Tuesday, February 17, 2009

Mood ^-^v Ungu

Aku bukan xdek keje..tp xdek mood nk buat sbb server kejap2 down..kire ala2 xstabil arini..so, aku malas nk settle kan case tu..sbb xdek idea..aku dah penat godek pagi td..xdapek ehhhh mane nk carik lg..so, aku wat keje gile...mule2 layan lagu nidji jek..pehtu teringat aku ade copy lagu ungu dr wan dulu..so layan lak lagu ungu..tp baru aku perasan ade 1 lagu yg layan ok!

ha ni lah lagu nyer...layannnnnnn


sambil layan tetibe nak carik lirik dia..tp penat google tp tah ape2 jek yg kuar..lagu laen yg kuar..so, aku pon teringat lah 1 care len..di mana yg baser aku ngan dila gune mase zaman belajat kat uitm shah alam dulu..hehehe teringat lah zaman2 klasik kami kat uitm kan...kompem korang nak tau kn mcm mane kami mendpt kan lirik lagu? hehehe nk wat time kat lab mmg payah lah.,pepaham kat lab..sangat lembap..nk membazir kat CC..xdek makne lah kn..semata2 nak carik lirik lagu jek kan..so, kami pon mencipta idea ni..di mana sambil dengat..bukak notepad & type sndr...hehehe & kami pon selalu lah challenge each other [termasuk lah wanie, azie & cdah] sape leh dpt lirik 2 dalam mase plg cepat..or sekali dgr jek dah siap...ni dapat mengasah bakat terpendam dr segi mendengar & kepantasan menaip...di samping itu, skill menaip dpt ditingkatkan..di mana mudah nak digunakan ketika berchatting bak kate wanie [ampun yaa wanie..terumpat ko sekejap] ok lah..smlm tok lagu ni senang jek..sekali dgr dah dpt aku type full version..so, layan kan ajo k!

Tak pernah aku mengerti
apa yang kini kurasakan
kegelisahan hatiku saat ini

ku masih merindukan mu
walau pun kini ku telah bersamanya
tak pernah mampuku coba melupakanmu

sungguh tak bisa
ku mengganti dirimu dengan dirinya
sungguh tak sanggup
aku berpaling darimu

sungguh tak bisa
ku mencintainya tuk melupakanmu
sungguh tak sanggup aku
berpindah dari hatimu

sungguh tak bisa
ku mengganti diri mu dengan dirinya
sungguh tak sanggup aku
berpaling dari mu...owhhhh

Nota kaki: rindunye zaman di UiTM itu....

  1. wanie dah lame aku xjumpe..gilak lame..even satu melaka..dia pon sonyap..xde contact-contact ke ape ke...
  2. Dila dah kawen..mane leh kaco sgt kan..hik22
  3. Cdah..ni even xselalu jumpe..but still keep in touch ngan aku...
  4. Azie jauh nun di putrajaya..pon jarang skali lah mendengar perkahbaran..tp xdelah sesenyap wanie kan...erm Azie..akan ku pulang kan ngan kadar segera yea ..buku si arip tu sbb dah ade dlm simpanan aku..hik22..jangan mare
  5. ade lagi ke, geng2 aku kat shah alam dulu..oppss ade..si anie, lagi lah jaouh di selatan..tp baby ko mmg cute lah aniey..aku jek xdek kesempatan nk melawat ko...hehehehe
  6. ila lak...jauh di penang...so, tunggu dia meronggeng kat KL lah baru leh jumpe... [dah xleh layan teater ngan ko ngan aniey lagi cam dulu lah]

Takde Motif

Yeahh..ni dia Kak Zila, Abg Sham & Mak

Di kala ini, org sibok kuar melangkah utk mencarik sesuap nasik kat food court tp aku xdek mood nk makan sbb nye aku xlapar. ni gegara aku melantak 2bungkus comei nasik lomak yg dibeli dr en.zul pagi td..hahahaa...aku xtau nak wat pe..meh lah aku merapu kat sini kan..lantak kowang nak bace ke idak..ade aku kesah? ade? ade?

erm malam semalam setelah sekian lame nye...Kak Zila aku call..actually dia call, tp henpon aku cam base lah mati dr pagi..aku xsedo kan..hik22 sbb dia call Maxis aku..ha lupe lah tu nk call Celcom aku kan..babap nanti...& tetibe aku nk tido kene on hendpon tu sbb situ lah alarm aku kan..kang xbgn lak pg esok..xg keje aku lak nnt! bukak phone jek..dpt sms dr maxis..kate ade miscall..mak aihhh smpai 7kali ok!, so, mcm urgent..aku call le balik..hehehe ruper2 nyer baser lah dia rindu kat adik dia ni lah kn...aku lah salah jugak..sbb dah lame xanto berita..asik terlupe jek..kunun2 CNY aritu nak suprised kan dia..tp xjadik kn....disebabkan kengantokan aku tu..xdapat nk dibendung so, aku cancel nak menjejak kan kaki dirumah dia...

