Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2009

Apa perasaan kamu?

Erm seawal pagi lagi mood aku dah kureng sbb nye bace paper front page "Tol Naik Lagi - 1 march" huh...ape yg aku rase ntah le...

Macam nak bungkus baju balik kampung jek..join enture ayah aku tanam serai+keledek+pisang kire jadik kais pagi makan pagi+ptg....senang kan..ptg dah blh lepak2 kat umah tgk TV citer Telenovela...hik22

makin lame makin xberasap lah enjin kete aku..oppss berasap tp takat panas kan enjin je lah..xbergerak lah jawab nye....masalah minyak dah kurang bebankan otak aku..ni tol plak..cissss tol nak balik melaka tu tah bape plak kn... sehala mmg nmpk xbyk naiknye..tp kalo dah pg-blk tu effek lah jugak kn kat wallet aku tu kan..bakal kempis lah jugak kan...

lagi kesian yg org pegi keje hari-hari kene lalu mcm2 jenis tol..kesian kan..tp ape kan daya...aku terpakse kesian kan diri aku dulu lah kan...

to my laling..sorry lah..kalo after diz mmg jarang lah ko menghirup udara kampung alai tu..hehehehehe selamat bertapa di kerinchi yeaaaaa

2la isu barang nek xturun la…

Teringat

Erm to all my fren yg same-same kenal kat bad@epul [Saiful Bakhtiar] - betol ke idak tah..ingat2 lupe lak name budak sorang ni...erm actually, dia kem salam [dgn lafaz assalamualaikum] kat semua yg mengenali...dia suh inform tyg dia dah slmt smpai kat Riyadh last week [dia dah bgtau before dia fly..tp cam baser aku xberapa nak ingat lah kan] hehehehe

ampun kan patik tuanku.....kelupaan yg TAK disengajakan oleh diriku...

menurut beliau, dia akan berada di sana selamat 2 tahun atau lebih dr itu..semua itu bergantung pada rezeki beliau di sana...

dan sehubungan dengan itu, setelah dikorek sehingga ke akar umbi....insyallah dia akan kembali utk seketika sekitar July 2009 nanti..utk perkhabaran yg lebih menggembirakan..hehehe

Maka, nanti kan ajolah yeaaaaa....

sebab

katenye,.......

"SUPRISED"

Nota kaki: suprised lah sangat..mcm lah aku xtau kan...

Bukan Superstar

Arini kite layan lagu ni lak yeaaa



Andai aku Pasha Ungu
Semua wanita kan memburuku
Bila aku Ariel Peterpan
Kau yakin ngefans karena gua keren

Sexy badannya... Mulan Jameela
Cantiknya dia seperti aku
Giring Nidji sahabat aku
Dekat denganku... dialah aku...

Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
Kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Haa haa haaa... Haa haa haaa...

Andai ku Letto wis pasti aku wong jowo
Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
Kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kata orang ku mirip Glenn Fredly
Suara merdu, wanita jatuh hati
Namun semua itu hanya mimpi bagimu woohoo~

(claps)

Jadi... semua itu hanya mimpi?
Ya iya laah... masa ya iya dong
Duren aja dibelah bukan dibedong

Ku bukan superstar kaya dan terke…

Sepul balas balik

Tag dari Sepul [Ni blog dia] lah plak .. hurm

1.Someone tells you they love you, you say...
sape someone tu..meh tunjuk muka..aku hny mampooo ckp

2.If you won a lot of money on the lottery, what would you buy first?
lottery? WTH lah kn..haram ok!

3.Do you miss anyone?
My Mom [dah nk s3weeks xjumpe sbb aku xbalik]

4.Who was driving the last time you were in a car bas? [aku xnaik kete kan...kan
hehehe sape lagi kalo bukan pakcik bas kan ..di mana kejadian tu berlaku pagi td

5.Do you like your bed?
erm aku kesah ke pasal bed ni? suke atau tak..yang pasti aku mampu tido ngan nyenyaknye

6.Will this weekend be a good one?
erm i don think so...sbb xdek pape plan lagi

7.Do you think you can last in a relationship for 6 months or more?
~ I dont thing so.. I always hoping it foreverrrrrr

8.How is your hair?
baser..xdek yg spesel..sbb dah 26 tahun ++ aku tgk rambut yg same [same pattern]

9.Do you like your life as of now?
of course..aku terime sedanya semua ketentukan yg dah ditetapkan

10.Do you wish someone would…

Tag from Dokter pulak

Ni TAG dari Dokter Asma' yg mane aku gelar dia dokter muda yg penuh emosi..hehehe...jgn mare yeaaa...nnt lagi cepat tua..xdek org nak lak..kih88*

-------------------------------------
Tag: "Things I Can't Stand"

The rules : List at least 5 things "Things I Can't Stand" & tag your friends.

