Friday, February 27, 2009

Apa perasaan kamu?

Erm seawal pagi lagi mood aku dah kureng sbb nye bace paper front page "Tol Naik Lagi - 1 march" huh...ape yg aku rase ntah le...

Macam nak bungkus baju balik kampung jek..join enture ayah aku tanam serai+keledek+pisang kire jadik kais pagi makan pagi+ptg....senang kan..ptg dah blh lepak2 kat umah tgk TV citer Telenovela...hik22

makin lame makin xberasap lah enjin kete aku..oppss berasap tp takat panas kan enjin je lah..xbergerak lah jawab nye....masalah minyak dah kurang bebankan otak aku..ni tol plak..cissss tol nak balik melaka tu tah bape plak kn... sehala mmg nmpk xbyk naiknye..tp kalo dah pg-blk tu effek lah jugak kn kat wallet aku tu kan..bakal kempis lah jugak kan...

lagi kesian yg org pegi keje hari-hari kene lalu mcm2 jenis tol..kesian kan..tp ape kan daya...aku terpakse kesian kan diri aku dulu lah kan...

to my laling..sorry lah..kalo after diz mmg jarang lah ko menghirup udara kampung alai tu..hehehehehe selamat bertapa di kerinchi yeaaaaa

2la isu barang nek xturun lagi..xdpt ditangani lagi...ni isu tol lak..which is akan memberi impak kepada harga barang jugak! mereka perasan ke idak? ape2 pon aku mmg perasan ok! mmg barang akan nek lagi...

nota kaki: maka marilah kite amalkan makan angin sajokss...huhu :P

aku jarang nk membebel pasal isu semasa ni..tapi kalo isu ni dah wat aku kembali feneng kan..maka aku nak mengamok kembali nih

Thursday, February 26, 2009

Teringat

Erm to all my fren yg same-same kenal kat bad@epul [Saiful Bakhtiar] - betol ke idak tah..ingat2 lupe lak name budak sorang ni...erm actually, dia kem salam [dgn lafaz assalamualaikum] kat semua yg mengenali...dia suh inform tyg dia dah slmt smpai kat Riyadh last week [dia dah bgtau before dia fly..tp cam baser aku xberapa nak ingat lah kan] hehehehe

ampun kan patik tuanku.....kelupaan yg TAK disengajakan oleh diriku...

menurut beliau, dia akan berada di sana selamat 2 tahun atau lebih dr itu..semua itu bergantung pada rezeki beliau di sana...

dan sehubungan dengan itu, setelah dikorek sehingga ke akar umbi....insyallah dia akan kembali utk seketika sekitar July 2009 nanti..utk perkhabaran yg lebih menggembirakan..hehehe

Maka, nanti kan ajolah yeaaaaa....

sebab

katenye,.......

"SUPRISED"

Nota kaki: suprised lah sangat..mcm lah aku xtau kan...

Bukan Superstar

Arini kite layan lagu ni lak yeaaa



Andai aku Pasha Ungu
Semua wanita kan memburuku
Bila aku Ariel Peterpan
Kau yakin ngefans karena gua keren

Sexy badannya... Mulan Jameela
Cantiknya dia seperti aku
Giring Nidji sahabat aku
Dekat denganku... dialah aku...

Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
Kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Haa haa haaa... Haa haa haaa...

Andai ku Letto wis pasti aku wong jowo
Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
Kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kata orang ku mirip Glenn Fredly
Suara merdu, wanita jatuh hati
Namun semua itu hanya mimpi bagimu woohoo~

(claps)

Jadi... semua itu hanya mimpi?
Ya iya laah... masa ya iya dong
Duren aja dibelah bukan dibedong

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kamu bukan super, kamu bukan setar
Kalo digabungin kamu bukan superstarr...
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai
Haa haa haaa... Haa haa haaa... Haaaaa...

Nota kaki: ape ape pon "Ku bukan superstar kaya dan terkenal Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi"

layan jugak lagu nih seh....

Wednesday, February 25, 2009

Sepul balas balik

Tag dari Sepul [Ni blog dia] lah plak .. hurm

1.Someone tells you they love you, you say...
sape someone tu..meh tunjuk muka..aku hny mampooo ckp

2.If you won a lot of money on the lottery, what would you buy first?
lottery? WTH lah kn..haram ok!

3.Do you miss anyone?
My Mom [dah nk s3weeks xjumpe sbb aku xbalik]

4.Who was driving the last time you were in a car bas? [aku xnaik kete kan...kan
hehehe sape lagi kalo bukan pakcik bas kan ..di mana kejadian tu berlaku pagi td

5.Do you like your bed?
erm aku kesah ke pasal bed ni? suke atau tak..yang pasti aku mampu tido ngan nyenyaknye

6.Will this weekend be a good one?
erm i don think so...sbb xdek pape plan lagi

7.Do you think you can last in a relationship for 6 months or more?
~ I dont thing so.. I always hoping it foreverrrrrr

8.How is your hair?
baser..xdek yg spesel..sbb dah 26 tahun ++ aku tgk rambut yg same [same pattern]

9.Do you like your life as of now?
of course..aku terime sedanya semua ketentukan yg dah ditetapkan

10.Do you wish someone would call or text you right now?
ade...mintak2 lah mak call malam ni [ade mak aku kesah ke..sbb aku dah call dia last monday kn]

11.Do you drink coffee?
jarang-jarang

12.Does anyone call you babe or baby?
erm kawan aku..sume perempuan dia pgl babe

13.What were you doing yesterday at midnight?
TIDO lah

14.Do you like surprises?
kureng lah kot sbb aku takot nnt kene sakit jantung lak

15.What are your plans for the future?
erm aku penah plan ke? erm juz nak idup aman damai seadanya jek

16.Have you ever set foot in a tanning bed?
apo kobondo nyo ni eh?