lame jugak borak mlm tadi..smpai terlupe aku nk tido & new updates pasal dia...byk lah nnt aku list kn kalo rajin...Mak pon dah rindu kat aku..smpai kan setiap kali dpt kad kawen dr Melaka..kompem dok ingat aku yg kawen..hahaha lawak sungguh lah mak tu kan..ade ke patut..kalo aku nk kawen kompem lah dia antara yg terawal tau..xyah tunggu kad..kompem aku dah excited nk citer kat dia nye...oppss ni bukan lah mak aku kat alai tu yg lahir kan aku kan..hehehe ni mak yg xpayah besor kan aku & xyah nk beranak kan aku pon..tp dpt jugak gelaran mak..sbb nye dia mak kak zila aku..& family dia pon mcm family aku lah..dah mak dia dok canang mase kenduri kak zila dulu aku ni anak dia...nak ingat balik citer tu..lawak sungguh sbb ade jugak jiran tetangga dia termanggu2 dok nak mengingat..hahaha yolah nk mengira anak mak yg sememangnye ramai perempuan kn yg ala2 usia cam aku kn....kebetulan adelah jugak ala2 rupe anak dia..even kulit aku xberapa nk putih kn...so, kompius lah semua org..hehehe,...

xpe lah kan mak jodoh anak mak ni lom sampai..so, doa kan ajolah yea...tulah kalo mak ade anak lelaki ramai kn sonang..ni seketui ajo..hik22

malam tadi tu pon kak zila kate setelah bape kali lupe nak call aku...nak dtg melaka 2..asik xsempat jek nk singgah alai katenyer..so, malam td mak nye lah yg mengingatkan..hehehe so, lepas ni kene masuk dlm schedule aku lah utk melawat ke MUAR [mcm lah jauh sgt kn]..wawawawa...aku malas sbb dulu kak zila sumtime kat umah mak dia..& sumtime kat umah mak mentua dia..2 yg leceh tu..but now, dia kate dia dah full time dok kat umah mak dia sbb kakak ipar dia dah menetap kat umah mak mentua dia...
Gambar yg paling belakang ala-ala arab muke nye tu bukan adik beradik yea..dia kawan budak sebelah aku tu..hehehe oppss ade lg 2 org anak mak xde dlm gamba yeaaa [tah mane tah time nih depa larik]

Nota ditengah-tengah: erm kalo rase nak pilih calon ke..sila lah,..mak aku ni ramai anak perempuan ok..yg dah kawen baru 2 jek..ade 5org lagi..hahahaa

borak-borak smlm..hehehe Qimie nak dapat adik June nnt..congratez lah kakak ku yea..hope diz time dpt baby girl lak...Yang pasti dia kate Qimie makin lasak..asik membuli mama dia jek & aku masih xdapek nk terime kenyataan abg sham skrg adelah cikgu..hik22 pehtu yg lagi lawak wat part time jadik nelayan..gile lah sejak bile dia minat nk ke laut ni tah le..heehehehe ape2 ajelah janji kowang bahagia smpai ke akhir hayat~~~~

Nota Kaki: gamba ni mase 2006 time kak zila kawen...gamba qimie aku xdpt carik lah plak..huhuhu:P

Bengkel Fotografi - Potret Perkahwinan + Ibu & Bayi [Disebalik Tabir]

Baru muncul mood nak merapu meraban ha....so, ni entry ala-ala kisah yg berlaku di balik tabir sewaktu aktiviti menembak aritu...erm aku xpilih lg gamba sbb rase mcm semua nya sampah jek..geram aku..sbb byk gamba gegar..gegar..gegar...hangen jek aku tgk!.. ape yg aku leh wat simpulkan dr hasil aku aritu...aku mmg 99% xpuas ati ok! sbb byk yg blur+gegar [maybe setting tah pape nk cepat kan] almaklumlah beginner cam aku ni..mane leh nk wat keje cepat2 berstyle kelam kabut ni..poneng otak ku kan...


