Skip to main content

Posts

Showing posts from February 27, 2014

Macam-macam hal

naik tow truck lagi kereta aku, 1st time 2012 (bateri kong)..ni bukan sebab tak boleh jalan tapi masalah gear dan jalan super jem..and aku mmg nak hantar kete pegi servis pon. aku malas nak handle gear tu sbb bila gear 1 je lama2 jadi N...jalan jem ni memang menyusahkan kereta aku ni kan... bila jadi N dia payah nak masuk gear..last-last..aku berhenti tepi jalan call insurans mintak tow truck bawak aku pg pusat servis kereta..jimat tenaga aku nak hadap jem...call tow truck insurans bukan kena bayar pon kan..lepas tu... bukan kena caj pon sebab masih dalam kawasan local..meh korang tiru lah cara aku ni...aku boleh tenang2 layan hotfm dlm tow truck tu..sejam lebih kot nak sampai sek.13 PJ tu..kah kah kah...itulah kegunaan bila kita bayar insurans :D  disebabkan kereta aku masuk bengkel, maka aku takde kereta nak pegi kerja. nak ambil cuti memang tak boleh lah kan sebab sekarang tengah sangat2 lah bz. makanya makayah aku lah yang volunteer mai KL nak tolong anak dia..sorry ye..tak boleh …