Saturday, October 29, 2011

Happy Birthday Dak Lia





Semalam Birthday Cik Kak ni. Sekarang ni, dia partner tidor aku. hehehe terpaksalah dia hadap muka aku time sebelum tutup mata & tym dia celik mata.Happy Birthday babe. dan paling tak sangka, dia ada plak simpan gambau sengal ni. korang rasa nigambar masa bile? cehhhh Form One ok! 1995, meaning 16 tahun yg lepas...uhuk.....lamakan. aku pon takde gambar ni. camne tah dia boleh ada..muahahahahaa yg penting muka skema, bulat jek..ngeh33..dan tak tahan name tag kaler oren..muahahhaa...giller tak santek kan. nak buat camno....pengawas buku..terpaksa lah pakai.

oklah....bajet nk tapau makanan ni tapi kepala aku weng plak. al-maklumlah aku terlelap depan TV ptg td. padahnya berdengung lah kepala ni. maka, dia order delivery jek....yang mana yg sedap..ngeh33

Thursday, October 27, 2011

Sambil-sambil siapkan kerja harini, yang hanya tuhan sahaja yang tahu melambaknya. dengan sakit leher yang tak baik-baik..dugaan. takpe penghpus dosa-dosa kecilkan. dan sanga-sangat stress aku rasa ni, hazab weh nak tunggu gaji bulan ni..huwaaaaa maka terhasillah ikan kecil lagi comel dalam masa less than 7minutes..ngeh33 terus tersenyum kan...

lukis ikan lagi bagus dari note kat bawah....


sebab memang..aku kalo menyanyi...nauzubillah lah..kompem ada yang menanag telinge...muahahaha..oklah, semalam dah sakan bercuti kan. aku biasalah ada jek aktiviti. lagi-lagi si dak lia dok dengan aku skrg ni. adalah aku geng nak meronggeng kan..hehehehe




oklah, leher aku ni tak baik-baik ni. krim dokter bagi pon tak jalan. solonpas apatah lagi..esok nak lukis la-yon (lion). ni sebutan si naufal. comel jek bunyik nya. hehehehe rindu plak kat budak 2org, even smlm dah jumpa kejap kan. sebab kejap sangat kot jumpa...hehehehee




Nota kaki: ada tips tak nk hilangkan sakit leher ni...dah lah nak MC tak boleh ni....tak tertanggung dah keje melambak ni. Kerja baru satu plezzzzzz!

Stok Tudung Baru

Salam,

Sila jengah ke http://thebajukurungonline.blogspot.com/ untuk melihat stok tudung terbaru.


Sekian, Terima Kasih

Sunday, October 23, 2011

Jom Renang



Tak mudah rupanya nak berenang ni kan. Owh, sekarang aku ke kelas renang, dah tua baru terhegeh-hegeh nak belajarkan. takpe, kena ikut pepatah, biar lambat asal selamat. hehehehe dan lebih baik lambat dari tak reti langsungkan. huhuhu :P


ok, apa yang boleh diperkatakan. susah nya lah nk berenang nak bernapas..huwaaaa semputlah kelas harini. dahlah telinga aku dah pekak harini gara-gara asik lah masuk air.


kalau nak join kelas renang boleh ke website ni JOM RENANG. coach dia si ben tu ok, ajar bersungguh-sungguh jugaklah. tapi nasib badan dia dapat student yg dah kertu mcm aku. keras ok...hope aku akan reti berenang, tak terer takpe, janji reti, koman-koman confident dalam air tu dah ada. fooouuhhhhhhh oklah, tak mudah rupanya berenang ni kan.