oklah meh aku citer dr awal... kui 8 lebih pagi tu aku dha gerak dr umah...masok jek kete..mak aiii kete non ado minyak ok! upset i tau..so, misi pertama isi minyak kat sebelah KWSP tu..pehtu cargas ke sana..sekali godek2..peta aku xamik kat opis..upset jek....teros sms kak sharna..hehehe seb bek dia bg direction yg betol..so, i sampai kat esso ngan selamat nye..baru buat pusingan nmpk kete kak sharna..so, i pon folow...lah depan tu jek..so, masuk class dah kui 9.10am..tp class lom mule lg tym tu..lepak2 kenal2 dulu ngan org sebelah kiri kanan depan belakang..hehehe & lame lepas tu adhadi pon start lah memuntah kan butir2 ilmu dia....& bg tips & ilmu berguna pastu minom time..hehehebest jek minom+kuih muih yg disediakan..1st time g workshop yg proper ala2 skema camnih...kami dibahagikan kpd 2 kumpulan..aku masuk team A yg akan dihandle oleh Mr.Peveyhack [kalo salah spelling ni..sori yeaa sifoo]..so bermulalah aktiviti pagi tu...

#Mr. Pevey ngah beri penerangan ringkas+sesi perkenalan#
#Semasa pembahagian tempat kot#
#Ni time dalam class..Mr. Adhadi ngah luahakan ilmu nye kepada kami pendengar setia#
#ni lah suasan kelas tu#

-----------------------------------------------------------------------------------------
Ok ni lak aku cilok gamba dr Forum..dak budak yg terlibat ngan workshop ni nyer gamba...so, layan ajo.. Untuk gamba yg len kowang tgk kat sini yea

#Cube kowang carik..mane aku? heheh#
Kalo nak gamba len-len..ade byk lg..dak budak tu rajin upload..aku nih malas sket..sbb flickr aku dah nk penuh...xmampoo nak bayar utk pro nye acc lagik kan..so, layan kan ajo..org len nye hasil yg teramat bagus dr hasil aku yg cam sampah tu....

#Ni gamba reramai..time nak balik nih#

#ni plak gamba aku ngan muke boring ke ngangtok tah..aku rase ngantok tu..hehehe [From Mr. Aragon..aku cilok dr forum jugak tu#

#Ni Team Pevey..yg mane aku termasuk sekali lah kn#
-------------------------------------------------------------------------------------
sesi bergambar tamat..so, cont aku mengarut balik pasal citer tu....sesi 1 adalah shoot potret utk perkahwinan..tp team aku dpt tema Pre-wedding lah kan..sbb pasangan model tu lom kawen lagi..hehehee so, byk aksi yg depa xleh nk lakukan..maka kene gune konsep pre-wedding lah..but to Fifi & Pablo [ye ke spell name dia nih] thanx a lot sbb sudi merelakan diri tok menjadi model pada hari tu....abis menembak masuk class..dengar bebelan adhadi semula kejap before kami cargas lunch di sri bidara yg dah termasuk dlm package kn..

& lepas smyg zuhur masuk class blk...dgr tips tok shoot baby & Mom plak kn..pehtu teros cargas ke lokasi menarik tok .. diz time best sbb sgt tricky ok..sbb baby ko mane leh pakse depa posing camno kan..so, dia tym mmg kene gune kreativiti sndr nk shoot mcm mane...hehehe tp enjoy jek..anak si suebebeh ngan farah sgt lah comei & sporting.. tp kesian kat baby farah si farid [kot yea name dia ni..kalo silap..ampun yeaaaa, aku ni ade mslh nk ingat name org yg baru dikenali] sbb kecik sgt lg kan..keletihan dia...si aufa baby si suebebeh dah cerdik sket..so, dia leka & suke jek tgk org reramai..hehehehe..kalo aku lah jadik baby tu..kompem aku dah meraung sbb ramai sgt ok! peneng kepala tgk...hehehee sbb tu aku xjadik baby & aku cume jadik tukang tembak jek skrg nih..hak22 apepon mmg aku enjoy jek jadik seorang penembak macam ni...

abis jek shot baby nih..dah kui 5pm...masuk class balik dgr review & comment..kami pon dilepas kan tok pulang..kui 6 lebey baru smpai..yg best nye kat situ dpt lah geng baru..si azza, amoi, hana , kak dilabangi & athers..xingat name...hik22..nnt aku try mengingat kembali..tp muke aku ingat lah...ni lah mslh aku..either aku lupe muke org tu tp ingat name or aku ingat muke tp xingat name nye..ahahhahahaa..so, abis lah pembelajaran aku kat situ..dptlah sket ilmu..even byik ditaburkan tp aku prektik kn sket kasik mantap..nnt ceduk lagi dibengkel akan dtg..hehehehe:)

Nota kaki: xsabar nak tunggu workshop for ladies only...hahahahhaaaa next month rase nyer... owh lupe lak...kitaorg yg join bengkel tu dpt masuk camworld club..hik33

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...