Skip to main content

Posts

Showing posts from October 24, 2010

Umi & Syafiq

Kali ni aku serang belah lelaki plak, yolah last week kene jadik photographer kan..diz tym aku nk jadik tetamu plak, kebetulan belah lelaki kat Banting jek..alah dekat ngan umah didi dan dekat ngan umah opppss jusco bukit tinggi. makanya, aku pon rela hati pergi sebab dok umah pon, aku bukan nye buat ape kan...
pengantin tengah membetulkan broach yg tercabut..kekeeke ..mcm biasa si syafiq ni pantang nampak camera yek....
owh yess...murni...utk tatapan kau, aku pergi ditemani didi...huahuahuahua.....nak buat mcm mane xdek orang nak jadik partner aku lagikan..kekekee
macam mane lah nk kurang kan muka berminyak ni ek? tensi aku....dah gune compact powder yg oily control, gune facial pon yg oily control, gune day cream pon yg oily control...tapi..... muka den tetap berminyak...huh~ berkilat ok!
ni aku xtahu lah geng dia yg mane....aku tolong snap kan jek..nnt umi,...sila kutip dr aku k! ahaks...tp serius myvi team mereka ramai giller yg turun..berderet2 kerete myvi aku tgk! owh mereka ni berk…

Bukit Broga

Akhirnya, aku berjaya jugak menlaksanakan impian nak mendaki bukit broga ni. Emy & opismate dia mmg rajin mendaki di sini, maka, kebetulan aku FREE semalam, tiada apa2 plan, maka aku join mereka. lepas jumpe budak2 10L mlm jumaat tu, sampai rumah kol 1lbh pagi, aku terus ke kajang utk tido di rumah si Emy, kesian dia, sampai xlarat nak bukak bijik mata dok menunggu aku sampai..wakakaka..tido kol 2lbh bgn balik 5.30am, mak eihhh mmg berat nak bukak kelopak mata ni kan..tp gagahkan jua...
dengan berbekal kan semangat jek , yolah tenaga non-ado ye....dah lah xbreakfast dulu, xminom ape2 pon, xbuat senaman ringan dulu..terus redah...start naik kol 7am, lmbtkan, saje jek sbb serius ramai giller org ok! tp redah jek lah lautan manusia tu...
dan pengalaman nye memang berbaloi walaupon penat. mmg mase start mendaki tu, aku rase weng nak muntah loya segala..yolah perut kosong kan...rasakan lah..bila dah melepasi fasa getir, badan dah kembali normal....lama jugak melepak kat puncak tu,,,kol 9…

Mini Reunion 10L

Dah lame tak dapat berkumpul reramai macam ni. even though xsemua ade, but 7 org ni dah memadai. [ dari depan kiri - aku , zehan & firas, dari belakang kiri - jue, zam, nik & zara, marini & kecik]
plan ni secara kebetulan, yang mane jue balik ke malaysia dari brunei. oh yess, dia bakal bermastautin di sana utk jangka waktu yg agak lama. maka dia teringin nk jumpe kami semua. tu yang plan berkumpul kat bilik hotel dia di sentral hotel, cantek jugak hotel tu sbb hotek baru kan, tapi parking dia horror sket, menyeramkan dan pemikiran kami yg nak parking ni same, yg mane aimed dok parking sebelah kete polis..motip? hehhehee nak selamat lah tu kan..pdhal kete polis jek situ, polisnye non-ado ye.
aku rase Firas tu suka kat aku dr camera kot..hehehe
aku sampai ngan kecik, org terawal lah jugak..yolah kami sampai dulu..xpe-xpe org bujang memang kena sampai awalkan. dalam kol 9pm macam sbb aku ngan kecik singgah mid valley utk tapau makanan. lepas aku ngan kecik sampai xlame lepas tu …