-------------------------------------
Bek lah doc...saya jwb ur tag..seb bek ko 1st tym men tag aku kn..
-------------------------------------

5 bende tu adalah...

org yg xtepati masa/mungkir janji [asik-asik dia jek yg lmbt]toilet penoh [parking full aku leh trime lagi..tp bab toilet nih..parah nihh]tiket bas balik melaka abis...[wawawa rase nak meraung jek sbb penat oo berjln ke PUDU tu]dok umah sorang-sorang pehtu xleh tido [mmg rase nk bakar jek rumah tu]sakit GG [owh ni lah penyakit plg guwe xleh thn setakat nih]
ok abes sudah...nak 5 jek kn...

alah kene tag org jugak ke?..ok lah...org yg di tag seperti list kat bawah ni:-

miraDDsepulsarah
kite tukor2 org lah kn..hik22..s…

+Diam+

Diam itu indah
Senyap itu muhasabah
Sepi itu malam
Gelap itu blackout daaaaaaa

--------------------------------
aku mmg kene dok diam-diam dalam kesepian poket ku, di mana aku hanya mampoo utk senyap tanpa bersuara di dalam Gelap dunia aku sndr
--------------------------------

ape lah yg aku merapu kan ni lah....ape yg pasti..aku kechiwaaaaa cek account bank..."GAJI XMASOK LAGI!"

xpe kene bersabar lagi...esok masih ada..kesengsaraan akan berakhir esok ok .. huwaaaaaaa ... menanti esok yg penuh gemilang...

Nota kaki: len kali..tolong lah...jgn bg gaji awal sgt ok! hahaha
pd diri aku lak - sila berjimat cermat ok!

Hasil di Ahad yg Damai

Okeh ni lah hasil nya dr tembakan aku mase Ahad yg lepas...semangat ok nak test lens baru tu...erm tp std tok potret lah kan..takat 50mm..xleh zoom yea kengkawan..jgn nak tensi-tensi lak mase test ...hehehehe name pon potret lens...kan...

--------------------------------------------
Maka ni lah serba sedikit hasil dari aku yeaa...xlarat lah kn nk upload sume
--------------------------------------------
Menjawab persoalan tadi dulu yeaa

Apa yang ada pada ahad itu? - Ada nya kami pagi ahad tu..:P
Di manakah lokasinya? - Tasik Kelahiran Shah Alam tuApa yang menarik di hari ahad yg damai?- menariknya, dapat posing baek punye kat tasik tu
Siapakah mereka? - Mereka itu adalah model aku yg diupah secara percume..hehehe [thanx my frewn]
Ape yang mereka cube lakukan? - mereka cube melakukan ape yg disuruh oleh aku & sharna kebana
Bagaimana mereka melaksanakannya? - mengikot keselesaan mereka lah..FREE STYLE ok!
Untuk ape semuanya ini? - untuk memuaskan napsu aku yg tgh gigih nak asah skill photograp…

Iklan Kejap

memang powerrrr ...........................tapiiiiii...BODOH!!!! (renungkan maksud disebalik selingan pagi ni...)

Bos power?....Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar.
Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas,
bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu.
So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot.
Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorgpekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding."Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua
perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan."Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras "Dalam
RM800" . Pekerja tu menjawap Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN"Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.
Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka
paham, sape malas, sure kene pecat! M…

Suatu pagi Ahad yang Damai

Apa yang ada pada ahad itu?Di manakah lokasinya?Apa yang menarik di hari ahad yg damai?Siapakah mereka?Ape yang mereka cube lakukan?Bagaimana mereka melaksanakannya?
Untuk ape semuanya ini?

SEMUANYA...........................

#Akan akan terjawab di penghujung hari ini...#

Nota kaki: Di harap bersabar yeaaaaaa

Cerita Semalam..semalamnye

Semalam after balik dr memenatkan diri di One of tasik kat Shah Alam, aku terus terbongkang di sebabkan flat..xberdaya ok! sbb nye aku balun 2 gelas air ais ok..so, abis kaki aku kelenguhan yg maha azab..tido pon azab jek rasenye..dah tau..apsal g minom kn..tp nak wat guane kn...tekak ku haus kepanasan kn..kan kan...better aku minom air madu si nisrina..mcm best jek aku tgk budak konet tu minom..hehehehe :)

------------------------
Statement atas xdek kene mengena ngan citer di bawah yeaaaaa
------------------------

Sabtu petang, aku kecik & kak ayu...oppss mira ade jugak kot...hehehe persoalan yg kami dok huraikan lah...

