Monday, December 14, 2009

sembang lebey

wat i can say...

weekend yg lepas....seperti mengembara satu malaya daaaaaa

letey gillos...tp puas ati sbb berjaya menjadikan rumah sewa aku tu sebagai hotel utk tido mlm sajok..hahahahahaaa

Syah & Eyzan

Ahad pulak....mmg dah plan lame...sejak dpt kad kawen dr si syah ni...aku ngan DD plan nk pg yg side lelaki....senang kan sbb 2-2 org kitaorg kenai...makanya...ke jerantut lah smlm kan..hehehe

owh trip ni..konvoi ngan atatians yg len...3bijik kereta [proton fan + hitam-hitam belaka kaler kete..hehehe] ade 6org perempuan [5gadis 1 isteri org] & 4org lelaki...

Selamat Pengantin Baru
Syah & Eyzan



kebetulan....family perempuan xdpt nk hadirkan diri di majlis...makanya...kami berseploh org terpakse oppppsssss pakse rela menjadi kaum keluarga


ni lah dia lebih kurang deskripsi utk tugasan kami...hehehe aku amik dr forum...

Aktiviti Berfaedah

Nak ke kelas deco mendeco ni dah lame dah....tapi ni baru lah terlaksana...dulu byk sgt alasan...padahal ngelat...oppsss bukan..sebenarnyer menunggu kawan2 yg nk join sekali tu yg masalah..asik time free masing2 xsame..last2 malas dah nk janji ngan sesape..bek wat sndr jek..senang..hehehehee

ekceli xdek lah plan..aku juz servey utk class januari nnt..sbb januari aku xdek plan ape2 aktiviti utk weekend kan...tu yg juz google ape yg ptt..hehehehe bukan plan utk ujung minggu lepas..tapi dah cekgu decor2 kate..sabtu 12/12 ade class & masih kosong..ha aku xpikir pjg...ON jek lah..hehehe

owh lupe aku survey kat sini AnisMagicFingers

makanya...sabtu dr kol 12-5 aku berjaya lah masuk ke kelas arty farty...huk huk...ala2 cam masuk tadika...belajar main ngan gam+kertas++++ lah....
best jek kelas tu sbb aku ber2 ngan wana jek [baru kenal mase kelas tu]....& ala2 one-2-one session lah kan....tp giller geletar nk tekan piping tu...tah ape2..penyakit parkinson tu muncul plak..haih* tp mmg payah rupernye nk deco2 ni..mmg ptt pon rege dia mahal kan..leceh ok!..haih*....xpe nnt leh asah bakat....hahahahaa...opppsss minggu ni blk kg..hehehhee

selain decor....kak anis ngajo wat moist choc cupcake .. hehehe xpe nnt kite try sndr plak...

tp mmg class tu best....rase cam kejap jek 5jam tu..rase cam x puas jek..tp puas ati lah...sbb dpt ilmu yg sgt berguna kan...kasik makcik aku tgk pon..dia pon teringin...aku pon volunteer tok buatkan mase besdae si ema amoi..bln february nnt..hehehehe

owh lupe..lepas abis class aku ke Klang..hehehe singgah umah makcik..mane larat aku nk melahap 16bijik cupcake tu kan...tu yg makcik aku pon teruja...alah bukan aku xpenah buat kan cupcakes ni kan..cume xdek skill nk decor2 ni..skrg ni tau lah nk gune nozel [ye ke name dia] no bape tok rumput..tok bunge tok mcm2 lah kan...kire good experiance lah join class ni..& mmg berbaloi2-baloi..sbb sifuu nye pon...bg tips mcm2...payah nk dpt dlm buku kan..hehehehe sbb tips kan based on experiance..ahaks...

for those yg nak join..januari nnt ade class lg...hehehee ape yg leh aku ckp..berbaloi2 lah utk beginner cam aku kan....

sekali borak2..aku cam penah tgk jek akak ni..ruper2nye senior sekolah aku..teros lah..flash back ke zaman sekolah..hahhaa & kg dia plak..kat kandang jek..sebelah kg aku jek..heheheehee wat a small world kan..hehehe

Nota kaki: kak anis..rumah comei kak anis mmg comei..hehehee

Yeay~~Selangor Cuti....

