Saturday, April 23, 2011

Hujung Minggu Di Utara

Semua orang tanya apa aktiviti aku kat utara sebab aku tak balik KL time weekend kan. malas aku nak balik kan, dah kate bujang, balik KL bukannya ada apa pon, makpak kat kg pon xkesah. dan lagi kalo balik & kena balik sini balik. session utk workshop tu tak abis lagi kan. terang lagi bersuluh aku ni pemalas nak drive. huhuhu

makanya, lepak jek lah Jitra ni. tapi cek takdelah lepak sesaje jek kan. Jumaat, mean semalam, seawal pagi aku ngan housemate baru aku iaitu si Tiqa & si Sarah ke Penang. saje jek jalan2 carik pasal.







sampai ke malam jugak lah kitaorg kat penang. sambil pekena pasembur kat padang kota tu kan. dan 3 shopping complex di tawaf, dan lagi singgah di pantai ferengghi & pantai miami gitew. layan deruan ombak..tenang sekejapkan sambil menggelapkan kulit. pergi ke bukit bendera, masih under construction. sebenarnya dah siap cuma derang start beroperasi 25 April ni. beberapa hari jek lagi. takpe next time ajelah.



sampai rumah dah kol 10lbh malam. apa lg kan tido lah kan..



dan harini pula, hari makan lauk kenduri jek. tengah hari ke Alor Setar, makan lauk kenduri kawen, staff Bernas kahwinkan anak. alhamdulillah. biasalah, aku ikut si Tiqa & kak Mas, lame xjumpe kak mas kan. pahtu balik rumah solat zohor, lepas asar baru gerak ke Kangar, perlis plak, makan kenduri akikah plak. ni pon staff bernas jugak Pakcik Shuib KBB mana lupa dah. tapi anak dia si Amy ni aku kenal sbb PA encik apa aku lupe..hahahahahaa balik dr kenduri singgah umah makcik si Tiqa kat area situ jugak utk solat maghrib. dan lepas tu baru balik rumah...fouuhhh penuhkan aktiviti kat sini.sape kata aku akan kebuhsanan? hehehehee



dan jutaan terima kasih pada staff bernas yang melayan baik ketika aku di sini, takdelah rasa macam kebingungngan kan kan....

Bank Rakyat Bank Pilihan Anda ehh Semua






Akhirnya, Isnin lepas sebelum berengkat ke Jitra aku sempat lah terjah ke Bank Rakyat untuk membuka akaun dan seterusnya membeli saham bank rakyat sebanyak RM500, dah ni lah amount yang ditetapkan. mungkin nak adil pada semua orang untuk memiliki saham bank rakyat yg memang antara yang tertop kan. yolah kalo dividen dia leh dpt 15% per year kan. dan aku sempat jugak isi borang tambahan, pada sesiapa yang belom berkesempatan, sila lah terjah mana-mana bank rakyat terdekat ye. peluang bukan selalu datang.


Nota tambahan: Siapakah orang tu wahai Cik CK? kejam betul lah orang itu kan sebab bagi info yang salah. Saham ni terbuka pada semua, siapa dah ada ke tak pernah ada ke, semua boleh. bagi yang dah ada boleh tambah max RM500 jek. bagi yang belum ada tapi dah ada acc bank rakyat, boleh lah beli saham ni dengan harga max RM500. bagi yang belum ada acc dengan bank rakyat, kenalah bukak acc, bukak acc di charge RM15 jek. lepas tu boleh beli saham max RM500 juga. dan bagi yang baru beli dan dah lama beli, nak tambah lebih dari RM500 makanya, kena isi borang apply untuk tambahan, ini kira nasib, kalau saham masih ada dan anda bertuah, maka pihak bank akan call anda & anda dpt lah tambah lagi seperti yang anda request tu. sekiranya pihak bank xcall, maknanya tak bertuah lah kan. keputusan untuk tambahan tu bermula Mei 2011 ni. untuk setakat ni pihak bank limitkan RM500 untuk sorang kerana nak adil supaya semua orang boleh merasai saham bank rakyat ni. cepat CK serang bank rakyat sebelom terlambat.

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...