Thursday, June 16, 2011

Jangan Lupa

Bayar Duit CC ya. Ni peringatan pada diri sendiri.. uhuk uhuk...






Ini kisah 2minggu yg lepas, masa mak aku dan segerombolan orang alai, mai Langkawi. sakan naaa mereka jalan-jalan. aku pon join sekaki kan. ada jugak aktiviti untuk hujun minggu tu kan.



well, tempat wajib, kilang minyak gamat.




mak & adik aku






ni mak aku ngan bestfren dia



dan mak ngah, nor & kak ana


sakan memilih




minyak gamat wajib kan



dan ni kuih karas dekat makam mahsuri












ramai lah orang time ni..almaklumlah cuti sekolah



ha cedok jangan xcedok



see, sibok bergambar skema...



dapatlah photographer pemalas...



berat lah camera tu



memang lah aku beli camera kecik xlama lagi



hope camera & harga tu masih ada..ahaks



dan jangan lupa ke beras terbakar



dan jgn lupa amik gambar



makam mahsuri entrace fee dah naik..jadik RM5,



cable car sekarang RM30



semuanya naik 50% kan




dan last skali, aku dan emak..



miss u mak..muah muah...



dah lama xsembang dengan emak.






balik dari langkawi singgah ke padang besar, aku plak 1st time sampaikan..perghhh mcm2 ada..



kompem boleh pg lagi sndr ni..hehhehehee




Mari Berfikir

Apakah aktiviti yang menarik & menjimatkan berhujung minggu di Kedah ni?


Cer cite cer cite..


semoga dapat ilham dalam mimpi

Tamatlah demam Seth Tan

Itulah dia rezeki dapat tgk episode terakhir kat TV. xperlu lah bersengkang mata utk khatamkan cerita tersebut.

dan aku xdkelah deman ngan Nora Elena kan..xperempuan lah..nk demam kat perempuan..hehehe wajiblah deman ngan si Atan kan...uhuk



seb baek ending..ala2 dalam novel, kalo tak..kita bako, kita bako TV..oppss dah TV rumah orang kan..hehehe ada hati nak bako TV orang..:P


oklah..terima kasih pada warga SeedPro kerana membuatkan workshop harini sangat pendek waktunya..dan terima kasih kerana masa yg lebihnya membuatkan saya balik awal & dapat menonton Nora Elena dengan tenangnya..:D


dah malam ni boleh tidur dengan tenangnya..esok kan kerja..walaupon kedah ni cuti...opssss semoga wanita lain diluar sana xrindu pada Atan. serius lah..wujud lagi ke laki sesabar tu? muahahaha

Sunday, June 12, 2011

Tahniah my bro

Perjalanan seawal 8.30am, lari dari plan asal. takyah citer sebab musababnya, nanti aku leh migrain..hehehe dan sempat singgah melaka hantar pinggan mangkuk mak aku. :P dan tapau ketupat & rendang..macam raya plak kan. main tapau2 plak..walhal nak ke kenduri kawen di JB, lebih tepat kat area kempas.

well..it's pink :P

but i cannot blame it coz u look goges,

raja sehari..kenalah puji lebih sket..

nnt bayar balik duit toll..jauh tau kempas tu dan dah melangit puji ni hehehehee

Selamat pengantin baru to bro faezal & sist Azah

semoga berbahagia & berkekalan selamanya.

muka orang makan tak henti-henti sebab tunggu pengantin lame sangat.

2.30pm baru nk berarak. masak ok menunggu. seb baek lauk pauk sungguh lazat.

tumbs up utk http://tokwancatering.blogspot.com/ . macam2 ada ok, dari laksa ke apa tah...nasi impit kuah kacang ngan sambal jawa..kuih muih..air sampai 3 jenis..minum 3-3 jenis..kepala pon weng..pastu lauk2 nya..ayam daging ikan ngan tulang kambing kot...perghhh pendek kata...nanti ada sedara mara kawen pakai katering..jgn lupa jemput kitaorg..muahahaaha

thanks to mira, gonjes & sara sebab menemankan aku ke kempas harini.

sampai KL aku sampai sakit2 tengkuk..

maybe terlampau letih..yolah non-stop nya perjalanan since khamis mlm jumaat kan..semalam lagi bz kehulu kehilir di KL...sambung harini pula...

sampai aku terpaksa minta minyak angin paling berapi kat umah mira & koyok

dan malam ni pon tidur tampal solonpas sana sini...gila lenguh sendi2 aku ni.

jerawat bersepah pon ceria bergambar..oppss

dan akhir skali, ni paling mencabar nak tunggu turn bergambar dengan pengantin sebelum...cha-alip-but...huhuuhuhu :)



well, mira terikut tema plak..muahahaha same kaler kerusi meja makan..ahaks..

Friday, June 10, 2011

My BFF Kahwin

tahniah babe. dan jangan lupa, now kau bukan single lagi.ahaks semoga berbahagia & berkekalan selamanya.

Thursday, June 9, 2011

Macam Sekolah Lagi

Bila semua benda/aktiviti berstatus "Compulsary" or else kena jumpa pihak berwajib & tunjuk sebab/bukti/etc.

buhsan kan, bila kebebasan disekat. owh....sungguhlah macam kat asrama lagi. nak balik kampung bukan tym nya pon kena merayu. sekolah takpe lagi. ni bila dah dewasa & di alam pekerjaan pon masih sedemikian. rasa menyampah+meluat mula lah nak menularkan dalam urat saraf aku ni kan.

Saturday, June 4, 2011

Dah Jumpa Gambar Komalaut

ni dari iphone Alex. teamate aku kat kedah ni.

see nama dia...choy lah kan.



view from kuala perlis


dan


korang tau ke apa nama binatang kat atas ni?