17.Do you make your bed everyday?
xdelah jugak

18.Your best friend tells you she is pregnant what is your reaction?
wahhh...congratez my pren...[kompem lah aku gembirakan]

19.Do you like pasta?
xde lah sampai masuk list fav food aku kn..aku ni org kampong..list aku ala2 kampung lah kn

20.Whisper or shout?
shout lah kot

21.Swim or run?
run lah swin aku xreti

22.When did somebody tell you they loved you?
mak aku..bile tym sesi luahan ati..hehehe..ayah aku lak..xdek maknenye..ego ok!

23.Last person to annoy you?
erm 3 stooges yg kat bas berapa minggu yg lepas...

24.Do you wish your hair was shorter or longer than it currently is?
ntah..ape2 pon boleh..aku bkn free hair pon kan..as long as dia xbotak..aku consider ok lah tu...

25.Do you have a secret that less than 3 people know about?
ntah...ade lah kot

26.Have you ever had a phone conversation with someone who lived in a different state?
yupp..dulu kan selalu handle vendor dr oversea kn..even aku nye english hampehhh~~~~

27.Do you and your best friend have the same cell company?
yes & no..best aku kn ramai

28.Are you good at persuading?
xkot..sbb jarang skali berjaya

29.Are there a lot of people in your house?
hahahaa ramai sbb umah sewa aku ade 6org...paling ramai penah ade..10org ok at one time k!

30.Does the same person call you every single day?
erm x jugak..if weekdays kompem lah opismate..weekend lak..dah org len kn..

31.Last call received from who??
En.rosli dr KBB, Sg.Limau [actually dia nak ckp ngan kak sharna..tp kak sharna kebana xmasok opis lg tym tu]

32.What are you doing tonight?
TV - citer ape ek.lupe..kang mlm aku tgk..pehtu aku tido

33.Do you have a guy friend you tell everything to?
erm dulu ade..tp skrg xdek dah..sbb xleh kaco org dah kawen kn..kn ..kn

34.Are you friends with more guys or girls?
ntah..same jek...bile dikire-kire

35. Tag 5 people
ayoo..5org ka...erm zam, zehan, ila, murni, cyana [kene gilir-gilir lah kan]

Tag from Dokter pulak

Ni TAG dari Dokter Asma' yg mane aku gelar dia dokter muda yg penuh emosi..hehehe...jgn mare yeaaa...nnt lagi cepat tua..xdek org nak lak..kih88*

-------------------------------------
Tag: "Things I Can't Stand"

The rules : List at least 5 things "Things I Can't Stand" & tag your friends.

-------------------------------------
Bek lah doc...saya jwb ur tag..seb bek ko 1st tym men tag aku kn..
-------------------------------------

5 bende tu adalah...

  1. org yg xtepati masa/mungkir janji [asik-asik dia jek yg lmbt]
  2. toilet penoh [parking full aku leh trime lagi..tp bab toilet nih..parah nihh]
  3. tiket bas balik melaka abis...[wawawa rase nak meraung jek sbb penat oo berjln ke PUDU tu]
  4. dok umah sorang-sorang pehtu xleh tido [mmg rase nk bakar jek rumah tu]
  5. sakit GG [owh ni lah penyakit plg guwe xleh thn setakat nih]

ok abes sudah...nak 5 jek kn...

alah kene tag org jugak ke?..ok lah...org yg di tag seperti list kat bawah ni:-

  • mira
  • DD
  • sepul
  • sarah

kite tukor2 org lah kn..hik22..selamat menjawab tag itu yeaaaaa

+Diam+

Diam itu indah
Senyap itu muhasabah
Sepi itu malam
Gelap itu blackout daaaaaaa

--------------------------------
aku mmg kene dok diam-diam dalam kesepian poket ku, di mana aku hanya mampoo utk senyap tanpa bersuara di dalam Gelap dunia aku sndr
--------------------------------

ape lah yg aku merapu kan ni lah....ape yg pasti..aku kechiwaaaaa cek account bank..."GAJI XMASOK LAGI!"

xpe kene bersabar lagi...esok masih ada..kesengsaraan akan berakhir esok ok .. huwaaaaaaa ... menanti esok yg penuh gemilang...

Nota kaki: len kali..tolong lah...jgn bg gaji awal sgt ok! hahaha
pd diri aku lak - sila berjimat cermat ok!

Tuesday, February 24, 2009

Hasil di Ahad yg Damai

Okeh ni lah hasil nya dr tembakan aku mase Ahad yg lepas...semangat ok nak test lens baru tu...erm tp std tok potret lah kan..takat 50mm..xleh zoom yea kengkawan..jgn nak tensi-tensi lak mase test ...hehehehe name pon potret lens...kan...

--------------------------------------------
Maka ni lah serba sedikit hasil dari aku yeaa...xlarat lah kn nk upload sume
--------------------------------------------
Menjawab persoalan tadi dulu yeaa

  • Apa yang ada pada ahad itu? - Ada nya kami pagi ahad tu..:P
  • Di manakah lokasinya? - Tasik Kelahiran Shah Alam tu
  • Apa yang menarik di hari ahad yg damai? - menariknya, dapat posing baek punye kat tasik tu
  • Siapakah mereka? - Mereka itu adalah model aku yg diupah secara percume..hehehe [thanx my frewn]
  • Ape yang mereka cube lakukan? - mereka cube melakukan ape yg disuruh oleh aku & sharna kebana
  • Bagaimana mereka melaksanakannya? - mengikot keselesaan mereka lah..FREE STYLE ok!
  • Untuk ape semuanya ini? - untuk memuaskan napsu aku yg tgh gigih nak asah skill photography...seb bek ade rerakan yg membantu kan


yeah finally, ade jugak Family Potret..even bkn ahli keluarga kan

Nisrina Nabihah Mohd Faizul

gerammm nye lah aku kat bdk comei ni

seboleh-boleh nak cube main ngan rumput tu...

