Monday, February 2, 2009

Buta Jalan

Bende ni lah yg aku xtau smpai bile akan dihapuskan dr idop aku [BUTA JALAN]. actually, aku buta jalan yg amat dekat KL ni..bukan ape..aku plg takot sosat kat KL ni..if aku xde kompiden..jgn harap lah kan..even kowang pakse..jgn lah ko nak mengharap sgt aku nk pg..accept ko bg peta yg baek punye bermula dr kerinchi..hehehe xpon make sure dlm peta tu mmg ade landmark yg aku penah save dlm hardisk aku ni yg unlimited size nyer...so, kesudahan paling mudah..aku akan bg alasan xmo pg sbb aku xreti nk pegi ok! if nek tren ke public transport..pleasee lah bg direction yg betui..kalo aku xkompiden ngan penerangan kowang pon..jangan lah berharap aku akan ikut ok! accept ade org leh jadik drive aku tok penunjuk arah ok! aku bukan ape..aku benci KL ni sbb nk pusing bapak payah ok!



Kalo kowang bg peta yg terbaek & aku paham,...erm tiada keraguan dlm diri aku utk pg..ni peta pon...masyallah..xnmpk ape yg aku penah save dlm hardisk aku kan..so, blh blah lah kn...sadap uols..jgn nak kutuk I ok! dr aku sosat pehtu xtau kat mane..lagi haru nak mintak pasukan rescue kan..nk explain pon aku xreti nnt..almaklumlah aku dah habaq kan..yg aku ni buta jalan ok! aku mmg mengaku..& ramai yg tahu akan hal ni..but kalo bg peta ke ape ke..yg senang difahami..even ko suh aku g perlis pon..aku kate small matter kn...



Itu lah kes nyer bile org bg arahan..ko pg SS19 kat subang,.,umah dekat ngan masjid..ko hengat aku ni org subang ke? aku org melaka ok! & aku bkn lah kaki rayap mcm lipas..asik nk merayap jek keje nyer..xkuasek aku nk smpai sesuatu tpt tanpa sebab..sbb aku amal kan konsep jimat cermat..kekeke suh bg direction..xreti..kesudahannya meh aku naek tren ko pick up aku nnt...hahahaa ayat std yg mmg owez aku gune pakai dlm idop aku..ahaks...Tapi aku pon merupakan seorang yg failed dlm subjek penunjuk jalan..hahahaha sbb kalo cerita mesti cut cerita jek lebih..kesudahannya org xkan tau tpt apekah yg aku ceritakan...kekeke



& aku teringat lak 1 kes...erm ni nak bg amaran ni..if nk bg landmark..silalah bg yg blh di nmpk dgn jelas ok! jgn ko kasik nama kedai yg sememangnyer payah nk nmpk dgn mata kasar..kene pakai kanta bagai..or jgn lah letak nama xserupa bikin..di mana nama kedai tu dah di ubah..cume dikenali oleh penduduk tempatan jek..mmg kene penyekeh lah ngan aku nnt...



Sorilah, kalo ade2 ape hal yg kowang ajak aku kat KL..tp aku xdpt nk hadiri jemputan..sori, aku ni buta jalan ok! kalo kat melaka aku berani lagi..sbb name pon tanah tumpah darah air ku..so, aku tau lah mane2 port utama bg setiap daerah...ahaks...



Nota kaki: bile lah penyakit aku ni nak dinyah kan dr dalam idop aku...erm~~~~

T.e.t.i.b.e

Story bout TETIBE ni adalah utk Sabtu yang lepas, di mana, aku TETIBE kene shot..more specific kene tolong shot kat wedding yg aku xkenal pon [mase tu, but now, TETIBE dah kamceng macam kawan lame lak..hehehe]. cerita nyer bermula begini, Jumaat TGH..dlm kui 12 lbh camtu TETIBE Yam call aku..ingat ape lah kan..dia boring ke ape..rupe2 nyer nk mintak tlg..sbb opismate dia yg dikenali as Kak Melur, ade job shot kat wedding sedare kawan dia [ke aku silap describe ni..btol lah kot] tok sabtu tu utk majlis sambut menantu di Sek. 32, Shah Alam tapi TETIBE Kak Melor kene keje lak sabtu tu kerana opismate dia yg suppose kene Keje TETIBE xleh nk keje sbb kene rush balik kampung di sebabkan kematian bapanya [innalillah], so, kak Melor lah kene take over keje budak tu.



Erm aku mule macam berat ati..sbb tgh plan bende laen kn..konon nk g tgk Bernas lawan utk aktiviti amal kat bukit jalil..but, org mintak tolong..last2 dengan TETIBE aku terima jugak..ni pon keje amal jugak kan..sbb tolong org...so, xsangka lak ngan cara mcm ni dpt lah kawan baru di mana family dia..both side sgt lah peramah ok..smpai wat aku serba salah lak...erm...pape pon thanx alot ngan family pengantin kan sbb layanan yg sgt superb kat aku yg baru dikenali ini...huhuhu :P Aku lak TETIBE yg masuk mood emosi..kekekee



Sepanjang shot di Majlis Maz & Ijan...mmg mudah sbb ade jek family dia yg tolong adjuz kan pengantin..so, keje aku xde lah ssh sgt kan..utk Kak Melor lak..if, xpuas ati ngan hasil keje aku..sorry lah short notice & TETIBE aku cam blur lak aritu..maybe mind aku xset tok ape2 shoot kan..so, aku ala-ala xbrape nk sedia..ngan bateri flash aku xcharge..huk22 dan xsempat nk rembat AA alkaline kat kedai...sbb kan short notice..kekeeke sorry sesangat ok!



Aku lak TETIBE xleh nk upload gamba sbb card reader aku xleh nk read card jenis SDHC..which is macam siottt jek kan... & TETIBE aku cam nak marah lak kat card reader nih...kekeekke so, entry ku ini TETIBE non ado gamba lah jawab nyer sebagai bukti kan..xpe esok luse TETIBE aku jumpe mangse yg mempunyai lappy baek ade card reader [di mana arini sedap jek dia cuti join venture org KL kan yg sakan bercuti sempena hari wilayah smlm] aku akan TETIBE tranfer lah gamba nyer yeaaaaaaa....so, tunggu je lah entry aku yg TETIBE jek ade lagi esok lusa...minggu ni kan panjang..ade 5 hari bekerja..hik22



Nota kaki: Selamat Pengantin baru utk Maz & ijan [actually yg lelaki ni pon geng2 dia pgl mas jugak..tp takot kan kekeliruan..so, tukor sket name glem dia]

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...