Antara perasan @ tanpa disedari.....
nak tau bile jodoh bdk 10L nak sampai..mudah jek..bile dah start masak di pagi-pagi weekend ngan kuantiti yg byk lepas tu, kuar ngan tapau makanan tu sume..hehehe ala2 g picnic...makaitulah kebiasaan nye..mereka ni semua bakal menamatkan zaman bujang xlame lagi yeaaaa....
actually, petang tu kami dok sakat si Fizah..hahahahaaa moga2 …

Ni Tag dr Zam..zam ala kazam..hik22*

tag ni lak dr zamzunita yg cute mute [ye ka???]

- GO to your photos folder in your computer
-GO to the 6th Folder of your photos
-GO to the 6th photos in that folder
-Put the picture on your blog & description of it.
-Invite 6 friends to join the challenge-Link them in your blog & let they know they have been challenged.

Fouuhhh even sonang...tp folder utk pics ni byk giller + bersepah dlm PC aku ni... yg mane satu lah aku nk pilih kan.....

Sbb byk sgt..maka aku decide crik dr external h/disk aku kn...mcm tertaur sket..tp mak aiiii byk jugak...aku amik lah folder yg ke-6 dr yg awal kn..& select pic yg ke-6 lak...skali dapat gamba kucing nih..layan ajolah even bkn gamba aku kn..kn..kn

Penenrangan pasal gamba di atas: erm antara koleksi gamba kucim yg aku ade...ni zaman bile nye tah..dulu aku suke search gamba kucim sbb my best fren dulu suke kucim..skang dia mampoo carik sndr kot...hehehe sbb jarang skali dpt bertemu dia kn even sekampung,.,.so, layan kan ajo gambo kucim nih yeaaa…

Tag lagi dowh!

diz tym..tag by Amoi [ni blogs dia]..[mmg lah kn..xleh tgk aku senang lah bebudak nih..tag dr zam lak..nnt lah aku buat yeaa..satu satu yea..ikut std FIFO lah yeaaa]

1. Anda rasa anda hot?
yealah kot..[sape yg bace kalo nk muntah sile ke toilet ok!]

2. Upload gambar kegemaran anda.


3. Kenapa anda suka gambar ini?
ni best sbb brekpes ngan eskrem stowbeli..hik22..thanx to DD sbb snap kan gamba ni

4. Bila kali terakhir makan pizza?
13 Feb 2009 - dgn yam & sharna

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
untuk Mu selamanya...baru jek dengar [sbb aku layan lagu ni dr pagi td]

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
erm aku tgh buat CR si WNF..tp aku xdpt nk setelkan lg..bapak susah lah plak kan!

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
Yun [tah ni jek org pgl aku..& aku rase ramai jek yg xtau name aku sebenar adalah "KHAIRUNNISA"]

8. Tag lagi 6 orang :
boleh x, kalo tag sorang jek..nyusahkan jek nk pkr ramai org

1. Murnieeeeeeee
2. Cyana
3. Sazz
4. j…

--

Shhh...aku xdek mood ok!

ape yg aku idamkan saat ni hanya lah..

bantalselimuttilamkipasdamaitenangsunyigelapsendiriNota kaki: aku nak tambah 13 + 3 dlm list tu...chow

Hujan lah ..

Aku xtau nak watpe..keje mmg ade..tp 2 kene tgu turn eh..aku tgh tgu feedback dr BIMB tang text file yg aku anto..aku nk tgk outputnye...selagi xsiap tu..malas nk pkr yg len..lmbt lak depa ni nak reply blk...so, meh layan entry baru...aku type xlame..5 min jek pon

ha citer ni jumaat yg lepas...jumpe yam kat mid valley tok amik blk external hardisk aku yg tertinggal kat umah dia..hehehehe
so ni lah ahli jemaah utk lunch ari tu di pizza
* From left - Yam - aku - Sharna*

Murni marah sbb makan pizza..xboikot kate dia..tp bkn ke depa dah kuar kan surat penjelasan...kalo salah jugak..depa tanggung je lah kan...sbb dah malas pkr dah..kalo suh kak sharna..kompem kene serang little penang cafe..sbb mo teh ais..hik22
ni dia menu aritu...tp kesian yam kene CBB malam tu..maybe nasik dia tu kot..kekeke seb baek aku xlayan nasik tu jugak kan..hehehehe

