di pagi-pagi weekend ngan kuantiti yg byk
  2. lepas tu, kuar ngan tapau makanan tu sume..hehehe ala2 g picnic...maka
  3. itulah kebiasaan nye..mereka ni semua bakal menamatkan zaman bujang xlame lagi yeaaaa....

actually, petang tu kami dok sakat si Fizah..hahahahaaa moga2 mulot aku ngan kecik masin..maka kami akan ke kedah lagi kn..hahhaahahaha

tapi Mira balas..kate..dia xyah masak pon..tp nak kawen jugak..dia spesel kes..sbb dia yg dah wat syarat xkan masakan utk si tut*** before kawen..xpe..ade 3 bln jek lg..nnt merasa lah mamat tu..but ko tapaukan kek comei jugak kn utk dia..even bkn ko masak..lebih kurang lah tu...hehehehehe

tapi tulah yg terjadik pada, ida, nik, jue, ila, zehan [ni aku muskil..ade ke dia tapau ek..ade kot..tym aku xnmpk kot..hahahaa], kak shikin [ni aku muskil yg sll tapau kan dia adalah abg rizuan..hahahahaa..sbb sll anto kek ke kak shikin kn..kn kn]

Nota kaki: tapau kan utk opismate adalah xsame ngan perasaan tapau kan utk ehem..ehem.,.hehehe baek aku larik & bersembunyik dulu..kekekekekee..so beware..sape2 yg dah start tapau tu yeaaaaa....kalo nk selamat tapau lah g opis yeaa...hehehheee

Ni Tag dr Zam..zam ala kazam..hik22*

tag ni lak dr zamzunita yg cute mute [ye ka???]

- GO to your photos folder in your computer
-GO to the 6th Folder of your photos

-GO to the 6th photos in that folder

-Put the picture on your blog & description of it.

-Invite 6 friends to join the challenge
-Link them in your blog & let they know they have been challenged.

Fouuhhh even sonang...tp folder utk pics ni byk giller + bersepah dlm PC aku ni... yg mane satu lah aku nk pilih kan.....

Sbb byk sgt..maka aku decide crik dr external h/disk aku kn...mcm tertaur sket..tp mak aiiii byk jugak...aku amik lah folder yg ke-6 dr yg awal kn..& select pic yg ke-6 lak...skali dapat gamba kucing nih..layan ajolah even bkn gamba aku kn..kn..kn

Penenrangan pasal gamba di atas: erm antara koleksi gamba kucim yg aku ade...ni zaman bile nye tah..dulu aku suke search gamba kucim sbb my best fren dulu suke kucim..skang dia mampoo carik sndr kot...hehehe sbb jarang skali dpt bertemu dia kn even sekampung,.,.so, layan kan ajo gambo kucim nih yeaaaaaa

skang aku TAG orang-orang di bawah ni yeaaaa
1) Amoi
2) Murnieee
3) Sharna kebana
4) Chajuya di awan kelabu
5) nyoi berspek itam smlm
6) nyah dewi yg sebulan lom tentu hupdate blogs

ha ni wajib jawab..sbb amatlah mudah kn

Tag lagi dowh!

diz tym..tag by Amoi [ni blogs dia]..[mmg lah kn..xleh tgk aku senang lah bebudak nih..tag dr zam lak..nnt lah aku buat yeaa..satu satu yea..ikut std FIFO lah yeaaa]

1. Anda rasa anda hot?
yealah kot..[sape yg bace kalo nk muntah sile ke toilet ok!]

2. Upload gambar kegemaran anda.


3. Kenapa anda suka gambar ini?
ni best sbb brekpes ngan eskrem stowbeli..hik22..thanx to DD sbb snap kan gamba ni

4. Bila kali terakhir makan pizza?
13 Feb 2009 - dgn yam & sharna

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
untuk Mu selamanya...baru jek dengar [sbb aku layan lagu ni dr pagi td]

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
erm aku tgh buat CR si WNF..tp aku xdpt nk setelkan lg..bapak susah lah plak kan!

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
Yun [tah ni jek org pgl aku..& aku rase ramai jek yg xtau name aku sebenar adalah "KHAIRUNNISA"]

8. Tag lagi 6 orang :
boleh x, kalo tag sorang jek..nyusahkan jek nk pkr ramai org

1. Murnieeeeeeee
2. Cyana
3. Sazz
4. jijo
5. zam
6. zehan

//*Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang-orang yang anda tag…

9. Sapa No 1 pd anda?
opismate aku yg mempunyai anak yg macho iaitu ADAM RIFQIE

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
owh yg no. 3 ade hubungan sulit ngan abg soljar..ni jek yg aku tau...oppss dulu dia ********(aku delete lah..kang kontroversi lak)..ngeh232 larikkk!!!!

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
yg no.5, ape yg leh aku kate kan..dia 2 sengal..hahahahaa jgn mare yeaaa zam..sengal2 ko pon dah jadik bini org kn...ramai lak yg gigit kuku kan...

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
bg yg no.4 ni komplekated sket aku nk hurai kan sbb dia sndr mengalami komplik dlm diri..heheehe:P

13. Siapakah orang nombor 2?
dia ni dok belakang montot aku kat opis ni..hehehehe sbb ari2 kami gaduh..dat y xleh nk pandang tentang mate...kang membareee jek hehhee[tp sebenarnye..dia lah buddy aku since 1st day aku kat bernas ni]

14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?
xpe zehan..caiyok-caiyok next month kite tgk hasil dia lagi yeaaaaa

Nota kaki: seb bek mudah..kalo payah...bek aku amik SPM balik kan...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...