Thursday, October 20, 2011

Indah khabar dari rupa
kenyataan tak seperti khayalan
hakikat tak selalu indah seperti perancangan
perancangan boleh gah tapi perlaksaan kena teliti
yang di lalui tak seperti yang di impikan
yang tidak merasa takkan mengerti
yang mengerti tak semestinya memahami
yang memahami biasanya membisu memerhati
mata yang memandang tak sama seperti yang kena pikul

dah siapkan kerja ko jah oiii

Friday, October 14, 2011

Tudung untuk dijual



Salam uols,

kalini aku kembali dengan produk lain plak. sekarang aku jadi agent Chentaqaseh.com, sekiranya korang berminat mana-mana tudung boleh lah dapatkan dari aku. ni antara stok yg ada dalam simpanan aku sekarang, yang lain-lain tu kena order lah dulu yek. harga adalah sama seperti yang dijual oleh pihak chentaqaseh.com. boleh lah jengah ke link belog saya di bawah ni utk keterangan lebih lanjut.







ini link ke blog jualan saya.
http://thebajukurungonline.blogspot.com/

Sunday, October 9, 2011

Lumix Idaman Kalbu

**Update @ 10/10/11 , 4.00pm: Tgh tadi pergi Low Yatt untuk rembat camera ini, harga arini adalah RM2099...sila lah...sesapa nak pg beli tu..cecepat sebelom promo ni abis...huhuu murah ok utk twin lens**

Setelah di survey bersama Kak Nor. ini tetap idaman kalbu. sebab xperlu setting vagai. pakai auto pon dah dapat hasil yg superb. i kan dah malas. tp aku servey sebab aku macam nak beli tapi bila nya tu entahlah. Ni model GF2, even GF3 dah keluar, GF2 tetap di hati. kenapa? nantikan penjelasannya.




ok boleh pilih kaler mane yang menarik di mata. aku tetap nak kaler putih. ya aww awww...memang menggoda. memang lah canon G12 superb kan. tapi entahlah. apsal aku xminat tah. muahahahahaa dan GF2 ni ada pilihan. nak single lens ke nk 2 lens. lens dalam pakej either 14-44mm or 14mm. if nak 2-2pon blh.



dan setelah servey, GF2 ni boleh dapat paling murah utk pakjej 2lens RM2100 kat times square/ tp xsurelah bateri ori ke 3rd party nya barang. dia siap bagi 2 SD card 8GB. dan servey kat panasonic low yatt RM2200 dan pakej yg sama dia bagi 2 SD card 8GB.



yang gambaran built-in flash dia.



dan GF2 ni, boleh guna external flash. tapi kena beli lah yek. ada yg enam ratus..dan kalo nak murah belilah yg 3rd party punya. ahaks.. maybe leh dapat dalam 200 jek kot.



owhh putih idaman kalbu



dan yang bawah ni plak GF3. merah pon menarik jugak. tapi GF3 ni, tapi sayang, tak boleh guna external flash.. uhuk...beza GF2 dan GF3 ni cuma processor dia di upgrade sket. dan spec lain2 sket. takdelah byk beza.







see, ini lah built flash dia. dan harga paling best boleh dapat RM2100 kat times square utk pajej 2 lens. dan normally kedai jual dalam RM2300-RM2500. model baru. tapi kebanyakkan kedai jual model GF2 lagi mahal dari GF3, disebabkan flash & design dia.





oklah, pada sesiapa nak beli..jgn lupa kan aku yek...sob sob..sebab tak dapat join nak membelinya pada ketika & waktu ini..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa









Saturday, October 8, 2011

Kakak


Abang




[adik-beradik]




Tahun depan, berebut ber-3 plak yek. Siang tadi tolong Yam jaga bebudak ni sementara dia jaga booth kat Amcorp Mall. Nasib baik takde lah buat perangai meraung ke apa sebab ibu takde kan. hehehe so, aku bawak budak-budak ni lepak kat SR dan ronda2 dalam shopping mall, yupp sungguh lah boring bagi bebudak sebab semua pakaian jek kan. nak bawak lepak kat taman sebelah hujan, tak best lah kan. dan lagi satu perangai di Naufal, asik lah nak apa yang kakak pegang/main/buat. adik beradik memang lah macam tu kan. asiklah nak berebut. hahaha apa-apa pon comel. nak dekat hujung2 nk balik tu, masing-masing dah penat mulalah nk meragam tapi still ok jek lom tahap kronik.


time amik gambar ni pon sebab melepak kat kerusi atas tengok orang lalu lalang. punya lah payah. masing-masing senyum sket, xsempat aku nk fokus utk snap, dah nk tgk gambar. hahahahahaa tu yang bergegar jek gambar tu kan. belum snap, mana nak ada gambar kan. hahahah tgh snap dah bergerak.