Trend terbaru

Aku mule rase mengantok..sbb arini lunch makan nasik ngan ayam [mcm lauk sharna jek]..sambil2 nak lawan rase mengantok..aku pon layan bace email yg byk giller ni..& terjumpe 1 email ni ha..rase cam best nak share kan..so, layannnnn

Sape-sape yg suke TIDo..hehehe sesuwai lah sangat tok gunekan fesyen ni...

macam ala-ala tudung kan?
xyah nk pikul bantal tu kan..& xyah pikir nk beli tudung ape
ha senang kan nak tido dlm tren

wow dlm flight pon boleh ma...di mana-mana saja pon boleh

tah ape-ape tah: amacam ok x? hehehee...mcm2 lah kreativiti org ek...

GENG Pengembaraan Bermula..

Oleh sebab aku mmg teringin giller nak tgk..even tgh sengkek..tp aku gigihkan jua ke wayang mlm smlm..hehehee:P sbb dr dulu lagi dah tunggu...dulu plan ngan ejot..tp so, sad..ejot not around..jauh di sarawak udah..hik33 xpe ejot..bekorban utk anak bangsa ok..be a good teacher ok!

so, semalam aku g menonton sana DD ngan Mira kat GSC,Mid Valley lah kan..kedai runcit yg paling hampir dgn umah kami..erm...amik tiket kui 9pm..sbb nyer smlm tiket murah sket lah kan..almaklumlah hari rabu...kalo nk tgk selasa kene g OU lak..sbb carik TGV kan tok tiket murah..kalo tym belajar dulu..rabu or selasa adalah hari wajib wayang name nye..hik22 xpon belasah before 5pm..dpt student nye rege kan..hik22..sbb 2 dulu jadik kaki wayang & kene lak ngan cdah yg mmg kaki tgk wayang..jadik jek lah ber2..tp dila x, so, dila tinggal kat hostel or kat umah ajelah..hahahahaa [2la tym belajor kaye ngan duit PTPenipu kan..skrg hazab nak bayor balik ha]

------------------------------------------
*aku tambah pd pukul…

Ini kah yg dikatekan.....

Setelah beberapa kali pikir & sampai aku tido xsedo diri sbb memikirkannya [relevan kah?] maka aku nekad utk mengkempiskan lagi wallet oppss bukan wallet tapi sebenarnye mengecutkan lagi baki di account bank aku yg xseberapa tu kan...2 pon setelah 99kali aku cek buku 555 aku..setelah puas ati..maka aku pon wat keje nekad nih...

Maka ini lah hasilnya, even xsuperb mane but..aku nk jugak cube dapatkan hasil yg BOKEH ok! maka aku pon ngan rela hati membeli menatang ni...xpe kite mulakan ngan Lens yg murah dulu ok! 50mm/f1.8...ok lah kot utk amik potret...pape pon..good luck utk aku memahami lens ni..even kit lens pon aku xteror lagi..tp napsu aku ni xdapat nk dibendung ok! same mcm napsu aku membeli belah kat sini mmg xdapat nk dibendung lah napsu mengkempis wallet + mengecutkan account bank aku

oleh itu, Taraaaaaaaaaa

#ni lah hasil nya#

yg ni kit lens aku..test gune 50mm baru tu kan... tapi ni main snap jek..nk cepat kn.... belasah jek..nk tgk hasil bokeh nye camne...tp cam over lak ga…

13 + 3

Kenapa ngan 13...& kenapa ngan 3...tiada kene mengena ngan tarikh ataupon nombor ekor ok! Cume bagi nepal-nepal semalaysia...mmg paham lah kot..ape itu 13 dan ape itu 3 dalam kehidupan mereka seharian..

Ape kate nepal? sila komen sket....

Persoalannya: ade nepal yg bace blog aku ke? hahahahahaa larikkkkk!

Ok kite mulakan dengan bismillah yeaa....13 itu adalah jumlah jam pertama aku tido mase ahad tu...sabtu mlm ahad...opppss dah mmg ahad pon mase aku tido tu..sbb aku smpai umah around 1am dr amik buku dr abg aku kat kota kemuning..pehtu aku layan TV..movie apetah kat TV3..lawak jugak lah..smpai 2.30am..pehtu sambung tgk bola...argentina lawan mane tah..lupe lak..sbb aku dah start lalok tym tu.....pehtu aku layan AFC...hehehe channel wajib layan ok! erm dah xlarat dah time tu..jam nak dekat kui 3am..aku masuk tido...so, aku tido ala2 org pengsan yg dah lame xpengsan..di mana 13 jam berikutnya baru aku bangun ok! gile x gile..dah lame xwat keje mcm ni..kebiasaan ni berlaku mase zaman2 …

