Sunday, January 9, 2011

Turn dia pulak

Merah ade "Ong" katanya. tapi memang ramai wat tema merah kebelakangan ni kan? Tidak ketinggalan sepupu aku ni. walaupun dia muda dua tahun dari aku. tapi jodoh dia dah sampai. kalau si shahrul tu sepupu sebelah mak aku, ni sebelah bapak aku pula. berpusu-pusu plak kazen-kazen aku ni nak menamatkan zaman bujang.
Satu keluarga yang merahnya makngah..ahaks...tapi dalam family aku, bapak dia jatuh anak ke-3, maka aku gelarkan dia Pokde. muahahahaa dan dia anak yg sulung dalam adik beradik..kira pembuka majlis lah ni. tak lama lagi adik dia duduk paling kiri pula punya turn sebabnya, dia dah pun bertunang masa lepas majlis nikah abg dia jumaat lepas. tak lame lagi lah tu gamaknya.


oklah, zawawi & isteri, selamat menepuh alam rumahtangga dan semoga berkekalan di dunia & akhirat ikatan kalian.. all the best..& jangan lupa mai umah paklong & maklong bawak ahli keluarga baru tu.. kasik kenal2 sikit ngan orang kampung alai yek.

makcik ni paksa...segan-segan pengantin dibuatnya.tapi mak sedara punya pasal, layan kan jek.

Dan sepanjang majlis aku terpaksa jadi seorang yang cool untuk menepis soalan-soalan yang rasa bukan cepumas dah. tapi lebih kepada tak heran dah..ahahahaaha sana kata ni dapat anak lah itu lah ini lah..well, i tak kesah sangat kot, desperate sangat nanti, i duduk lah bertapa seminggu dua kat KL sentral, untung nasib ade orang tinggalkan anak dia kat I kan.. ahaks...pusat anak yatim pun melambak kot sekarang ni. tapi apa-apa pun..doa sedara mara lah diperlukan, bukan asik nak mengkondem aku ja kan....semangat tu bagilah sikit!

Nota kaki: kepada kazen aku Ita, aku rasa kita kena pergi mandi bunga kot..muahahahahaa

Pesanan..

[Aku baru jek snap kotak kasut tu..muahahaa]
takde kerja lah ka, sambil layan AJL yg dah separuh jalan.

Cerita macam-macam

Semalam dapat call, mengatakan makcik aku terseliuh lalu tulang buku lali dia retak. dan kena simen lah kakinya semalam. dan rentetan kisah itu, makanya, makcik aku sekeluarga tak jadi pulang ke kampung melaka sempena meraikan sepupu [anak buah makcik aku ler] kahwin pada hari ahadnya. cerita ini menjadi kena mengena pada aku secara langsung apabila ia melibatkan mak sedara aku dan menjadi lebih kacau sebab plan asal, aku akan balik melaka mengikut ayah aku yang datang ke shah alam pada siang tadi, bermaksud hari sabtulah kan kerana adanya kenduri kahwin sedara mara di shah alam. Aku malas jek nak pergi ke majlis di shah alam pada asalnya. dan berbalik pada cerita aku akan ikut ayah aku pulang ke melaka bermaksud aku tidak akan memandu laling aku pulanglah kan? dan aku akan balik semula ke KL dengan menumpang makcik aku. dek kerana cerita makcik aku di simen dan dia tak dapat pulang ke kampung, makanya, aku terpaksalah ubah kepada plan B di mana balik dengan kerta ajela kan. Dan pabila aku bersiap2 utk pulang ke melaka dan sebelum itu nak singgah ke Bantar Tasik Selatan utk memulangkan Speedlite si Akram [suami Murni] setelah merasa serba salah kerana seperti aku sengaja membuat pekasam jek speedlite di dalam beg camera tu kan. hehehee tengah bersiap ayah aku call mengatakan aku kena ikut dia balik jugak. dan dia dah nak sampai KL...padahal masa tu baru sampai seremban. tak pasal-pasal aku kena tukar baju yg lebih sesuai utk ke kenduri kahwin kan. dan tak pasal-pasal kenalah tayang muka kat kenduri kahwin tu..sigh* makanya aku kenalah ikut plan C, iaitu ikut ayah aku balik & balik ke KL menumpang mak/pak sedara aku yang lain. bila aku sampai rumah murni ayah aku kata dia dah sampai serdang, kelam kalibut aku nak patah balik ke rumah kan. orang tua bukanya boleh tunggu lame sikit. ngeh22.

dan lepas kenduri kahwin singgah lah ke rumah makcik, di situ dia ceritalah pasal kejadian & cerita pasal mak/pak sedara yang lain ramai yg xdapat balik jugak sebab masing2 adahal lain. huwaaaaaaaaaaaaaa sebab terpaksalah guna Plan D pula, iaitu balik KL naik bas. dah lama sangat tak naik bas ni...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sekali lagi. takpelah, naik bas pon naik bas lah yek.

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...