Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

Wedding Nazlina

Abis jek terjah sekolah, aku ngan khatul ke wedding si nazlina, alah lagipon rumah dia sekangkang kera jek dr sekolah & rumah aku kan. Terjumpe lah si Wawa, makin kurus aku tgk budak ni..stress belajar master ke agaknye..hehehe owh rumah dia depan sekolah henry gurney jek..hehehe
hahahaa selamat penagntin baru Naz, semoga dilimpahi rezeki & kasih syg antara ko & suami...
dan dapat jumpe Auni Khadijah, anak si nadia, yg baru jek 2 minggu abis pantang..comei...jumpe kejap jek sbb aku dah nk balh tym tu..hehehe mak dia segan nk bergambar..comot katenye..ntah ape yg comot..xpasti lah aku kan..hehehee

Majlis Graduasi

Majlis graduasi pelajar tingkatan 5 sekolah Sharodz. Sebagai alumni, kami dijemput, kebetulan aku balik ke kampung & bulan 5 lepas , majlis asrama terbuka, aku xdpt join. maka kali ni, aku saja merajin kan diri masuk ke sekolah. Khatul & hubby dia pon sekali. ade geng ok lah kan. lebih2 lagi nak berjumpa sendiri dengan Ustazah Hasni Mansor. Ustazah hasni pon salah seorang alumni Hsarodz, kire dia senior aku lah dulu. tahun bile lupe plak dahhh...
sila lihat, mak bib, ngan cik rosilawati di situ....alhamdulillah dpt jumpe mak bib lagi, ustazah paling diingati sebab kenangan kene cubitan dia tu, mmg masih terasa sampai kini...muahahaha bukan berdendam tp bersyukur, kalo tak kompem tak sedar diri kan.
yeah, Cikgu Pajemi [Fazilah Suhaimi] & Cikgu geog aku, lupe name daaaaaa yg lain2 muka baru dah...xkenal...
Wardatul Ad-diniah [betul ke idak aku eja ni], yg turun temurun dr batch aku kot, since Safinah Sulaiman jadik ketua, tym tu Ustazah Wanna yang handle bebudak nasyid di sokon…

Hikmah Bersabar

SABAR

Aku bukan lah seorang yang terlampau bersabar, kalau yang kenal aku dari kecil, mungkin tau, aku ni kaki baran, cepat marah, xsabar, asal boleh dan sebagainya yang buruk2, tetapi bila makin dewasa & bila selalu kene tegur dengan kengkawan since sekolah dulu, maka sedikit demi sedikit aku berjaya lah kontrol sikap aku yg xsenonoh tu, tapi ape yang aku dpt huraikan, aku kini makin penyabar orang nya..cewahhhh puji diri sendiri...muahahahahaa bukan nye nak masuk bakul angkat sendiri...

CUMA

aku nak cerita, memang hikmah bersabar tu BESAR, cuma kita tak tahu, kita perlu bersabar sekejap or lame jangka waktunya, sesungguhnya, memang Allah telah menjanjikan sesuatu untuk kita bila kita bersabar dengan ujian yang diberi. aku tau semua orang tahu akan hakikat hikmah bersabar ni, tapi kalau mengingatkan kembali..tak salahkan. sebab aku tau semua orang tahu sabar itu separuh dari iman.

TETAPI

jangan lah mengeluh bilamana, yang dikurniakan itu adalah hanya separuh atau sebahagian dari apa y…

Perkara-perkara SENGAL yang biasa dilakukan

ketika menunggu pengantin bersiap. owh ya, ni kalo ko ade geng lah, kalo berseorangan memang layan mata ajelah jawabnye. tym ni ade org yang kami leh buli, sape lagi kalo bukan si gonjes kan. maka aku ngan adik [isteri dia] sakan membuli dia..muahahahaaha dr dia dok terbaring macam dugong baek wat keje berpekdah dengan menambah koleksi gambar SENGAL kitaorg kan

tiada motif pon nak adakan entry ni, cuma aku ala-ala boring, bukan sebab takde keje, cuma takde idea nak setelkan keje. setelah aku berjaya kes misteri use dr sarawak.serius misteri, tp akhirnya, cik azah dah boleh tersenyum riang tanpa perlu rase gusar ngan perasaan ade nye makhluk asing di dalam account dia..muahahahahaa aku dah berjaya mengusir makhluk tersebut...nyah kau..... hampir seminggu jugak lah aku ala2 sengal2 otak memikirkan penyelesaian masalah misteri tersebut..dah macam misteri nusantara plak...dan dan terus dpt geng dr sarawak..muahahahaaha
oh yesss.... tungguuuu! masih ade cerita lain. mungkin decision yang ak…

Umi & Syafiq

Kali ni aku serang belah lelaki plak, yolah last week kene jadik photographer kan..diz tym aku nk jadik tetamu plak, kebetulan belah lelaki kat Banting jek..alah dekat ngan umah didi dan dekat ngan umah opppss jusco bukit tinggi. makanya, aku pon rela hati pergi sebab dok umah pon, aku bukan nye buat ape kan...
pengantin tengah membetulkan broach yg tercabut..kekeeke ..mcm biasa si syafiq ni pantang nampak camera yek....
owh yess...murni...utk tatapan kau, aku pergi ditemani didi...huahuahuahua.....nak buat mcm mane xdek orang nak jadik partner aku lagikan..kekekee
macam mane lah nk kurang kan muka berminyak ni ek? tensi aku....dah gune compact powder yg oily control, gune facial pon yg oily control, gune day cream pon yg oily control...tapi..... muka den tetap berminyak...huh~ berkilat ok!
ni aku xtahu lah geng dia yg mane....aku tolong snap kan jek..nnt umi,...sila kutip dr aku k! ahaks...tp serius myvi team mereka ramai giller yg turun..berderet2 kerete myvi aku tgk! owh mereka ni berk…

