Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Lari budget bulan ni

Yang wajib cuma facial foam kan. Dah lah naik RM5 facial foam tu..tp nasib baik ade 20% disc kn. Cover balik lah jgk. And ternampak shampoo yg aku pakai dulu kala. Dikeluarkn blk tp stock terhad. Kat MV ade 18botol. Wajib lah aku amik kn.coz shampoo baru dia tak best

Dan lariiiii ooo bajet..dah lah gaji 1/2 bln je kan coz kampeni baru ni gaji derang awal plak dikire..kena tgu bln depan utk tunggakkan. Puasa ajelah lepas ni jawabnya.

60-30

Happy birthday Pak Aman a.k.a Ayah kesayangan saya.

Dah 60 dah umur ayah.

Hope ayah dipanjangkn usia lagi 30tahun..huhuhu

And Semoga sihat selalu dan dimurahkn rezeki

Geram nyeeeerrr

Sedap peluk budak cute ni.....



Nota kaki: mata ku...tolonglah bagi kerjasama..takkan sbb minum kopi pagi tadi....sampai skrg mate aku dok terbuntang lg kn...esok kerja hokeh

Irfqn kuasa dua

Budak ni dah bahasakan diri dia irfan..somelnye...ni kejadian sabtu di GM klang

Dan ni irfan lagi sorang....nak dating ngan auntie2 gojes dalam kete gorjes..huhuhu dan yg ini kejadia siang tadi di batu pahat

Mungkinkah patut risau?

Super duper tired.

And aku macam tak boleh nak berfikir dengan waras sekarang ni...haih*

My laling dah tersadai dekat SK nu...gara2 tak boleh nk on enjin..bukan tak boleh start ye...ni something wrong dgn dashboard sensor dia kot....whatever...dah lah nk pikir nk packing beg...cz esok kena outstation kn....nasib baik pg esok driver comp yg hantar..if naik kenderaan sndr. Mmg wassalam lah jwbnye and nasib baik jugak kena pg seremban...mmmg seminggu lah kete tu tersadai jawabnye...huh tak boleh aku nk pikir dgn waras. Nasib baik kat SK tu dekat kawasan umah didi..and didi lah hntr aku blk kerinchi..thanks alot babe....

Call careline emergency proton..dia suh cabut kepala bateri and restart after 15minutes...tak boleh jgk....mmg kena tow lah jwbnye....nak tak nak kenalah kasi laling aku bertapa kt SK.nu sampai aku blk jumaat nnt ye.

Esok pg kenalah naik taxi utk pg opis..huhuhu berapa lah kena chargekn..huhuhu dah lame xpg keje naik taxi.hehe

Hope cepatlah laling aku baik..tak boleh nk p…

Kepala weng

Melayan mengantok nih..haih* nilah bila belom dpt kerja lg. Tp tadi boss dah bentangkn planning dia..so sekarang ni aku tgh struggle nk phm biz process kt sini..dlm sesi suai kenal dgn term2 yg baru...

Tibe2 aku jadi rajin update blog sbb ade kelapangan... Dr melayan mengantok ni yg tah ape2 ni...baik lah diserikn blog ni..hehe

Nk update pasal tudung pn blom dpt respon perihal order lg kn..maka layan kn....cerita yg aku nk repekkan...

Traffic...nak pegi kerja pagi..so far ok..sbb terowong dr ttdi nk ke bndr utama dah siapkn..so takdelah jem kt situ..lg pon aku lalu tol ldp tu...lg lah takde mslhkn..lalu tpt berbayar le katakn. So far tiada mslh traffic.blk pon ok je...tiada isu utk aku pindah rumah lg hehe..maka teruskn lah bertapa di kerinchi tu...kerinchi di hatiku lah katekn.

