Thursday, December 2, 2010

Restoran Cina Muslim Sek.9, Shah Alam

well macam biasa, aku lupe name kedai ni, tp lebih kurang mcm tu lah bunyik nya..hehehee. kebetulan aku kat glenmarie petang tu, terus lah singgah umah si yam menjenguk anak2 dia...yg dah lameeeeeeeeeeee xjumpe mase, tp tarikh sebenar aku dah lupe..ahaks...well, paham2 ajelah bila umor makin meningkat ni, byk sgt benda lain yg lebih penting perlu aku ingati kan.
ni dia si kakak yg sakan posing, aiyoooo camera Hp pon layan..janji name nye BERGAMBAR. nmpk gelap pon suke..hehehee
Naufal makan tauhu yg di suap ibu, bedal jek ape yg disuap ek...xpe xlame lg kite dating berdua kat k-ep-c ye naufal..hehehee
muka kakak stress sbb kene makans ayur jek..hehehe sbb tym ni dia kene bisul kat kepala..tp aku terletak jugak seketul dua ayam dlm sayur tu..xperasan daaaa...dia ngap selambe jek..ahaks..yolah..ikan salmon tu pon dia leh telan kan...
sup masam + Pedas, sedap soup ni..nnt nak mai lagi..nk makan sup ni lagi hehehe..owh kedai dia dekat jek ngan kedai anggerik pebret aku kat sek.9
ni sayur apetah name nye..aku lupe sudah...tgk je lah gambar dah paham kot..itu sayur..hehehee sedap lah rase dia...

yg lagi sedap...ayam ni ha..ayam yin&yang kot kalo xsilap..serius lazat..sbb ade 2 rase yg berbeza & kedua2 nya mmg lazat...well, aku ni bab makan semua lazat kan..hahahaa kalo xkene ngan tekak korang tu, maaf lah ye...aku ni bab makan kurang menolak..nk nilai makanan tu xsedap pon aku xpasti macam..tp sambal nasik lemak makcik warung sebelah HLA tu pagi td xsedap [tetibe masuk cerita pagi td] itu lah aku kan....sepul 7 sara dah makin terer bila berborak ngan aku [ni lagi xdek kene mengena..hahahaa]
ha ni lah ayam yg di perkatakan....payah jugak 3org dewasa nak abiskan makanan ni kan...xpe esok lusa g makan kat sini lagi..hehehe

Cozy Place

restaurant ni bertempat di Wangsa maju. Mari lah serang beramai2. ekceli, bila aku pegi makan kat sini pon akud ah lupe, sbb terlampau byk cerita tertangguh, tapi butter prawn dia masih terasa di tekak...[poyo tak ayat ni?, pdhal dah selamat kuar balik dah kan]
takdek keje, aku snap jek ape aku rase yang cantik di mata aku..hehehe well, tym rajin, tym malas jgn harap laha de seketul pon gambar. serius, cthnya kalo aku tgh kelaparan, mmg xteringat lah nak snap ke ape..dah setel makan baru rase menyesal hehehee...pahtu ade lah alasan nak dtg lagi nnt kan.




Sup cendawan dia yg serupa mcm kat Fullhouse cafe..ahaks...pd aku ok, pd kawan aku...so-so katenye..maybe tekak dia tekak melayu..ehheheehee
kailan ikan masin rasenye...tp marbelles...sbb dah lah byk gillos...bayangkan makan 2org nk abiskan semua ni..xdpt nk dipikirkan kan...tp kami manage to licinkan semua makanan sbb sayang punye pasal...eh silap...kami ber-4 lah...hahahaha kalo ber-2 kompem bungkus lebihannya kan...
ni ayam masak ape tah..tp serius lazania.....huhuhu rase mcm terpaksa abiskan kerana masing2nye eprut dah sengkak, tp tak nak membazir + malas nk tapau..maka sumbat & terus sumbat...hehee
owh ni lah butter prawn yg xcukup tu..hehehe even aku rase yg kat restoran ape tah kat TTDi tu lg lazat..tp ni pon mmg menyelerakan....cukup lah 3 lauk ni, mmg byk kuantitinya, mmg hazab 4org nak abiskan..sepatutnya kena bawak ahli ke-5 kot...baru lah berbaloi tiada pembaziran..oklah..nnt dtg lagi nk try steak dia plak..hehehe

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...