belom tibe mase nye lah sayang....

xdapat mule lah mengamok..tanda protes kan

ha..seronok plak dpt duduk...

ha..baling lah semua bende ok...ramai jek yg rajin nk pungut..hik33

Manje nye lah haiiii

play with the ball [alah nisrina..xperempuan lah camni kan..hehehe]

Ibu memang pandai wat saya gelak kan..

bersama Ibu terchenta [Siti Mariam]

Ini bukan abah saya yeaaaa

Diz one..auntie yg tgh caiyok-caiyok nak jadik mommy jugak

erm yang ni...model sambilan di tasik itu..hehehe

tapi dia xleh wat aksi terlampau daring..nnt kene *^*%*%^

erm ni skandel yg kene tangkap kat tasik...

To abg soljar: ni hanya lah lakonan semata-mata yeaaa



Nota kaki: Dah lah kan...ni je lah cerita di pagi ahad yang lepas... nanti ahad akan datang pulak yeaaa

Iklan Kejap

memang powerrrr ...........................tapiiiiii...BODOH!!!! (renungkan maksud disebalik selingan pagi ni...)

Bos power?....

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar.
Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas,
bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu.
So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot.
Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorgpekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua
perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.

"Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras "Dalam
RM800" . Pekerja tu menjawap Bos tu menjawap,

"Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN"

Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.
Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka
paham, sape malas, sure kene pecat!

Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa
puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia
bertanya kepadasalah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja
department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu anto pizza".


Notak kaki: kalo aku lah bdk Pizza tu..gillak kaya aku aritu kan..hahahahaa, kalo ikot logik pon mmg BOS dia bangang sbb bagi gaji FULL ma..hahahaa let say aku baru keje sehari..aku wat perangai camtu..xke aku yg untung?? hehehee

Suatu pagi Ahad yang Damai


  • Apa yang ada pada ahad itu?
  • Di manakah lokasinya?
  • Apa yang menarik di hari ahad yg damai?
  • Siapakah mereka?
  • Ape yang mereka cube lakukan?
  • Bagaimana mereka melaksanakannya?
  • Untuk ape semuanya ini?

SEMUANYA...........................

#Akan akan terjawab di penghujung hari ini...#

Nota kaki: Di harap bersabar yeaaaaaa

Monday, February 23, 2009

Cerita Semalam..semalamnye

Semalam after balik dr memenatkan diri di One of tasik kat Shah Alam, aku terus terbongkang di sebabkan flat..xberdaya ok! sbb nye aku balun 2 gelas air ais ok..so, abis kaki aku kelenguhan yg maha azab..tido pon azab jek rasenye..dah tau..apsal g minom kn..tp nak wat guane kn...tekak ku haus kepanasan kn..kan kan...better aku minom air madu si nisrina..mcm best jek aku tgk budak konet tu minom..hehehehe :)

------------------------
Statement atas xdek kene mengena ngan citer di bawah yeaaaaa
------------------------

Sabtu petang, aku kecik & kak ayu...oppss mira ade jugak kot...hehehe persoalan yg kami dok huraikan lah...

Antara perasan @ tanpa disedari.....
  1. nak tau bile jodoh bdk 10L nak sampai..mudah jek..bile dah start masak di pagi-pagi weekend ngan kuantiti yg byk
  2. lepas tu, kuar ngan tapau makanan tu sume..hehehe ala2 g picnic...maka
  3. itulah kebiasaan nye..mereka ni semua bakal menamatkan zaman bujang xlame lagi yeaaaa....

actually, petang tu kami dok sakat si Fizah..hahahahaaa moga2 mulot aku ngan kecik masin..maka kami akan ke kedah lagi kn..hahhaahahaha

tapi Mira balas..kate..dia xyah masak pon..tp nak kawen jugak..dia spesel kes..sbb dia yg dah wat syarat xkan masakan utk si tut*** before kawen..xpe..ade 3 bln jek lg..nnt merasa lah mamat tu..but ko tapaukan kek comei jugak kn utk dia..even bkn ko masak..lebih kurang lah tu...hehehehehe

tapi tulah yg terjadik pada, ida, nik, jue, ila, zehan [ni aku muskil..ade ke dia tapau ek..ade kot..tym aku xnmpk kot..hahahaa], kak shikin [ni aku muskil yg sll tapau kan dia adalah abg rizuan..hahahahaa..sbb sll anto kek ke kak shikin kn..kn kn]

Nota kaki: tapau kan utk opismate adalah xsame ngan perasaan tapau kan utk ehem..ehem.,.hehehe baek aku larik & bersembunyik dulu..kekekekekee..so beware..sape2 yg dah start tapau tu yeaaaaa....kalo nk selamat tapau lah g opis yeaa...hehehheee

Ni Tag dr Zam..zam ala kazam..hik22*

tag ni lak dr zamzunita yg cute mute [ye ka???]

- GO to your photos folder in your computer
-GO to the 6th Folder of your photos

-GO to the 6th photos in that folder

-Put the picture on your blog & description of it.

-Invite 6 friends to join the challenge
-Link them in your blog & let they know they have been challenged.

Fouuhhh even sonang...tp folder utk pics ni byk giller + bersepah dlm PC aku ni... yg mane satu lah aku nk pilih kan.....

