Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

Jangan Lupa

Bayar Duit CC ya. Ni peringatan pada diri sendiri.. uhuk uhuk...





Ini kisah 2minggu yg lepas, masa mak aku dan segerombolan orang alai, mai Langkawi. sakan naaa mereka jalan-jalan. aku pon join sekaki kan. ada jugak aktiviti untuk hujun minggu tu kan.



well, tempat wajib, kilang minyak gamat.


mak & adik aku





ni mak aku ngan bestfren dia



dan mak ngah, nor & kak ana


sakan memilih




minyak gamat wajib kan



dan ni kuih karas dekat makam mahsuri












ramai lah orang time ni..almaklumlah cuti sekolah



ha cedok jangan xcedok



see, sibok bergambar skema...


dapatlah photographer pemalas...


berat lah camera tu


memang lah aku beli camera kecik xlama lagi


hope camera & harga tu masih ada..ahaks



dan jangan lupa ke beras terbakar



dan jgn lupa amik gambar



makam mahsuri entrace fee dah naik..jadik RM5,


cable car sekarang RM30


semuanya naik 50% kan




dan last skali, aku dan emak..


miss u mak..muah muah...


dah lama xsembang dengan emak.





balik dari langkawi singgah ke padang besar, aku plak 1st time sampaikan..perghhh mcm…

Tamatlah demam Seth Tan

Itulah dia rezeki dapat tgk episode terakhir kat TV. xperlu lah bersengkang mata utk khatamkan cerita tersebut.

dan aku xdkelah deman ngan Nora Elena kan..xperempuan lah..nk demam kat perempuan..hehehe wajiblah deman ngan si Atan kan...uhuk



seb baek ending..ala2 dalam novel, kalo tak..kita bako, kita bako TV..oppss dah TV rumah orang kan..hehehe ada hati nak bako TV orang..:P
oklah..terima kasih pada warga SeedPro kerana membuatkan workshop harini sangat pendek waktunya..dan terima kasih kerana masa yg lebihnya membuatkan saya balik awal & dapat menonton Nora Elena dengan tenangnya..:D
dah malam ni boleh tidur dengan tenangnya..esok kan kerja..walaupon kedah ni cuti...opssss semoga wanita lain diluar sana xrindu pada Atan. serius lah..wujud lagi ke laki sesabar tu? muahahaha

Tahniah my bro

Perjalanan seawal 8.30am, lari dari plan asal. takyah citer sebab musababnya, nanti aku leh migrain..hehehe dan sempat singgah melaka hantar pinggan mangkuk mak aku. :P dan tapau ketupat & rendang..macam raya plak kan. main tapau2 plak..walhal nak ke kenduri kawen di JB, lebih tepat kat area kempas.

well..it's pink :P
but i cannot blame it coz u look goges,
raja sehari..kenalah puji lebih sket..
nnt bayar balik duit toll..jauh tau kempas tu dan dah melangit puji ni hehehehee
Selamat pengantin baru to bro faezal & sist Azah
semoga berbahagia & berkekalan selamanya.
muka orang makan tak henti-henti sebab tunggu pengantin lame sangat.
2.30pm baru nk berarak. masak ok menunggu. seb baek lauk pauk sungguh lazat.
tumbs up utk http://tokwancatering.blogspot.com/ . macam2 ada ok, dari laksa ke apa tah...nasi impit kuah kacang ngan sambal jawa..kuih muih..air sampai 3 jenis..minum 3-3 jenis..kepala pon weng..pastu lauk2 nya..ayam daging ikan ngan tulang kambing kot...perghhh pendek kat…

My BFF Kahwin

tahniah babe. dan jangan lupa, now kau bukan single lagi.ahaks semoga berbahagia & berkekalan selamanya.

Macam Sekolah Lagi

Bila semua benda/aktiviti berstatus "Compulsary" or else kena jumpa pihak berwajib & tunjuk sebab/bukti/etc.

buhsan kan, bila kebebasan disekat. owh....sungguhlah macam kat asrama lagi. nak balik kampung bukan tym nya pon kena merayu. sekolah takpe lagi. ni bila dah dewasa & di alam pekerjaan pon masih sedemikian. rasa menyampah+meluat mula lah nak menularkan dalam urat saraf aku ni kan.

Dah Jumpa Gambar Komalaut

ni dari iphone Alex. teamate aku kat kedah ni.
see nama dia...choy lah kan.


view from kuala perlis


dan


korang tau ke apa nama binatang kat atas ni?








Kisah hobi dan gaji pertama

Aku terbace kisah ni sebelum aku mendapat panggilan ke kedah [klik sini]...cewahhhhh...xlah kire 2minggu yg lepas lah..aku nk buat entry ni.saranan en.keretamayat pasal ape patut anda buat dengan gaji pertama. tapi aku bukan gaji pertama. gaji pertama kau buat ape pon aku xpasti..xsilap aku..utk keje part time...gaji pertama aku..aku beli set vcd+mp3 player yg harga riban jugak lah. keji kan? hahahaha

oklah berbalik pada penceritaan. tajuk tu takde kena mengena ngan isi kandungan aku rasa. tabiat aku since beberapa tahun kebelakangan ni. actually tabiat since belajar. yolah nak tidur senang waktu malam, sebelum tidur tu cuba baca buku, kompem lah mata akan layu dengan mudahnya kan. hehehe sebab tu aku kena ada stok buku yang macam2 jenis kan. dan nak mudah letak tepi katil...hahaha lepas tu berterabur macam ni lah kan

ok rak ni murah jek. RM17 jek kot aku beli. sebab ada sale kat jusco. owh abaikan kotak intimate tu. aku kan kedekut, kotak free macam tu kenalah diguna pakai sampai luny…

Dinner anyone?

iye ketika ini saya berada di putra brasmana hotel. korang tak rasa ke nama hotel ni semacam. memang dari 1st time sampai bulan april lepas, aku rasa apalah orang perlis ni letak namakan..hehehe







yolah hotel brasmana (seolah-olah..coli-coli mana?) muahahaha dan lagi satu, Komalaut. ish. xdek singkatan lain ke nak letak. xsilap aku..komalaut singakatn utk komplek makanan laut kuala perlis. esok kalau sempat aku snap lah. tadi aku sampai dah kol 7pm kan. terus check-in, malas nk servey hotel lain sbb jalan ke jeti kuala perlis tu jem. perghhh seb baik boleh parking kat hotel ni esok. selamat.







dan disebabkan aku malas dan pula aku sorang2 kan. makanya, nk dinner order saje lah kat room service kan...muahahaha...not bad lah. chicken chop RM13.





berbaloi kan



chicken chop RM13





alah ayam goreng...tp kuah black pepper dia sedap jugak



minum plak..aku buat teh o panas...



walliau.....



kenyang terus utk malam ni.



almaklumlah semalam seharian xmakan ehhh tipu..aku makan char kuew teaw kat pekan bandar dar…