Skip to main content

Posts

Showing posts from March 11, 2010

KL-Dabong-Jelawang [Episod 3]

Utk episod ni, aku bercerita pasal semua sekali ok kecuali kes keretapi tergelincir!

setelah berada dlm keretaoi WAU selama 12jam, around 8am, kami sampai di stesen Dabong. Suasana di stesen keretapi tu masih berkabus. Makanya, Feeling berada kat German [pdhal xdek gambaran German pon kat situ]. eh eh..dah citer kat episode Intro lah.....

ok, lepas mencekik kedarah, kami pon menaiki Van yg telah di sewa ke Stong Hill Resort yg mana memakan masa dlm 15-20min jugak. kalo dulu aku pg, kene naik boat/sampan dulu tapi skrg jambatan tamparuli dah siap, makanya, naik kenderaan darat udah...mudah kan.

sampai kat resort dah nk ke jam 10am. bersiap2 ala kadar & menyumbat ration yg masih bersisa dlm beg2 mangsa yg belom penuh sesak. Kami pon memulakan perjalanan.


Dan teros melalui jalan2 yg mencabar minda [nyiok kebana sila tgk bebetul ok!]

& juga melalui laluan ngeri sebegini..tapi puas ati...sbb kali ni...aku rase ok, nk dibandingkan ngan waktu pertama kali aku ke sini 2004 yg lalu.

& me…