Nota kaki: ok yam, nah gambar anak-anak ko yang comel.








Friday, October 7, 2011

Macam-macam ada di Melaka

Kisahnya bermula bila Amy call aku ajak ke Melaka Wonderland. yupp since awal tahun aku ada planning tapi asik lah tak jadi. di sebabkan memang aku nak [pergi & tarikh dia plan tu memang aku nak balik kampung kan. maka ON kan saja. ahaks. join ngan budak opis dia. tp budak opis nya 2 org jek yg jadi...tp depa bawak adik-beradik skali. jadilah ramai balik. huhuhu




dari plan nak ke wonderland, dah jadi ronda satu melaka plak, sebab takkan seharian ko nk duduk dalam waterpark tu kan. memang keluar jadi yanadey lah jawabnya.
ok ni masa baru masuk. kami orang paling awal. main game semua pon blh lah nk ulang berkali-kali, dah lah masing2 1st tym nk cuba, macam2 lah ragam, yg tersekat kat tengah lane lah. macam-macam lah. nk kata byk game dia...xbyk mane pon. oklah, adalah jugak dari takde langsung sbb tempat baru and masih ada yg nk ditambah tolak kan.

oklah tiket dia hari biasa RM26 utk dewasa dan sabtu ahad /cuti umum dia jadi RM30. kanak-kanak lupa lah. cek jek lah website Melaka Wonderland




gambar ni di snap bila nk balik..hahaha nampak nau lah masa nk pergi tu tak sabar2 kan. Owh lupa, tempat letak beg dia cekik darah sebab RM5 per locker ok! mahal nak mam-POS lah kan.



ni tempat ombak yg xberapa nk ombak sebab rosak kot masa hari kitaorg dtg tu. makin lama makin lah ramai yg berpusu-pusu masuk kedalam waterpark ni. sewa tube tu. utk single rm10, twin rm15 & triple rm20 dan deposit jgn lupa ye..kene bayar double..time pulangkan barang baru depa return the deposit. lenguhnya nak type. panjang plak citer ni



adik-beradik yg sempoi. adik-adik aku jgn harap lah nk folow aku buat keje buang tebiat ni kan. jatuh saham kemachohan mereka kununnya.


ni aku ngan si Atirah. but derang pgl ati. seb baek. kang aku kompius ngan adik aku plak kan



cehh asik lah bergambar ngan budak kecik ni..nmpk sgt plak kebesaran & kelebaran aku kan




lepas jek dah boring dok dalam waterpark tu sbb hari makin panas terik. dan perut mula lah berkeroncong kan.derang plan nk serang coconut shake kelebang. maka, memecut lah kami ke sana. melaka jem lah plak...tah apalah org melaka ni buat hari sabtu. berjalan jek keje mereka kan.



well, macam biasa sampai sini. tak kene beratur tak sah lah kan. cisss..pjg semendang jek barisan dia. Didi, abg hensem tu tetap ada, tapi dia makin kurus lah, kesian plak aku tgk kan..miahahahahahaa



selain tu kene lah tapau makanan kan. mee goreng bodoh + nasik lemak + kuih muih...setel semua terus carik port nk melepak plak. tolak tambah bahagi, kami ke pantai puteri sbb ada orang nk rendam kaki dlm air laut..huhuhu





tak paham aku..orang sentiasa ramai yg beratur & kedai mereka ni sesak ngan customer. cehhh buat tak paham plak kan..tulah perniagaan yg maju namanya kan