Friday, June 3, 2011

Kisah hobi dan gaji pertama

Aku terbace kisah ni sebelum aku mendapat panggilan ke kedah [klik sini]...cewahhhhh...xlah kire 2minggu yg lepas lah..aku nk buat entry ni.saranan en.keretamayat pasal ape patut anda buat dengan gaji pertama. tapi aku bukan gaji pertama. gaji pertama kau buat ape pon aku xpasti..xsilap aku..utk keje part time...gaji pertama aku..aku beli set vcd+mp3 player yg harga riban jugak lah. keji kan? hahahaha

oklah berbalik pada penceritaan. tajuk tu takde kena mengena ngan isi kandungan aku rasa. tabiat aku since beberapa tahun kebelakangan ni. actually tabiat since belajar. yolah nak tidur senang waktu malam, sebelum tidur tu cuba baca buku, kompem lah mata akan layu dengan mudahnya kan. hehehe sebab tu aku kena ada stok buku yang macam2 jenis kan. dan nak mudah letak tepi katil...hahaha lepas tu berterabur macam ni lah kan

ok rak ni murah jek. RM17 jek kot aku beli. sebab ada sale kat jusco. owh abaikan kotak intimate tu. aku kan kedekut, kotak free macam tu kenalah diguna pakai sampai lunyai kan. so, bila rasa buku t xjalan, carik sesi pembacaan yg lebih berat, maka mata pon akan memberat sama. hahahahaa

dan yg bawah tu koleksi majalah dan sampah sarap tah apa2. main sumbat ikut dan jek lah. kalau kat kg. rak2 buku aku..dah selamat aku sumbat kat bilik adik aku. makanya non ado buku utk sesi utk memberatkan mata. tapi, asal aku landing atas katil..kompem wassalam..hahahahaabest apat tidor kat kg. hehehehee

selain tu, aku akan membaca kalau rancangan kat TV tu tersangatlah bohsan. normally, aku beli buku ni 4-5bulan sekali. tapi kalau siang hari aku boring, aku suka lah lepak mph kat mid valley tu sambil baca buku secara percuma...hehehehehe

owh cuma nk buktikan yg saranan en.keretamayat tu memang aku telah laksanakan. xmahal pon harga buku..sbb boleh claim kat income tax..hehehehe


eh lupa plak, dalam byk2 buku tu kan...boleh dibilang berapa jek aku dah khatam..hehheehe ni stok since bulan 12 taun lepas..yg lain dah selamat pos balik kg.


oklah, selain mickey yg comel.aku ada satu lg barang comel, yang kompem semua orang nak..hahahaa tapi barang tertinggal kat KL. xleh lah nk snapkan..tunggu minggu depan k...insyallah aku tepek kat sini.



nota kaki: rasa ketagih nak membebel kat belog..hahahahaa

Dinner anyone?

iye ketika ini saya berada di putra brasmana hotel. korang tak rasa ke nama hotel ni semacam. memang dari 1st time sampai bulan april lepas, aku rasa apalah orang perlis ni letak namakan..hehehe







yolah hotel brasmana (seolah-olah..coli-coli mana?) muahahaha dan lagi satu, Komalaut. ish. xdek singkatan lain ke nak letak. xsilap aku..komalaut singakatn utk komplek makanan laut kuala perlis. esok kalau sempat aku snap lah. tadi aku sampai dah kol 7pm kan. terus check-in, malas nk servey hotel lain sbb jalan ke jeti kuala perlis tu jem. perghhh seb baik boleh parking kat hotel ni esok. selamat.







dan disebabkan aku malas dan pula aku sorang2 kan. makanya, nk dinner order saje lah kat room service kan...muahahaha...not bad lah. chicken chop RM13.





berbaloi kan




chicken chop RM13





alah ayam goreng...tp kuah black pepper dia sedap jugak



minum plak..aku buat teh o panas...



walliau.....



kenyang terus utk malam ni.



almaklumlah semalam seharian xmakan ehhh tipu..aku makan char kuew teaw kat pekan bandar darulaman tu setelah xbrekpes & xlunch. ni semua gara2 nk siapkan document.



tabah jek lah....dalam projek kan



dan harini. dah mcm explore race plak..sebabnya, dari pagi jumpa userr kat hotel utk finalize the document & lari sane sini nk carik printer..abis satu pekan alor setaq tu kitaorg tawaf..tapi hazabnya nye....biasalah kedah kan cuti hari jumaat. kitaorg plak kerja ikut time KL kan.hehehe



makanya rasakan, alhamdulillah user sign tepat jam 12,45pm. sampai ke wang tepus tu menjejaki user di rumah sedara mara dia..fouhhh...



dan xpdc ke kuala perlis lepas kerja...hahaha dah lah sorang2..& 1st time nk drive sndr..alhamulillah selamat sampai tanpa bantuan garmin..muahahaa..garmin aku eh silap..phone aku sengal kan..berpenyakit..semua application dah xleh gune..bila tah aku blh wassalam kan phone tu tah




ok jom makan..



panjang plak aku membebel..hehhee



walhal..aku rindu gilak ngan belog aku ngan belog rakan2..serius xsempat ok nak jengah



dan nk sembang ngan osmate aku kat sini pon xsempat ok...semendang balik lambat....




alhamdulillah kenyang lah utk malam ni :)





nanti boleh tidur dengan lena
sebab dah kenyang

layan....
sedap lah blek pepper dia ni.

owh hotel ni charge rm138 semalam. sebab tengak peak season kan.

oklah tu

dan 1st time aku xcarik backpackers hostel..hehehe sbb malas nye pasal nak tawaf kuala perlis ni


oklah gut nite....lega dpt online malam ni & khatamkan belog2 yg wajib..hehhee

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...