Skip to main content

Posts

Showing posts from April 30, 2009

Sarawak - Part 6 [Sampan@Waterfront]

Nek sampan kat waterfront utk ke kampung seberang [kalo xsilap i name kg tu Kg. Boyan].. kire nk ke My Village barok or kek lapis dayang salhah senang lah ngan ade nye sampan ni...

bak kate Khatul..ayah dia citer dulu seposen jek tambang nye...skrg ni 50sen.. memule Azim kate 20sen...so mlm first kami kat situ nek sampan murah lah kan...

& bile khatul ngan hubby nye nk g beli kek lapis....ade lah makcik dr Melaka jugak tny..dia citer lah yg dia xtau..& anak makcik tu kot tny...mereka 4org..pakcik sampan tu kate RM2..ke pelancong kene kelentong? hahahahaha lantakkan ajek....

selagi xkene RM2 sorang...xdelah melampau kan..hehehehe

Marvick kate dia xpenah naek...same lah mcm Azim..kalo xkerana kami..mmg dia pon xkan naek punye...ahhahaaa pape pon Marvick kene try lah..senang nk bgtau org rege nek sampan tu bape kn..ahaks

Sarawak - Part 5 [My Village barok]

Tempat makan yg Per-1 aku serang...

thanx a lot to Azim..kalo tiada dia..mmg lah aku makan kat foodcourt Waterfront tu sajok..hehehe

mmg best..tp kat Village Barok ni...Sayor Midin dah abis..xdapat lah merasa mlm tu....tp makanan kat Village Barok ni sodap2 jugak...

Jalan-jalan cari makan pon dah penah serang situ [aku tau sbb ade nye gift JJCM kat Village barok tu]

Kami order set utk 4org nye makan..tp byk gillak ok! seb bek semua org tgh kebulur..maka....licin oooo semuanya...ade kerapu 5 rasa[xtau nk ckp rase dia camne..sbb byk sgt smpai 5rasa kan :P], sayur campur, udang goreng cili, sotong goreng tepung, tomyam campur & air snd pilih..hhehee pehtu azim order Linut utk kami rase....sedap jugak...aku layan jek..mcm makanan baby aje...heheh tp Linut ni leh makan ngan mcm2...sos ala2 sambal belacan or maybe kalo lawan kuah air gula./.lagi layan kot...memandai jek aku nih.,...tp seyes...smpai tpt org kenelah rase makanan depa kan...

JoM CuBe LinUT


My Village Barok ni..mmg bukak malam aj…

Sarawak - Part 4 [Ringkasan Perjalanan]

25 April 2009

1.15pm - aku nek bas dr KL Sentral ke LCCT
1.35pm - Bas bergerak ke LCCT
2.20pm - Bas Sampai di LCCT
2.30om - Check in kat counter R41
4.35pm - flight berlepas dr LCCT
6.20pm - kami mendarat di lapangan terbang Kuching
6.35pm - Khatul & da geng smpai utk pick up aku ngan Lyza
7.00pm - Check-in di Hotel Tune [check in sajok...xsempat angkat barang..sbb kelaparan..ahaks]
7.30pm - Dinner@My Village Barok [seberang sungai Waterfront tu jek]
8.30pm - Nek Sampan seberang sungai utk ke Waterfront
8.45pm - Ronda2 di Waterfront [macam-macam adaaa]
10.00pm - balik ke My Village Barok utk nek kete & balik [before balik..ronda2 tgk city cat dulu :)]
11.00pm - smpai Hotel....zzzzzzzzzz

26 April 2009

8.30am - Azim pick up kami di hotel & jalan2 carik brekpes di pasar Satok
9.00am - membeli belah di pasar satok [layan...mcm2 ada]
11.00am - bergerak ke Taman negara Bako
12.00pm - Naik boat ke Taman negara Bako
12.35pm - Sampai di Taman Negara Bako [kami plan utk tgk periuk kera + Proboscis Mon…