Sbb byk sgt..maka aku decide crik dr external h/disk aku kn...mcm tertaur sket..tp mak aiiii byk jugak...aku amik lah folder yg ke-6 dr yg awal kn..& select pic yg ke-6 lak...skali dapat gamba kucing nih..layan ajolah even bkn gamba aku kn..kn..kn

Penenrangan pasal gamba di atas: erm antara koleksi gamba kucim yg aku ade...ni zaman bile nye tah..dulu aku suke search gamba kucim sbb my best fren dulu suke kucim..skang dia mampoo carik sndr kot...hehehe sbb jarang skali dpt bertemu dia kn even sekampung,.,.so, layan kan ajo gambo kucim nih yeaaaaaa

skang aku TAG orang-orang di bawah ni yeaaaa
1) Amoi
2) Murnieee
3) Sharna kebana
4) Chajuya di awan kelabu
5) nyoi berspek itam smlm
6) nyah dewi yg sebulan lom tentu hupdate blogs

ha ni wajib jawab..sbb amatlah mudah kn

Tag lagi dowh!

diz tym..tag by Amoi [ni blogs dia]..[mmg lah kn..xleh tgk aku senang lah bebudak nih..tag dr zam lak..nnt lah aku buat yeaa..satu satu yea..ikut std FIFO lah yeaaa]

1. Anda rasa anda hot?
yealah kot..[sape yg bace kalo nk muntah sile ke toilet ok!]

2. Upload gambar kegemaran anda.


3. Kenapa anda suka gambar ini?
ni best sbb brekpes ngan eskrem stowbeli..hik22..thanx to DD sbb snap kan gamba ni

4. Bila kali terakhir makan pizza?
13 Feb 2009 - dgn yam & sharna

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
untuk Mu selamanya...baru jek dengar [sbb aku layan lagu ni dr pagi td]

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
erm aku tgh buat CR si WNF..tp aku xdpt nk setelkan lg..bapak susah lah plak kan!

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
Yun [tah ni jek org pgl aku..& aku rase ramai jek yg xtau name aku sebenar adalah "KHAIRUNNISA"]

8. Tag lagi 6 orang :
boleh x, kalo tag sorang jek..nyusahkan jek nk pkr ramai org

1. Murnieeeeeeee
2. Cyana
3. Sazz
4. jijo
5. zam
6. zehan

//*Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang-orang yang anda tag…

9. Sapa No 1 pd anda?
opismate aku yg mempunyai anak yg macho iaitu ADAM RIFQIE

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
owh yg no. 3 ade hubungan sulit ngan abg soljar..ni jek yg aku tau...oppss dulu dia ********(aku delete lah..kang kontroversi lak)..ngeh232 larikkk!!!!

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
yg no.5, ape yg leh aku kate kan..dia 2 sengal..hahahahaa jgn mare yeaaa zam..sengal2 ko pon dah jadik bini org kn...ramai lak yg gigit kuku kan...

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
bg yg no.4 ni komplekated sket aku nk hurai kan sbb dia sndr mengalami komplik dlm diri..heheehe:P

13. Siapakah orang nombor 2?
dia ni dok belakang montot aku kat opis ni..hehehehe sbb ari2 kami gaduh..dat y xleh nk pandang tentang mate...kang membareee jek hehhee[tp sebenarnye..dia lah buddy aku since 1st day aku kat bernas ni]

14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?
xpe zehan..caiyok-caiyok next month kite tgk hasil dia lagi yeaaaaa

Nota kaki: seb bek mudah..kalo payah...bek aku amik SPM balik kan...

Friday, February 20, 2009

--

Shhh...aku xdek mood ok!

ape yg aku idamkan saat ni hanya lah..

  • bantal
  • selimut
  • tilam
  • kipas
  • damai
  • tenang
  • sunyi
  • gelap
  • sendiri
Nota kaki: aku nak tambah 13 + 3 dlm list tu...chow

Thursday, February 19, 2009

Hujan lah ..

Aku xtau nak watpe..keje mmg ade..tp 2 kene tgu turn eh..aku tgh tgu feedback dr BIMB tang text file yg aku anto..aku nk tgk outputnye...selagi xsiap tu..malas nk pkr yg len..lmbt lak depa ni nak reply blk...so, meh layan entry baru...aku type xlame..5 min jek pon

ha citer ni jumaat yg lepas...jumpe yam kat mid valley tok amik blk external hardisk aku yg tertinggal kat umah dia..hehehehe
so ni lah ahli jemaah utk lunch ari tu di pizza
* From left - Yam - aku - Sharna*

Murni marah sbb makan pizza..xboikot kate dia..tp bkn ke depa dah kuar kan surat penjelasan...kalo salah jugak..depa tanggung je lah kan...sbb dah malas pkr dah..kalo suh kak sharna..kompem kene serang little penang cafe..sbb mo teh ais..hik22
ni dia menu aritu...tp kesian yam kene CBB malam tu..maybe nasik dia tu kot..kekeke seb baek aku xlayan nasik tu jugak kan..hehehehe

Trend terbaru

Aku mule rase mengantok..sbb arini lunch makan nasik ngan ayam [mcm lauk sharna jek]..sambil2 nak lawan rase mengantok..aku pon layan bace email yg byk giller ni..& terjumpe 1 email ni ha..rase cam best nak share kan..so, layannnnn

Sape-sape yg suke TIDo..hehehe sesuwai lah sangat tok gunekan fesyen ni...

macam ala-ala tudung kan?
xyah nk pikul bantal tu kan..& xyah pikir nk beli tudung ape
ha senang kan nak tido dlm tren

wow dlm flight pon boleh ma...di mana-mana saja pon boleh

tah ape-ape tah: amacam ok x? hehehee...mcm2 lah kreativiti org ek...

GENG Pengembaraan Bermula..

