Sunday, October 24, 2010

Umi & Syafiq

Kali ni aku serang belah lelaki plak, yolah last week kene jadik photographer kan..diz tym aku nk jadik tetamu plak, kebetulan belah lelaki kat Banting jek..alah dekat ngan umah didi dan dekat ngan umah opppss jusco bukit tinggi. makanya, aku pon rela hati pergi sebab dok umah pon, aku bukan nye buat ape kan...
pengantin tengah membetulkan broach yg tercabut..kekeeke ..mcm biasa si syafiq ni pantang nampak camera yek....
owh yess...murni...utk tatapan kau, aku pergi ditemani didi...huahuahuahua.....nak buat mcm mane xdek orang nak jadik partner aku lagikan..kekekee
macam mane lah nk kurang kan muka berminyak ni ek? tensi aku....dah gune compact powder yg oily control, gune facial pon yg oily control, gune day cream pon yg oily control...tapi..... muka den tetap berminyak...huh~ berkilat ok!
ni aku xtahu lah geng dia yg mane....aku tolong snap kan jek..nnt umi,...sila kutip dr aku k! ahaks...tp serius myvi team mereka ramai giller yg turun..berderet2 kerete myvi aku tgk! owh mereka ni berkenalan pon dalam myvi club..jodoh mereka di situ...

aku gigih ke kenduri tu sbb kunun nk jumpe membe2 dungun yg lain tp xdek jodoh, aku xperasan or aku balik cepat kot.

balik dr kenduri, singgah umah didi tok semayang dan lepas tu kami pon pergi report duty kat jusco bukit tinggi..muahahahaa...well juz jalan2 melenguhkan kaki, sambil kedai itu ini utk cuci mata..tp aku terjebak beli baju murah...doplohempat hengget jek...dah lenguh singgah minum kopi secawan lepas tu ukur luas bangunan semula, lepas tu barulah reti pikir nak balik...hehehe

ok gut nite semuaaaaaa..esok keje daaaaaaaaaaa

Bukit Broga


Akhirnya, aku berjaya jugak menlaksanakan impian nak mendaki bukit broga ni. Emy & opismate dia mmg rajin mendaki di sini, maka, kebetulan aku FREE semalam, tiada apa2 plan, maka aku join mereka. lepas jumpe budak2 10L mlm jumaat tu, sampai rumah kol 1lbh pagi, aku terus ke kajang utk tido di rumah si Emy, kesian dia, sampai xlarat nak bukak bijik mata dok menunggu aku sampai..wakakaka..tido kol 2lbh bgn balik 5.30am, mak eihhh mmg berat nak bukak kelopak mata ni kan..tp gagahkan jua...

dengan berbekal kan semangat jek , yolah tenaga non-ado ye....dah lah xbreakfast dulu, xminom ape2 pon, xbuat senaman ringan dulu..terus redah...start naik kol 7am, lmbtkan, saje jek sbb serius ramai giller org ok! tp redah jek lah lautan manusia tu...
dan pengalaman nye memang berbaloi walaupon penat. mmg mase start mendaki tu, aku rase weng nak muntah loya segala..yolah perut kosong kan...rasakan lah..bila dah melepasi fasa getir, badan dah kembali normal....lama jugak melepak kat puncak tu,,,kol 9lbh pagi baru turun semula.

sakan naaaa posing...well thanx, emy, ita, yana, am, mizi & umar. next tym nak pegi lagi..jgn lupe ajak aku lg.
dan balik dr borga, singgah rumah bro umar, wife dia si mimi dah siap masak meehoon goreng utk santapan kami pg tu..hehehe thanx alot ngan makanan yg sedap, ayam goreng tu lah sedap..hahahhaa

lepas makan di rumah bro umar, kitaorg ber4 [aku, emy, am & yana] ke sg. tekala utk mandi manda..huhuhu...

sampai umah emy kol 3pm sbb singgah makan tgh kat kajang. aku plak xlarat sambung tido kat umah emy, lepas maghrib baru balik kerinchi..kekekkee

nota kaki: sakit2 badan aku ni hari ni..ngan kaki sengal2...aiyoo leceh r bila dah berusia ni kan.

Mini Reunion 10L

Dah lame tak dapat berkumpul reramai macam ni. even though xsemua ade, but 7 org ni dah memadai. [ dari depan kiri - aku , zehan & firas, dari belakang kiri - jue, zam, nik & zara, marini & kecik]

plan ni secara kebetulan, yang mane jue balik ke malaysia dari brunei. oh yess, dia bakal bermastautin di sana utk jangka waktu yg agak lama. maka dia teringin nk jumpe kami semua. tu yang plan berkumpul kat bilik hotel dia di sentral hotel, cantek jugak hotel tu sbb hotek baru kan, tapi parking dia horror sket, menyeramkan dan pemikiran kami yg nak parking ni same, yg mane aimed dok parking sebelah kete polis..motip? hehhehee nak selamat lah tu kan..pdhal kete polis jek situ, polisnye non-ado ye.
aku rase Firas tu suka kat aku dr camera kot..hehehe

aku sampai ngan kecik, org terawal lah jugak..yolah kami sampai dulu..xpe-xpe org bujang memang kena sampai awalkan. dalam kol 9pm macam sbb aku ngan kecik singgah mid valley utk tapau makanan. lepas aku ngan kecik sampai xlame lepas tu si zam plak sampai..minah ni lagi lah lame aku xjumpe...last jumpe mase lepas dia kawen aku pass hadiahkot. lepas tu mmg xjumpe dah..pdhal aku mmg selalu ke shah alam tp xpenah plak jumpe dia..kekkeeke
zara mmg sentiasa jadi fav aku. sbb dia jenis xkesah..hehehe
zara anak si nik, yang baru merangkak..tp yes dia dah duduk katak malam tu..kekeke
muiz yg tido dr awal sampai semuaorang nak blah baru bangun,
penat zara kejutkan..mcm2 cara dah zara guna..xbangun jugak abg yg sornag ni.
firas anak abah, yg sentiasa nk kat ibu ngan abah dia jek..xsporting lah firas ni dah lah 1st tym jumpe dia..selepas dia berusia setaun kan..yolah last aku jumpe mak dia beberapa jam sebelom mak dia beranak kan dia...lepas tu mmg ade jek hal..maka xdpt lah berjumpe.
before balik, sempat lah si muiz ngan zara play together, tp jue aku rase ko ngan ameng kena tunaikan hasrat muiz nak adek tu..hahahhaaa ke muiz ni berminat ngan zara, boleh lah wat perjanjian ngan mak zara siap2..huk22

masing-masing xsedar diri, yg mane ade suami semua nye kuar lepak membawa diri..kitaorg sakan bersembang lah malam..dan berita paling best...TAHNIAH cik reen sbb bakal menambah jr. 10L . hehehee gembira utk ko ngan wan shah. semoga kesihatan ko ok sentiasa & take care. kire ko berlumbe ngan ida lah nnt sape nk beranak dulu..

owh kesian ila xdapat join, xpe ila, insyallah ujung taun plan nk kumpul lg, sbb jue balik malaysia lg & ejot pon ade tym tu..nnt kite plan baik punye...hehehehe sape yg baru pindah rumah baru tu..get ready yeee...huk33 ok lah tu jek cerita nya...sambung nnt daaa

Nota kaki: malas nk upload gambar seketul2..byk sgt...xlarat deyyyy nk tunggu

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...