Mood ^-^v Ungu

Aku bukan xdek keje..tp xdek mood nk buat sbb server kejap2 down..kire ala2 xstabil arini..so, aku malas nk settle kan case tu..sbb xdek idea..aku dah penat godek pagi td..xdapek ehhhh mane nk carik lg..so, aku wat keje gile...mule2 layan lagu nidji jek..pehtu teringat aku ade copy lagu ungu dr wan dulu..so layan lak lagu ungu..tp baru aku perasan ade 1 lagu yg layan ok!

ha ni lah lagu nyer...layannnnnnn


sambil layan tetibe nak carik lirik dia..tp penat google tp tah ape2 jek yg kuar..lagu laen yg kuar..so, aku pon teringat lah 1 care len..di mana yg baser aku ngan dila gune mase zaman belajat kat uitm shah alam dulu..hehehe teringat lah zaman2 klasik kami kat uitm kan...kompem korang nak tau kn mcm mane kami mendpt kan lirik lagu? hehehe nk wat time kat lab mmg payah lah.,pepaham kat lab..sangat lembap..nk membazir kat CC..xdek makne lah kn..semata2 nak carik lirik lagu jek kan..so, kami pon mencipta idea ni..di mana sambil dengat..bukak notepad & type sndr...hehehe & kami pon …

Takde Motif

Yeahh..ni dia Kak Zila, Abg Sham & Mak

Di kala ini, org sibok kuar melangkah utk mencarik sesuap nasik kat food court tp aku xdek mood nk makan sbb nye aku xlapar. ni gegara aku melantak 2bungkus comei nasik lomak yg dibeli dr en.zul pagi td..hahahaa...aku xtau nak wat pe..meh lah aku merapu kat sini kan..lantak kowang nak bace ke idak..ade aku kesah? ade? ade?

erm malam semalam setelah sekian lame nye...Kak Zila aku call..actually dia call, tp henpon aku cam base lah mati dr pagi..aku xsedo kan..hik22 sbb dia call Maxis aku..ha lupe lah tu nk call Celcom aku kan..babap nanti...& tetibe aku nk tido kene on hendpon tu sbb situ lah alarm aku kan..kang xbgn lak pg esok..xg keje aku lak nnt! bukak phone jek..dpt sms dr maxis..kate ade miscall..mak aihhh smpai 7kali ok!, so, mcm urgent..aku call le balik..hehehe ruper2 nyer baser lah dia rindu kat adik dia ni lah kn...aku lah salah jugak..sbb dah lame xanto berita..asik terlupe jek..kunun2 CNY aritu nak suprised kan dia..tp xjadik kn…

Bengkel Fotografi - Potret Perkahwinan + Ibu & Bayi [Disebalik Tabir]

Baru muncul mood nak merapu meraban ha....so, ni entry ala-ala kisah yg berlaku di balik tabir sewaktu aktiviti menembak aritu...erm aku xpilih lg gamba sbb rase mcm semua nya sampah jek..geram aku..sbb byk gamba gegar..gegar..gegar...hangen jek aku tgk!.. ape yg aku leh wat simpulkan dr hasil aku aritu...aku mmg 99% xpuas ati ok! sbb byk yg blur+gegar [maybe setting tah pape nk cepat kan] almaklumlah beginner cam aku ni..mane leh nk wat keje cepat2 berstyle kelam kabut ni..poneng otak ku kan...


oklah meh aku citer dr awal... kui 8 lebih pagi tu aku dha gerak dr umah...masok jek kete..mak aiii kete non ado minyak ok! upset i tau..so, misi pertama isi minyak kat sebelah KWSP tu..pehtu cargas ke sana..sekali godek2..peta aku xamik kat opis..upset jek....teros sms kak sharna..hehehe seb bek dia bg direction yg betol..so, i sampai kat esso ngan selamat nye..baru buat pusingan nmpk kete kak sharna..so, i pon folow...lah depan tu jek..so, masuk class dah kui 9.10am..tp class lom mule lg tym …

TAG From Mrs Soljar

RULES: The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.

1) I'm...in desperate need to


2) I really want to go to...



3) My favorite place...


4) My favorite thing...


5) My favorite drink...


6) My favorite food...


7) My favorite colour...


8) I live in...


9) I was born in...


10) My school/college...


11) My favorite story...


12) My hobby...


13) I wish...



abis daaa..so, now i'm tagging..sape yg suke buat ajolah...malas aku nk pikir dahhh