Semua sedia maklum...JUmaat Lepas, pekerja2 di Selangor cuti sempena ulang tahun Sultan nye... aku tidak terkecuali..sbb opis aku dlm kawasan selangor....

makanya....dpt lah menikmati weekend yg pjg....

mule2 peneng jugak memikirkan apelah aktiviti yg di buat weekend ni..sbb xbalik melaka kan...

asalnye, plan Jumaat tu aku nk ke Bangi..settel kan keje sket...& lepas tu cargas ke Bandar Putera, Klang tok ke rumah makcik aku...& ahad plak chow ke Jerantut sempena majlis sambut menantu di rumah makpak nye...

tetapi plan telah di ubah.....setelah Murni mengajak aku serang Warehouse sales crocs kat The mines....so jumaat lepas seawal jam 9am..aku gerak dr umah...g tuang minyak vagai..baru lah ke bandar tasik selatan...& lepas tu...menumpang kereta puan murni utk ke the mines....huhuhu dpt jumpe adam si macho boy sekejap...tp adam ala2 malu gitew...maybe segan org dtg umah..poyo lah pulak...

nak masuk ke tempat sarang rebutan tu kene beratur...45min jugak lah kaki aku kejang disebabkan berdiri...tgk org rembat...mak eihhh cam murah bebenor...tapi hakikatnye..xdek lah murah mane yeeeeeee....murni rembat lah utk family dia..yg aku..hny rembat gamba...sbb ape yg aku nak xdek yeeee di situ...hehehee & konsep aku skrg..kalo mmg xgune..jgn harap aku nk beli..takot jadik koleksi kasut dlm kotak xdiguna pakai dlm rak kasut kat umah tu.....bagus kan aku skrg...dah reti berjimat cermat sket dlm memberi barang mengikut keperluan...ahahaha
org mmg ramai & mmg sesak..pdhal tpt tu yg kecik sebenarnye....tp ape yg blh di komen....Harga dia xdek lah murah mane..bek i ddk depan PC....skodeng mane2 belog yg juai online..lg murah..leh dpt kaler yg kite minat kan..hehehehee

abis jek serang crocs, kitaorg jln2 & murni kuar idea bernas tok tgk wayang....makanya..belilah tiket New moon..hehehehe & budak tiket tu pon sengal....org ckp twilight...dia kate toilet....org kater nk new moon..tah citer ninja mane dia promote....org nak beli tiket 2.10pm../leh plak yg di print tu tic kol 5.10pm..kekdahnye..aku wat konklusi..mamat tu xdek hati& perasaaan nk keje hari tu..di kala pekerja2 di selangir tgh sakan bercuti!

& lepas beli tiket....kami makan di KR..hoyey....tercapai dah impian tekak...lepas ni DD..jgn lupe date kite di delicious ok! & 5lbh jugak lah pulang..lepak seround dua..sementara tgu nk ke toilet di rumah murni...lepas tu baru aku gerak ke Bangi...haih****kat Warta bangi..aku berjaya merabak kan poket dengan membeli hadiah kawen kengkawan yg sangat ramai nk menamatkan zaman bujang bulan nih..haih* xpe i beli kat romantika jek..sonang....sampai umah malam tu..kol 8lbh jugak lah...g ronda2 pasar malam dulu..sekali crocs ciplak..yg bile pakai pon same jek rase...kan...baru rm35...hehehehee

oleh sebab kepancitan+kemalasan..aku xpegi pon umah makcik aku...hehehehe last2 bilemane mak aku tepon...tadah telinge ajekah kene bebel..keh keh keh

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...