Kt opis ni ade mslh nk makan cz yg dkt2 xperlu berjln jauh hnylah...ayamas..dominos...mcd...paparich...gerai2 ala foodcourt or selera melayu kena naik kereta jugak...sigh...setakat ni aku follow je senior2 kn.…

Dinner with GGO

Jumaat malam yang lepas, GGO berkumpul setelah sekian lamaaaaaaaaa tak ketemu. rindu bangat oiii..asalnya plan 11 April, tapi penyebabnya ofkos lah I kan.....I yang tetibe jadi xavailable, gara-gara kena bertapa di melaka yang kununnya 2hari tetapi menjadi sebulan 3 hari...amik ko....rasakan....nak sangat kerja kat melaka kan...

so, last minute nya plan, bangsar village lah kitaorg serang..hehehe kalini, selera thai pula ye...ade orang kampung yang tak boleh nak terima western..layankan je....

kalini nyiok menang tahta sebab menjadi orang pertama sampai..kelas ko deknon...naik stage amik award hokeh...kitaorg saje je lambat2 nak kasik nyiok merasa tunggu kitaorg pulak..oppsssss

semua tengah fokus nak order ape..walhal nak order air je...menu ofkos orang yang datang awal order kan...yg lambat redha jek ;lah....huhuhu

sesi melampiaskan rindu masing2...huhuhu dapatlah FM dari Vietnam..thanx kepada keluarga soljar...yang tak melupakan kami walau di mana anda berada..toceyy dehhh



antara m…

Mari bersenam lepas makan

Sepatutnya entry ni wujud sebelum edisi makan-makan GGO tu..tapi..ape masalah phone aku tah....coz aku upload gambar dari situ je tadi...taip cerita je aku bukak lappy..hehehe xpuas lah nk type lelaju kat Notty aku tu kan...


Dah abis makan...kami pon serang lah tempat yg boleh meneutralkan kembali kolestrol and lemak2 yang di cerna ketika Dinner.....seronok uols....coz asik lah gelak....main sket penat nya berkilo2....yang pasti..awas ko Kenanga....nantikan i dah dpt rentak...i SMASH you nanti...huhuhuhu


oklah..hope boleh dijadikan aktiviti wajib GGO ni....

Hingga ketemu lagi GGO...sob sob..rindu kat korang lah.....rindu nak bergossip...tapi ni nyiok takde....ayuh buat ketupat utk nyiok...hehehehee


1st day

Hahaha hari pertama di office baru...

Apa yg anda rasa?

------------------------------------------

entry kat atas ni aku post ari isnin..tah ape pasal tah..tak lepas2 hahaha arini baru lepas..layan kan je... ye saya dah mula kerja di tempat baru.....menjadi sejarah hidup..setaun kerja kat 3 comp...and aku berdoa semoga ni lah tempat aku bertapa hingga akhir hayat..ehhh hingga pencen. tak larat dah weh...

and beberapa harini..aku cuma duduk..sambil menguap sebab laptop tak dapat...semalam baru review spec and model ape nak order..harini baru derang order...ko tunggulah 2 weeks lagi kan..hehehee dan bace manual arahan kerja yang sangat tak paham..muahahaahhaaaaaaa tak pe next week kena outstation utk duduk dekat site..hope boleh cepat serap ape yang patut..huhuhu dan dah ade 1 projek menanti..tapi lom diskus lagi..cuma aku tengah cuba nk imagine the process flow..huhuhuhu

owh lupe enviroment kerja ok..setakat ni lah..hahaha sebab asik menguap jek kan..mmg hokeh sangat lah tu...dan bula…

It's hard

But have to....

Bye bye bye

Jom nyanyi same-same...

O +ve

Ade kad oooooooo walhal mmg dah tau pon group darah since sekolah dulu... Ok yg penting saya bukan dlm golongan kedekut

Stok tudung baru dah sampai

So,jangan lepaskn peluang utk memilikinya kerana stok adalah terhad....

Inner neck yang makin digemari dan sangat cepat kehabisan stok...dan utk makluman..stok pd saya pon kebabyakkan dah tinggal sehelai for each color...apa lagi, order cepat sekiranya berkenan:)

Dan shawl yg sngt cantik corwk dari material cotton lycra

Utk order boleh ke http://thebajukurungonline.blogspot.com

Kuning hijau