Oleh sebab aku mmg teringin giller nak tgk..even tgh sengkek..tp aku gigihkan jua ke wayang mlm smlm..hehehee:P sbb dr dulu lagi dah tunggu...dulu plan ngan ejot..tp so, sad..ejot not around..jauh di sarawak udah..hik33 xpe ejot..bekorban utk anak bangsa ok..be a good teacher ok!

so, semalam aku g menonton sana DD ngan Mira kat GSC,Mid Valley lah kan..kedai runcit yg paling hampir dgn umah kami..erm...amik tiket kui 9pm..sbb nyer smlm tiket murah sket lah kan..almaklumlah hari rabu...kalo nk tgk selasa kene g OU lak..sbb carik TGV kan tok tiket murah..kalo tym belajar dulu..rabu or selasa adalah hari wajib wayang name nye..hik22 xpon belasah before 5pm..dpt student nye rege kan..hik22..sbb 2 dulu jadik kaki wayang & kene lak ngan cdah yg mmg kaki tgk wayang..jadik jek lah ber2..tp dila x, so, dila tinggal kat hostel or kat umah ajelah..hahahahaa [2la tym belajor kaye ngan duit PTPenipu kan..skrg hazab nak bayor balik ha]

------------------------------------------
*aku tambah pd pukul 11.34am*
erm 2la..aku pg ngan DD ngan mira sbb nye org yg kunun2 ajak aku ngan mira tgk on wednesday tp dah pg dulu on monday sambil berdating..hari2 dating..ponen guwe..kawen ajolah cepat...

persoalannya: sapeah org tersebut????
------------------------------------------

Start citer ni jek dah lawak..huhuhu..even dlm keletihan sbb dr opis direct ke sana kn..utk kowang sume..sila lah ke wayang tok tgk citer..aku bangga lah Malaysia dah mampoo nk wat 3D nye citer..dah blh lah di anggap step pertama nak kalahkan animation len dr luar negara tu..cayalah.....

Upin & Ipin..standard lah..."Betul..betul..betul.." & ade byk lagi perkataan baru dia...wayang smlm pon penuh seh...ramai jugak org nk tgk citer rupernye...mak bapak pon sibok bawak anak masing2..2la kalo jumaat mkm sabtu aritu g tgk citer ni pon xpe kan..kan kan...hehehehe

kalo mo bace info-info pasal movie ni sila ke website dia. Ni website dia yeaaa.

"HABIS" citer ni...erm semua kuar..tp kan..sebenarnye xhabis lagi ok! so, kowang jgn terpedaya..tunggu lah smpai tamat..baru lah keluar dr wayang tu yea...kih33*

--------------------------------------------------------
erm siri kat TV pon dah ade..leh layan kat sini..kalo ade yg tertinggal..aku pon xtau ma..Yam yg bgtau..erm pehtu aku google...waktu siaran dia mcm ni lah kot Bace Di sini yeaaa

Nota kaki: To team Les’ Copaque..congratulation yeaaa
To others..yg blom tgkk..sila lah ke wayang yeaaaaa..xrugi pon

Wednesday, February 18, 2009

Ini kah yg dikatekan.....

Setelah beberapa kali pikir & sampai aku tido xsedo diri sbb memikirkannya [relevan kah?] maka aku nekad utk mengkempiskan lagi wallet oppss bukan wallet tapi sebenarnye mengecutkan lagi baki di account bank aku yg xseberapa tu kan...2 pon setelah 99kali aku cek buku 555 aku..setelah puas ati..maka aku pon wat keje nekad nih...

Maka ini lah hasilnya, even xsuperb mane but..aku nk jugak cube dapatkan hasil yg BOKEH ok! maka aku pon ngan rela hati membeli menatang ni...xpe kite mulakan ngan Lens yg murah dulu ok! 50mm/f1.8...ok lah kot utk amik potret...pape pon..good luck utk aku memahami lens ni..even kit lens pon aku xteror lagi..tp napsu aku ni xdapat nk dibendung ok! same mcm napsu aku membeli belah kat sini mmg xdapat nk dibendung lah napsu mengkempis wallet + mengecutkan account bank aku

oleh itu, Taraaaaaaaaaa

#ni lah hasil nya#

yg ni kit lens aku..test gune 50mm baru tu kan... tapi ni main snap jek..nk cepat kn.... belasah jek..nk tgk hasil bokeh nye camne...tp cam over lak gamba aku tu...hahhahaa lantak kan aje
yg ni lak aku cube snap wallet aku yg dah kempis..giller buruk & usang wallet aku ni ek...xserupa color dah...ahahahaha xpe..janji leh gune lagi..jgn harap aku nk tukor ko...khidmat ko masih diperlukan..even aku ni xbyk duit utk disumbat dlm tu....
aku lak berangan nak yg ni [sila klik link tu yeaaa] plak lepas ni..tp mcam lameeeeeeeeeeeeeeeeeeee jek lagi aku masuk kategori mampooooooo memilikinya kan....xpe berangan tu xsalahkan [Aku Mau yg ni..ade sape-sape yg murah ati nak sponsor ke?]


erm, arini xlunch lagi sbb arini kan ade makan nasik lemak yg konsep beli sambil menderma utk palestin lah kan..perut masih sengkak..pehtu ade jamuan buah-buahan..so, mlm ni kompem aku kebulur sbb xlunch..hahahhahaaa mcm malam smlm..makan cam xpenah makan jek..tp ape2 pon minggu ni smpai lah gaji aku kene belajar berjimat..sbb wallet aku bk tahap kempisssss jek..tp dah kering kontang ok!

Nota kaki: cepatttt lah minggu depan..xsabar nye nak tunggu en.alliance tu memuntahkan RM-RM nye....wawawa cepatlah gajiiiii guwe sengkek dahhh ni..sengkek yg amat ok! tp xdelah smpai xdek sesen kan..utk sare idup ala kadar smpai minggu depan tu adelah..hehheee

13 + 3

Kenapa ngan 13...& kenapa ngan 3...tiada kene mengena ngan tarikh ataupon nombor ekor ok! Cume bagi nepal-nepal semalaysia...mmg paham lah kot..ape itu 13 dan ape itu 3 dalam kehidupan mereka seharian..

