Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

Happy Birthday Dak Lia

Semalam Birthday Cik Kak ni. Sekarang ni, dia partner tidor aku. hehehe terpaksalah dia hadap muka aku time sebelum tutup mata & tym dia celik mata.Happy Birthday babe. dan paling tak sangka, dia ada plak simpan gambau sengal ni. korang rasa nigambar masa bile? cehhhh Form One ok! 1995, meaning 16 tahun yg lepas...uhuk.....lamakan. aku pon takde gambar ni. camne tah dia boleh ada..muahahahahaa yg penting muka skema, bulat jek..ngeh33..dan tak tahan name tag kaler oren..muahahhaa...giller tak santek kan. nak buat camno....pengawas buku..terpaksa lah pakai.

oklah....bajet nk tapau makanan ni tapi kepala aku weng plak. al-maklumlah aku terlelap depan TV ptg td. padahnya berdengung lah kepala ni. maka, dia order delivery jek....yang mana yg sedap..ngeh33
Sambil-sambil siapkan kerja harini, yang hanya tuhan sahaja yang tahu melambaknya. dengan sakit leher yang tak baik-baik..dugaan. takpe penghpus dosa-dosa kecilkan. dan sanga-sangat stress aku rasa ni, hazab weh nak tunggu gaji bulan ni..huwaaaaa maka terhasillah ikan kecil lagi comel dalam masa less than 7minutes..ngeh33 terus tersenyum kan...

lukis ikan lagi bagus dari note kat bawah....


sebab memang..aku kalo menyanyi...nauzubillah lah..kompem ada yang menanag telinge...muahahaha..oklah, semalam dah sakan bercuti kan. aku biasalah ada jek aktiviti. lagi-lagi si dak lia dok dengan aku skrg ni. adalah aku geng nak meronggeng kan..hehehehe



oklah, leher aku ni tak baik-baik ni. krim dokter bagi pon tak jalan. solonpas apatah lagi..esok nak lukis la-yon (lion). ni sebutan si naufal. comel jek bunyik nya. hehehehe rindu plak kat budak 2org, even smlm dah jumpa kejap kan. sebab kejap sangat kot jumpa...hehehehee




Nota kaki: ada tips tak nk hilangkan sakit leher ni...dah lah nak MC tak boleh …

Jom Renang

Tak mudah rupanya nak berenang ni kan. Owh, sekarang aku ke kelas renang, dah tua baru terhegeh-hegeh nak belajarkan. takpe, kena ikut pepatah, biar lambat asal selamat. hehehehe dan lebih baik lambat dari tak reti langsungkan. huhuhu :P

ok, apa yang boleh diperkatakan. susah nya lah nk berenang nak bernapas..huwaaaa semputlah kelas harini. dahlah telinga aku dah pekak harini gara-gara asik lah masuk air.

kalau nak join kelas renang boleh ke website ni JOM RENANG. coach dia si ben tu ok, ajar bersungguh-sungguh jugaklah. tapi nasib badan dia dapat student yg dah kertu mcm aku. keras ok...hope aku akan reti berenang, tak terer takpe, janji reti, koman-koman confident dalam air tu dah ada. fooouuhhhhhhh oklah, tak mudah rupanya berenang ni kan.
Indah khabar dari rupa
kenyataan tak seperti khayalan
hakikat tak selalu indah seperti perancangan
perancangan boleh gah tapi perlaksaan kena teliti
yang di lalui tak seperti yang di impikan
yang tidak merasa takkan mengerti
yang mengerti tak semestinya memahami
yang memahami biasanya membisu memerhati
mata yang memandang tak sama seperti yang kena pikul

dah siapkan kerja ko jah oiii

Tudung untuk dijual

Salam uols,

kalini aku kembali dengan produk lain plak. sekarang aku jadi agent Chentaqaseh.com, sekiranya korang berminat mana-mana tudung boleh lah dapatkan dari aku. ni antara stok yg ada dalam simpanan aku sekarang, yang lain-lain tu kena order lah dulu yek. harga adalah sama seperti yang dijual oleh pihak chentaqaseh.com. boleh lah jengah ke link belog saya di bawah ni utk keterangan lebih lanjut.







