Tuesday, August 17, 2010

17 Ogos muncul lagi

owh diz year, ulang tahun kelahiran aku jatuh dalam bulan puasa. makin meningkat usia ni, makin takde napsu nak memperingati hari tarikh terindah ni,,,cewahhhh...serius, aku xdek lah perasan kan birthday dah nak dekat ke ape ke kan..cuma balik kampung weekend aritu, memang mak aku pulun lah masak sodap2...patut lah kan..kekeke xpe terima kasih bebanyak walaupon bukan aku makan sorang-sorang kan, & aku bukannya makan banyak mane, hantu kebulur aku dah kene ikat kan, napsu aku pada makanan agak kureng sket.kekekeke.tgu lah raya nanti, kompem aku kembali makan sebab hantu menggelupur aku tu dah kembali kan...mesti aku makan macam membela jek nanti...kekekeke owh xbaik cakap perkara kurang sopan dalam bulan puasa ni kan..ok ok aku cuba utk bercakap sesopan yang mungkin.

owh kalo korang tanya, macam mane celebration aku tadi ek? owh sungguh lah tiada ape2 ye..memandang ni bulan puasa, aku pon dah terlupa tradisi bercuti di kala tarikh keramat ni.serius tak teringat pasal tu. aku perasan malam semalam si shida wish kat Fb aku, aku reply kate esok, tapi macam xterkesan dalam hati pon macam ni "eh esok birthday aku lah" tapi sebaliknya, aku macam takdek perasaan. memang aku perasan lately, aku kurang napsu pada perasaan...hohoho bahaya kan? sebab macam dah xlame plak hidup ni, sebab dah di tarik satu nikmat..hehehe tapi aku tetap berdoa semoga napsu tu kembali balik ke paras normal nanti. Lupe plak, perenggan ni untuk bercerita pasal celebration aku tadi, aku hanya berbuka kat rumah, dan aku hanya tapau meehoon sop jek. & dessert kek cekelat yang aku buat tanpa terpikir pon pasal besdae aku masa malam ahad aritu..hahaha serius, & mak aku tapaukan, aku bawak jek balik KL. aku buat kek tu pon sebab jeles tengok barang kuih banyak sangat kat umah, aku pon try lah resepi baru kan [ aku memang macam tu pantang tengok mak aku beli barang banyak2, kompem aku ade perasaan hasad dengki utk mengepaw sikit]. suppose nak sedap kene kukus kek cekelat tu tapi aku pemalas nak kuar kan periuk kukus tu, aku hanya bakar dalam oven, kurang lah moist kek tu, tapi masih maintain sedap [hahaha xtahan puji hasil sendiri]. ayah aku hanya geleng kepala dengan suhu kemalasan aku yang makin lame makin meningkat. serius keinginan nak buat tu ade, tapi utk fasa perlaksanaan tu jek asik tergendala.

owh sangat tak best kan cerita celebration besdae aku, macam lah taun-taun sebelom ni best bangat..aku rase same jek. aku tetap makan sorang2. napsu nak singgah shopping beli sumthing tadi pon aku malas, macam xlarat jek.maka, tiada apa2 utk diri sendiri sebab dah selalu sangat beli tym hari biasa. giller betul sekarang ni, pergi kerja kat pejabat macam pergi membanting tulang kat bendang dah rupernye. dan selalu tertido dalam tren xkire lah berdiri ke duduk [macam lah naik bas dulu aku menikmakti pemandangan ek?] hehehehe

owh xperlu lah rahsia, usia aku dah 28tahun. serius lah muda lagi kan. tapi lagi syiok pagi tadi ade orang call nak wish, siap cakap selamat hari lahir ke - 27...serius kembang jap aku..sebab aku masih muda rupenye di mata kengkawan..wakakaaka....nasib lah labu. xkesah lah nak kate berapa pon umor aku..nak kate 73tahun pon aku pasrah jek..sebab aku tahu hakikatnya...memang 28tahun kan..:P

owh hampir terlupa, impian atau doa aku kali ini adalah untuk memiliki kesihatan yang 100% baik, xmo sakit-sakit, nak sihat jek 24jam/365hari..hehehe supaya aku boleh gunakan kudrat ni berbakti pada diri sendiri, keluarga, kengkawan & masyarakat setempat. selain tu, impian lain tu pendam kan ajelah, sebab kang mintak banyak2, semua xmakbul plak kan..ala2 yang dikejar xdapat yang dikendong tercicir..ahaks.

owh, sebelom aku mengakhiri kalam, terima kasih banyak-banyak pada yang wish & yang xwish pon. tengkiu sebab ingat dan yang xingat tu xperlu rase bersalah sebab aku paham,.,dlm setahun ade 365 hari yang lain yang korang perlu ingatkan kan..hehehe pada yang wish thanx again.,terharu aku, sebab dah tua-tua ni, masih ade orang ingat lagi..ahahahaa [tetibe ayat emosi 20sen plak]

Nota kaki: cukuplah owh aku utk harini..sekian. Semoga aku panjang umur & dilimpah ruahkan rezeki dan semoga hidup aku & keluarga ku diberkati dan dirahmati yang Esa.amin[ni ayat template biasa bak kate dewi hehehe]


Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...