tadaaaa...jgn ada yg terliur udah le....actually semua gambar ni copy & paste dr fesbook bebudak ni. aku mana bwk camera kecuali camera phone yg sengal ni kan



dan pantai puteri kami serang....cewahhhhh dok melepak bawah pokok..layan mata dowh... sampai ada yg terbaring ha.. nampak sangat kepenatan kan



dan sambil2 tu derang plan nk makan ikan bakar plak..cehhhh makan jek..mula2 nk serang asam pedas mak munah, tapi ikan bakar lg menarik..hahahahaha tp sebelum ke ikan bakar ingat nk singgah bangunan merah sambung bergambar kan. sekali non-ado parking, malas nk pikir pjg, amy kata lepak masjid selat je lah. sbb ada yg mengantuk dah kan.




dekat masjid selat ada laluan "DUCK Tour". ala kenderaan ala2 transformer versi itik sbb boleh dok atas darat & laut. ni salah satu daya tarikan utk pelancongan kat melaka ni. macam-macam Pak Ali kitaorg punya idea kan.



ada video bebudak tu amik. nanti-nanti lah aku upload kan. seb baek aku tak jakun sgt sbb aku dah jakun kan diri aku beberapa bulan sebelum tu..hahahahahaa



dan sambil-sambil menunggu masuknya waktu solat, bergambar sana sini lah kan. aku sempat lah bedal eskrem magnum. muahahhaa







ini dia Duck Tour di dalam air...huhuhu atas darat xsempat snap lah kot....depa leka amik video jek



dan lepas maghrib terus cargas ke Medan Ikan Bakar Muara Sg. Duyung. masa kitaorg sampai org belum ramai, almaklumlah kat melaka kan masuk waktu maghrib cepat dan masuk terus jek solat & gerak. xke awal..hahahahaa



muka boring menunggu. tapi kali ni xtunggu lama mana pon. xsempat lah angin baran tu naik sampai atas kepala kan.hahahaha, ok meh tgk apa yg kami order malam tu



sotong goreng tepung



air 3 jag, 2 jag limau ais, sejag air tebu...nyum nyum kembong air jek lah hari tukan




pahat masak cili



udang sambal ke sweet sour..lupa sudah sbb bukan aku order




ni kicap & nasi lemak cyana lima kupang wajib lah kan..kalo takde, kompem lah rasa tak lengkap




masing-masing tayang muka boring sbb gigih nk tunggu semua lauk sampai baru leh makan

eh silap ni tym depa tunggu nasik putih. yolah derang kan nk balik KL,

mau sawan mengantuk kalo makan nasi lemak.

nasi lemak tu aku jek tala sorang2. ahaks tapi aku bedal sebungkus jeklah, bukan nk cover tp sbb nk ratah lauk-lauk tu kan


ikan siakap 3 rasa


ikan pari bakar



tak lupa sayur kangkong goreng belacan



dan bila nasi putih sampai semua senyap jek..

tak sampai beberapa minit..

\fouuuhhh/

sekejap jek dah licin


see.....

air pon abis...dan kos semuani hanya RM 130 jek.

korang rasa murah ke x?

7orang punya melantak.

sampai kene paksa sekor2 sumbat lauk2 tu. yolah kan petang tu baru melantak kat pantai puteri.



aku terus balik ke Alai. tak sampai 5min kan. kesian kat depa sbb terpaksa mengharung 2jam lagi tok sampai KL. nk buat camno....sampai rumah, melayan drama kat TV dan lepas tu mak aku balik..sambung sembang sampai mata ni memberat xlarat nk angkat. hahaha tidur kekenyangan.


dan sesiapa nk ronda2 melaka..blh roger aku..hahahahaa

Pijak

Rasa nk pijak pijak pijak & pijak lagi si "zatsu" Shauki tu




eh memang nak sepak sepak sepak & sepak lah mamat shauki tu.




haih * emosi

Bapak pon xsampai hati nak lempang anak. inikan nak pijak! B*d*h!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...