Ape kate nepal? sila komen sket....

Persoalannya: ade nepal yg bace blog aku ke? hahahahahaa larikkkkk!

Ok kite mulakan dengan bismillah yeaa....13 itu adalah jumlah jam pertama aku tido mase ahad tu...sabtu mlm ahad...opppss dah mmg ahad pon mase aku tido tu..sbb aku smpai umah around 1am dr amik buku dr abg aku kat kota kemuning..pehtu aku layan TV..movie apetah kat TV3..lawak jugak lah..smpai 2.30am..pehtu sambung tgk bola...argentina lawan mane tah..lupe lak..sbb aku dah start lalok tym tu.....pehtu aku layan AFC...hehehe channel wajib layan ok! erm dah xlarat dah time tu..jam nak dekat kui 3am..aku masuk tido...so, aku tido ala2 org pengsan yg dah lame xpengsan..di mana 13 jam berikutnya baru aku bangun ok! gile x gile..dah lame xwat keje mcm ni..kebiasaan ni berlaku mase zaman2 aku belajar dulu jek kan...

kui 3lebih pm baru aku bgn ok! tiada rase peneng maupon weng-weng ketika itu..ape yg rase ade lah..aku rase segar & xmengantok lagi..hehehe aktiviti baser lepas bgn tido kan gosok gigi-mandi-basuh baju lepas tu mcm nak makan..so, aku pon kuar lah [jejak kaki ke tanah jugak kan] panaskan enjin kete..teros aku cargas ke pantai dalam tok carik sesuap nasik..tp dah smpai situ..aku cam rase xlapar ok..xdek napsu nak makan..so, aku lak kesian kat laling aku yg dah capuk ngan debu-debu kota + taik burung yg xmakan saman..so, aku ngan rela ari menganto laling ku ke SPA Auto..hik22..dalam 20minit laling ku dah segar macam aku..hahahaha ni lepas sebulan lebih aku xbasuh kete ok! gile pemalas kan...kan... dah settle aku balik umah blk...hehehe dlm kuil 4lbh dah smpai..tp napsu tido aku 2 masih ade..di mana..balik..aku teros layan novel yg xabis2 tu..tp xsampai 3 baris..aku selamat belayar ke Jamaica...ahahahahaaa giller dasat kan...aku tido smpai lepas maghrib..di mana kui 8pm baru aku sedor...yg ni aku name kan +3 sbb tambah lagi 3jam aku tido...lepas tu follow osmate aku g Kajang, g collect dia nye kek comei kat kak ita..hehehee & join dia mensuprised org yg tersayang pehtu teros balik kerinchi & aku pon sambung tido balik sbb esok kan keje...kang aku jugak yg lalok dlm opis tu..hehehehe

tamat lah kisah 13 + 3 aku... ntah bile lah lagi nak merasa 13 + 3 ni..kekekekekee

Tuesday, February 17, 2009

Mood ^-^v Ungu

Aku bukan xdek keje..tp xdek mood nk buat sbb server kejap2 down..kire ala2 xstabil arini..so, aku malas nk settle kan case tu..sbb xdek idea..aku dah penat godek pagi td..xdapek ehhhh mane nk carik lg..so, aku wat keje gile...mule2 layan lagu nidji jek..pehtu teringat aku ade copy lagu ungu dr wan dulu..so layan lak lagu ungu..tp baru aku perasan ade 1 lagu yg layan ok!

ha ni lah lagu nyer...layannnnnnn


sambil layan tetibe nak carik lirik dia..tp penat google tp tah ape2 jek yg kuar..lagu laen yg kuar..so, aku pon teringat lah 1 care len..di mana yg baser aku ngan dila gune mase zaman belajat kat uitm shah alam dulu..hehehe teringat lah zaman2 klasik kami kat uitm kan...kompem korang nak tau kn mcm mane kami mendpt kan lirik lagu? hehehe nk wat time kat lab mmg payah lah.,pepaham kat lab..sangat lembap..nk membazir kat CC..xdek makne lah kn..semata2 nak carik lirik lagu jek kan..so, kami pon mencipta idea ni..di mana sambil dengat..bukak notepad & type sndr...hehehe & kami pon selalu lah challenge each other [termasuk lah wanie, azie & cdah] sape leh dpt lirik 2 dalam mase plg cepat..or sekali dgr jek dah siap...ni dapat mengasah bakat terpendam dr segi mendengar & kepantasan menaip...di samping itu, skill menaip dpt ditingkatkan..di mana mudah nak digunakan ketika berchatting bak kate wanie [ampun yaa wanie..terumpat ko sekejap] ok lah..smlm tok lagu ni senang jek..sekali dgr dah dpt aku type full version..so, layan kan ajo k!

Tak pernah aku mengerti
apa yang kini kurasakan
kegelisahan hatiku saat ini

ku masih merindukan mu
walau pun kini ku telah bersamanya
tak pernah mampuku coba melupakanmu

sungguh tak bisa
ku mengganti dirimu dengan dirinya
sungguh tak sanggup
aku berpaling darimu

sungguh tak bisa
ku mencintainya tuk melupakanmu
sungguh tak sanggup aku
berpindah dari hatimu

sungguh tak bisa
ku mengganti diri mu dengan dirinya
sungguh tak sanggup aku
berpaling dari mu...owhhhh

Nota kaki: rindunye zaman di UiTM itu....

