Thursday, April 30, 2009

Sarawak - Part 6 [Sampan@Waterfront]



Nek sampan kat waterfront utk ke kampung seberang [kalo xsilap i name kg tu Kg. Boyan].. kire nk ke My Village barok or kek lapis dayang salhah senang lah ngan ade nye sampan ni...

bak kate Khatul..ayah dia citer dulu seposen jek tambang nye...skrg ni 50sen.. memule Azim kate 20sen...so mlm first kami kat situ nek sampan murah lah kan...

& bile khatul ngan hubby nye nk g beli kek lapis....ade lah makcik dr Melaka jugak tny..dia citer lah yg dia xtau..& anak makcik tu kot tny...mereka 4org..pakcik sampan tu kate RM2..ke pelancong kene kelentong? hahahahaha lantakkan ajek....

selagi xkene RM2 sorang...xdelah melampau kan..hehehehe

Marvick kate dia xpenah naek...same lah mcm Azim..kalo xkerana kami..mmg dia pon xkan naek punye...ahhahaaa pape pon Marvick kene try lah..senang nk bgtau org rege nek sampan tu bape kn..ahaks

Sarawak - Part 5 [My Village barok]

Tempat makan yg Per-1 aku serang...

thanx a lot to Azim..kalo tiada dia..mmg lah aku makan kat foodcourt Waterfront tu sajok..hehehe

mmg best..tp kat Village Barok ni...Sayor Midin dah abis..xdapat lah merasa mlm tu....tp makanan kat Village Barok ni sodap2 jugak...

Jalan-jalan cari makan pon dah penah serang situ [aku tau sbb ade nye gift JJCM kat Village barok tu]

Kami order set utk 4org nye makan..tp byk gillak ok! seb bek semua org tgh kebulur..maka....licin oooo semuanya...ade kerapu 5 rasa [xtau nk ckp rase dia camne..sbb byk sgt smpai 5rasa kan :P], sayur campur, udang goreng cili, sotong goreng tepung, tomyam campur & air snd pilih..hhehee pehtu azim order Linut utk kami rase....sedap jugak...aku layan jek..mcm makanan baby aje...heheh tp Linut ni leh makan ngan mcm2...sos ala2 sambal belacan or maybe kalo lawan kuah air gula./.lagi layan kot...memandai jek aku nih.,...tp seyes...smpai tpt org kenelah rase makanan depa kan...

JoM CuBe LinUT


My Village Barok ni..mmg bukak malam aje yea...nak pg senang jek...dr Waterfront tu naek sampan yg kunun2 nye 20sen [mase mlm 1st kami smpai..Tuan Umah kate 20sen...nga muke xpercaya kami bayar jek 20sen..pakcik tu xckp pape..mcm betol lah kan..hehehe] tp ruper2 nye 50sen daaaaaaaaaaa. ni pon tau sbb mase isnin khatul & hubby dia nek nak ke kek lapis dayang salhah ade pelancong tny kat pakcik sampan tu...xpe lah...JGN lupe tau..kos sampan tu 50sen..ahaks

Dr waterfront tu..kalo nek kete agak jauh lah nk pusing ke My Village barok tu..better nek sampan jek..kojap ajo....sampan plak beroperasi dr awal pagi - 11.00pm

Sarawak - Part 4 [Ringkasan Perjalanan]


25 April 2009

1.15pm - aku nek bas dr KL Sentral ke LCCT
1.35pm - Bas bergerak ke LCCT
2.20pm - Bas Sampai di LCCT
2.30om - Check in kat counter R41
4.35pm - flight berlepas dr LCCT
6.20pm - kami mendarat di lapangan terbang Kuching
6.35pm - Khatul & da geng smpai utk pick up aku ngan Lyza
7.00pm - Check-in di Hotel Tune [check in sajok...xsempat angkat barang..sbb kelaparan..ahaks]
7.30pm - Dinner@My Village Barok [seberang sungai Waterfront tu jek]
8.30pm - Nek Sampan seberang sungai utk ke Waterfront
8.45pm - Ronda2 di Waterfront [macam-macam adaaa]
10.00pm - balik ke My Village Barok utk nek kete & balik [before balik..ronda2 tgk city cat dulu :)]
11.00pm - smpai Hotel....zzzzzzzzzz

26 April 2009

8.30am - Azim pick up kami di hotel & jalan2 carik brekpes di pasar Satok
9.00am - membeli belah di pasar satok [layan...mcm2 ada]
11.00am - bergerak ke Taman negara Bako
12.00pm - Naik boat ke Taman negara Bako
12.35pm - Sampai di Taman Negara Bako [kami plan utk tgk periuk kera + Proboscis Monkey]
3.30pm - decide utk pulang ke pangkal jalan [sbb nyer...cuaca sgt panas...aku xthn sakit kepala dahhh]
4.00pm - boat sampai..teros bergerak pulang
4.45pm - bergerak pulang ke town kuching
5.30pm - jalan2 carik makan Lunch + Hi-tea...[ amik ko...kepala aku dah bertambah weng sbb makan lambat kot]
6.30pm - balik ke hotel & rehat kejap
8.00pm - amik kereta kat membe Lyza di tuaran [marvick udah tegor...tuaran ni kat sabah..ahaks... tabuan height [ye ke name tpt tu..hantam saja lah..tp berhampiran ngan taman sahabat]
9.30pm - jalan2 di sekitar town [terjah shopping mall yg berhampiran ngan hotel tp byk yg dah nk tutup ahaks]
11.00pm - balik tido..zzzzzz


27 April 2009

8.30am - berkumpul kat lobby + google map ke santubong [even ade map yg dibeli kat popular bookstore] + try nak gune gps...tp file yg di donlowd xsesuwai utk dopod or HTC khatul & husband nye..
9.00am - bergerak cargas ke kedai makan tok brekpes dulu..hehehe
9.45am - perjalanan ke Cultural Village bermula
10.50am - sampai di perkarangan Cultural Village [almaklumlah...tersesat sket masuk kat kg.santubong..heheh pdhal kene teros ke damai resort]
11.00am - memulakan XPDC teroka cultural village [enterance fee dia mahal lah]
11.30am - stop kejap..tgk daily cultural show kat Dewan lagenda
12.30pm - continue jalan2 carik penat dlm cultural village
3.30pm - tamat lah XPDC kami & carik makan di restoran budaya
4.00pm - bergerak pulang [letih gilak]
4.30pm - Singgah di Muzium Kucing
5.00pm - bergerak pulang
5.15pm - singgah di Mariam Cakes
5.30pm - Bergambar dengan replika Kucing di Town
6.00pm - Pulang ke Hotel
8.00pm - Pemulangan kereta , Ronda-ronda di sekitar Town & Celebrate birthday Imran

28 April 2009

8.00am - Packing barang
8.30am - check out & simpan barang di lobby
8.45am - kedai kek lapis Dayang Salhah
9.15am - brekpes
9.30am - Kuil Siew San Teng
10.00am - Muzium Sejarah Cina
11.00am - ronda-ronda di bazaar Kucing
12.10pm - Lunch@Ayam Penyek Cafe
1.00pm - balik ke Hotel utk angkut barang masuk dlm van & cargas ke airport
1.45pm - smpai airport....setelkan hal check -in & permit [hahaha kertas permit tu aku xingat letak mane..seb bek mamat tu ok jek...]
3.05pm - bergerak pulang ke KL....GOOD BYE Kuching...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...