ini link ke blog jualan saya.
http://thebajukurungonline.blogspot.com/

Lumix Idaman Kalbu

**Update @ 10/10/11 , 4.00pm: Tgh tadi pergi Low Yatt untuk rembat camera ini, harga arini adalah RM2099...sila lah...sesapa nak pg beli tu..cecepat sebelom promo ni abis...huhuu murah ok utk twin lens**

Setelah di survey bersama Kak Nor. ini tetap idaman kalbu. sebab xperlu setting vagai. pakai auto pon dah dapat hasil yg superb. i kan dah malas. tp aku servey sebab aku macam nak beli tapi bila nya tu entahlah. Ni model GF2, even GF3 dah keluar, GF2 tetap di hati. kenapa? nantikan penjelasannya.




ok boleh pilih kaler mane yang menarik di mata. aku tetap nak kaler putih. ya aww awww...memang menggoda. memang lah canon G12 superb kan. tapi entahlah. apsal aku xminat tah. muahahahahaa dan GF2 ni ada pilihan. nak single lens ke nk 2 lens. lens dalam pakej either 14-44mm or 14mm. if nak 2-2pon blh.

dan setelah servey, GF2 ni boleh dapat paling murah utk pakjej 2lens RM2100 kat times square/ tp xsurelah bateri ori ke 3rd party nya barang. dia siap bagi 2 SD card 8GB. dan servey kat panasonic …
Kakak

Abang




[adik-beradik]




Tahun depan, berebut ber-3 plak yek. Siang tadi tolong Yam jaga bebudak ni sementara dia jaga booth kat Amcorp Mall. Nasib baik takde lah buat perangai meraung ke apa sebab ibu takde kan. hehehe so, aku bawak budak-budak ni lepak kat SR dan ronda2 dalam shopping mall, yupp sungguh lah boring bagi bebudak sebab semua pakaian jek kan. nak bawak lepak kat taman sebelah hujan, tak best lah kan. dan lagi satu perangai di Naufal, asik lah nak apa yang kakak pegang/main/buat. adik beradik memang lah macam tu kan. asiklah nak berebut. hahaha apa-apa pon comel. nak dekat hujung2 nk balik tu, masing-masing dah penat mulalah nk meragam tapi still ok jek lom tahap kronik.

time amik gambar ni pon sebab melepak kat kerusi atas tengok orang lalu lalang. punya lah payah. masing-masing senyum sket, xsempat aku nk fokus utk snap, dah nk tgk gambar. hahahahahaa tu yang bergegar jek gambar tu kan. belum snap, mana nak ada gambar kan. hahahah tgh snap dah bergerak.

Nota kaki: ok ya…

Macam-macam ada di Melaka

Kisahnya bermula bila Amy call aku ajak ke Melaka Wonderland. yupp since awal tahun aku ada planning tapi asik lah tak jadi. di sebabkan memang aku nak [pergi & tarikh dia plan tu memang aku nak balik kampung kan. maka ON kan saja. ahaks. join ngan budak opis dia. tp budak opis nya 2 org jek yg jadi...tp depa bawak adik-beradik skali. jadilah ramai balik. huhuhu



dari plan nak ke wonderland, dah jadi ronda satu melaka plak, sebab takkan seharian ko nk duduk dalam waterpark tu kan. memang keluar jadi yanadey lah jawabnya.
ok ni masa baru masuk. kami orang paling awal. main game semua pon blh lah nk ulang berkali-kali, dah lah masing2 1st tym nk cuba, macam2 lah ragam, yg tersekat kat tengah lane lah. macam-macam lah. nk kata byk game dia...xbyk mane pon. oklah, adalah jugak dari takde langsung sbb tempat baru and masih ada yg nk ditambah tolak kan.

oklah tiket dia hari biasa RM26 utk dewasa dan sabtu ahad /cuti umum dia jadi RM30. kanak-kanak lupa lah. cek jek lah website Melaka Wonde…

Pijak

Rasa nk pijak pijak pijak & pijak lagi si "zatsu" Shauki tu



eh memang nak sepak sepak sepak & sepak lah mamat shauki tu.



haih * emosi
Bapak pon xsampai hati nak lempang anak. inikan nak pijak! B*d*h!