  1. wanie dah lame aku xjumpe..gilak lame..even satu melaka..dia pon sonyap..xde contact-contact ke ape ke...
  2. Dila dah kawen..mane leh kaco sgt kan..hik22
  3. Cdah..ni even xselalu jumpe..but still keep in touch ngan aku...
  4. Azie jauh nun di putrajaya..pon jarang skali lah mendengar perkahbaran..tp xdelah sesenyap wanie kan...erm Azie..akan ku pulang kan ngan kadar segera yea ..buku si arip tu sbb dah ade dlm simpanan aku..hik22..jangan mare
  5. ade lagi ke, geng2 aku kat shah alam dulu..oppss ade..si anie, lagi lah jaouh di selatan..tp baby ko mmg cute lah aniey..aku jek xdek kesempatan nk melawat ko...hehehehe
  6. ila lak...jauh di penang...so, tunggu dia meronggeng kat KL lah baru leh jumpe... [dah xleh layan teater ngan ko ngan aniey lagi cam dulu lah]

Takde Motif

Yeahh..ni dia Kak Zila, Abg Sham & Mak

Di kala ini, org sibok kuar melangkah utk mencarik sesuap nasik kat food court tp aku xdek mood nk makan sbb nye aku xlapar. ni gegara aku melantak 2bungkus comei nasik lomak yg dibeli dr en.zul pagi td..hahahaa...aku xtau nak wat pe..meh lah aku merapu kat sini kan..lantak kowang nak bace ke idak..ade aku kesah? ade? ade?

erm malam semalam setelah sekian lame nye...Kak Zila aku call..actually dia call, tp henpon aku cam base lah mati dr pagi..aku xsedo kan..hik22 sbb dia call Maxis aku..ha lupe lah tu nk call Celcom aku kan..babap nanti...& tetibe aku nk tido kene on hendpon tu sbb situ lah alarm aku kan..kang xbgn lak pg esok..xg keje aku lak nnt! bukak phone jek..dpt sms dr maxis..kate ade miscall..mak aihhh smpai 7kali ok!, so, mcm urgent..aku call le balik..hehehe ruper2 nyer baser lah dia rindu kat adik dia ni lah kn...aku lah salah jugak..sbb dah lame xanto berita..asik terlupe jek..kunun2 CNY aritu nak suprised kan dia..tp xjadik kn....disebabkan kengantokan aku tu..xdapat nk dibendung so, aku cancel nak menjejak kan kaki dirumah dia...

lame jugak borak mlm tadi..smpai terlupe aku nk tido & new updates pasal dia...byk lah nnt aku list kn kalo rajin...Mak pon dah rindu kat aku..smpai kan setiap kali dpt kad kawen dr Melaka..kompem dok ingat aku yg kawen..hahaha lawak sungguh lah mak tu kan..ade ke patut..kalo aku nk kawen kompem lah dia antara yg terawal tau..xyah tunggu kad..kompem aku dah excited nk citer kat dia nye...oppss ni bukan lah mak aku kat alai tu yg lahir kan aku kan..hehehe ni mak yg xpayah besor kan aku & xyah nk beranak kan aku pon..tp dpt jugak gelaran mak..sbb nye dia mak kak zila aku..& family dia pon mcm family aku lah..dah mak dia dok canang mase kenduri kak zila dulu aku ni anak dia...nak ingat balik citer tu..lawak sungguh sbb ade jugak jiran tetangga dia termanggu2 dok nak mengingat..hahaha yolah nk mengira anak mak yg sememangnye ramai perempuan kn yg ala2 usia cam aku kn....kebetulan adelah jugak ala2 rupe anak dia..even kulit aku xberapa nk putih kn...so, kompius lah semua org..hehehe,...

xpe lah kan mak jodoh anak mak ni lom sampai..so, doa kan ajolah yea...tulah kalo mak ade anak lelaki ramai kn sonang..ni seketui ajo..hik22

malam tadi tu pon kak zila kate setelah bape kali lupe nak call aku...nak dtg melaka 2..asik xsempat jek nk singgah alai katenyer..so, malam td mak nye lah yg mengingatkan..hehehe so, lepas ni kene masuk dlm schedule aku lah utk melawat ke MUAR [mcm lah jauh sgt kn]..wawawawa...aku malas sbb dulu kak zila sumtime kat umah mak dia..& sumtime kat umah mak mentua dia..2 yg leceh tu..but now, dia kate dia dah full time dok kat umah mak dia sbb kakak ipar dia dah menetap kat umah mak mentua dia...
Gambar yg paling belakang ala-ala arab muke nye tu bukan adik beradik yea..dia kawan budak sebelah aku tu..hehehe oppss ade lg 2 org anak mak xde dlm gamba yeaaa [tah mane tah time nih depa larik]

Nota ditengah-tengah: erm kalo rase nak pilih calon ke..sila lah,..mak aku ni ramai anak perempuan ok..yg dah kawen baru 2 jek..ade 5org lagi..hahahaa

borak-borak smlm..hehehe Qimie nak dapat adik June nnt..congratez lah kakak ku yea..hope diz time dpt baby girl lak...Yang pasti dia kate Qimie makin lasak..asik membuli mama dia jek & aku masih xdapek nk terime kenyataan abg sham skrg adelah cikgu..hik22 pehtu yg lagi lawak wat part time jadik nelayan..gile lah sejak bile dia minat nk ke laut ni tah le..heehehehe ape2 ajelah janji kowang bahagia smpai ke akhir hayat~~~~

Nota Kaki: gamba ni mase 2006 time kak zila kawen...gamba qimie aku xdpt carik lah plak..huhuhu:P

Bengkel Fotografi - Potret Perkahwinan + Ibu & Bayi [Disebalik Tabir]

Baru muncul mood nak merapu meraban ha....so, ni entry ala-ala kisah yg berlaku di balik tabir sewaktu aktiviti menembak aritu...erm aku xpilih lg gamba sbb rase mcm semua nya sampah jek..geram aku..sbb byk gamba gegar..gegar..gegar...hangen jek aku tgk!.. ape yg aku leh wat simpulkan dr hasil aku aritu...aku mmg 99% xpuas ati ok! sbb byk yg blur+gegar [maybe setting tah pape nk cepat kan] almaklumlah beginner cam aku ni..mane leh nk wat keje cepat2 berstyle kelam kabut ni..poneng otak ku kan...