Bukit Broga

Akhirnya, aku berjaya jugak menlaksanakan impian nak mendaki bukit broga ni. Emy & opismate dia mmg rajin mendaki di sini, maka, kebetulan aku FREE semalam, tiada apa2 plan, maka aku join mereka. lepas jumpe budak2 10L mlm jumaat tu, sampai rumah kol 1lbh pagi, aku terus ke kajang utk tido di rumah si Emy, kesian dia, sampai xlarat nak bukak bijik mata dok menunggu aku sampai..wakakaka..tido kol 2lbh bgn balik 5.30am, mak eihhh mmg berat nak bukak kelopak mata ni kan..tp gagahkan jua...
dengan berbekal kan semangat jek , yolah tenaga non-ado ye....dah lah xbreakfast dulu, xminom ape2 pon, xbuat senaman ringan dulu..terus redah...start naik kol 7am, lmbtkan, saje jek sbb serius ramai giller org ok! tp redah jek lah lautan manusia tu...
dan pengalaman nye memang berbaloi walaupon penat. mmg mase start mendaki tu, aku rase weng nak muntah loya segala..yolah perut kosong kan...rasakan lah..bila dah melepasi fasa getir, badan dah kembali normal....lama jugak melepak kat puncak tu,,,kol 9…

Mini Reunion 10L

Dah lame tak dapat berkumpul reramai macam ni. even though xsemua ade, but 7 org ni dah memadai. [ dari depan kiri - aku , zehan & firas, dari belakang kiri - jue, zam, nik & zara, marini & kecik]
plan ni secara kebetulan, yang mane jue balik ke malaysia dari brunei. oh yess, dia bakal bermastautin di sana utk jangka waktu yg agak lama. maka dia teringin nk jumpe kami semua. tu yang plan berkumpul kat bilik hotel dia di sentral hotel, cantek jugak hotel tu sbb hotek baru kan, tapi parking dia horror sket, menyeramkan dan pemikiran kami yg nak parking ni same, yg mane aimed dok parking sebelah kete polis..motip? hehhehee nak selamat lah tu kan..pdhal kete polis jek situ, polisnye non-ado ye.
aku rase Firas tu suka kat aku dr camera kot..hehehe
aku sampai ngan kecik, org terawal lah jugak..yolah kami sampai dulu..xpe-xpe org bujang memang kena sampai awalkan. dalam kol 9pm macam sbb aku ngan kecik singgah mid valley utk tapau makanan. lepas aku ngan kecik sampai xlame lepas tu …

Tempat sejuk

rase seperti nak melawat tempat-tempat yang sejuk..sampai aku rase leh sesak napas...baru puas hati hehheee

really need a vacation........plezzzz lah.....xlarat dah nk hadap jem hari-hari..stress aku! petang td jek..makan masa 55minit dr depan bhp menara rebong nak ke kerinchi..wt* lah kan...come on lah.....bazir minyak..bazir tenaga aku melalak dlm kereta tu xkire lah kan...

Purple lagik

Cantik Tak? ni hasil dari camera si gonjes, yolah nokia xsecanggih camera phone sony kan...xleh buat panoramic macam ni kan.,...
ok bawah ni hasil dr cokia aku ye......tujuan ke sini, sbb terserempak masa odw balik dr makan-makan kat Mia Thai Steamboat. terus gonjes pusing balik & lepak sini kejap.
tujuan utama terpatah balik sbb nye lampu purple yang mengancam lah ni..dah lah makan kat kedai purple, lepak plak kat dataran merdeka sambil tgk lampu purple menyibah bangunan..huhuhuhu


hoyeay..abis gumbira bergambar pakai phone camera jek..huahuahuahuahuahuahuahua

Kisah Malam Semalam

Semalam Besdae SARA, maka adalah sket acara makan-makan sampai senak perut. owh ekceli aku, mira ngan wafi saje je menyibuk, atas desakan napsu diri dan lebih hebat desakan ajakan dari pengantin baru tu..ala segan lah tu kene mengata ngan kami..hahahhaaha [acah mak enon jek] jgn mara, nnt kena juai plak kat pasar tani..oppssss...ok lah, Gonjes nak belanje makan2 sempena bithday isteri terchenta dia...
sebelom start membebel, happy birthday Sara, semoga makin matang & semoga menjadi isteri yg solehah. jgn dilayan sangat kesengalan si gonjes tu.
ok cont membebel, asal nak makan kat cozy tapi, ala2 segan nak masuk pon ye....bukan segan ape..segan ngan poket kitaorg yg dah makin kempis...almaklomlah dah nk ujung bulan kan...makanya, patah balik terus ke "Mia Thai Steamboat".
Owh ni Bandung cincau aku, cuma rm2.50 jek secawan...serius menarik...rasa pon kurang manis...ape2 pon aku sukak.
ni air milo ais & air suam, bagi mereka yang xkenal lah kan...owh ni air si gonjes.
tgk ta…