oklah meh aku citer dr awal... kui 8 lebih pagi tu aku dha gerak dr umah...masok jek kete..mak aiii kete non ado minyak ok! upset i tau..so, misi pertama isi minyak kat sebelah KWSP tu..pehtu cargas ke sana..sekali godek2..peta aku xamik kat opis..upset jek....teros sms kak sharna..hehehe seb bek dia bg direction yg betol..so, i sampai kat esso ngan selamat nye..baru buat pusingan nmpk kete kak sharna..so, i pon folow...lah depan tu jek..so, masuk class dah kui 9.10am..tp class lom mule lg tym tu..lepak2 kenal2 dulu ngan org sebelah kiri kanan depan belakang..hehehe & lame lepas tu adhadi pon start lah memuntah kan butir2 ilmu dia....& bg tips & ilmu berguna pastu minom time..hehehebest jek minom+kuih muih yg disediakan..1st time g workshop yg proper ala2 skema camnih...kami dibahagikan kpd 2 kumpulan..aku masuk team A yg akan dihandle oleh Mr.Peveyhack [kalo salah spelling ni..sori yeaa sifoo]..so bermulalah aktiviti pagi tu...

#Mr. Pevey ngah beri penerangan ringkas+sesi perkenalan#
#Semasa pembahagian tempat kot#
#Ni time dalam class..Mr. Adhadi ngah luahakan ilmu nye kepada kami pendengar setia#
#ni lah suasan kelas tu#

-----------------------------------------------------------------------------------------
Ok ni lak aku cilok gamba dr Forum..dak budak yg terlibat ngan workshop ni nyer gamba...so, layan ajo.. Untuk gamba yg len kowang tgk kat sini yea

#Cube kowang carik..mane aku? heheh#
Kalo nak gamba len-len..ade byk lg..dak budak tu rajin upload..aku nih malas sket..sbb flickr aku dah nk penuh...xmampoo nak bayar utk pro nye acc lagik kan..so, layan kan ajo..org len nye hasil yg teramat bagus dr hasil aku yg cam sampah tu....

#Ni gamba reramai..time nak balik nih#

#ni plak gamba aku ngan muke boring ke ngangtok tah..aku rase ngantok tu..hehehe [From Mr. Aragon..aku cilok dr forum jugak tu#

#Ni Team Pevey..yg mane aku termasuk sekali lah kn#
-------------------------------------------------------------------------------------
sesi bergambar tamat..so, cont aku mengarut balik pasal citer tu....sesi 1 adalah shoot potret utk perkahwinan..tp team aku dpt tema Pre-wedding lah kan..sbb pasangan model tu lom kawen lagi..hehehee so, byk aksi yg depa xleh nk lakukan..maka kene gune konsep pre-wedding lah..but to Fifi & Pablo [ye ke spell name dia nih] thanx a lot sbb sudi merelakan diri tok menjadi model pada hari tu....abis menembak masuk class..dengar bebelan adhadi semula kejap before kami cargas lunch di sri bidara yg dah termasuk dlm package kn..

& lepas smyg zuhur masuk class blk...dgr tips tok shoot baby & Mom plak kn..pehtu teros cargas ke lokasi menarik tok .. diz time best sbb sgt tricky ok..sbb baby ko mane leh pakse depa posing camno kan..so, dia tym mmg kene gune kreativiti sndr nk shoot mcm mane...hehehe tp enjoy jek..anak si suebebeh ngan farah sgt lah comei & sporting.. tp kesian kat baby farah si farid [kot yea name dia ni..kalo silap..ampun yeaaaa, aku ni ade mslh nk ingat name org yg baru dikenali] sbb kecik sgt lg kan..keletihan dia...si aufa baby si suebebeh dah cerdik sket..so, dia leka & suke jek tgk org reramai..hehehehe..kalo aku lah jadik baby tu..kompem aku dah meraung sbb ramai sgt ok! peneng kepala tgk...hehehee sbb tu aku xjadik baby & aku cume jadik tukang tembak jek skrg nih..hak22 apepon mmg aku enjoy jek jadik seorang penembak macam ni...

abis jek shot baby nih..dah kui 5pm...masuk class balik dgr review & comment..kami pon dilepas kan tok pulang..kui 6 lebey baru smpai..yg best nye kat situ dpt lah geng baru..si azza, amoi, hana , kak dilabangi & athers..xingat name...hik22..nnt aku try mengingat kembali..tp muke aku ingat lah...ni lah mslh aku..either aku lupe muke org tu tp ingat name or aku ingat muke tp xingat name nye..ahahhahahaa..so, abis lah pembelajaran aku kat situ..dptlah sket ilmu..even byik ditaburkan tp aku prektik kn sket kasik mantap..nnt ceduk lagi dibengkel akan dtg..hehehehe:)

Nota kaki: xsabar nak tunggu workshop for ladies only...hahahahhaaaa next month rase nyer... owh lupe lak...kitaorg yg join bengkel tu dpt masuk camworld club..hik33

Monday, February 16, 2009

TAG From Mrs Soljar

RULES: The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.

1) I'm...in desperate need to


2)
I really want to go to...



3)
My favorite place...


4)
My favorite thing...


5)
My favorite drink...


6)
My favorite food...


7)
My favorite colour...


8)
I live in...


9)
I was born in...


10)
My school/college...


11)
My favorite story...


12)
My hobby...


13)
I wish...



abis daaa..so, now i'm tagging..sape yg suke buat ajolah...malas aku nk pikir dahhh

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...